Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

bet kaip susitaikyti su kaskart kitančiomis diagnozėmis ... g.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 10 vasario 2009 - 08:50
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 09, 15:45)
DonaldaB console.gif visos mes daugiau ar maziau turime tai patirti, nes tiesiog musu vaikai kitokie..taip, zinai galiu tau pasakyti, akd dabar jau  maziausiai puse vaiku, kurie ateina i pirmas kalses ir senoji sistema jiems nebetinka..nori vadink tai indigo karta, nori, tiesiog nauj karta, kuriai nebetinka seni mokymo metodai, nes jie pasauli kitaip suvokia. Visuomene dar kuri laika priesinsis ir nesutiks, ignoruos, bet ilgainiui nebegales taip elgtis, nes tu vaiku bus dauguma ir tures keistis ir poziuris ir mokymo metodai ir priejimas..kitu atveju nebebus naujos kartos, kuri sudarys visuomene.
Taip liudna, akd pas mus dar vis meno ir muzikos terapija skamba kaip sarlatanizmas, kaip ir homeopatija ar fitoterapija..kad tenka umn.gif  frusty.gif irodinejant, kad tavo vaikui reikia to ir jis toks, o ne eilinis statistinis vienetas su diagnoze NPV (nepritapes prie visuomenes)..kol neprades ziureti i zmones ir vaikus, kaip i zmones, o ne daiktus

drinks_cheers.gif Visiskai pritariu, visai nesenai su mama kalbejom, jog sistema mokyklose jau pasenusi, mano sesute ketvirtoke, tai jinai kai papasakoj kaip klasiokai elgias, kaip jie neklauso mokytojos doh.gif Manau cia viskas tik del to, jog vaikus siais laikais reik sudominti, kad jiems butu idomu mokytis, o ne sausai pasakoti.
Pas mano dukros darzelyja yra meno terapijos klase, tai del to labai dziaugiuos, taip pat masazo kabinetas, tik gaila, kad tu vaikuciu labai daug kuriems reik pagalbos tai ivairios proceduros daromos nepastoviai.
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 05, 11:16)
jos turi teisę rašyti, kad štai jis nežino savo senelių vardų...

šitoj vietoj labai suglumau...
retas kuris iš suaugusių pasakys savo senelių vardus doh.gif

QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 05, 13:29)
gal kas žinote ar ligos kodas  F 83 prsikiriamas prie protinio atsilikimo ,

NE. Mano vaikas tokį kodą turėjo kurį laiką.

Vis užeinu čia, paskaitinėju. Aš dar labai ramiai žiūriu į tai, kad neištaria "r", vietoj "s" žodžio gale kartais pasako "š". ir daug daug dar ko neištaria. Bet aš svaigstu, kad jis pradėjo kalbėti, kad jam tai patinka. Aišku, dirba su juo logopedė beveik kasdien.

o šiandien ryte man uždavė tooookių klausimų doh.gif
rengiau vaikus, tv įjungtas, "labo ryto" laida, horoskopus skaito. Ex-nekalbiukas džiaugiasi prieš brolį, kad jis yra liūtas ir kai skaito liūto horoskopą, didysis riaumoja. O brolis mažasis žiūri į mane klausiančiomis akutėmis ir labai nusivylęs yra savo ženklu - dvynys. Tai didysis pariaumojęs klausia manęs - o koks gyvulys yra dvynys? doh.gif
va taip.... rolleyes.gif
tėtis žuvis, mama jautis... pridėjo man "ragus", apie tėčio horoskopą pažiopčiojo. o kas per gyvulys yra dvynys ir kaip jis daro? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 10, 14:26)

puikios naujienos, Naitai smile.gif

Pamenu, kaip prieš keletą metų kažkurioj temoj prasitarei: "aš išplėšiu tą vaiką iš jo paties likimo"...
Ir tu tai padarei... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 10 vasario 2009 - 13:43
O be neurologinės židininės simptomatikos ?
Atsakyti
Donalda-o kiek tavajam amžiaus? eian į mokyklą?...
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 10, 10:48)
bet kaip susitaikyti su kaskart kitančiomis diagnozėmis ...

nesitaikyk. Kabinėkis prie jų - PRIE DIAGNOZIŲ, NE DAKTARŲ, KURIE SURAŠO TAS DIAGNOZES rolleyes.gif - kabinėkis prie simtomų, priežasčių ir naikink naikink, keisk, ieškok.. net nežinau ką patarti. Tik nesusitaikyk su diagnozėm, jeigu tai įmanoma.

QUOTE(Urartu @ 2009 02 10, 15:43)
puikios naujienos, Naitai  smile.gif

Pamenu, kaip prieš keletą metų kažkurioj temoj prasitarei: "aš išplėšiu tą vaiką iš jo paties likimo"...
Ir tu tai padarei... smile.gif

šiurpuliukai nuėjo.. šiaip į šią temą užeini taip retai... bet kažkas vistiek Tau įstrigo... aha, aš tą vaiką išplėšiu, nes jis man labai reikalingas.

QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 10, 15:47)

na nesuprantu žinok šito klausimo. Parašyk smulkiau mirksiukas.gif ar klausi - dėl ko mes gavom tą diagnozę?
židininninininininė simptomatika doh.gif ar turėjo kur nors būti koks židinys - a la trauma?
Tada ne..
užeisiu, kai praplėsi klausimą mirksiukas.gif laukiu.
Atsakyti
Naitas, tu pasakyk, kad dvynys yra zinduolis biggrin.gif
Nors maniskis pasake, kad zinduoliai yra tik moterys, nes gali gimdyti ir zindyti, o vyrai ne biggrin.gif
Atsakyti
Naitai, Alchemie, nu negaliu ...,- net ne baltai, o žaliai jau pavydžiu... žinoma visų pirma už jus labai labai džiaugiuosi 4u.gif

naitai, net nežinau... prisimenant tai ką tu dar bent pusmetis atgal pasakojai ir dabar - man nesuvokiami stebuklai unsure.gif - LABAI dideli stebuklai po tokių visokių diagnozių. Die, sveikatytės jums dabar kuo daugiau ir tik gerų emocijų 4u.gif
..tik maža pastabėlė į tavo pasatarąjį postą apie tai, kad išplėšei savo vaiką, nes jis tau buvo labai reikalingas, - visoms mums mūsų vaikai labai reikalingi, deja tai nėra vienintelis ir kiekvienu atveju veikiantis receptas... visi mes skirtingi, visiems duota skirtingai ir stebuklų laikas kiekvienam skirtingai... mirksiukas.gif ... vistik labai tikiu tuo, kad kiekvienam duotas savas stebuklas ir prasmė, net jei ir vaikas nepradės "čiulbėti".
Atsakyti
zinot siandiena i svecius buvo atvaziavusi sena mano drauge su kuria nesimatem 10m ji dabar dirba logopede tai paplepejom papasakojo ivairiu nutikimu ax.gif aisku ji kaip speceliste truputi is tolo pastebejo mano berniukus ir zinot kas keisciausia , ji labiau susirupinusi mano vyresneliu ji pasake kad 5m vaikas turi jau normaliai kalbeti tad ji man pasake kad vyresnliui jau yra sutrikimas kiek ji mate tai turetu buti lengvas kalbos sutrikimas ir dar tas jo kalbant uzsikirtimas , kaip ji mane nuramino sako jei lankotes pas logopede tai turetu issitaisyti kalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 02 10, 17:32)
Donalda-o kiek tavajam amžiaus? eian į mokyklą?...

7,5 - pirmokas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DonaldaB @ 2009 02 10, 14:47)

pati klausiu - pati atsakau -jau sužinojau ir suaugusiųjų neurologo... Tai sako, kad smegenyse jokių pažeidimų nėra...
Atsakyti
gobsiukas drinks_cheers.gif thumbup.gif puiku, kad drauge ziurejo..nes musu logopede kai kazkada klausiau sake, akd 3 metu vaikas hau turi kalbeti skainukais, o 5 metu vaikiukui jau negerai, jei jis sakiniais nekalba, paskui didlees skirtumas bendravimo tarp bendraamziu ir jo, ka ten kalbeti apie psichologines ir emocines pasekmes, kurias matau ant savo vaiko.
As dabar sedziu ir galvoju, kaip isvengti, akd kitas vaikas tokiu bedu neturetu..matyt busiu nuo vaiko gimimo labai "itari"
Atsakyti