Įkraunama...
Įkraunama...

Po apsisaugojimo priemonių negaliu pastoti

QUOTE(Kristute @ 2005 08 14, 17:44)
KT lėtina spermatozoidus, sukuria jiems nepalankia terpe...

Man tai tikra naujena... O kur taip parašyta???
Atsakyti
KT tirština gleives, spermatozoidams sunkiau prasiskverbti. Jie nepasiekia tikslo. Kristute tai ir turėjo omeny.
Spiralė man atrodo kažkoks siaubas. Jau jos tai niekad gyvenime nenaudočiau.
Atsakyti
QUOTE(med.m. dr. @ 2005 08 11, 12:50)
4. Šiuolaikinės KT kuriamos taip, kad sveikos nerūkančios ir nenorinčios pastoti moterys be rizikos savo sveikatai galėtų KT vartoti be pertraukų 10-15 metų, o jei reikia  - ilgiau. Nenoriu įžeisrti, bet tos, kurios teigia, kad joms KT sukėlė nevaisingumą, taip pat sėkmingai  galėtų tvirtinti, kad nepastoja todėl, jog valgė agurkus ar kramtė kramtomą gumą.  "Po to" - toli gražu ne visada reikškia"dėl to".

pachatinsiu, bet kad jau negalejau susilaikyt. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
dar niekas nenustate kad kramtoske veiktu kiausides. O KT veikia. Taip kad jei jau reikia ka apkaltinti del nevaisingumo, KT kalte realesne nei kramtoskiu ir zaliu agurku kartu sudejus.
Is tikruju didziosios KT entuziastes visada yra tos, kurios neturi jokiu problemu. O pagalvojus per daug super cia butu, jei atsirastu tokios tabletes, kurios leistu nepastoti, salintu spuogus, lygintu oda, mazintu plaukuotuma, trumpintu menesines ir nedarytu nieko blogo. Kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Bukit budrios mergaites biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristute @ 2005 08 15, 16:56)
dar niekas nenustate kad kramtoske veiktu kiausides. O KT veikia. Taip kad jei jau reikia ka apkaltinti del nevaisingumo, KT kalte realesne nei kramtoskiu ir zaliu agurku kartu sudejus.
Is tikruju didziosios KT entuziastes visada yra tos, kurios neturi jokiu problemu. O pagalvojus per daug super cia butu, jei atsirastu tokios tabletes, kurios leistu nepastoti, salintu spuogus, lygintu oda, mazintu plaukuotuma, trumpintu menesines ir nedarytu nieko blogo. Kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Bukit budrios mergaites biggrin.gif

Gerbiu jūsų nuomonę, nors jai ir nepritariu, kadangi ji prieštarauja šiuolaikinio medicines mokslo žinioms. O išsamūs medicinos mokslo tyrimai šioje srityje yra vienareikšmiai: KT nesukelia nevaisingumo, o tam tikrais atvejais net padeda apsaugoti vaisingumą, nes sumažina kai kurių nevaisingumą sukeliančių ligų: negimdinio nėštumo, dubens pilvaplėvės uždegimų, kiaušidžių cistų, endometriozės irk t. riziką. KT žinoma yra ne maistas, o vaistas. Visi vaistai gali turėti pašalinį poveikį, gali turėti jį ir KT. Tačiau nevaisingumo šiame sąraše tikrai nėra. KT moterys vartoja ne dėl mados ar norėdamos sukrauti pelną farmacinėms kompanijoms. KT vartojamos norint patikimai apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo, o retkarčiais - ir gydymui. Taigi dėl vaisingumo KT tikrai pranašesnės už kramtomą gumą ar agurkus, mat šie ne tik neapsaugoja nuo neplanuoto pastojimo bet ir neturi mano minėtų teigiamų poveikių vaisingumui.
Med.dr.V.Klimas
Atsakyti
Med.m.dr.
as turiu garbes buti jusu studente, labai gerbiu jusu nuomone, bet sutikite, kad priklausomai nuo hormonu kiekio KT gali tureti ivairu salutini poveiki. Jeigu dozė yra labai maža (<20 mg estrogenų- dabar tai itin madinga) ovuliacija užslopinama ne iki galo, todėl kiaušinėlis ir folikulas vystosi, bet neplyšta ir gali formuotis kiaušidžių cistos. Tai gali trukdyti pastojimui. Apie dideliu hormoniniu doziu kontraceptiku nesauguma jau dristama ir spaudoj pakalbeti.
Atsakyti
Miela kolege,
Nesupykite, bet jūs, deja, paistote niekus. Jūs nekalta, kad klystate. Greičiausiai yra daugybė dalykų, kuriuos išmanote geriau už mane ir tai nenuostabu, nes mes gyvename specializacijos amžiuje, kai specialų problemų sprendimu užsiima tų sričių profesionalai, o ne visa visuomenė. Pvz.: patys sau neremontuojame batų, netaisome laikrodžių ir t.t. T.y. kreipiamės į tos srities profesionalus. Aš nemoku taisyti nei batų, nei automobilių. To daryti ir nesistengiu, nes aš labai gerai išmanau KT veikimą, nevaisingumo gydymą ir pan. Taigi aš esu šios srities profesionalas. Kaip profesionalas aš kasdien savo profesiniam tobulėjimui turiu skirti tam tikrą laiką: skaitau mokslinius straipsnius, specialias knygas, dažnai važinėju į specialybės konferencijas Lietuvoje ir užsienyje. Kitaip tiesiog neįmanoma, nes mokslo žinios greitai sensta ir rizikuočiau neišlaikyti kitų savo srities kolegų konkurencijos. Jūs tikriausiai neužsiimate rekomendacijomis internete apie pvz.“laikrodžio funkcijų pagerinimą“. Nors kiaušidžių veikimo mechanizmas yra daug kartų sudėtingesnis negu laikrodžio mechanizmas, jūs siūlote savo, deja, nemokšiškas rekomendacijas apie KT įtaką kiaušidžių funkcijai bei nevaisingumui. Kad suprastumėte savo neišmanymo laipsnį, pakomentuosiu tik vieną jūsų sakinį:“ Jeigu dozė yra labai maža ... ...ovuliacija užslopinama ne iki galo, todėl kiaušinėlis ir folikulas vystosi, bet neplyšta ir gali formuotis kiaušidžių cistos.“
Jūs klystate, nes nežinote, kad mažų estrogenų dozių KT taip pat slopina ovuliaciją kaip ir didesnių estrogenų dozių. Reikalas tas, kad pagrindinis „kontraceptinis“ KT komponentas yra ne estrogenas, o gestagenas. Tai gestagenas slopina dominantinio folikulo susidarymą kiaušidėse, jo augimą, blokuoja ovuliaciją, sutirština gimdos kaklelio gleives bei daro nereceptyvią gimdos gleivinę. Estrogeno rolė pagalbinė – mažina „tepliojimų“ riziką. Be to KT ne tik kad neskatina cistų susidarymo, bet net jas slopina bei gydo.
Taigi, geriau nerašinėkite to ko neišmanote ir be reikalo savo „fantazijomis“ negąsdinkite niekuo nekaltų forumo dalyvių.
Med.dr.V.Klimas
Atsakyti
QUOTE(med.m. dr. @ 2005 08 16, 23:40)
Taigi,  geriau nerašinėkite to ko neišmanote ir be reikalo savo „fantazijomis“ negąsdinkite niekuo nekaltų forumo dalyvių.

Labai džiaugiuosi, kad vis užsukat į šį skyrelį ir viską kuo puikiausiai išaiškinat thumbup.gif
Atsakyti
Keliu kepurę prieš med.dr.V.Klimą thumbup.gif

O studentams (ypač medicinos) reiktų studijuot, o ne studentaut...
Atsakyti
na, bandysiu ir aš pasisakyti šioje temoje. mano istorija šiek tiek skiriasi nuo kitų, tačiau irgi labai į temą.
pirmosios mėnesninės atsirado 16 metų. visiškai nereguliarios - ciklas 29-65 dienų. 18,5 metų pirmą kartą pasimylėjau ir kuo skubiausiai nulėkiau pas ginekologą dėl apsaugos. kadangi su mano ciklu skaičiuoti vaisingas dienas buvo neįmanoma arba bent jau labai sunku (pačiai tikrai būtų tragedija, nes BT matavimas nieko nedavė per 3 mėn. - šokinėjanti temperatūra) tai ginekologas paskyrė KT Marvelon ciklo reguliavimui. toliau istorija tokia:
3 ciklai Marvelon -> mėnesinės vėlavo savaitę
dar kartą 3 ciklai Marvelon -> mėn vėlavo savaitę
3ią kartą 3 ciklai Marvelon -> nėštumas su sėkminga pabaiga
po nėštumo vėl vartojau Marvelon, o vėliau su ginekologo rekomendacija pradėjau perėjau prie Triregol. dar vėliau vėl gi rekomenduojant ginekologui mano KT tapo Cilest. viso po gimdymo KT vartojau be pertraukų 10 metų.
KT vartoti nustojau beveik prieš metus. pirmo ciklo be KT 28d. apsilankiau pas ginekologą. diagnozė "viskas švaru, nė vienos cistos ar pan. ir kiaušinėlis jau gimdoje, jokių problemų pastoti nesimato" džiaugiausi nerealiai. mėnesinės vėlavo vėl tik savaite. tačiau po to prasidėjo.... 42 d., 31d., 23d., 67., dabar jau 41d. eina, o mėnesinių nesimato, tačiau jau žinau, kad turiu problemų su padidėjusiu prolaktinu.
viskas ką norėjau tuo pasakyti, tai kad tikrai nemanau, jog KT trukdo pastoti. esu girdėjusi ne vieną tikrą istoriją, kai po KT nutraukimo moterys pastoja iš karto jau per pirmą ciklą, retais atvejais netgi dvynukų sėkmingai sulaukia.
drystu pasakyti ir tai, kad jei man kitą savaitę ginekologas paskirs 2-3 mėn KT vartojimą, tai nedvejodama taip ir padarysiu, o po to iš karto stengsimės apvaisinti kiaušinėlį.
dar galiu pridurti ir tai, kad nutraukus KT bent jau aš asmeniškai mažiausiai 3 kartus jaučiau ovuliacijos momentą, tačiau labai gailiuosi, kad nepavyko tuo metu pasimylėti su vyru, kitą kartą būsime apdairesni ir tikslo sieksime kryptingai, planingai ir be jokių dvejonių.
ir nors jau beveik metus kaip bandome pastoti, tačiau tikrai neprarandu vilties ir neverčiu visų problemų KT. stresas darbe, modifikuotas maistas, užterštas oras ir pan. veikia mūsų kūnus labiau, nei KT "taupomi" kiaušinėliai
Atsakyti
as manau kad kartais patekusios pas nekvalifikuotus arba pasenusia informacija skleidziancius gydytojus esame suklaidinamos. Mano atveju KT buvo skiriamas beveik is akies - ai netinka Cilest, pabandyk Diane35, netinka sios - pabandyk kitas. Ir labiausiai pykstu ant gydytojos is Mazylio gimd. namu uz tai kad kai nuejau pas ja su didziausiom viltim ir pranesiau kad noriu pastoti - ji man tepasake kad "puse metu gali buti rami - po tokio ilgo KT vartojimo nepastosi" verysad.gif Jokiu tyrimu, jokiu patarimu kaip toliau gyvent, ka keist ko vengt ir pan. Jei viskas butu istirta tuomet galbut dabar jau tureciau savo angeliuka verysad.gif
Daugiau i ta istaiga negrisiu tikrai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2005 08 17, 12:16)
Ir labiausiai pykstu ant gydytojos is Mazylio gimd. namu uz tai kad kai nuejau pas ja su didziausiom viltim ir pranesiau kad noriu pastoti - ji man tepasake kad "puse metu gali buti rami - po tokio ilgo KT vartojimo nepastosi" verysad.gif 

"Apsišvietusi" gydytoja pasitaikė biggrin.gif Būtų linksma, jei nebūtų liūdna...Man Lazdynų moterų konsultacijoje pagyvenusi ginekologė (laikoma ten geriausia) irgi piktinosi, kad man cistas gydo KT-ais, tipo kaip taip galima - žmogus nori pastoti, o jam KT duoda biggrin.gif Daugiau pas ją nėjau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 17 rugpjūčio 2005 - 12:21