O maniškis vakar pasakojo:kad per penktą kanalą žiūrėjo "bajerius" Jau atsiranda ir tokie žodžiai mūsų kalboje...
[quote=Alchemie,2009 02 17, 08:26]
Pas mus irgi prie kai kuriu zodziu prideda apedsakas pvz. arba opsichologe tiesiog taisyti, kaip teisingai.
O vakar jis pasake:
-As sokiruotas, kaip vel prisnigo
[/quote]
[qu ote=DonaldaB,2009 02 17, 09:34]
O maniškis vakar pasakojo:kad per penktą kanalą žiūrėjo "bajerius" Jau atsiranda ir tokie žodžiai mūsų kalboje...
[/quote]
Pas mus irgi prie kai kuriu zodziu prideda apedsakas pvz. arba opsichologe tiesiog taisyti, kaip teisingai.
O vakar jis pasake:
[/quote]
[qu ote=DonaldaB,2009 02 17, 09:34]
[/quote]
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 17, 09:26)
O vakar jis pasake:
O vakar jis pasake:
Papildyta:
QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 17, 10:34)
nu dar vienas kalbos "perliukas", vietoje hamburgeris -hambogas
didieji kalbininkai musu vaikai
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 17, 15:45)
tai jau tikrai. Vakar su tėvu maudėsi duše ex-nekalbiukas ir aiškinosi, kur teka tas nešvarus vanduo. Priėjo diskusija iki Kauno valymo įrengimų .. nežinau, kiek ten mažius suprato, bet akys tai protingai linksėjo į tėvo aiškinimus.
Tiesa, mes gi dar turim tokį Čiunkį Nuostabųjį Tai mano ex-nekalbiukas, kai nori man įsiteikti, vis sako:
- Mama, aš pamarinsiu mažiuką.
Tai paaiškinu, kad reiktų apkeisti raides vietomis.
"Pamarins" jis man
naitas
cia kaip mano sefe kazkada greitai rasydama sukure zodi "klaikmetis"
cia kaip mano sefe kazkada greitai rasydama sukure zodi "klaikmetis"
Sveikos, kas dėl piešimo, tai maniškis nemėgsta piešti Mėgsta makliavoti Kai labai jau nori, gali nupiešti šioki toki veidą, žmogų, net mašiną. Gali nupiešti visai neblogai atkartodamas mano judesius (aš piešiu ir jis piešia ant skirtingų popieriaus lapų tą patį piešinį). bet va nemėgsta ir viskas, pasiima popieriaus lapą, primakliavoja ir sako pvz. nupiešiau žemėlapį
Aš nesugebu aprėpti jo dvasios - jis ima viršų
Pas mus prieš kažkur mėnesį atsirado posakis ''nu geras''. O prieš kelias dienas girdžiu ''jėzau...'' (kaip ištiktukas)
Pas mus prieš kažkur mėnesį atsirado posakis ''nu geras''. O prieš kelias dienas girdžiu ''jėzau...'' (kaip ištiktukas)
Tai va..vakar pasirasinejau modifikuotos programos dokumentus.
Taigi, modifikuota programa, reiskia, kad programa pritaikyta pagal vaiko sugebejimus (gali buti paprastinama arba sudetinginama). Adaptuota yra protaikoma, kad vaikas bent kiek galetu sekti programa, t.y.visai supaprastinta ir nera reikalavimu(bendrai kalbant)
Taigi, modifikuota programa, reiskia, kad programa pritaikyta pagal vaiko sugebejimus (gali buti paprastinama arba sudetinginama). Adaptuota yra protaikoma, kad vaikas bent kiek galetu sekti programa, t.y.visai supaprastinta ir nera reikalavimu(bendrai kalbant)
papasakosiu kaip mum siandiena buvo . Nueinu i darzeli pasiimti savo nekalbiuko kaip tik jie valge vakariene as laukiu uzduru kada jis pavalgys girdziu aukletoja sako eik pas tave mamyte atejo ir taip apie geras 5min atsibodo laukti iejau i vidu ziuriu o jis mano nekalbiukas zvalgos ir nieko nesuprato ka aukletoja sake ir viskas paaiskejo kad girdi nekaip mano maziukas kazkaip liudna pasidare
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 18, 19:21)
papasakosiu kaip mum siandiena buvo . Nueinu i darzeli pasiimti savo nekalbiuko kaip tik jie valge vakariene as laukiu uzduru kada jis pavalgys girdziu aukletoja sako eik pas tave mamyte atejo ir taip apie geras 5min atsibodo laukti iejau i vidu ziuriu o jis mano nekalbiukas zvalgos ir nieko nesuprato ka aukletoja sake ir viskas paaiskejo kad girdi nekaip mano maziukas kazkaip liudna pasidare
Tai būtinai išsitirkite Arba jis girdi, tik nesupranta, kas jam sakoma, dar toks variantas gali būti. Laikykis
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 18, 18:40)
Tai va..vakar pasirasinejau modifikuotos programos dokumentus.
Įdomu įdomu. Papasakokite smulkiau, jei, aišku, tai dabar įmanoma, kol vaikas dar nesimoko pagal modifikuotą programą. Ką reiškia, nėra reikalavimų? Nėra atsiskaitymo? Turbūt, kai vaikas pribręsta sudėtingesnei programai, šitą programą nutraukia? Jei ne, tai kaip moksleivis, mokęsis pagal supaprastintą programą, baigia mokyklą, kaip laiko egzaminus, ar užtenka dokumento, liūdijančio, kad visi dalykai išklausyti? Kadangi nieko nežinau apie modifikuotas programas, tai net nežinau apie ką klausti Gal ir galima internete susirasti info ar paskambinti į Švietimo ministeriją, bet, manau, geriau sužinoti iš mamų, kaip viskas vyksta realiame gyvenime.
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 18, 19:21)
Nepamenu, kiek Jūsų berniukui metukų. Bet, jei jis žvalgėsi, manau, girdėjo auklėtoją, tačiau nelabai suprato, ką jam sakė, arba nelabai suprato, kad sakoma jam Jei auklėtoja nesakė Jums, kad pastebėjo jo klausos sutrikimą, jei logopedė to nepastebėjo, vadinasi berniukas girdi.
Nepakenktų patikrinti klausą, ir vis dėlto, gali būti, kad dar neatėjo jo laikas suprasti viską, kas jam sakoma. Bet tas laikas ateis.
Papildyta:
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 02 18, 12:35)
Sveikos, kas dėl piešimo, tai maniškis nemėgsta piešti Mėgsta makliavoti Kai labai jau nori, gali nupiešti šioki toki veidą, žmogų, net mašiną. Gali nupiešti visai neblogai atkartodamas mano judesius (aš piešiu ir jis piešia ant skirtingų popieriaus lapų tą patį piešinį). bet va nemėgsta ir viskas, pasiima popieriaus lapą, primakliavoja ir sako pvz. nupiešiau žemėlapį
Įdomu, kodėl manoma, kad kiekvienas vaikas tada ir tada turi jau mokėti ir mėgti piešti?
Be abejo, tai labai geras lavinantis ir padedantis save išreikšti dalykas, bet pažįstu ne vieną žmogų, kuris nei vaikystėje, nei dabar taip ir neišmoko piešti. Na, tiesiog nemoka ir viskas. Juk nepriversi stambaus žmogaus greitai bėgti ir aukštai šokinėti, net jei sakoma, kad to amžiaus žmogus turi nubėgti tokį atstumą per tam tikrą laiką ir pašokti tiek tai į aukštį. Mano pastebėjimu, piešti dažnai nemoka tie, kuriems artimesni tikslieji mokslai, bet tai, turbūt, taip pat ne taisyklė. Manau, kad savo laiku pradės piešti ir vaikai, kurie dabar to nemoka ar nenori, bet dailininkais tikrai ne visi taps
p.s. ištiktukas