Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 11, 17:43)
kaip mazoji? gerai viskas. Na yra siokiu tokiu problemyciu: visokios pilvuko problemos, alergija. Man kazkokia ziauri nervine itampa uzeina, tas is karto salygoja MP stygiu. Misinelius tai labai prastai valgo. Bet uztai temperamentas tai visai kitoks negu Andriaus. Tas tai budavo kazkas blogai ir klykia visa gerkle. As sakydavau vaiko nebera, yra tik DIDELE rekianti gerkle. O vat maziule tai ne. Pastena, padejuoja ir kai jau labai blogai verkslena.  Siaip anksti pradejo sypsotis, guguoti (kad tik neprisisnekeciau). Kad viskas taip ir toliau toje srityje... Neskiepijau jos. Jau galvojau dabar tai visi is eiles medikai priekaistaus. Bet ne! Tik gimdymo namuose itikinejo dvi dienas, o poliklinikoje tai tiesiog pasitikslino "tikriausiai nenoresite skiepyti?"...
Bet laiko tai labai daug suryja mazoji del tu viskiu maitinimo problemu, praktiskai didzkiui nelieka. Labai bijojau, kaip jis reaguos i ta demesio deficita. Bet gelbeja tai, kad gal labiau prie vyro prisirises buvo, o ne prie manes. Tai gauna demesio is jo ir jokiu bent jau isoriniu israisku nera. Atvirksciai - man rodosi jis tapo toks savarankiskesnis, labiau isijautes i vyresnio ir didelio brolio vaidmeni. Sakyciau labiau musu klauso. Viena vakara maciau pasidejes lapa net raides rase. Labai nustebau, kad nemazai raidziu moka parasyti. Karta mama paklause, "ka tevai labiau myli, sese ar tave?". Tai jis sako "mane labiau myli". Tai  gerai, kad taip galvoja. smile.gif Ir siaip jam patinka patampyti ta sese, paglostyti ir pyksta kai neleidziam.

Bet visgi ... pasidare ziaurius ligu maisas. Anksciau kai sirgdavo anginomis, tai net be antibijotiku apsieidavome, o dabar net be ligonines neisejo. Ir tai dar kad tik viskas gerai pasibaigtu. O nuo ankstesnio sirgimo iki dabartinio tai visai nedaug laiko praejo. Nezinau, net kodel cia taip. Gal delto, kad darzelyje dar niekaip santykiu su mustukais neissiaiskina, gal gali buti ir del seses atsiradimo. Darzelyje vis paklausinejam, ar jis konfliktuoja su kitais vaikais, tai sake, kad ne. Aukletoja sako, kad gana taikus vaikas. Tik dar nelabai nori daryti su visais vaikais veiklas.

Del skiepu tai vis dar galvoju. Gal reiketu nuo kokiu nors paciu baisiausiu ligu paskiepyti kai sueis metukai arba maziau. Bet niekaip neissirenku, kokios baisiausios su didziausia tikimybe uzsikresti. Tiubarkulioze? Poliomielitas?

Ilgokai buvo ,,apleista" ši temelė. Net mintis kilo, ar neserga forumietės ar jų vaikučiai... Sveikatytės berniukui 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aš taip pat turiu kūdikį. Šypsosi nuo 3 savaičių smile.gif

Manau, neteisingai klausiama: kurį mama labiau myli? Labai neteisngas klausimas. Mama myli abu vienodai. Vienybė ir lygybė.

p.s. Apie tuberkuliozę ir jos profilaktiką:
http://lt.wikipedia....i/Tuberkuliozė
Poliomielitas seniai neregistruojamas LT. Bet skiepyti ar neskiepyti - tėvų pasirinkimo reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 11 kovo 2009 - 16:27
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 11, 16:43)
kaip mazoji? gerai viskas. Na yra siokiu tokiu problemyciu: visokios pilvuko problemos, alergija. Man kazkokia ziauri nervine itampa uzeina, tas is karto salygoja MP stygiu. Misinelius tai labai prastai valgo. Bet uztai temperamentas tai visai kitoks negu Andriaus. Tas tai budavo kazkas blogai ir klykia visa gerkle. As sakydavau vaiko nebera, yra tik DIDELE rekianti gerkle. O vat maziule tai ne. Pastena, padejuoja ir kai jau labai blogai verkslena.  Siaip anksti pradejo sypsotis, guguoti (kad tik neprisisnekeciau). Kad viskas taip ir toliau toje srityje... Neskiepijau jos. Jau galvojau dabar tai visi is eiles medikai priekaistaus. Bet ne! Tik gimdymo namuose itikinejo dvi dienas, o poliklinikoje tai tiesiog pasitikslino "tikriausiai nenoresite skiepyti?"...
Bet laiko tai labai daug suryja mazoji del tu viskiu maitinimo problemu, praktiskai didzkiui nelieka. Labai bijojau, kaip jis reaguos i ta demesio deficita. Bet gelbeja tai, kad gal labiau prie vyro prisirises buvo, o ne prie manes. Tai gauna demesio is jo ir jokiu bent jau isoriniu israisku nera. Atvirksciai - man rodosi jis tapo toks savarankiskesnis, labiau isijautes i vyresnio ir didelio brolio vaidmeni. Sakyciau labiau musu klauso. Viena vakara maciau pasidejes lapa net raides rase. Labai nustebau, kad nemazai raidziu moka parasyti. Karta mama paklause, "ka tevai labiau myli, sese ar tave?". Tai jis sako "mane labiau myli". Tai  gerai, kad taip galvoja. smile.gif Ir siaip jam patinka patampyti ta sese, paglostyti ir pyksta kai neleidziam.

Bet visgi ... pasidare ziaurius ligu maisas. Anksciau kai sirgdavo anginomis, tai net be antibijotiku apsieidavome, o dabar net be ligonines neisejo. Ir tai dar kad tik viskas gerai pasibaigtu. O nuo ankstesnio sirgimo iki dabartinio tai visai nedaug laiko praejo. Nezinau, net kodel cia taip. Gal delto, kad darzelyje dar niekaip santykiu su mustukais neissiaiskina, gal gali buti ir del seses atsiradimo. Darzelyje vis paklausinejam, ar jis konfliktuoja su kitais vaikais, tai sake, kad ne. Aukletoja sako, kad gana taikus vaikas. Tik dar nelabai nori daryti su visais vaikais veiklas.

Del skiepu tai vis dar galvoju. Gal reiketu nuo kokiu nors paciu baisiausiu ligu paskiepyti kai sueis metukai arba maziau. Bet niekaip neissirenku, kokios baisiausios su didziausia tikimybe uzsikresti. Tiubarkulioze? Poliomielitas?

Skruzdeda, del pilvuko. Yra tu geruju bakteriju (Semper gamina, gal dar kokios firmos) jas pvz. Svedijoje duoda, nu blogiausiu atveju espumizanas, bet tos bakterijos geriau veikia..pabandyk rasti, jei turesiu info tau imensiu

Del anginos -istirk vaika del chlamidiju ir stafilokoko, gali buti, kad delto sitos infekcijos daznos, tik, akd jei ras koki stafilokoka, tektu visai seimai gerti antibus doh.gif

del skiepu, tai tuberkuliozes tirkai dabar nesiulyciau skiepyti, nes jis nebe veiksmingas verysad.gif o siaip viena is birzelinukiu organizuoja paskaita su gydytoja imunologe apie skiepus, ko reiktu, kada riektu ir kas yra reklama (ale roto virusai, vejaraupiai ir pan.)je nori, as tau irgi info imesiu, nes balandzio menesi eisiu, tai gal pades apsispresti, ask ir kaip ir kada..nes ir as galvoju..siiap sakoma, kad tai yra vaiko besikuriancios imunines sistemos griovimas.
Zinau, akd dabar daug kur yra skarlatinos protrukiai, roto viruso ir kokliuso..tai va kokliusas aisku baisu, bet..gal visdelto iseis islaukti, kol vaikiukas bus didesnis ir tada tik skiepyti g.gif
Del poliomielito..na neregistruojamas, bet kai vyksta tokia migracija, negalizinoti ka pvz. parsives tie patys lietuvaiciai ar imigrantai..zodziu igi sprendimo reikalas
Atsakyti
Alchemie ir Skruzdėda, apie vakcinas paskaitykite čia:

http://www.homosanit...i_ar_zalingi_II
Čia nemažai kalbama apie vakcinų sudėtį, šalutinius poveikius, imunizacijos patirtį Vakarų valstybėse bei Japonijoje.

Tuberkuliozės skiepas neva saugo kūdikius ir mažus vaikus nuo tuberkuliozės komplikacijų, tačiau toliau yra VISIŠKAI neveiksmingas. Todėl ikimokyklinukai neberevakcinuojami. Dar neretas atvejis, kai kūdikio skiepijimo metu, per giliai ar dar kaip nors ne taip suleidus vakciną, susidaro dideli pūliniai, išsivysto limfadenitas, skiriamas gydymas nuo tuberkuliozės.

Kaune plintant kokliušui, didžioji dalis susirgusiųjų buvo pilnai skiepyti moksleiviai. Tad vakcinų susidariusio imuniteto trukmė geriausiu atveju nėra žinoma. Man įdomu tai, kad pirmoji revakcinacija <užtvirtinimas> nuo DTP <difterijos, kokliušo, stabligės...> vykdoma praėjus metams po paskutinės injekcijos, t.y. kai kūdikiui sukanka 1,5 metų. Kiek žinau, ketinama vykdyti ikimokyklinio amžiaus vaikų revakcinaciją nuo kokliušo.

Paskaitykite apie skiepus Skiepų skyrelio temose.

P.S. Kažin, ar alergišką kūdikį dera skiepyti. Jo imuninė sistema ir taip jautriai reaguoja į alergenus. Gerosios bakterijos turėtų pagelbėti.
Pvz. toks kontraindikacijų sąrašas Pentaxim vakcinai:
4.3. Kontraindikacijos

• Progresuojanti encefalopatija su traukuliais arba be jų.
• Reakcijos, pasireiškusios per 48 val. po ankstesnės vakcinacijos:
• didesnė kaip 40C temperatūra;
• nepaliaujamo verksmo sindromas;
• febriliniai ar nefebriliniai traukuliai;
• hipotonijos-sumažėjusio atsako epizodas.
Tokiems vaikams vakcinaciją reikia baigti kokliušo komponentų neturinčia vakcina.
• Greito tipo alerginė reakcija (generalizuota dilgėlinė, Quincke edema, anafilaksinis šokas) po ankstesnės vakcinacijos.
• Padidėjęs jautrumas veikliosioms medžiagoms, bent vienai pagalbinei medžiagai, neomicinui, streptomicinui ir polimiksinui B.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 11 kovo 2009 - 21:14
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 11, 17:43)

Sveikos 4u.gif

Skruzdėda, as nuo tuberkuliozės neskiepijau, o nuo poliomielito skiepijau 4u.gif Apie TB manau geriausia pasiskaityk PSO rekomendacijas dėl skiepų ir viskas bus aišku - ten keliom kalbom yra, net rusų kalba.

Užjaučiam Andrių dėl anginos, linkim pasveikti ir lauksim Kidygyme mirksiukas.gif

O mano mažajam šiandien - vieneri thumbup.gif Kaip greitai laikas bėga, labai džiaugiuosi wub.gif

Beje, nusipirkau ir perskaičiau tokią knygutę apie skiepus - ten yra aprašyti Lietuvoje pasitaikę nesėkmingi skiepijimų atvejai Lietuvoje (na, aš manau, tik tie, kurie buvo mūsų daktarų pripažinti kaip susiję su skiepais), tai verta perskaityti šitos knygos dalis. Be to, teorinių žinių yra. Pravertė man. Matosi šiek tiek šališkumo, bet gi turint savo galvą, galima į tai nekreipti dėmesio.
Va čia ta knygutė:
https://www.blk.lt/l...r-komplikacijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keli Mutu: 12 kovo 2009 - 11:33
Roto virusas tai man baisus. Nu bet jeigu vaikas po laselinemis arba nelabai stipria forma, na arba jau vyresnis vaikas - tai istveria bet jokiu padariniu. O beto ir skiepas neilgalaikis.
Kokliusu sirgo mano mokyklos drauge, tai labai baisu nepasirode. Nors gal as ir nezinau daug ko. Gal buna ir baisesniu formu. Ir kirpeja pasakojo, kad labai veiksmingas gydymo budas kai jau vaikas siek tiek issveikes yra skristi lektuvu. kazkodel ten kitoks spaudimas ir sureguliuoja ta kosuli.
Skarlatina Andrius irgi sirgo, tai irgi nelabai baisu. Pirma diena tik siek tiek sunkesne buvo, bet dabar tai daug sunkiau serga angina negu pernai sirgo skarlatina. Todel bijoti tikrai nereikia.
O vat meningitu sirgo kita mano drauge, tai buvo tiesiog kova su mirtimi. Bet sako negalima paskiepyti nuo visu tipu meningito infekciju. Nuo kazkokio B lygtai tik galima. As tai siaubingai bijau, kad vaikai tokio nepasigautu.
Del Tiuberkuliozes, tai dekui uz info. Nes kaip tik galvojau gal paskiepyti.
O hepatitas B cia tas pats kas gelta? Mano pussesere sirgo gelta, tai lyg ir nieko siaubingo. Anksciau lyg ir neskiepydavo vaiku nuo jos. Tai ir dabar gal irgi neverta skiepyti, juolab tokio mazo vaiko, kuris nevalgo jokio svetimo maisto ir neturi kontakto su serganciais.
MMR tai tikrai neskiepysiu. Tada TBC irgi atkrenta.
Papildyta:
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 03 12, 11:27)
Sveikos 4u.gif

Skruzdėda, as nuo tuberkuliozės neskiepijau, o nuo poliomielito skiepijau 4u.gif Apie TB manau geriausia pasiskaityk PSO rekomendacijas dėl skiepų ir viskas bus aišku - ten keliom kalbom yra, net rusų kalba.

Užjaučiam Andrių dėl anginos, linkim pasveikti ir lauksim Kidygyme mirksiukas.gif

O mano mažajam šiandien - vieneri thumbup.gif Kaip greitai laikas bėga, labai džiaugiuosi wub.gif

Keli Mutu, o nuo ko dar ketini skiepyti? Man tas poliomielitas tai irgi gan baisus pasirode. Siaip tai jis pradejo sirgti is karto po Kidy Gymo. Gal mama atnese per salto vandens atsinesti, o gal siaip... Tai ryskiai vel ilgai Kidy Gyme neteks pasirodyti... sad.gif
Atsakyti
skruzdeda- mano vaikas sirgo roto virusu bet lygoninej gulejom bet man tikrai nepasirode baisu taip kaip angina , angina tikriausiai pati baisiausia delkorios kiekviena kart ligoninej guledavom su vyresneliu po2-3savaites, o dabar kai paskiepijau pasidare lengvesne forma anginos nebepakyla iki 42,5temperaturos . Mano nuome tai skiepyt vaikus reiketu tik nuo anginos ir tymu, o del visu kitu lygu tai nera reikalo badyti , bet tai tik mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
mano vaikui angina komplikavosi i ausu uzdegima. bet kas blogiausia, kad jis istisai vemia. veme ir pradzioje ligos, bet nedaug. speja, kad jis turi kazkoki virusa, kuris ir sukele tokia ziauria anginos forma, adenoidu uzdegima, o dabar ir ausu uzdegima. guli vaikas po lasinem, o man asaros upeliais teka.
Alchemie, ar manai, kad po savaites ziauriu antibijotiku doziu gali buti islikes koks nors stafilokokas? O kas to chlamidijos?

Niekad negirdejau, kad nuo anginos galima skiepytis????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 12 kovo 2009 - 16:00
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 12, 16:43)
mano vaikui angina komplikavosi i ausu uzdegima. bet kas blogiausia, kad jis istisai vemia. veme ir pradzioje ligos, bet nedaug. speja, kad jis turi kazkoki virusa, kuris ir sukele tokia ziauria anginos forma, adenoidu uzdegima, o dabar ir ausu uzdegima. guli vaikas po lasinem, o man asaros upeliais teka.
Alchemie, ar manai, kad po savaites ziauriu antibijotiku doziu gali buti islikes koks nors stafilokokas? O kas to chlamidijos?

Niekad negirdejau, kad nuo anginos galima skiepytis????

taiva pas mano sunu yra kazkas ir negerai nuo anginos pereijo i inkstus nes vaikas netik veme bet ir temperatura 42,5 nekrito 5paras vaikas buvo leisgyvis as prisimenu kaip koki kosmara , o kai daktarai truputi numuso iki 39 posirodo gavosi inkstu uzdegimas ir nepats lengviausias
o skiepijom pniaumo skiepu ten ir nuo anginos yra netik nuo menigito ir plauciu uzdegimo,ar bronchito skiepijom rugseji ir sirgo angina tik du kart ir lengvesne forma temperatura nebekilo didele ir neilgai , nezinau kaip kitiems bet as begalo dziaugiuosi ligoninej gulet kas 3men man buvo atsibode ir vaiko gaila mirksiukas.gif
Atsakyti
Skruzdeda, matai tie kokai gali buti jautrus kazkokiam antibui, o kiti gali neveikti, tai delto reiketu tiesiog kraujo tyrima padaryti, gal jo net ir nera, bet jei daznos anginos itaria visokius -kokus.
O chlamidijos,bakterija, kuri sukelia kvepavumo taku uzdegimus chlamidia phneumoniae. Turbut turetu paimeti seiliu, ar karkalu paseli, kad patikrintu, gal tiesiog pediatras gali duoti siuntima, jei ne nueik i koki Aids centra ar Geromeda ir padarykite bus aisku.
O as va ka tik nuveikiau nerealu darba..gavau ryt 9 ryto laika i VRC konsultacijai su vaiku, tai lekiau i poliklinika siuntimo..laimei spejau gauti..na ryt eisime..o paskui gal i stacionara stebeti..gal ka nors patasr su ta motyvacija ir mokymusi
Atsakyti

Keli Mutu, su PIRMUOJU TORTADIENIU Jus!!!!!!!!!! birthday.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 12 kovo 2009 - 20:33
Streptokokų, stafilokokų ir visų kitų kokų jautrumą antibiotikams nustato iš pasėlio, o ne iš kraujo. Tai jei vaikas jau kokias dvi paras gavęs antibų arba nebėra apnašų gerklėję, pasėlio net nebėr iš ko paimt. Žinau gerai, nes maniškė keturis kartus diagnozuota su skarlatina. Jei kas atsidursit su gerkliniais dalykais ligoninėj, tą pačią akimirką reikalaukit paimti pasėlį antibiotiko jautrumui nustatyti. Daktarai nenoriai jį skiria, nors ir oficialiai ligoniui tyrimas nemokamas, tačiau iš tiesų yra nepigus reikalas. Ta pati skarlatina gali būti labai skirtingo sunkumo. Mes du kart gulėjom ligoninėj su lašelinėm.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 12, 13:47)
Roto virusas tai man baisus. Nu bet jeigu vaikas po laselinemis arba nelabai stipria forma, na arba jau vyresnis vaikas - tai istveria bet jokiu padariniu. O beto ir skiepas neilgalaikis. 
Kokliusu sirgo mano mokyklos drauge, tai labai baisu nepasirode. Nors gal as ir nezinau daug ko. Gal buna ir baisesniu formu. Ir kirpeja pasakojo, kad labai veiksmingas gydymo budas kai jau vaikas siek tiek issveikes yra skristi lektuvu. kazkodel ten kitoks spaudimas ir sureguliuoja ta kosuli.
Skarlatina Andrius irgi sirgo, tai irgi nelabai baisu. Pirma diena tik siek tiek sunkesne buvo, bet dabar tai daug sunkiau serga angina negu pernai sirgo skarlatina. Todel bijoti tikrai nereikia.
O vat meningitu sirgo kita mano drauge, tai buvo tiesiog kova su mirtimi. Bet sako negalima paskiepyti nuo visu tipu meningito infekciju. Nuo kazkokio B lygtai tik galima. As tai siaubingai bijau, kad vaikai tokio nepasigautu.
Del Tiuberkuliozes, tai dekui uz info. Nes kaip tik galvojau gal paskiepyti.
O hepatitas B cia tas pats kas gelta? Mano pussesere sirgo gelta, tai lyg ir nieko siaubingo. Anksciau lyg ir neskiepydavo vaiku nuo jos. Tai ir dabar gal irgi neverta skiepyti, juolab tokio mazo vaiko, kuris nevalgo jokio svetimo maisto ir neturi kontakto su serganciais.
MMR tai tikrai neskiepysiu. Tada TBC irgi atkrenta.
Papildyta:
Keli Mutu, o nuo ko dar ketini skiepyti? Man tas poliomielitas tai irgi gan baisus pasirode. Siaip tai jis pradejo sirgti is karto po Kidy Gymo. Gal mama atnese per salto vandens atsinesti, o gal siaip... Tai ryskiai vel ilgai Kidy Gyme neteks pasirodyti... sad.gif

Čia vienos mamos laiškas. Skaudi istorija:http://www_1796kotok.../confidence.htm
Šiame laiške, be kita ko, papasakotas atvejis, kuomet iki 10 mėn. neskiepytas, ramus, geras vaikas, buvo paskiepytas privalomais skiepais. Vaikas pradėjo daužyti galvą į grindis...
Kūdikystė ,,tinkamas" amžius vakcinų sukeltas komplikacijas pavadinti kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 12 kovo 2009 - 20:52