QUOTE(Miglužė @ 2005 08 10, 12:07)
Žinok, prieš 6 metus ir aš buvau sveika. Tik deja, policistozė apie save duoda žinoti įvairiu metu, vienoms anksčiau, kitoms vėliau. Ir išvis, manoma, kad tai paveldima.
Policitinių kiaušidžių arba, kaip jau minėjau, tikslesnis pavadinimas lėtinės anovuliacijos sindromo diagnostika nėra labai paprasta, todėl gydytojai jį gana kartais diagnozuoja ten, kur yra vien policistiniai kiaušidžių pakitimai, bet nėra jokio lėtinės anovuliacijos sindromo. Jei gydytojas vien po apžiūrėjimo ultragarsu, sakytų, kad jums yra kiaušidžių policistozė arba vienos (dešinės ar kairės) kiaušidės policistozė (policistinių kiaušidžių sindormas ir pan.) turėtumėte rimtai suabejoti jo kompetencija, kadangi plačiai yra žinoma, kad policistiniai kiaušidžių pakitimai (po kiaušidžių kapsule kaip karoliai išsidėstę 10-15 2-8 mm diametro cistelių) yra simptomas, kuris toli gražu ne visada rodo ligą. Tokie policistiniai pakitimai randami iki 25 % sveikų ir visiškai vaisingų moterų, taip pat 75 % moterų su bet kokios kilmės ovuliacijos sutrimais bei apie 14% - vartojančių hormoninė kontracepciją. Jeigu jūsų ciklai reguliarūs, t.y. būna kas 21-35 dienas, nėra ryškia padidėjusio plaukuotumo, tai beveik patikimas įrodymas, kad policistiniai kiaušidžių pokyčiai jums nereiškia jokio policistinių kiaušidžių sindromo. Jeigu jums pasirodytų, kad gydytojas siūlo vienos kiaušidės policistozės gydymą, būkite tikra, kad jūs tiesiog neišgirdote ar kažko nesupratote, nes tokios ligos iš viso nėra.
Ilgalaikis KT vartojimas iš dalies apsaugoja nuo policistinių kiaušidžių pakitimų bei vartojamos šios ligos gydymui, ypač kai reikalinga patikima kontracepcija.
Med.dr.V.Klimas
hmz idomu idomu taip ir maniau kad KT itakos vaisingumui neturi - antraip gydytojai ju visom neskirtu. Tik kaip zinia bet kuris vaistas kazka gydydamas kazkam kenkia, KT turbut kenkia nuotaikai bent jau man pastoviai budavo bloga nuotaika, buvau irzli mergiote
Gerb.gydytojau,
Labai dekui uz visas konsultacijas kurias teikiate internetu. Jos leidzia suprasti kas ir kaip yra. ir po daktaru diagnozes malonu is Jusu suzinoti ar nezaloja sveikatos daktarai pas kuriuos lankomes. Aciu jums.
Labai dekui uz visas konsultacijas kurias teikiate internetu. Jos leidzia suprasti kas ir kaip yra. ir po daktaru diagnozes malonu is Jusu suzinoti ar nezaloja sveikatos daktarai pas kuriuos lankomes. Aciu jums.
Man šiuo metu pati aktualiausia problema- negaliu pastoti po KT vartojimo. Labai nustebau, kad tiek daug merginų kamuoja ta pati problema. Taip pat įdėmiai perskaičiau gydytojo konsultacijas. Abejonių liko - nėra KT visiškai "nekaltos" .
Aš KT Cilest vartojau 8metus (panašiai, gal šiek tiek daugiau), nutraukiau prieš metus laiko, tikėdamasi iš kart pastoti. Deja, deja...
Jokių ciklo sutrikimų nei vartojant nei nutraukus vartoti KT nebuvo ir nėra. Mėnesinės nesutriko. Turbūt reiks eiti darytis išsamesnius tyrimus. Tai va tokia mano istorija, įsiliejanti į daugybės moterų patirtį.
Aš KT Cilest vartojau 8metus (panašiai, gal šiek tiek daugiau), nutraukiau prieš metus laiko, tikėdamasi iš kart pastoti. Deja, deja...
Jokių ciklo sutrikimų nei vartojant nei nutraukus vartoti KT nebuvo ir nėra. Mėnesinės nesutriko. Turbūt reiks eiti darytis išsamesnius tyrimus. Tai va tokia mano istorija, įsiliejanti į daugybės moterų patirtį.
QUOTE(pulina @ 2005 08 11, 18:19)
Deja, nesutrikęs ciklas dar nėra sveikumo garantija.
Aš nuo 16 metų, kai prasidėjo mmm, savo ciklą galiu ne dienų, o valandų tikslumu suskaičiuoti (čia nė kiek neperdedant). Ir va jau trylika metų nesėkmingai laukiu antro vaikelio....Ir KT niekada nevartojau, išskyrus porą mėnesių gydymo tikslais (reikėjo išnaikinti cistą kiaušidėje).
Galvoju, ar tik nereikės po gydytojo komentarų pakeisti savo nuomonės dėl KT. Gal vėl jas imti vartoti. Labai jau patogu buvo.
Keliu į viršų rankas prieš tokius autoritetus kaip gerb. dk. V.Klimas. Tiesą sakant, tokią oficialiosios medicinos nuomonę, pagrįsta klinikiniais tyrimais ir pan., žinojau. Tai man sakė ir dar pora žinomų gydytojų. Tai ką rašiau anksčiau, apie įtarimus dėl KT, greičiau subjektyvūs samprotavimai...
Bet tebūna tai mano psichologinės problemos ar dar kas nors panašaus, KT negersiu, nebent skirtų gydymo tikslais. Tos moterys kartais nesivadovauja loginiais argumentais - greičiau nuojautomis Nors pritariu nireglinai - tai buvo labai patogu.
Bet tebūna tai mano psichologinės problemos ar dar kas nors panašaus, KT negersiu, nebent skirtų gydymo tikslais. Tos moterys kartais nesivadovauja loginiais argumentais - greičiau nuojautomis Nors pritariu nireglinai - tai buvo labai patogu.
KT ne pats patogiausias budas. spirale gal dar patogiau, nerekia kasdien sukt galvos ar jau laikas gerti tablete.
Kaip gerai, kad taip taikliai pataikiau i sia tema . Mane taip pat kankina ta pati problema. Nutraukiau Cilest gerima balandzio menesi. KT geriau gydytojui paskyrus del nereguliaraus ciklo, skausmingu mmm, PMS 1,5 metu. O stai dabar labai noriu tapti . Pirmas ciklas buvo 54 dienos. Dabar nuo geguzes 25 nebesulaukiu mmm , jau 80 diena, 4 kartus dariau testa-neigiamas. Tai ir galvoju, ar cia tik nebus del KT vartojimo . Dar taip ilgai mmm niekad nera nebuve
KT lėtina spermatozoidus, sukuria jiems nepalankia terpe, nuo ju neivyksta ovuliacija, o spirale neleidzia implantuotis apvaisintam kiausineliui.