QUOTE(naitas @ 2009 01 06, 18:26)
o kur tie neįgalūs vaikai būna? atskirai nuo visų kitų? ir kas ten su chronometru matuoja tas 30 min?
Daržely vaiko grupėj yra vaikas su matoma protine negalia... bet tai bendravimas vyksta visa dieną, žiūrint kaip jų keliai susikerta... ar procedūroj kokioj, ar žaislų kampe.
gal tik pagąsdino? nu nesąmonė kažkokia...
Aciu uz kaina
Nezinau,kaip ten kas ka matuoja,bet matyt matuoja,viskas cia pagal laikrodzio tiksejima vyksta
O del to vaiko,tai tiksliai zinau,kad negasdino,o tiesiog pasake,kad arba susitvarko su savo emocijom pats,arba bus paskirti vaistai.Esu su tuo vaiku bendravus,tai mano akim ziurint eilinis berniukas,kuriam knieti nudirbti bent po du tris darbus vienu metu
,ir tiek ziniu.
O cia aplamai,jei tu neatitinki tam tikru reikalavimu ar standartu,tai reiskia,kad esi ne toks kaip visi,o jei ne kaip visi - tai tuomet mes tave padarysim kaip visi,ir visai nesvarbu kokiom priemonem
Klinikoj,i kuria savo sunu vedu,ateina ivairiu vaiku,visi bendraujantys,kalbantys,girdintys ,t.y. vaikai kaip vaikai.Tai vienos mamos klausia,kas jusu vaikui yra,o ji sako,kad matai pas ji yra tam tikru autisktiku bruozu,nes jam nepatinka etiketes ant rubu ( nori,kad ju nebutu ),kai prisiglaudzia prie mamos,tai megsta jai plaukus kedent,arba megsta uzsisvajojes kasyt ilgiau,nei "pridera",ka nors etc. ranka,riesa,koja.Na tai jus man pasakykit,argi del to vaikas yra kitoks?
As jau pati nebesuprantu,mano dukra irgi megsta man plaukus sukt,kai sedi salia,o sunus,kai atsikelia,tai megsta apsivyt rankom kakla,ir pasedet man ant keliu 10min,o jei as bunu uzimta tuo metu,tai supyksta.Dukte pieno negerdavo is buteliuko,jei man ant keliu nesededavo ir plauku nesukdavo kita rankyte,tai bet man tai buvo normalu,ir tebera,o cia,JAV,pasirodo butu nukrypimas nuo normu.
As,jau pradedu nustot stebetis,kad Amerikoj tiek daug "hiperaktyviu vaiku", vaiku ,turinciu "autistisku bruozu",nes kaip imu suprast,tai taip tiesiog yra patogiau,kam reikia vargti,jei galima viska isspresti terapijom ( ismelzt is draudimo kompaniju kuo daugiau pinigu ),arba prifarsiruot vaistu,ir paskui stebetis,kai koks paauglys ateina i mokykla ir issaudo klases,nes pasirodo,kad jis praleido doze vaistu,kurie jam kaip saldainiai,nes geria juos nuo 2m.
Dziaugiuosi,kad musu gydytoja sugeba isklausyt ir isiklausyt,nes kitaip jau mano vaikis seniai butu paskelbtas autistu + hiperaktyviu. O nuo pat gimimo jis buvo ir aklas,ir kurcias,ir siaip nesveikas,neklabu jau apie tai,kad kai gime,man pareiske,kad nezino kiek jis gyvens,o kai jis vis gyveno ir gyveno,tai medikai eme stebetis,kad matai,jis pasirodo gyvena