Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 4

QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 05, 21:00)
Pas mano dukra klaseje yra berniukas su Dauno sindromu,visai neseniai gavau toki rasta,kur klausiama :"Ar as sutinku leisti savo vaika,po 30min per diena,bendrauti su neigaliais vaikais?"

blink.gif unsure.gif Aš pasijausčiau labai nekaip, jei dėl mano vaiko, kas sugalvotų tokius raštus jos darželiokų tėvams padalint. Skamba kaip:" Atsargiai - neįgalus!" doh.gif
Atsakyti
As su tokiu rastu tai tiesa sakant i vaiku teisiu tarnyba nueiciau..izeidimas...
Sandriuks, tai mano vaikis kalba lietuviskai, bet ilga laika jis savo zaidimuose kalbedavo angliskai, dabar jau girdziu, kad kalba dialogus vaidmenimis lietuviskai, aks labai dziugina. Nors vis tiek lietuviu kalba jam turteja is anglu. Ypac dabar, kai megstamiausia laida "Discovery - How its made" doh.gif
Cute, maciau yra papildomu korteliu LOGICO pirkti Pegaso knygyne, tikiuosi ir pas jus irgi atvezta, tai nebebutu tada tos rupescio su kronta 4u.gif
Atsakyti
man ir nepatiktu kad gauciau toki rasta kodel musu visuomene tokia nesupratinga doh.gif
Atsakyti
Ačiū Alchemie už info 4u.gif
Nueisiu pažiūrėt, gal trūkstamas gausiu. Užsisakiau iš super.lt kelis rinkinukus, ale tie irgi jau trečia savaitė veža. Skelbiasi, kad per 2-3 dienas pristato, o gausiu turbūti tik ateinantį savaitgalį.
Atsakyti
gobsiukas, Sandriuks gyvena JAV..ten pasirodo irgi va..visuomene taip bendrauja..o siaip bunagi tevai tipo renka parasuys, akd vaika i kita grupe perkeltu, i kita darzeli, nes tipo "nenormalus", "nesveikas"..kai duodi argumenta, ar nereiketu tada sloguojanciu vaiku irgi laikyti atskiram kambaryje..jiems keista pasidaro, kodel doh.gif
Juokingiausia, kad dabar jau didziuma vaiku yra nebeatitinkantys tu "standartiniu remu", tai arba atsiras nauja karta mokytoju, kurie mokes su jais bendrauti ir dar tevus mokins, ir taip visuomene keisis, arba..bus vidinis genocidas, kai pasenusi karta bandys isguiti jaunaja karta, nes jos nebesupras doh.gif

Poliklinikoje girdejau babyte tokia burbant..ko tas jaunimas eina mokytis, vis jiems mokytis, universitetai, o kas dirbs ir mokescius mokes? doh.gif nepasakiau tai babytei, akd jie mokescius ir moka, kad ji pensija gautu
Atsakyti
Na nezinau ka ir bepasakyt.
Tiesa pasakius pagyvenus cia,ir susidurus su ju socialine sistema ir medicina,ir siaip su bet kokia sistema,tai suvoki,kokie vis gi,tie amerikieciai,roboti zmones doh.gif
Mes,lietuves mamos,tai i viska reaguojame labai jautriai,va ir jus sakot,kad reiktu isizeist,supykt,o jiems tokie dalykai normalu.
Vienu pazistamu vaikas yra tikrai hiperaktyvus,bet geraja prasme smile.gif ,o kai cia pradejo lankyt mokykla,kilo problema,nes jis "trukdo" dirbt mokytojai,tai tevams buvo uzsiminta,kad jei vaikas neapsiramins,jam bus paskirti vaistai,kurie "pades"apsiraminti,ir tai bus padaryta legaliai ( zinoma,ne santazo budu).
Arba,kad ir mano pacios situacija,kai laukiausi trecio,buvo tam tikru komplikaciju,kad teko pagulet ligoninej ( 25sav. nestumas ),bet as negalejau likt visam likusiam nestumui,tai mane isleido,su salyga,kad as atsisakau nuolatinio mediku stebejimo ir ultragarso tyrimu ( nenoriu plestis ).Man nieko kito nebeliko,o kaip veliau man aiskino mano gydytoja,tai tarkim Ilinojaus valstija ( nezinau,kaip kitur ) leidzia nesciajai nesioti vaisiu iki 28sav,nes iki to laiko bus.mama,gali nuspresti savo vaiko likima,o po to,jei as nebesilankyciau pas medikus,mane atvesdintu su teismo orderiu,nes jau nuo 28 sav. as nebegaliu sprest uz vaika ( ar jam gimt ar ne). smile.gif
Na zodziu,sumaliau,nezinau ar suprasit,bet esme,tai ta,kad cia laisves ir teises,iki tam tikro lygio,kaip sakant su paslapties skraiste.

Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 01 05, 19:42)
Jam 4,5 menesiuko, bet kalba oi kaip nepatinka.

maniškiui tuoj 7 mėnesiai. Raičiojasi, ropoja atbulas, pasiūbuoja pirmyn atgal ant keturių atsistojęs. Nesėdi, o ir nemėgina, bet labai džiaugiasi būdamas pas kažką ant rankų. Svetimų dar neskiria. Baisiai džiaugiasi plikomis savo kojomis. Neurologė ir kinezė sako, kad galėtų atlikti visko daugiau. Aš neforsuoju, nes mažėlis turi įgimtą širdies ydą. Ant dienų spręsis, ar reikės operuoti.

Manau, kad Taviškis dar turi laiko. Pamėgink jį prakalbint iš arti žiūrėdama į jį, prunkšdama, kvatodama, caksėdama ar kaip kitaip. Maniškiui, net kai žinda krūtį, užtenka pasakyt išsišiepus "ghhhh" ir jis jau balsu kikena, pametęs papą. wub.gif

Viską kiša į burną. Kojines savo nusimauna susirietęs ir žinda pilna burna, žaislus, viską, kas papuola. Kitąkart įsisiurbia man į ranką, sėdėdamas man ant kelių.

Būna, kad pradeda garsiai šnekėti lotuliukas.gif gal klauso savo balso. šneka visada, kai tik noriu įdėt jam burnon kieto maisto lotuliukas.gif

be to, jį "treniruoja" broliai. Tai nosimis trina jam pilvą, tai skruostus, tai vaiposi priešais jį. Žodžiu, gauna stimulo.

Mano trečiasis tikrai skiriasi nuo ex-nekalbiuko. Ramumu. Jei paliktas vienas, tai jis susiranda sau veiklos - maunasi kojines, apžiūrinėja savo rankytes, nagrinėja gobeleno raštus ar paklodės siūles.

Vartytis pradėjo virš 6 mėn amžiaus, po stipraus mankštų kurso. Tuo pačiu ir barškučius pradėjo "susišaudyt", nes anksčiau tai buvo taip - padaviau - gerai, nepadaviau - nėr bėdos. Dabar apsidairo į šonus ir pasiima jam patinkantį.

QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 05, 22:37)
Kiek Kaune privacios logopedo paslaugos kainuoja?

25 litai.

QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 05, 23:00)
:"Ar as sutinku leisti savo vaika,po 30min per diena,bendrauti su neigaliais vaikais?"tai as leidau,vien tam,kad ismoktu buti jautresne,supratingesne.

o kur tie neįgalūs vaikai būna? atskirai nuo visų kitų? ir kas ten su chronometru matuoja tas 30 min?
Daržely vaiko grupėj yra vaikas su matoma protine negalia... bet tai bendravimas vyksta visa dieną, žiūrint kaip jų keliai susikerta... ar procedūroj kokioj, ar žaislų kampe.

QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 06, 18:43)
Vienu pazistamu vaikas yra tikrai hiperaktyvus,bet geraja prasme smile.gif ,o kai cia pradejo lankyt mokykla,kilo problema,nes jis "trukdo" dirbt mokytojai,tai tevams buvo uzsiminta,kad jei vaikas neapsiramins,jam bus paskirti vaistai,kurie "pades"apsiraminti,ir tai bus padaryta legaliai ( zinoma,ne santazo budu).

gal tik pagąsdino? nu nesąmonė kažkokia...
Atsakyti
Jo...as kazkaip i Amerika nenoriu..niekad nenorejau g.gif bet maniau, akd zmogiskiau i tai ziurima.
ne nu jei vaikui tikrai yra diagnozuotas hiperaktyvumas, tai tie vaistai apdeda jam paciam, nes tokie vaikai pavargsta patys nuo saves, ka jau kalbeti apie aplinkiniu reakcijas...bet va taip, kad mokykloje butu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 01 06, 18:26)
o kur tie neįgalūs vaikai būna? atskirai nuo visų kitų? ir kas ten su chronometru matuoja tas 30 min?
Daržely vaiko grupėj yra vaikas su matoma protine negalia... bet tai bendravimas vyksta visa dieną, žiūrint kaip jų keliai susikerta... ar procedūroj kokioj, ar žaislų kampe.
gal tik pagąsdino? nu nesąmonė kažkokia...

Aciu uz kaina 4u.gif

Nezinau,kaip ten kas ka matuoja,bet matyt matuoja,viskas cia pagal laikrodzio tiksejima vyksta rolleyes.gif

O del to vaiko,tai tiksliai zinau,kad negasdino,o tiesiog pasake,kad arba susitvarko su savo emocijom pats,arba bus paskirti vaistai.Esu su tuo vaiku bendravus,tai mano akim ziurint eilinis berniukas,kuriam knieti nudirbti bent po du tris darbus vienu metu biggrin.gif ,ir tiek ziniu.
O cia aplamai,jei tu neatitinki tam tikru reikalavimu ar standartu,tai reiskia,kad esi ne toks kaip visi,o jei ne kaip visi - tai tuomet mes tave padarysim kaip visi,ir visai nesvarbu kokiom priemonem smile.gif

Klinikoj,i kuria savo sunu vedu,ateina ivairiu vaiku,visi bendraujantys,kalbantys,girdintys ,t.y. vaikai kaip vaikai.Tai vienos mamos klausia,kas jusu vaikui yra,o ji sako,kad matai pas ji yra tam tikru autisktiku bruozu,nes jam nepatinka etiketes ant rubu ( nori,kad ju nebutu ),kai prisiglaudzia prie mamos,tai megsta jai plaukus kedent,arba megsta uzsisvajojes kasyt ilgiau,nei "pridera",ka nors etc. ranka,riesa,koja.Na tai jus man pasakykit,argi del to vaikas yra kitoks?
As jau pati nebesuprantu,mano dukra irgi megsta man plaukus sukt,kai sedi salia,o sunus,kai atsikelia,tai megsta apsivyt rankom kakla,ir pasedet man ant keliu 10min,o jei as bunu uzimta tuo metu,tai supyksta.Dukte pieno negerdavo is buteliuko,jei man ant keliu nesededavo ir plauku nesukdavo kita rankyte,tai bet man tai buvo normalu,ir tebera,o cia,JAV,pasirodo butu nukrypimas nuo normu.
As,jau pradedu nustot stebetis,kad Amerikoj tiek daug "hiperaktyviu vaiku", vaiku ,turinciu "autistisku bruozu",nes kaip imu suprast,tai taip tiesiog yra patogiau,kam reikia vargti,jei galima viska isspresti terapijom ( ismelzt is draudimo kompaniju kuo daugiau pinigu ),arba prifarsiruot vaistu,ir paskui stebetis,kai koks paauglys ateina i mokykla ir issaudo klases,nes pasirodo,kad jis praleido doze vaistu,kurie jam kaip saldainiai,nes geria juos nuo 2m. doh.gif

Dziaugiuosi,kad musu gydytoja sugeba isklausyt ir isiklausyt,nes kitaip jau mano vaikis seniai butu paskelbtas autistu + hiperaktyviu. O nuo pat gimimo jis buvo ir aklas,ir kurcias,ir siaip nesveikas,neklabu jau apie tai,kad kai gime,man pareiske,kad nezino kiek jis gyvens,o kai jis vis gyveno ir gyveno,tai medikai eme stebetis,kad matai,jis pasirodo gyvena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 07, 00:00)
As jau pati nebesuprantu,mano dukra irgi megsta man plaukus sukt,kai sedi salia,o sunus,kai atsikelia,tai megsta apsivyt rankom kakla,ir pasedet man ant keliu 10min,o jei as bunu uzimta tuo metu,tai supyksta.Dukte pieno negerdavo is buteliuko,jei man ant keliu nesededavo ir plauku nesukdavo kita rankyte,tai bet man tai buvo normalu,ir tebera,o cia,JAV,pasirodo butu nukrypimas nuo normu.

normalūs Tavo vaikai wub.gif
tikrai, reikia visokius fondus, draudimo kompanijas "pamelžti", tai ir diagnozių prirašo.. ir laužo vaikų gyvenimus uspakajoncais doh.gif
Atsakyti
na merginos man pvz kai vaiksciojau nestuke.gif su mazuoju pas genetike ji man pasake kad butinai apsilankyk pas mane kai kudikelis gims , bet neiviena man daktare neduoda siuntimo nors ir prasiau . Jam nieko nesimato kad butu kazkas negerai paziurejus , bet kai laukiausi visi tyrimai rode kad kudikeliu kazkas negerai , tai va pasiguodziau . Nes niekas manes daugiau nesupranta schmoll.gif kad as te noriu kad mano kudikelis butu visiskai sveikas smile.gif
Atsakyti
Grįžtu ir aš jūsų būrį 4u.gif parašiau tą savo magistrinį ir vėl reikia į kasdienybę blink.gif blink.gif blink.gif
Su manuoju irgi jau mokytoja nesusitvarko, sako, kad per gamtos pamokas ir etikos, kur daug kalbama -jam neįdomu, jis muistosi, trukdo kitiems ir t.t. Reikia mokytojo padėjėjo ... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti