na, bandysiu ir aš pasisakyti šioje temoje. mano istorija šiek tiek skiriasi nuo kitų, tačiau irgi labai į temą.
pirmosios mėnesninės atsirado 16 metų. visiškai nereguliarios - ciklas 29-65 dienų. 18,5 metų pirmą kartą pasimylėjau ir kuo skubiausiai nulėkiau pas ginekologą dėl apsaugos. kadangi su mano ciklu skaičiuoti vaisingas dienas buvo neįmanoma arba bent jau labai sunku (pačiai tikrai būtų tragedija, nes BT matavimas nieko nedavė per 3 mėn. - šokinėjanti temperatūra) tai ginekologas paskyrė KT Marvelon ciklo reguliavimui. toliau istorija tokia:
3 ciklai Marvelon -> mėnesinės vėlavo savaitę
dar kartą 3 ciklai Marvelon -> mėn vėlavo savaitę
3ią kartą 3 ciklai Marvelon -> nėštumas su sėkminga pabaiga
po nėštumo vėl vartojau Marvelon, o vėliau su ginekologo rekomendacija pradėjau perėjau prie Triregol. dar vėliau vėl gi rekomenduojant ginekologui mano KT tapo Cilest. viso po gimdymo KT vartojau be pertraukų 10 metų.
KT vartoti nustojau beveik prieš metus. pirmo ciklo be KT 28d. apsilankiau pas ginekologą. diagnozė "viskas švaru, nė vienos cistos ar pan. ir kiaušinėlis jau gimdoje, jokių problemų pastoti nesimato" džiaugiausi nerealiai. mėnesinės vėlavo vėl tik savaite. tačiau po to prasidėjo.... 42 d., 31d., 23d., 67., dabar jau 41d. eina, o mėnesinių nesimato, tačiau jau žinau, kad turiu problemų su padidėjusiu prolaktinu.
viskas ką norėjau tuo pasakyti, tai kad tikrai nemanau, jog KT trukdo pastoti. esu girdėjusi ne vieną tikrą istoriją, kai po KT nutraukimo moterys pastoja iš karto jau per pirmą ciklą, retais atvejais netgi dvynukų sėkmingai sulaukia.
drystu pasakyti ir tai, kad jei man kitą savaitę ginekologas paskirs 2-3 mėn KT vartojimą, tai nedvejodama taip ir padarysiu, o po to iš karto stengsimės apvaisinti kiaušinėlį.
dar galiu pridurti ir tai, kad nutraukus KT bent jau aš asmeniškai mažiausiai 3 kartus jaučiau ovuliacijos momentą, tačiau labai gailiuosi, kad nepavyko tuo metu pasimylėti su vyru, kitą kartą būsime apdairesni ir tikslo sieksime kryptingai, planingai ir be jokių dvejonių.
ir nors jau beveik metus kaip bandome pastoti, tačiau tikrai neprarandu vilties ir neverčiu visų problemų KT. stresas darbe, modifikuotas maistas, užterštas oras ir pan. veikia mūsų kūnus labiau, nei KT "taupomi" kiaušinėliai
Nieko nėra pastoviau už laikinumą ir laikiniau už pastovumą...
Gal ne Žemė sukasi... gal visa kas sukasi aplink ją...