Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 07, 11:22)
na merginos man pvz kai vaiksciojau  nestuke.gif su mazuoju pas genetike ji man pasake kad butinai apsilankyk pas mane kai kudikelis gims , bet neiviena man daktare neduoda siuntimo nors ir prasiau . Jam nieko nesimato kad butu kazkas negerai paziurejus , bet kai laukiausi visi tyrimai rode kad kudikeliu kazkas negerai  , tai va pasiguodziau . Nes niekas manes daugiau nesupranta schmoll.gif kad as te noriu kad mano kudikelis butu visiskai sveikas smile.gif

Tai nueik privačiai, arba pasiskambink tai genetikei, pas kurią buvai ir paklausk, ką reiktų pasakyti gydytojai, kad išrašytų siuntimą.
Tiesą sakant, patys genetikai tada turėjo padaryti įrašą med išraše ar pažymoj, kad būtina kontrolė po gimimo g.gif O ne tik žodžiais tai pasakyt. Jei yra toks įrašas, tai tada gydytoja privalo išrašyti siuntimą.

Kažkas klausė kaip kelių mėnesių kūdikis turi ''kalbinti'' kitus, tai galiu parašyt, kaip mano jaunėlis kalbindavo - kai eidavom pro šalį, tai visas atgydavo ir sušukdavo tokį garsą ''u'', kad atkreiptum į jį dėmesį. O kai atkreipi dėmesį, visas išsišiepęs tada krykščia (bendrauja). Vyresnysis taip nedarydavo trijų mėn., bet atsimenu kad penkių mėnesių būdamas irgi bandydavo bendrauti: sakydavo tokią pratisą 'aaaaaaaaaa', kad atkreipti dėmesį.

Aš stebiu savo jaunėlį ir pastebiu daug skirtumų nuo vyresniojo. Jaunėlis tikrai daug ''komunikabilesnis''. Taria daug daugiau visokių garsų, nei kad vyresnysis tardavo tokiam amžiuje. Žinoma, turi nuo ko mėgdžioti.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mutu @ 2009 01 07, 12:28)
Tai nueik privačiai, arba pasiskambink tai genetikei, pas kurią buvai ir paklausk, ką reiktų pasakyti gydytojai, kad išrašytų siuntimą.
Tiesą sakant, patys genetikai tada turėjo padaryti įrašą med išraše ar pažymoj, kad būtina kontrolė po gimimo g.gif O ne tik žodžiais tai pasakyt. Jei yra toks įrašas, tai tada gydytoja privalo išrašyti siuntimą.

Kažkas klausė kaip kelių mėnesių kūdikis turi ''kalbinti'' kitus, tai galiu parašyt, kaip mano jaunėlis kalbindavo - kai eidavom pro šalį, tai visas atgydavo ir sušukdavo tokį garsą ''u'', kad atkreiptum į jį dėmesį. O kai atkreipi dėmesį, visas išsišiepęs tada krykščia (bendrauja). Vyresnysis taip nedarydavo trijų mėn., bet atsimenu kad penkių mėnesių būdamas irgi bandydavo bendrauti: sakydavo tokią pratisą 'aaaaaaaaaa', kad atkreipti dėmesį.

Aš stebiu savo jaunėlį ir pastebiu daug skirtumų nuo vyresniojo. Jaunėlis tikrai daug ''komunikabilesnis''. Taria daug daugiau visokių garsų, nei kad vyresnysis tardavo tokiam amžiuje. Žinoma, turi nuo ko mėgdžioti.... ax.gif

o matai kai o mum atvirksciai prisimenu mano vyresnelis buvo 2 o maziukas tik gimes ir mes vaziavom i palanga nuvaziujant viskas buvo gerai tik gryztant berniukas pavargo eme muistytis kuistis ir prasytis i toleta ( nes jau buvo be sauskelniu) sustojam nuvedu pasisioja ir uz 5min vel mama sysiu vel sutojam ir vel uz 5min vel mama sysiu ir kaku tada privaziavom degaline sustojom nuejom itoaleta padare jis viska , ir mes pradejom vel vaziuoti tik pasuko is degalines o jis vel mama sysiu tada man truko kantrybe sustojom pasisiojom ir as jam pasakiau jei dar noresi sysiu tai sysiok i kedute( kedutej turejo specialiu paklotuku)tai zinokit jis nuo pat klaipedos autostrados isedejo ir baigesi jam visi norai . Labai bijojo buti slapias smile.gif o maziukas dar net nera padares doh.gif tik ikelnes vystosi daug leciau nei vyresnelis
o del genetikes tai reiks nueit ir pakalbet mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniskis kalba labai neaiskiai, bent jau man g.gif Kazkaip idomiai, netaria pirmuju raidziu, jei tai priebalses, pvz.ne ratas, o atas pas ji gaunas doh.gif ir pan. Ar cia jau reiktu susirupinti, jei jam 3, 5 metu ar dar palaukti, gal nieko baisaus g.gif
Atsakyti
AS SIULYCIAU NELAUKTI KUO ANKSCIAU LOGOPEDAI PRADEDA DIRBTI TUO LENGVIAU IRANKSCIAU VAIKAS PRADEDA KALBETI
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 07, 16:01)
AS SIULYCIAU NELAUKTI KUO ANKSCIAU LOGOPEDAI PRADEDA DIRBTI TUO LENGVIAU IRANKSCIAU VAIKAS PRADEDA KALBETI

Jo, sita zinau ir drinks_cheers.gif
Bet va, gyvenam ne LT, taigi tokios galimybes nera.. Gal imanoma paciai kazkaip dirbti, kazkokius pratimus daryti.. Tik kaip g.gif
Atsakyti
AISKU TADA NU KIEK ZINAU TAI LABAI DAUG REIKIA DIRBTI SU LUPYTEMIS LIEZUVELIU IR SEIP REIKIA VISOKIU SMULKIU ZAIDUMU
Atsakyti
Domke, nelauk. Jei sakinukai yra, sistema yra, garsus istraukti yra lengviau, nei sudelioti sistema, bet vaikas turi juos isgirsti, suvokti. maniskis pvz. atskirus garsu girdi, bet kai buna zodis, daznai kaitalioja, arba nukanda, jei zodis nesuprantamas ir nezinomas. Turi buti lavinama, ne tik kalba, bet ir klausa. taigi logopedas tik apdes siuo atveju
Atsakyti
Dekui merginos 4u.gif
Bandysiu dibti daugiau namie su juo rolleyes.gif
Atsakyti
Domke, namie galesi dirbti, kai zinosi, kokia linkme ir kaip dirbti, o pas logopede vesk, pasakys, kur beda ir kaip dirbti ir profesionalas geriau mokes sutvarkyti ta beda..vis tiek turi paziureti, ar garsus sistemiskai keicia, neistaria, ar tik atsitiktinai, kokius garsus
Papildyta:
Gal rasit, kokia logopede lietuve, arba grizus i lt galite nueiti pas logopede poliklinikoje g.gif
Atsakyti
Alchemie,

o tai kaip jus bendraujat su savo vaiku?Lietuviskai manau g.gif As,tai kai zinau,kad tikrai supras geriau angliskai tuomet jau angliskai,bet visada isverciu ir i lietuviu kalba,nors dabar jau pastebiu,kad daug daugiau supranta,kai ko prasai,mazus paliepimus smile.gif
Galeciau,netgi pasakyt,kad ikyrus pasidare,tol sako zodi,kol as suprantu,o kai atsiseda man knyga skaityt,tai visa laika praso,kad as pakartociau zodi ,o jei is karto neatsakau,tai ima uz veido,ir judina man lupas,neleidzia svajot doh.gif
Atsakyti
As tik lietuviskai bendrauju..nu kartais, jei ka zaidzia ir man reikia zaismingai atsakyti, tada, arba, jei reikia paaiskinti, o jis lietuviskai nesupranta to zodzio doh.gif bet daniausiai, jis man skambina ir klausia, ka reiskia lietuviskai tas ir anas daiktas, zodis.
Pas mus "nelaime" isjunge TV Discovery kanala..vaikas pergyvena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 08, 05:29)
Galeciau,netgi pasakyt,kad ikyrus pasidare,tol sako zodi,kol as suprantu,o kai atsiseda man knyga skaityt,tai visa laika praso,kad as pakartociau zodi ,o jei is karto neatsakau,tai ima uz veido,ir judina man lupas,neleidzia svajot doh.gif

karsta.gif manasis 2,5 metų tokis pats yra doh.gif jam ypač patinka "skaityti" maxima, iki lankstinukus doh.gif kokius 50 kartų tą patį. Užkimstu, kol perskaitau tiek kartų, kiek jis nori. maxima maxima maxima maxima.. iki iki iki iki.. jam labai tie žodžiai patinka lotuliukas.gif
Dar atsiverčia tokią knygutę, kur daug lego kaladėlių pripiešta. Tai ir kvaksiu: "kaladėlė geltona, kaladėlė raudona...", jei pasakau tik "kaladėlė", tuoj įsminga žvilgsnis - o toliau?? doh.gif
Bet ilgainiui tai tokie skaitymai duoda rezultatą thumbup.gif mėgina pats ištarti.

Tiesa, tas mano nekalbiukas... nu žinokit, jau reikia čiaupt wub.gif aišku, juokauju, bet tėvas grįžta išvargęs nuo bendravimo mašinoj su juo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 07, 11:22)
genetike ji man pasake kad butinai apsilankyk pas mane kai kudikelis gims , bet neiviena man daktare neduoda siuntimo nors ir prasiau .

vaiko pediatrė turi duoti siuntimą.
ai, nunešk voką jai, ir gausi..arba pas pediatrų kokią vedėją nueik pasiskųsti. nedelsk, jeigu genetikė rekomendavo vaikui tyrimus.
Dabar metų pradžia, tai gal lengviau gausi tą siuntimą.
Atsakyti