QUOTE(edditka @ 2009 01 30, 18:30)
mamytes reikia jusu pagalbos ir patarimu. mano pussesere augina 3metu ir 2menesiu vaika bet jo kalba labai skurdi, pvz, kai ji kas nors snekina jis sako tik aaaa, aaaa. kiek esu girdejus tai dar sako mama kaka, ne.. ir t.t. bet esme ta, kad tai tik pavieniai zodziai, o ir kalbinamas tyli arba tik murmuoja aaaa. mano manymu, jis turi raidos sutrikimu, o mama to nepastebi, o ir as nenoriu jos uzgauti kaip jus manot, ar cia jau rimta, ar dar isaugs?
visaip gali buti. bet jeigu 3 su virsum metu vaikas sako kelis zodzius, tai verta atkreipti mamos demesi, nebutinai tiesiai sviesiai pasakant kad vaikas turi raidos problemu.
Mano vaikas tai namie neblogai kalba dialogu, na neskaitant š,ž, č tarimo. Sako ir darzelyje irgi gerai kalba. Daug klausineja, jau pries kokius menesius kelis atsirado klausimai su "kodel" ir "kada". Seniai laukiau to momento. Nebent tai, kad nesugeba papasakoti risliai pasakojimo.
Nu bet kai svetimi jo ko nors paklausia tai irgi neretai tepasako tik aaaa
Bet mes skirtingai negu daugelis cia esanciu turime mokymosi problemu. Atrodo jau ismoksta ir vel ziurek pamirso. Buvo jau ismokes suskaiciuoti iki 10, o dabar vel nebemoka. Tas pats su eilerastukais. Ir blogiausia, kad jis labai priesinasi kai noriu ji ko nors ismokyti. Arba darzelyje mato, jog jam gali neiseiti - is karto priesinasi ir nieko nedaro. Kaip jus sumotyvuojat vaikus mokytis?
Nu as tai ji suprantu. Niekam nera maloni veikla, kuri sunkiai sekasi, betgi reikes vaikui kazkada ir i mokykla eiti...Ar cia dar nesijaudinti ir laukti, ar kaip tik bandyti jau dabar pralauzineti ledus?