QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 07, 11:22)
na merginos man pvz kai vaiksciojau su mazuoju pas genetike ji man pasake kad butinai apsilankyk pas mane kai kudikelis gims , bet neiviena man daktare neduoda siuntimo nors ir prasiau . Jam nieko nesimato kad butu kazkas negerai paziurejus , bet kai laukiausi visi tyrimai rode kad kudikeliu kazkas negerai , tai va pasiguodziau . Nes niekas manes daugiau nesupranta kad as te noriu kad mano kudikelis butu visiskai sveikas
Tai nueik privačiai, arba pasiskambink tai genetikei, pas kurią buvai ir paklausk, ką reiktų pasakyti gydytojai, kad išrašytų siuntimą.
Tiesą sakant, patys genetikai tada turėjo padaryti įrašą med išraše ar pažymoj, kad būtina kontrolė po gimimo O ne tik žodžiais tai pasakyt. Jei yra toks įrašas, tai tada gydytoja privalo išrašyti siuntimą.
Kažkas klausė kaip kelių mėnesių kūdikis turi ''kalbinti'' kitus, tai galiu parašyt, kaip mano jaunėlis kalbindavo - kai eidavom pro šalį, tai visas atgydavo ir sušukdavo tokį garsą ''u'', kad atkreiptum į jį dėmesį. O kai atkreipi dėmesį, visas išsišiepęs tada krykščia (bendrauja). Vyresnysis taip nedarydavo trijų mėn., bet atsimenu kad penkių mėnesių būdamas irgi bandydavo bendrauti: sakydavo tokią pratisą 'aaaaaaaaaa', kad atkreipti dėmesį.
Aš stebiu savo jaunėlį ir pastebiu daug skirtumų nuo vyresniojo. Jaunėlis tikrai daug ''komunikabilesnis''. Taria daug daugiau visokių garsų, nei kad vyresnysis tardavo tokiam amžiuje. Žinoma, turi nuo ko mėgdžioti....