Įkraunama...
Įkraunama...

Po apsisaugojimo priemonių negaliu pastoti

Nu jo, o man tai labiausiai įstrigo, kaip prieš vestuves ėjau KMUK pas gydytoją, kad atitolintų mmm. Ir iškart pradėjo klausinėti kokias KT gerti ruošiuos po vestuvių? Sakau jokių, noriu pastoti. Tai jai šokas buvo, kaip čia dabar iškart taip po vestuvių jau pastoti užsimaniau, gal ne visi namie man ohmy.gif
Atsakyti
Keista gydytojos reakcija. Visi ginekologai, pas kuriuos lankiausi, palankiai žiūrėjo į KT.
Atsakyti
Gerb. gydytojau,
kadangi asmenine gydytoja atostogauja, noreciau pasiklausti Jusu.
Uzvede cia likimo drauges diskusija apie antifosfolipidini sindroma.
Kada reiketu darytis si tyrima? Kur ji galima pasidaryti? Ar butinas siuntimas, ar galima ir be siuntimo?
Mano postkoitalinis tyrimas (2 kartus) neigiamas, 3 IUI ir i IVF nesekmingi...
Is kitu santuoku abu vaiku turime.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 08 17, 12:24)
Nu jo, o man tai labiausiai įstrigo, kaip prieš vestuves ėjau KMUK pas gydytoją, kad atitolintų mmm. Ir iškart pradėjo klausinėti kokias KT gerti ruošiuos po vestuvių? Sakau jokių, noriu pastoti. Tai jai šokas buvo, kaip čia dabar iškart taip po vestuvių jau pastoti užsimaniau, gal ne visi namie man ohmy.gif

biggrin.gif biggrin.gif Aga man iskart pirma mintis - turbut pagalvojo kad iki vestuviu tai jokiu apsaugu nei KT nereikia, tik po biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2005 08 17, 15:41)
Gerb. gydytojau,
kadangi asmenine gydytoja atostogauja, noreciau pasiklausti Jusu.
Uzvede cia likimo drauges diskusija apie antifosfolipidini sindroma.
Kada reiketu darytis si tyrima? Kur ji galima pasidaryti? Ar butinas siuntimas, ar galima ir be siuntimo?
Mano postkoitalinis tyrimas (2 kartus) neigiamas, 3 IUI ir i IVF nesekmingi...
Is kitu santuoku abu vaiku turime.

Gerbiama ponia,

antifosfolipidinis sindromas gali būti įtariamas kai yra bent 1 iš šių požymių:

pasikartojantys persileidimai (ne mažiau 3 ir daugiau);
vaisiaus mirtis II-me ar III-me nėštumo trimester, kai priežasti nėra aiški;
sunki preeklampsija nesulaukus 34 nėštumo savaičių;
dėl neaiškių priežasčių atsiradusi venų ar arterijų trombozė;
dėl neaiškių priežasčių įvykęs insultas;
sisteminė raudonoji vilkligė;
autoimuninė trombocitopenija ar anemija;
livedo reticularis;
chorea gravidarum;
klaidingai teigiami sifilio testai;
dėl neaiškios priežasties pailgėję kraujo krešumo testai;
neaiškios priežasties sunkus vaisiaus augimo atsilikimas nėštumo metu.

Kaip matote, nevaisingumo šiame sąraše nėra.

Esant šioms būklėms tiriami du su antifosfolipidiniu sindromu susiję rodikliai:
Lupus antikoagulianto (LA) tyrimas (testas rodo, kad LA yra arba jo nėra bei
Antikardiolipidiniai antikūniai – nustatoma imunoglobulinų IgM ir IgG koncentracija. Vidutiniškai arba daug padidėjusi IgG koncentracija laikoma pakankamu kriterijumi antifosfolipidinių antikūnių diagnozei patvirtinti. Tyrimus atlieka VUL Santariškių klinikos bei KMUK.
Med.dr.V.Klimas
P.S. Naujesni moksliniai tyrimai labai įtikinamai parodė, kad poskoitinis testas neturėtų b8ti vartojamas nevaisngumo diagnostikai, nes nerasta patikimo ryšio tarp šio testo ir vaisingumo rodiklių.
V.K.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo med.m. dr.: 18 rugpjūčio 2005 - 04:12
[quote=med.m. dr.,2005 08 18, 06:04]
Gerbiama ponia,

antifosfolipidinis sindromas gali būti įtariamas kai yra bent 1 iš šių požymių:

Gerb. daktare, labai aciu.
Cia visos pasidareme "gydytojos' ir bandome isspresti savo problema, nelabai zinodamos, ka ir kaip smile.gif
Atsakyti
Gerbiamas daktare,

Dar noriu šiek tiek paklausti dėl to antifisfolipidinio sindromo. Man jis kaip ir tinka pagal pirmąjį požymį (nors puikiai žinau, kad persileidimai įvyksta dėl daugybės priežasčių), tačiau tirta niekada nebuvo.
Kaip jūs manote, kiek reiškingas šis sindromas persileidimui? (man teko girdėti, kai kai kurie gydytojai iš viso neprįpažįsta jo reikšmingumo, t.y. skaito kad tai negali būti lemiama persileidimo priežastimi).
Ar gali tas sindromas "padaryti savo juodą darbą" labai anksti, t.y. dar nė nespėjus diagnozuoti nėštumo - vos užtrukus menstruacijoms arba dar iki jų (kai praktiškai nėra net galimybės įtarti nėštumo). Ar gali sindromas "suveikti" per IVF dar iki testo dienos?

P.S. Šiek tiek nejauku Jus apkrauti mūsų klausimais (turint omeny, kad bent jau man žinomos dar dvi svetainės, kur atsakinėjate į pacientų klausimus) - žinau, kad esate labai užimtas ir niekada niekam negalite atsakyti, jei į Jus kreipiasi smile.gif Todėl labai labai didelis ačiū, kad skiriate mums laiko. Mums tai be galo svarbu, galbūt tiesiog Jūs pats pasiūlytumėte klausimus pateikti kitoje svetainėje (Eugenijos klinikos arba ŠP Asociacijos) arba galime sukurti čia atskirą temą Klausimams Jums.
Atsakyti

Pats natūraliausias būdas, sakau iš patirties, labai labai stipriai norėti vaikelio, norėti pastoti. tada hipofizė pradeda gaminti daugiau hormonų, skatinančių ovuliaciją. Aš pati buvau tokioj situacijoj, kai gydžiausi nevaisingumą ir padarius hormoninius tyrimus endokrinologas išsižiojo pamatęs hormono skatinančio ovuliaciją kiekį. Aišku tai irgi nieko gero, viskas turėtų būti normoj, bet šiandien auginu 3 m. dukrelę, o negalėjau pastoti 11 m. Kažkas padėjo, gal ir tas didelis didelis noras.
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2005 08 18, 13:30)
Pats natūraliausias būdas, sakau iš patirties, labai labai stipriai norėti vaikelio, norėti pastoti. tada hipofizė pradeda gaminti daugiau hormonų, skatinančių ovuliaciją.

reiškia, mes per mažai norim sad.gif
Atsakyti
arba gal norim ne visa siela ir kūnu...
tačiau čia jau filosofija
Atsakyti
QUOTE(Sil @ 2005 08 18, 15:18)
arba gal norim ne visa siela ir kūnu...
tačiau čia jau filosofija

nu jau nesamonė doh.gif
Mano noras tikrai didelis, vaikelio trokštu visu savo kūnu ir siela, bet....
jei yra rimtų bėdų, tai vien norais neprisišauksi vaikelio sad.gif
Atsakyti
Tikra nesamone: reikia labaiu noreti......
Mums su tokiomis ligomis, del kuriu negalime pastoti noras tai tas pats kaip senai bobutei uzsimanyti pastoti nuo sventos dvasios...
Atsakyti