Vis skaitineju jusu skyreli, idomu kaip jusu vaikuciams sekasi kalbeti. Nes mano mergyte taip pat turi problemeliu su kalba, dabar jau nebe tokiu dideliu, bet iki svarios kalbos dar reiks paplusetii. Einam i spec darzelio grupe, kurioje per pusmeti gan daug ismoko. Logopede sako jog jai nesusiformave burnos raumenys. O kalbant apie vaiko raidos issivystyma, tai mums taip pat dare testa. Kas keisciausia jog pirmas testas rode geresnius rezultaus nei antras(kuri dare po keliu menesiu pertraukos), be to keista kaip gali nustatyti vaiko issivystyma per pusvalandi(bent jau mums tiek truko). Be to jug kiekvienas vaikas skirtingas, vienam reik daugiau laiko priprasti prie zmogaus su kuriuo reiks bendraut, kitam maziau.
QUOTE(Gadiga @ 2009 01 20, 17:53)
Nezinau, mergaites, ar isteisinga tema ipuoliau, bet nesuprantu, kodel triju metu vaikas kalba mazai ir kapotai. Jam kazkodel viska reikia eiti daryti. As plaunu indus, o jis man sako: "Eiti plauti indus". Suluzo pianinas: "Eiti taisyti pianina". Netgi kai ruosiames kur vaziuot, "Eiti vaziuoti masina". Laikuose, kad buvo ar bus irgi nesigaudo. Sakyciau reikalas tame, kad ne Lietuvoj gyvenam, bet juk mes abu lietuviai, kalbam lietuviskai. Pasakau taisyklinga, pakartoja, bet apsisukes vel "eiti daryti". Keisciausia, kad lietuviskus zodzius dazniausiai pakartoja sunkiau nei angliskus.
Sakiniai irgi vos 4 zodziu. Gal kazkaip galeciau jam padeti?
Sakiniai irgi vos 4 zodziu. Gal kazkaip galeciau jam padeti?
Mano mergyte taip pat angliskus zodziu daug svariau istaria, siaip kol neismoko gerai lietuviu kalbos, kitu kalbu geriau nemokinti(cia as taip galvoju).