Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

Ai tiesiog..piesimo burelis, kur atrodo, skirtas va tokiems vaikams..ir kuri pirmiausia as noriu, kad jis lankytu del buvimo tarp vaiku, socialines adaptacijos..pasiule mums lankyti individualiai..nes va kazkuo ten nepatiko kitiems dviems vaikams buvimas su juo vienoje grupeje..as suprantu, akd jis gal ikyriai nori bendrauti, nes jam idomu, gal jo skaysim kartais elgesys keistas, nes po valandos darbo jis tiesiog turi pajudeti..nezinau..gal tiesiog nemoka su juo susitvarkyti..bet pasiule mums individualiai..rytais...o rytais mokykla, be tio iki kovo as tikrai negalesiu jo vezioti..nu zodziu...gerai, kad tai pasake vyrui, nes as ir po vyro zodziu raudojau..o vietoje nezinau kaip buciau reagavusi..nu nepatogus jis nepatogus ir kaip tai pakeisti..nezinau
Atsakyti
O cia tas burelis menu terapijos centre? blink.gif Tai gal tu paaiskink ir savo pozicija, jeigu anu dvieju vaiku tevai isdeste savaja? Jeigu nemoka susitvarkyti, tai gal tegu klausia taves kas ir kaip??? Juk kaip supratau jie ten labai pasisako uz vaiku su raidos sutrikimais integracija. Aisku gali buti, jog tai is tiesu isblasko anuos vaikus ir jie netobuleja, bet gi kazkaip su trimis vaikais gal galima susitvarkyti?? Gi ne 20... g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 18, 15:33)
O cia tas burelis menu terapijos centre?  blink.gif Tai gal tu paaiskink ir savo pozicija, jeigu anu dvieju vaiku tevai isdeste savaja? Jeigu nemoka susitvarkyti, tai gal tegu klausia taves kas ir kaip??? Juk kaip supratau jie ten labai pasisako uz vaiku su raidos sutrikimais integracija. Aisku gali buti, jog tai is tiesu isblasko anuos vaikus ir jie netobuleja, bet gi kazkaip su trimis vaikais gal galima susitvarkyti??  Gi ne 20... g.gif

as irgi turbut taip greit nenusileisciau.... jei jau terapija, tai reiskia, kad pagalba visiems reikalinga, neina turbut siaip graziai piesiantys vaikai is gatves?
cia kaip tam Stainerio centre: manes SM mamos vis klausia: " o tai ne blogai, kad jis ten bendrauja su tokiais ...eee.. "netokiais" vaikais, ar negeriau su "sveikais"?" as tuomet pagalvoju: jei sveiki priiima i buri, jei padeda gyventi - CIKI, bet jei isstumia is savo tarpo, kaip albinosa stirniuka, tai kokia cia is tu sveikuoliu nauda? o be to, negali ziureti taip: mano vaikas negali buti su silpnesniais, "keistesniais" uz save, nes tada netobules (yra ribos tokiam humanizmui, bet, sutikit, piesimo terapija tokia vieta, kur tokios ribos tikrai placios, juk tik valanda ar 1,5 tebuna, kas nutiks daugiau "spalvoto", margo pasaulio pamacius??). VISI vaikai gali padeti arba VISI kenkti kitiems nepriklausomai nuo ju sveikatos bukles. o ir tobulejimas buna visoks, jei neprades tobuliau piesti, gal praples akirati kita linkme. ir dar. ne vienas sveikas vaikas neprades seiletis ar ropineti zeme pabuves prie sunkiai judancio ar kitu problemu turincio zmogaus. o jei istiks regresas nuo tokiu dalyku, tai gal reiskia, kad neteisingoj "barikadu" pusej iki siol buvo... g.gif

cia jau sutirstinau spalvas, nes ne neisivaizduoju, ka jau tokio blogo, Alchemie, taviskis iskrete..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo severina: 18 gruodžio 2008 - 14:58
Nezinau..manau cia paprasta matematika..viska pasake mandagiai, pasiule alternatyva..o kai grupeje trys vaikai ir uz du moka viena seima, kas yra brangu ir du klientai..tai paprasciau spresti problema su vienu asmeniu ir mokesciu, nei su dviem
Papildyta:
O del iskretimo, manau, akd tiesiog jo elgesys..na gal ikyrus, gal kartais siauteja, nemanau, akd uzgauna vaikus, bet tiesiog kitoks, prie kokio vaikai neprate..nu suprantate..kad siuo atveju dauguma yra "nomralus" vaikai..o maniskis, nors ir tokioje terapijoje yra tas, kuris ne toks
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 18, 15:43)
Nezinau..manau cia paprasta matematika..viska pasake mandagiai, pasiule alternatyva..o kai grupeje trys vaikai ir uz du moka viena seima, kas yra brangu ir du klientai..tai paprasciau spresti problema su vienu asmeniu ir mokesciu, nei su dviem

Pasiule todel, kad neisgirdo tavo balso. Taigi nieko blogo nenutiks jeigu nueisi ir pasisnekesi. Alchemie, as tai is tiesu stebiuosi tavo sugebejimais "pramusti" ivairius dalykus del vaiko. O sugebejimas vaikui gauti lydincia mokytoja tai is viso kazkas is fantastikos ribu, nes kaip supratau daugelis net labai sunkiu autistuku mamu to nesugebejo gauti. Atseit tavo vaikas gali vaikscioti, invalido vezimelyje nesedi, sunkaus invalidumo neturi tai ir niekas nepriklauso. Taigi, nusiramink, nueik, pakalbek ir tikrai tave supras. Eis tavo vaikas i dailes uzsiemimus kaip ejes jeigu tik panoresi rolleyes.gif .
Jeigu matai, kad nieko neiseina, tai tiesiog pasiulyk moketi uz du ir tegu tie tevai, kurie irgi pasiruose moketi uz du leidzia savo vaika i individualia klase. Gal taip jo niekas neblaskys ir gales tobuleti rolleyes.gif O anam vaikui socializacija gal nera taip aktualu kaip jums? Nes jeigu leisi i individualius, tai vistiek reikes daugiau moketi... Bet realiai manau uzteks tik taip pasakyti smile.gif Moketi uz du neprireiks...
As tai kai kada pagalvoju, jog darzelyje galbut kitu vaiku tevai maniskio irgi nenoretu matyti. Matau koks nepasitenkinimas ir apkalbos del kitu vaiku, kurie yra tik mustukai. Yra tikrai daug puikiu ir pozityviu tevu, bet yra tokiu, kurie net labas nesako ir nusisuka tarsi nemate... Tai isivaizduoju ir mus gal ne karta apkalbinejo. Bet as stengiuosi apie tai maziau galvoti, nesinervinti ir labai nelisti i kontakta.
Atsakyti
QUOTE(severina @ 2008 12 11, 14:21)

tai aišku mirksiukas.gif

sveikos 4u.gif
žiūriu, vis pateikia gyvenimas vieną kitą išbandymą. Alchemie, tikrai, nueik pasikalbėt pati dėl vaiko. Nejaugi taip ims ir atskirs vaiką nuo piešimo??

o mes... aš tai šv.Kalėdoms gavau nepaprastą dovaną. Jau nebežinau kiek dienų, bet mano vaikas prakalbo wub.gif wub.gif wub.gif vieną dieną pradėjo važinėti su mašinomis ant grindų ir girdžiu kaip kalba: mašina tempia kitą mašiną wub.gif
iš tikro, yra taip kaip sakė logopedė - turi pasyvų žodžių bagažą. dabar atsirišo. amžiuje 5,5 metų doh.gif
Tarimas nėra pilnavertis, žodžiai kartais sunkiai atpažįstami, laikai, asmenys nepataikyti, bet jis kalba ir daugiau nebesigėdina tardamas juos. Reikia, tai ir pakartoja.
Atsakyti
Merginos..cia gi privatus biznis tas piesimas, burelis..ne mokykla..siaip manau, akd vyras pasikalbejo..zinokite as sitoje busenoje negaliu ieti ir kalbetis..nes tiek paskui emociskai isgvenu, akd bijau, jog ir kitas vaikas bus labilus, jei haus tokiu isgyvenimu.
Skruzdeda..tu gal ne taip supratai, neturi mano vaikas lydincios mokytojos..buvo labai gera psichologe, kuri sededavo pamokose salia, kad nuramintu maniski..dabar yra individualios pamokos, kai musu mkytjai langai ir darbas su spec. pedagoge irgi atskirai, keleta pamoku jis sedi klaseje, ir kartais dirba, pahgal mokytojos nurpdyma ir kai mokytoja stovi salia. Siaip jam skirtas namu mokymas..ka israso tik VRC..taigi jokiu stebuklu nepadariau..gal tik kol kas esame papuole i stebuklinga mokykla, ir turime gera mokytoja, kuri neatmestinai ziuri ivaikus.

naitas..reiskia Kaledu dovana atejo wub.gif dziaugiuosi..maniskiam irgi panasiai atsiriso kalbejimas
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 12 18, 18:27)
tai aišku  mirksiukas.gif

sveikos  4u.gif
žiūriu, vis pateikia gyvenimas vieną kitą išbandymą. Alchemie, tikrai, nueik pasikalbėt pati dėl vaiko. Nejaugi taip ims ir atskirs vaiką nuo piešimo??

o mes... aš tai šv.Kalėdoms gavau nepaprastą dovaną. Jau nebežinau kiek dienų, bet mano vaikas prakalbo  wub.gif  wub.gif  wub.gif  vieną dieną pradėjo važinėti su mašinomis ant grindų ir girdžiu kaip kalba: mašina tempia kitą mašiną  wub.gif
iš tikro, yra taip kaip sakė logopedė - turi pasyvų žodžių bagažą. dabar atsirišo. amžiuje 5,5 metų  doh.gif
Tarimas nėra pilnavertis, žodžiai kartais sunkiai atpažįstami, laikai, asmenys nepataikyti, bet jis kalba ir daugiau nebesigėdina tardamas juos. Reikia, tai ir pakartoja.

sveika,labai labai dziaugiuosi ,kad prakalbot,net susigraudinau wub.gif :wub:tikiuosi ir mes greit prakalbesim!saunuoliai!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 12 18, 18:27)
tai aišku  mirksiukas.gif

sveikos  4u.gif

o mes... aš tai šv.Kalėdoms gavau nepaprastą dovaną. Jau nebežinau kiek dienų, bet mano vaikas prakalbo  wub.gif  wub.gif  wub.gif  vieną dieną pradėjo važinėti su mašinomis ant grindų ir girdžiu kaip kalba: mašina tempia kitą mašiną  wub.gif
iš tikro, yra taip kaip sakė logopedė - turi pasyvų žodžių bagažą. dabar atsirišo. amžiuje 5,5 metų  doh.gif

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
drinks_cheers.gif thumbup.gif clap_1.gif victory.gif yahoo.gif assa.gif

daugiau tinkamu paspiegimui is laimes zenklu SM nebeduoda.... smile.gif
fantastiskos naujienos, laaaabai kaledines. ir as noriu tokiu dovanu... negi man 2-ejus metus teks laukti.. sad.gif

pala, tai kam tau ta dietu knyga? wink.gif juk jau ir taip ciki piki biggrin.gif
parasysiu i AZ, iki svenciu Kaunas mums atkrenta - neislipam is ligu, va, ir dabar kazkoki a la rota virusa pasigavo... ech...
Atsakyti
Sveikos merginos, jungiamės ir vėl mes prie jūsų mirksiukas.gif Trumpai papasakosiu kaip maniškiui sekas - toliau ''atsirišinėjam'', jau susišnekam normaliai, beliko tik tarimą, artikuliaciją ir gramatiką sutvarkyti (oi kiek daug darbo doh.gif ). O ir darželyje jau manau baigia adaptuotis - susirado draugų, noriai keliasi ir eina cool.gif Per kalėdas buvo vėžliukas ninzė biggrin.gif O jau kokį laišką Kalėdų seniui sudiktavo parašyti doh.gif Reikia jam vos ne visų herojų iš ''Ratų'' (kombaino Praniaus, Žaibo Makvyno, Bruolio ir Šerifo ir būtinai visų ''su pulteliu'') ir dar užsiprašė naujų dažų (kurių pas mus namie pilnos pakampės), naujų spalvojimo knygeliu (kurių nespalvoja) ir naujo puodelio atsigerti (nors turi savo puodelį) g.gif Toliau lankom Kidy gymą, kur išmoko pagaliau šokinėti ant vienos kojos (čia buvo PPT neurologės užduotis mums kuo greičiau tai išmokti). Tai va tokios naujienos, keistumai mažėja, bet vis dar yra apraiškų, pvz. vėl pradėjo daužyti sau galvą kumščiais kai susinervina. Bet jau viltis man yra, kad kaip nors kaip nors po truputį veiksim ir išgyvendinsim tas psichologines problemėles, kaip nors išspręsim. Tai tiek kol kas 4u.gif
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 16, 01:00)
Siandien mano vaikas pas gydytoja pradejo keistai elgtis.

O aš manau, kad tai gal ir natūralus procesas - ta prasme, tviškiui pagal raidos psichologiją turi jau formuotis savojo ''aš'' suvokimas, jis pradeda jausti savo aš, bet dar nemoka savęs tinkamai išreikšti. Jis nežino kaip elgtis kokioj situacijoj ir dėl to jaučiasi nesaugus ir jaučia baimę. O pas gydytoją tikriausiai jam tas nesaugumo jausmas ''išlipo per kraštus'' ir iš to streso jis taip pasielgė. Kitą kartą pabandyk pasišnekėti ar net pažaisti situacijas kaip ateinate pas gydytoją, ką reikia sakyti, kaip elgtis.... Man taip atrodo, kad čia gal nereikia labai smarkiai pergyvent - taviškis ''išbandė'' ir kitokį elgesio modelį mirksiukas.gif

QUOTE(Alchemie @ 2008 12 17, 22:28)
Nu zodziu merginos..gavau "dovana" pries Kaledas..ta pacia atmetimo situacija, kuria jau patyriau ne syki...pasirodo verslas ir pinigai visada ima virsu...skaudu tik, akd sita situacija vietoje, kur tikrai mazai tikejausi atmetimo..turbut mano vaikui lemta, kadjo vienintelis burelis bus logopedes uzsiemimai verysad.gif
Saziningai kalbant..as nezinau ka daryti ir kaip daryti ir kur ieskoti pagalbos

Nu kaip liūdna skaityti tokius dalykus doh.gif Bet pritariu čia visoms pasisakiusioms, kad gal neskubėkit iš ten išeiti, bandykit kalbėtis. Krizė visus paliečia, gal čia ir dėl jos unsure.gif

QUOTE(naitas @ 2008 12 18, 19:27)
o mes... aš tai šv.Kalėdoms gavau nepaprastą dovaną. Jau nebežinau kiek dienų, bet mano vaikas prakalbo  wub.gif  wub.gif  wub.gif 

Net ašarėlę nubraukiau wub.gif Sveikinam thumbup.gif biggrin.gif 4u.gif

Tiesa, severina, labai džiugu buvo skaityti tavo naujienas, atrodo optimizmas jūsų nepamiršo mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutu: 19 gruodžio 2008 - 14:09
QUOTE(severina @ 2008 12 18, 22:03)
daugiau tinkamu paspiegimui is laimes zenklu SM nebeduoda.... smile.gif
fantastiskos naujienos, laaaabai kaledines. ir as noriu tokiu dovanu...  negi man 2-ejus metus teks laukti.. sad.gif

pala, tai kam tau ta dietu knyga? wink.gif juk jau ir taip ciki piki biggrin.gif
parasysiu i AZ, iki svenciu Kaunas mums atkrenta - neislipam is ligu, va, ir dabar kazkoki a la rota virusa pasigavo...  ech...

lotuliukas.gif man irgi kartais norisi paspiegti, bet nėr tiek jaustukų rolleyes.gif

lyg tyčia.. visai neseniai pasidarėm įvertinimą, gavom autizmo diagnozę pakartotinai. O praėjus po išrašo gavimo gal porai savaičių, vaikas prakalbo. Ot tai būtų dabar tai komisijai galvosūkis doh.gif

sakai, du metus reiks laukti.. bet kai žinai, kiek reikės laukti, tai gal lengviau truputį.. rutininiuose dalykuose..
kai man sanatorijoj vedėjas pasakė, kad tai gali būti alalija, ir galbūt prakalbės 11-ais metais, tai.... po to susirgau..

dietų knyga - autizmo suvaldymo knyga, netinkamų cheminių procesų, kuriuos įtakoja tam tikras maistas, užkirtimo knyga. mirksiukas.gif
Atsakyti
naitas - sveikinimai didziausi... thumbup.gif thumbup.gif Tiek metu laukimo, tiek kankinimosi, bet tikriausiai kazkur paslapcia tikejai, kad pagaliau viskas bus gerai ir nepriimei tos diagnozes.
Papasakok daugiau. Ar tavo vaikas is karto prakalbo sakiniais? Ar jis bendrauja jau su jumis lyg nieko nebutu buve ir visuomet butu kalbejes?? Nu cia panasu i nubudima is baisaus ilgo sapno.

mutu - irgi labai dziaugiuosi, kad jums sekasi gerai.
Mes irgi turime problemu su tartimi, š, ž, s - garsai nelabai ikandamas reikalas. Vis atstumineju liezuviuko kirpimo operacija, gal sakau vasara kai bus sveikesnis, bet tikiuosi, kad tai padetu. Bet uztai kazkaip stebuklingai R istarti sekasi, nors logopede sake, kad su tokiu liezuviuku kaip jo, jis tikrai negaletu istarti R.
Atsakyti