Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

QUOTE(Alchemie @ 2008 12 06, 22:30)
del elgesio..siaip zinok, agresija labai apmazejo, kai pas mus nebuvo puse metu televizoriaus ir pasirinkimas filmuku buvo tik tas, kas yra kompe, t.y. musu cenzuros atrinktu filmuku ziurejimas. Siaip kompas ir TV labai vargina smegenis ir vaikas pasidaro piktas

Aaa, matai kaip cia yra. Labai jau jis dabar iniko ziureti ta Spaidermana, greiciausiai irgi ne i gera. Labai jau jis patrauklus berniukams, bet perduoda neteisinga zinia - tai kad su priesu galima susidoroti jeigu esi pats stipriausias ir greiciausias. Ten mustyniu scenu kruvos...

Mano vaikui dabar irgi labai didelis agresyvumo periodas..itariu, kad sviesos trukumas ir  nuovargis duoda savo.

Maniskis irgi irzlesnis pasidare, pradejo masinoje vezamas uzmigineti, kas rodo kazkoki didesni nuovargi negu paprastai.

Galiu pabandyti pasiklausti musu buvusios mokyklos psichologes, ar jos koleges tokius kursus vaikams ir tevams daro, nes ir mums aktualu del agresyvumo.
Siap is esmes, is savo patirties galiu apsakyti, akd tavo vaikui matyt yra per daug vaiku vienu metu, iki 5 grupeje, jis turbut susitvarkytu su taisyklemis ir dalinimusi, kai daugiau - tiesiog per daug info, per daug emociju ir t.t.

Gerai, paklausk, butu super thumbup.gif thumbup.gif . Man labiausiai noretusi, kad butu kazkokia vaiku grupele kuriuos gal ir pacius pamokytu bendrauti viena su kitu, o ir tevams papasakotu kaip ugdyti ta bendravima.

Del vaiku kiekio tai teisybe. Kai klausiu, kas darzelyje jam nepatinka, tai sako, jog jam nepatinka visi vaikai, o patinka tik 4. Greiciausiai jis nera labai populiarus ir tarp vaiku, nezinau ar frazes kurias jis parsineses buna skirtos jam: "tu kvailys, tu leliukas, tu negraziai piesi" , bet visai gali buti, kad ir jam.
Ir dar kieme pastebejau, kad nuo paties bendravimo jis irgi savotiskai pavargsta. Is pradziu graziai bendrauja, dalinasi, dziaugiasi, o po valandos gal daugiau prasideda visokie savo taisykliu primetinejimai, zaislu atiminejimai ir pan.. Vaikas paeme kazkoki zaisla - ir jam is karto to paties reikia. Gal psichologai galetu patarti kaip visais klausimais tvarkytis. As tai kartais irgi su juo namie zaidziu - tai nurodineja kaip reikiant doh.gif doh.gif : "tavo masina stoves cia, tu imsi sita krana, jis vaziuos ten" ir pan... O kai pradedu sakyti, kad as nenoriu taip daryti kaip jis liepia, tai pradeda listi emocijos...
Atsakyti
skruzdeda, del ziadimo, bandykl zaisti toki, kur butu ne jo zaidimas, o bendras, nu ale kai kiekvienam sava eile - domino, ar kauliuko metimas ir reikia paeiti kazkiek. Siiap geriausia butu domino, tai ir kalbai gerai ir siaip, negali tada nurodineti, kur ka statyti, o pamazu pripranta, kad kiekvienam ateina eile zaisti.
Ryt bandysiu suzinoti del lelgesio, kur galima keiptis
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11)
Severina, kaip sekasi su dietom?
http://www.amazon.co...R...2172&sr=1-5
http://www.amazon.co...u...2385&sr=1-1

user posted image
ši knyga man atrodo rimčiausiai. Bet.. ar nusipirkus nesusidurčiau su tokia bėda kaip amerikoniškoj knygoj nurodytų produktų stygius Lietuvos rinkoje? Nesu buvusi JAV, tai neįsivaizduoju, kokio dydžio ten pas juos ORGANINIŲ produktų skyriai ir asortimentas... negaliu palyginti su LT pasiūla.

LAAAAABAS!!!
100 metu nerasiau ir net neskaiciau, siandien supratau, kad jau kelios temos uzdarytos nuo to laiko, turbut patrukciau bebandydama viska perskaityti ir pasivyti, tai tik pasidomejau grubiai, kuri kurioj temelej mirkstat dabar, o pamaciusi NAITO ikelta knygos virselio pav. vos nenugriuvau - taigi MANISKE!!! ir tikrai susidurtum su problema, kuri vadinasi "o kas tas yr' ir is kur gauti"... as net ne viska supratau, ka skaiciau, ne tik del savo netobulos angl. k., bet ir del siauroko gastronominio pasaulio matymo, pasirodo g.gif . kruva grudiniu kulturu pavadinimu man buvo tera incognita, bet vis tiek si ta radau toj knygoj. ir net taikau. pvz. imokau iskepti lietinius be kvieciu ar rugiu miltu. jei tau dar aktualu, jei nori, galiu paskolinti. l.mielai paskolinsiu ir net kazkada per tas ziemines sventes i Kauna uzvesiu (nes turiu progu ten apsilankyti..). nori?

mums su dietom sekasi visai neprastai. pradejo valgyti tokius nerealius produktus kaip sv. agurkai ir kepti svogunai, kurie net nebuvo laikomi maistu iki siol mirksiukas.gif . darzelyje adaptacija puiki - prognozuoto "nubudimo" po keliu savaiciu ar net menesiu, kai vaikai pagaliau atsipeikeja ir pradeda protestuoti, rytais oziuotis, nebuvo. tiesa, kazin kaip bus ryt?... po 2 sav. sirginejimo, gulinejimo namie...
beje, tam R. Stainerio centre padaugejo musu Liuto "kolegu" - 4-5 metu autistuku. bet dar yra vietu, tai jei kas norit pabandyt ir isbandyt toki ugdymo metoda - welcome 4u.gif . is tiesu, smagu stebeti, kaip vienas i agresija linkes darzeliokas pradeda sypsotis, kitas, kamuojamas baimiu, jau nebebando pasprukti is grupes, nebesislepia, o musiskis nebesiauteja kaip patrakes (jis jauniausias grupej, bet spekit, kas karnizus nuriove, kankliu stygas nutrauke... doh.gif ).
aiskiu zodziu atsiranda labai sunkiai. labiau ryskeja zodziu konturai, net sunku pasakyti, kas tai.... tiesiog pakartoja musu kalba, po nosim repetuoja kazka ir is to "kazko" kol kas tik gali nuspeti, ka jis turi minty. bet vis sis tas.... paprasytas pakartoti "aciu", pasako ta visada, net jei klausi: "o ka reikia dabar pasakyti? juk gavai zaisla-skanesta-... " ir girdi lemenant: "asiuuu" bigsmile.gif
elgesys ir kalbos suvokimas bega i prieki gan sparciai: jei ko prasai, liepi, draudi - klauso. tiesa, tik tol, kol kalbi... viskas tuoj "uzsimirsta" ir vel nagai lenda i sviestine, cukrine, mano kava, visas namu spintas ir spinteles biggrin.gif uztai galima issireikalauti, isvilioti, ko jis daryti pats visai nenori, bet REIKIA. pyksta, raitosi, bet pildo reikalavimus.
ana diena pasiciupes mano mobilu, prisidejes prie ausies imitavo pokalbi, as net nulekiau pasiziuret, su kuo jis "kalba". tokio zaidimo nebepamenu jau, buvo kazkada, bet dingo. ir ilgam... griiizo thumbup.gif . dar piesia "saule", "spindulius", pradeda rodyti daiktus knygutese, pats klausiamai pirstu baksteli (tiesa, dar vis mano..). bet man dziugu, kad nors nebebega nuo tu knygu, vos man priejus, anksciau juk vienas jas "skaite"...
dietos mes vis dar laikomes. ji pastebimai pagerino miega, pareguliavo demesio sutelkima ir judruma. gal tai ir sutapinmas, as jau niekuo 100% nebetikiu ir palieku labai daug Auksciausiojo galiai. bet vis tiek vieno Peterburgo homeopato mintys apie skiepus, dieta ir musiskio zarnymo problemas, man buvo priimtinos, o pvz. pilvo bedas jau gal net ir issprendem jo pagalba...
kaip sake Tatjana Razukiene, Liuto darzelio mokytoja, autizma mes jam "nuimsim", o va aiskeregyste, nepykit, bet liks lotuliukas.gif cia ji savaip paguode, kad tokie vaikai "normalus" nebus niekada, bet nereiskia, kad tai blogai wink.gif
zooodziu, as laaaabai stengiuosi ziureti i sviesiaja gyvenimo puse, su 5 "kolegem" rasom blog'a, keistoku pavadinimu - KOKONAS, o visas knygas apie autizma padejau aukstai i lentyna....

geru emociju busimom mamom (antra karta wink.gif) ir visom kitom.

naitai, brukstelk del tos knygos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo severina: 11 gruodžio 2008 - 12:24
Severina..tavo postas tryksta optimizmu..sveikinu.
beje tas homeopatas, primink pavarde? nes mes pas ji irgi man atrodo buvome ir tada jis mums nurode butent gydomaja pedagogika
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 12, 14:39)
Severina..tavo postas tryksta optimizmu..sveikinu.
beje tas homeopatas, primink pavarde? nes mes pas ji irgi man atrodo buvome ir tada jis mums nurode butent gydomaja pedagogika

prisimenu tik varda - Daniil. Jis rusas. Buvo atvaziaves lapkricio 20d. Cia tas pats ?smile.gif

na, optimizmas - vakarykste nuotaika. siandien po ilgoku ligu isleidus i darza eda nerimo kirminas. bet gal viskas bus gerai. o dar tiesiai i svente pataike - kazkokia Zibintu diena...
einu gaminti cukriniu snaigiu, jei pavyks, parasysiu ciacia.
busimos mamaites, tikiuosi, judvieju (o gal jau yra ir daugiau? bigsmile.gif ) savijauta jau euforiska wink.gif
Atsakyti
Severina, Zibintu diena panasiai, kaip Velines, tik gaminami zibintai ir ieskoma dovanu tarp medziu..grazu siaip.
Jo tas pats, Daniil...Man jo patarimai del gydomosios pedagogikos ir nurodymas i Vilniuje dirbancia tokia pedagoge, kurios gavome viena konsultacija dave labai daug, bent jau kelia eiti i prieki, kai atrodo, akd visiskai viskas beviltiska.

Skruzdeda..neradau kol kas as tokios grupes del elgsio..tik psichiatrines pagalbos grupes, bet ne tas visai, ko mums reikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 12, 19:16)
Skruzdeda..neradau kol kas as tokios grupes del elgsio..tik psichiatrines pagalbos grupes, bet ne tas visai, ko mums reikia verysad.gif

Aisku... Teks paskaitineti knyguciu kokiu nors. Darzelyje kalbejau ir su aukletojom, tai siek tiek apramino. Sako nera pats blogiausias variantas del musimosi. O to ivykio po ko grizo perdreksta akim jos ir nemate...

Severina, super. Labai dziaugiuosi, kad pas jus geros naujienos. thumbup.gif Man rodosi, kad tavo vaikas tikrai rodo dideli progresa. Gal tikrai viskas bus gerai! Kai matosi jog vaikas "prabudo", toliau jo tobulejimas igauna vis didesni pagreiti. Ismokimas vieno dalyko skatina vaika toliau mokytis kito dalyko.
Atsakyti
Laba diena Seveina

Perskaiciau jusu zinute Ir labai suintrigavo. Mano suneliui 2, 4 men. ir mums itariamas autizmas, tiksliau nustatytas misrus raidos sutrikimas su autizmo bruozais. Vis stengiuosi kazko griebtis ir bandyti padeti savo suneliui. Todel jusus naujienos del sunelio progreso labai dziugina. Gal galite papasakoti daugiau apie ta Stainerio ugdyma. Ar cia jus kaip darzeli lankote ar uzsiemimai kazkokie. Labai noreciau kazko panasaus savo suneliui, dabar bandom paparastam darzelyje pabuti po 2 valandu kasdien bet rezultatu kazkokiu mazokai.
Maniskis irgi labai judrus o neperseniausiai prasidejo ir saviagresijos. Kakzaip neradau apie jusu suneli istorijos al galite papasakoti placiau kaip jam autizmas pasireiskia?
Atsakyti
Bundzulka, cia kaip darzelis
va nuoroda, o duagiau tau Severina gali papasakoti
http://www.rsgpc.org...&...&page_id=14

tik kainuoja doh.gif
Atsakyti
labutis,na mes jau pirmadieni zygiuosim i darzeli,dickiai mano dar zali,bet jau antradieni eisim pas gydytoja ir gal leis mus i mokykla ax.gif galu gale baigesi vejaraupiai smile.gif pavargau as juodai doh.gif .reiks ir i vrc pasiskambinti kada jie ten mus priims g.gif g.gif g.gif praleidom savo eile,tikriausiai jau tik sausio men g.gif g.gif g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina R.: 13 gruodžio 2008 - 16:26
Lina R. nu viena paguoda, kad jau gavo imuniteta visam gyvenimui 4u.gif
Atsakyti
Siandien mano vaikas pas gydytoja pradejo keistai elgtis. Visaip rekauti, mandrai spjaudytis, garsiai juoktis, imti nuo stalo visokius daiktus, kaip koks chuliganas. Atrodo, kad namie jam viskas leidziama, nejo jo suvaldyti. Nu cia siaip tai antra karta jis taip prie nepazistamu elgiasi. Tiesa sakant ir namie taip nesielgia niekada. Pasirode kaip koks nesveikas tikrai... Cia gal is nedrasumo, ar kaip suprasti... g.gif schmoll.gif blink.gif blink.gif
Siaip tai buna toks kuklutis, susitraukes, nei zodzio nepratariantis, pastoviai uz nugaros uzlindes. Nu zodziu tai ir dabar jis nepratare, bet toks elgesys tai pasirode baisiai keistas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 gruodžio 2008 - 23:01