Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

QUOTE(Gadiga @ 2009 01 23, 13:59)
[size=1][/size]Va va doh.gif
O kažin ar gerai bus jei aš jį į Montesori užrašiau g.gif Jau po Velykų prasidės adaptacinis periodas, o nuo rugsėjo eis kokius 3 rytus per savaitę rolleyes.gif Kai buvau apžiūrėt, tai jie ten piešė, karpė, kitokius darbelius darė, o Gucci tik duok žirkles ir žurnalą,o ir papiešt nevengia ax.gif
Papildyta:
Kuri čia rašėt, kad vaikas angliškai geriau žodžius taria g.gif Tingiu ieškot, nes pamesiu mintį ką noriu pasakyt blush2.gif Kažkaip staigiai šovė į galvą 4u.gif
Manau, vaikams angliški žodžiai (tarimas) gali būti lengvesni todėl, kad anglų kalboje nėra tvirtų kietų garsų, juk net R (rožė) čia minkštutė g.gif

Manau viskas bus gerai, o tu su juo taip pat eisi ar tik nuvesi? Nes tarp svetimu vaikai daug geriau elgias nei kai salia yra tevai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Catty @ 2009 01 23, 14:44)
Manau viskas bus gerai, o tu su juo taip pat eisi ar tik nuvesi? Nes tarp svetimu vaikai daug geriau elgias nei kai salia yra tevai ax.gif
Kiek žinau, ten galima ir tėvams būti, bet aš neketinu schmoll.gif Jei bus kokių nesklandumų, tada žiūrėsim, bet šiaip manau ir jam bus geriau be manęs ax.gif
Atsakyti
vaikui yra skirtingi "lygiai" bendravimo - su tevais, su aukle, su darzelio draugais, nes skirtingos bendruomens turi skirtingus reikalavimus, taisykles, ribas.
jei su tevais prasideda isidirbinejias, reiketu aiskiau taisykles ir ribas uztvirtinti..nes vaikai aisku su tevais dazniau bando ribas, nei su kitais.
del anglu..nera galuniu, nereikia derinti giminiu, skaicius lengvai derinamas, zodziai trumpesni, tarimas lengvesnis.
manisksi pvz. neklauso, kai as skaitau pasakas verysad.gif o kai per BBC laidele kompe pasakoja pasakas - kaluso po kelis sykius ir viskas gerai g.gif darau isvada, kad jam lengvaiu suprasti kalbos reiksme angliskai, nei leituviskai
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 23, 19:37)
manisksi pvz. neklauso, kai as skaitau pasakas verysad.gif o kai per BBC laidele kompe pasakoja pasakas - kaluso po kelis sykius ir viskas gerai g.gif darau isvada, kad jam lengvaiu suprasti kalbos reiksme angliskai, nei leituviskai

Mano suniukas irgi taip,jei tik skaitau knygele lietuviu kalba,tai tuoj pat meta i sona ir eina sau,o jei pradedu anglu kalba,tuomet susidomi,o paskui jau ir pats prisijungia prie tarimo,o jei as nustoju kalbet,tai ima man uz veido suka i save,butinai turiu kartot,tai ka jis pasako.
O va,stai logopede sake,kad jei neiseina jam kokio zodzio istart,tai tuomet rodo,kad ji pasakytu doh.gif O ji man sako "matai,bando pasakyt zodi,bet jam neiseina kazkodel teisingai istart.Kazin kodel?" doh.gif
Na taip,galvoju,zinokis as tau paaiskinsiu kodel smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandriuks1: 23 sausio 2009 - 18:48
Įdomiai čia su ta anglų kalba g.gif O nebandėt kas kitą kalbą? Gal klauso ir kartoja, nes kažkas kitokio ir įdomesnio vaikams atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 23, 17:37)

jei su tevais prasideda isidirbinejias, reiketu aiskiau taisykles ir ribas uztvirtinti..nes vaikai aisku su tevais dazniau bando ribas, nei su kitais.

drinks_cheers.gif Bet labai jau sunku suderinti taisykles(cia as turiu omeny tarp tevelio ir mamytes) bent jau mes su vyru labai daznai gincijames, kaip elgtis su vaiku, kai jis pradeda issidirbineti, kaip nustatyti tas ribas ir taisykles, nes man atrodo vienaip, jam kitaip, pasaka be galo.... O vaikas tuom naudojas. Siuo metu mums dar sunkiau nes tevelis uzsienyje ir labai retai grizta, o kai grizta tada jau mano taisykliu kaip ir nebera.
Atsakyti
Catty, reiktu susitarti, kad pvz. tu aukleji vaika prie stalo, kai eina miegoti, kad tada yra tavo taisykles, o vyras tik pritaria, bet tu esi "vadas". Gal kazkur pasivaiksciojuimuose, kitoje veikloje galetu buti tetis "vadas". svarbiausia, akd jei vaikas nusizenge ir jam skirta bausme (pvz. nevaziuos i parduotuve) abu tevai to laikosi, vienas nuvaziuoja apsipirkti, kitas lieka su vaiku, nes jis turi likti namie. kad nebutu, jog va as geras, o jis blogas ir baudzia.
dar momentas, kad jei pazadejai, nesvarbu gera ar bloga - tesi. pvz. jei as pasakau, akd dabar negaliu, nes plaunu indus, bet po 5 min ateisiu paziureti, ko kviete, as ir tesiu, nors kartais jis jau buna ir pamirses, akd kviete. taip pas mus isivyste supratimas, akd pazadai vykdomi. Delto, jei as is vaiko istrauki pazada, jis jo laikosi (kartais, jei jis zino, kad neteses, net nezada doh.gif )del bausmiu tas pats..atsargiai grasink, nes kartais bausme gali buti ir tau..mano drauge taip baude sunu, kad nevaziuos i kelione..deja, teko teseti pazada ir visa seima neisvaziavo i kelione...bet vaikui buvo labai gera pamoka, kad tai ne juokas.

Del kitu kalbu..maniskis pradejo ispanu mokytis doh.gif ji sunkesne, nes yra asmenavimas..kadangi kalbu ta kalba, jei klausia, jam paaiskinu, bet progresas mazas palyginus su anglu as ir neskatinu..nes bijau, kad visai vaikas paskui susimakaluos tarp kalbu. bet Ispanijoje jis per savaite gerokai ismokes zodziu buvo, vis manes klausnedavo, nes ji enrvindavo, akd nesupranta ka as kalbu ir ka zmones kalba rolleyes.gif kodel jam su lietuviu nera tokio akstino g.gif
Atsakyti
Nu va noriu pasidziaugti..mano vaiko zodynas praplatejo..viena diena sako"mama, kokia smagi diena"..atrodo taip paprasta, bet toks grazus sakinys..ir dar suderino gimines sakydamas "mama, tu mano drauge"..zodziu tiesiog norejau pasidziaugti
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 27, 21:34)
Nu va noriu pasidziaugti..mano vaiko zodynas praplatejo..viena diena sako"mama, kokia smagi diena"..atrodo taip paprasta, bet toks grazus sakinys..ir dar suderino gimines sakydamas "mama, tu mano drauge"..zodziu tiesiog norejau pasidziaugti

Spėkite, kas slepiasi po šituo nicku ax.gif mirksiukas.gif Ačiū naitukui už idėją 4u.gif

Alchemie, smagu skaityti apie taviškio sakinukus, tokie sakinukai sakyčiau su teigiamom emocijom - tai jau baigėsi praeitos savaitės blogumai kur rašei?

O pas mus sąstingis - pastarąjį mėnesį pradėjau jausti, kad man trūksta progreso maniškio kalboj. Visur tos pačios bendratys, laikų nėra ir t.t. Bet nuo vasario pradedam savo užsiėmimus VRC, tai tikiuosi pavasarį vėl kažkokio pasistūmėjimo.
Atsakyti
Del mokslo, tai vis tiek spyriojasi..va tik buvau apsinuodijusi, vemiau, tai vaikas savo uzuojauta rode tuo, kad kai man buvo bloga jis puole pats ruosti pamoku
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 28, 12:24)
Del mokslo, tai vis tiek spyriojasi..va tik buvau apsinuodijusi, vemiau, tai vaikas savo uzuojauta rode tuo, kad kai man buvo bloga jis puole pats ruosti pamoku

tai vaikas suprato kad mamytei negera tai ir parode kad brangina ja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 23, 20:56)
Catty, reiktu susitarti, kad pvz. tu aukleji vaika prie stalo, kai eina miegoti, kad tada yra tavo taisykles, o vyras tik pritaria, bet tu esi "vadas". Gal kazkur pasivaiksciojuimuose, kitoje veikloje galetu buti tetis "vadas". svarbiausia, akd jei vaikas nusizenge ir jam skirta bausme (pvz. nevaziuos i parduotuve) abu tevai to laikosi, vienas nuvaziuoja apsipirkti, kitas lieka su vaiku, nes jis turi likti namie. kad nebutu, jog va as geras, o jis blogas ir baudzia.
dar momentas, kad jei pazadejai, nesvarbu gera ar bloga - tesi. pvz. jei as pasakau, akd dabar negaliu, nes plaunu indus, bet po 5 min ateisiu paziureti, ko kviete, as ir tesiu, nors kartais jis jau buna ir pamirses, akd kviete. taip pas mus isivyste supratimas, akd pazadai vykdomi. Delto, jei as is vaiko istrauki pazada, jis jo laikosi (kartais, jei jis zino, kad neteses, net nezada doh.gif )del bausmiu tas pats..atsargiai grasink, nes kartais bausme gali buti ir tau..mano drauge taip baude sunu, kad nevaziuos i kelione..deja, teko teseti pazada ir visa seima neisvaziavo i kelione...bet vaikui buvo labai gera pamoka, kad tai ne juokas.

Del kitu kalbu..maniskis pradejo ispanu mokytis doh.gif ji sunkesne, nes yra asmenavimas..kadangi kalbu ta kalba, jei klausia, jam paaiskinu, bet progresas mazas palyginus su anglu as ir neskatinu..nes bijau, kad visai vaikas paskui susimakaluos tarp kalbu. bet Ispanijoje jis per savaite gerokai ismokes zodziu buvo, vis manes klausnedavo, nes ji enrvindavo, akd nesupranta ka as kalbu ir ka zmones kalba rolleyes.gif kodel jam su lietuviu nera tokio akstino g.gif

4u.gif Tikrai reiks kazka daryti.

Atsakyti