Mano vaika is klases isvare..jis visa ryta kure planus kaip terorizuos mokytoja kad isvare is klases, suzinojau is vaiku, jis pats man papasakojo, kad jam per pamoka sedeti kalseje nepatiko, delto mokesi bibliotekoje su bibliotekininke (tai buna, kai jis klaseje visai nedarbingas)
as ir sutinku tokiu zmoniu kaip gali taip vaikas elgtis kaip mum (vasara) mano zuikis eidamas takuciu sokinejo su virvute ir eina priesais tokia vidutinio amziaus moteriskaite takelis labai platu gali prasilenkti dvi masinos o ta moteriskai mato kad mano vaikas sokineja virvute ir eina prosali visai arti ir aisku jis ja uzkliuvo o ta kad prades saukti ant mano vaiko tai as jai vos akiu neiskabinau nezinau gal pasielgiau ir negraziai bet ant mano vaiko seipsau rekti negalima
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 22, 12:25)
Mano vaika is klases isvare..jis visa ryta kure planus kaip terorizuos mokytoja kad isvare is klases, suzinojau is vaiku, jis pats man papasakojo, kad jam per pamoka sedeti kalseje nepatiko, delto mokesi bibliotekoje su bibliotekininke (tai buna, kai jis klaseje visai nedarbingas)
Maniškį irgi jau keletą kartų ištrėmė už durų
QUOTE(Alchemie @ 2009 01 22, 10:20)
do-ma is tikro tiesa..mano vaikas, kol nesugebejo sakinio suregzti, o suprasdavo daug, tai is pykcio daiktai skraidydavo su kalba agresija mazejo..padidejo atsikalbinejimas ir priestaraujant rekimas. Dar dabar tos bedos yra.
Siaip kai dare testa psichologe, sake, akd vaikas vidumi nera piktas, o tai svarbiausia, tas pyktis, kad jo nesupranta ir apsakyti negali, pavirsinis ir jis proporcingas kalbos isgalems..linkiu, kad sitie dalykai kuo greiciau susitvarkytu
DonaldaB..zinok, man isidirbo refleksas, kuo garsiau rekia vaikas, tuo tyliu kalbu as...tada ir jis tyleja.Pas mus irgi, rekia, taip nesazininga, tu sukciauji ir pan. dabar kazkodel mokytoja terorizuoja susitarem su psichologe, akd pasikalbes, padirbes, nes jam aiskiai mokytoja asocijuojasi su privaloma pareiga mokytis..o jam siuo metu visiskas barjeras
Siaip kai dare testa psichologe, sake, akd vaikas vidumi nera piktas, o tai svarbiausia, tas pyktis, kad jo nesupranta ir apsakyti negali, pavirsinis ir jis proporcingas kalbos isgalems..linkiu, kad sitie dalykai kuo greiciau susitvarkytu
DonaldaB..zinok, man isidirbo refleksas, kuo garsiau rekia vaikas, tuo tyliu kalbu as...tada ir jis tyleja.Pas mus irgi, rekia, taip nesazininga, tu sukciauji ir pan. dabar kazkodel mokytoja terorizuoja susitarem su psichologe, akd pasikalbes, padirbes, nes jam aiskiai mokytoja asocijuojasi su privaloma pareiga mokytis..o jam siuo metu visiskas barjeras
as ir padariau tokia isvada kol vaikas rekia as tyliu ir laukiu kol nurims arba labai tyliai kalbu tai labai veikia o jei dar galveli paglostau
QUOTE(DonaldaB @ 2009 01 22, 10:28)
Maniškį irgi jau keletą kartų ištrėmė už durų
O taip galima mokytojams elgtis?
Atsiminiau, ka mano mergina viena karta is darzele parejusi pareiske,kad nori stotis i kampa is pradziu nesupratau ka turi omeny, kai pakalausiau kodel nori kampe stoveti? pasake jog Darius ir Jonukas kampe stovejo
[quote=Catty,2009 01 22, 13:55]
Matyt neranda kitos išeities
Matyt neranda kitos išeities
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 22, 07:36)
matyt patys vaiku neturi todel taip ir sako
Aš ir buvau tą patį pagalvojus QUOTE(DonaldaB @ 2009 01 22, 08:52)
Turi, bet jų vaikai matyt tobuli... Kaip aš sakau: pagyvensim -pamatysim
Tik jau kad iš to tobulumo gerokai į šalį nenueitų QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 22, 10:28)
as ir padariau tokia isvada kol vaikas rekia as tyliu ir laukiu kol nurims arba labai tyliai kalbu tai labai veikia o jei dar galveli paglostau
pastebėjau ir aš. Ir kai nusiramina, normaliau pasako ko nori Pas mūsų Gucci irgi įsakmus tonas yra, jau kai pasakė žodį duok, tai dabar nelabai pasako prašau duok, duok ir viskas Arba dar kartais rėkiaduok, o ką nepasako, tik ranką ištiesęs laiko Jau kartais nervai nelaiko
Nu maniskio neistremia uz duru..atsakinga mokytoja, randa, aks ji epr pamoka paziuri, nes kita syki jis ir pabegti gali ar kai pasisleps..tai
O isakmumas daznai buna, kai vaikui zodyno truksta..pas mus pamazejo isakmumas..bet vis tiek yra dar jo..ir reikia i akis visiems ir svetimiesm ir mums ir niekaip jam neisaikinu, akd zmones gerai girdi ir to pacio galima pasiekti kitais budais
O isakmumas daznai buna, kai vaikui zodyno truksta..pas mus pamazejo isakmumas..bet vis tiek yra dar jo..ir reikia i akis visiems ir svetimiesm ir mums ir niekaip jam neisaikinu, akd zmones gerai girdi ir to pacio galima pasiekti kitais budais
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 22, 09:36)
matyt patys vaiku neturi todel taip ir sako
aha tikrai sutinku
mano vaikinukas 3 metuku ir nedaug kalba ,buvom pas lokopede tai isvis dejo rekt ant manes kodel anksciau neatejau ,tipo reik specelisto ir ttttt,pas juos poliklinikoj vietu nera jin man atsove liepe vaika leist i darzeli ,tada jame ir uzsiims lokopede
skiemenimis atkartoja pazodziui ,bet kad pats kalbetu nekalba ,sako mama baik
Kinderiukas, o tu kuriame mieste? Siaip prasyk poliklinikoje siuntimo i PPT, manau, akd ten su sivadomis jums skirs logpedini darzeli, jei vaikas tiek mazai kalba, jau rimta..na logopede gal ir neturejo rekti, bet musu irgi neprieme poliklinikos logopede, nes vaikui per metus skirta 20 nemokamu valandu, per kurias galima nebent viena garsa teisingai ismokyti tarti, o kai riekia ir zodyna ir skainio sistema sudelioti..reikia daug ir dazno darbo.
Vaiko netaisyk dabar, jam barjeras, bandyk zaisti zaidimus, kur parodai daiktus ir apsakai pavadinimus. paskui vel imi korteles pvz. ir rodai daiktus, klausi, kas cia? (pasyvus zodynas traukiamas i aktyvu). jei vaikas bneivardija to gyvuno sakysim, tada klausi pvz. (meska) ar cia vilkas? kad bent vaikas pasakytu taip arba ne, tai riekstu, akd jis zino pavadinima ir ji sujungia su paveiksleliu.
Galima klausti, aks jam labiausiai aptinka is visu paveiksleliu, tada kai aprodo, akd ivardintu ir t.t.
korteles pagal temas gyvynai namu, misko, vaisiai, darzoves, kad busu sistema daiktu.
O siaip skubekite pas logopede i PPT su ju isvadomis bus kiek aiskiau, kur ir kaip dirbti
Vaiko netaisyk dabar, jam barjeras, bandyk zaisti zaidimus, kur parodai daiktus ir apsakai pavadinimus. paskui vel imi korteles pvz. ir rodai daiktus, klausi, kas cia? (pasyvus zodynas traukiamas i aktyvu). jei vaikas bneivardija to gyvuno sakysim, tada klausi pvz. (meska) ar cia vilkas? kad bent vaikas pasakytu taip arba ne, tai riekstu, akd jis zino pavadinima ir ji sujungia su paveiksleliu.
Galima klausti, aks jam labiausiai aptinka is visu paveiksleliu, tada kai aprodo, akd ivardintu ir t.t.
korteles pagal temas gyvynai namu, misko, vaisiai, darzoves, kad busu sistema daiktu.
O siaip skubekite pas logopede i PPT su ju isvadomis bus kiek aiskiau, kur ir kaip dirbti
jeigu vaikas turi bendravimo problemu riekia tam ieskoti priezasciu ankstensniuse vaiko gyvenimo tarpsniuose o jei ka itariate tai pirma paciai reikia eiti pas daktara nes jei vaikas nekalba tai gal buvo isgasdintas gal ko bijo ....
Auguste..o zinote, kad buna vaikai ima ir nustoja kalbeti del autizmo?
kalbos raidos, t.y. suletejusio kalbos vystymosi priezastys retai kada buna nustatomos, nes tai vyksta neuronu lygmenyje ir pvz. galvos traumos ar narkoze tai vienas is ryskiu ir aiskiu priezasciu galinciu paveikti vaiko kalbos raida.
Ryskiai nesate susidurusi su elgesio ar kalbos bedomis, kad taip rasote, nes mama nuejusi pas gydytoja be vaiko mazai gaus informacijos, juolab, kad net ir geri gydytojai nustate priezasti ir nurode sakysim "veikos" kelia ne visada gali padeti, nes bendrai Lt mazai pagalbos tokiems vaikams ir ju integracijai.
Siulyciau paskaityti sitame skyrelyje aprasytas istorijas, ir pagalbos metodus, o tada komentuoti taip pavirsutiniskai
kalbos raidos, t.y. suletejusio kalbos vystymosi priezastys retai kada buna nustatomos, nes tai vyksta neuronu lygmenyje ir pvz. galvos traumos ar narkoze tai vienas is ryskiu ir aiskiu priezasciu galinciu paveikti vaiko kalbos raida.
Ryskiai nesate susidurusi su elgesio ar kalbos bedomis, kad taip rasote, nes mama nuejusi pas gydytoja be vaiko mazai gaus informacijos, juolab, kad net ir geri gydytojai nustate priezasti ir nurode sakysim "veikos" kelia ne visada gali padeti, nes bendrai Lt mazai pagalbos tokiems vaikams ir ju integracijai.
Siulyciau paskaityti sitame skyrelyje aprasytas istorijas, ir pagalbos metodus, o tada komentuoti taip pavirsutiniskai