Įkraunama...
Įkraunama...

Po apsisaugojimo priemonių negaliu pastoti

Vistiek neįtikinot manęs 100%, kad KT neturi įtakos vaisingumui. Kai aš nutraukus KT vartojimą, apie metus nepastojau. Vaisingumo klinikoje buvo atlikti visi įmanomi tyrimai. Viskas buvo tvarkoje. Pastojau po stimuliacijos pirmą mėnesį. Gydytoja pasakė, kad pažadino mano kiaušides ir dabar galėsiu gimdyti ir gimdyti. Apie KT įtaką ji neminėjo, o aš ir neklausiau. Kolibriuke ir visos kitos, ar galit man garantuoti, kad KT neturėjo jokios įtakos mano "užmigusioms" kiaušidėms? Manęs iki šiol neapleidžia abejonės dėl to.
Jei kalbėsim apie hormonų vartojimą gydymo tikslais, tai aš dėl to nediskutuoju. Bet jei vien tik dėl kontracepsijos, tai manau gal ir neverta šiukšlinti organizmo. Įrodykite man, kad esu neteisi. Gal ir pakeisiu nuomonę.
Atsakyti
Tai čia nieks apie kontracepcija ir nešneka. Šiame skyrelyje niekas tokiais dalykais neužsiminėja.
Ir seksas pas mus - tik vaikų darymui tongue.gif Kaip bažnyčioj prisakė blush2.gif
Atsakyti
Aš neturio medicininio išsilavinimo, todėl galite kaltinti tamsumu ir t.t smile.gif Bet 100 procentų žinau, kad prieš pradedant vartoti KT mano ciklas buvo visiškai reguliarus, ovuliacija greičiausiai irgi vyko, nes buvo visi jos požymiai, kiek tikrino gydytojai - jokių policistinių kiaušidžių ir pan. Po ketverių metų KT gėrimo viskas pasikeitė, ir va jau antrą kartą bandau stimuliuoti cikla - sutrikę hormonai, policistinės ir t.t. Kas man gali garantuoti, kad tai atsitiko dėl kitų priežasčių, nei KT? Uždegimų nebuvo, kitų įtakos galinčių turėti ligų irgi. Amžius dar irgi ne senatvė - 30 metų. Duok dieve, kad aš būčiau neteisi, bet manau, kad kai kurioms moterims KT turi neigiamos įtakos cry.gif Beje, tai pripažino ir mano gydytoja VK.
Atsakyti

Skubu į darbą, todėl nelabai turiu laiko replikuoti į jūsų žinutes. Nors rašyti tikrai turiu ką. ..

Trumpai pasakysiu tiek - kiekvienas organizmas yra individualus. Ir joks save gerbiantis gydytojas neduos garantijos, kad 100 proc. kažkas kaltas dėl ligos ar nekaltas. Nėra medicinoje 100 proc.
Atsakyti
Visiškai teisingai, aš tam irgi pritariu mirksiukas.gif 100 procentų nebūna, vienai KT gali turėti įtakos, kita jas gali vartoti dešimtmečiais ir nieko blogo nebus. Tai kam taip kategoriškai teigti, kad KT yra l.gerai? Gal šiek tiek atsargiau pasižiūrėti į šias tabletes ir bent jau pareikalauti profesionalaus jų parinkimo nėr jau taip blogai?
Atsakyti
Spirge, o tu tikra kad pas tave nebuvo policistinių? Kiek man aiškino tai įgimtas dalykas? Gal aš ką netaip žinau?
Atsakyti
Bijau teigti, kad jau tikrai, tikrai nebuvo, bet nebuvo pagrindo įtarti... Juo labiau, apie įgimimą irgi girdėjau. Diagnozę išgirdau dar ne taip seniai, tai iki galo visko apie tai nepraskaičiau biggrin.gif Bet pas ginekologus ir iki pradedant vartoti KT vaikščiojau gan reguliariai, ir nei vienas niekada nesakė, kad turiu tokią problemą. Net atvirkščiai - demonstruodavo dominuojantį folikulą ir pan. Be to, lyg ir nebuvo priežasčių įtarti kokius nors sutrikimus. Pirmą kartą tokią diagnozę išgirdau VK, po hormonų tyrimų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Spirgė @ 2005 08 08, 08:20)
Bijau teigti, kad jau tikrai, tikrai nebuvo, bet nebuvo pagrindo įtarti... Juo labiau, apie įgimimą irgi girdėjau.  Diagnozę išgirdau dar ne taip seniai, tai iki galo visko apie tai nepraskaičiau  biggrin.gif Bet pas ginekologus ir iki pradedant vartoti KT vaikščiojau gan reguliariai, ir nei vienas niekada nesakė, kad turiu tokią problemą. Net atvirkščiai - demonstruodavo dominuojantį folikulą ir pan. Be to, lyg ir nebuvo priežasčių įtarti kokius nors sutrikimus. Pirmą kartą tokią diagnozę išgirdau VK, po hormonų tyrimų  sad.gif

Mano ciklas irgi buvo reguliarus ir pagrindo įtart nebuvo. Tai "atrado" darant man operaciją prieš 4 metus. Kiek žinau echoskopu nustatyt arba negalima arba labai sunku. Paprastai įtaria ir atlieka hormonu tyrimus, bet net ir jie kiek suprantu nevisada parodo. Patvirtint galima 100%(jei nera akivaizdžių hormoninių problemų) tik laparaskopijos metu. Bent jau man taip aiškino.
P.S. Pastaruojų metų jokiems "aiškinimams" netikiu. Kiek gydytojų tiek vis kitaip sako toje pačioje situacijoje...
Atsakyti
"Pagrindinė kontraceptinių tablečių sudėtinė dalis yra gestagenai. Jie slopina kiaušidėse esančių folikulų augimą ir jų ovuliaciją. Taip pat slopina ir gimdos gleivinės vešėjimą, todėl kiaušialąstė negali prisitvirtinti. Gestagenai tirština ir gimdos kaklelio gleives, todėl spermatozoidai nepatenka į gimdos ertmę ir neapvaisina kiaušialąstės.

Kitas svarbus tablečių komponentas — estrogenai. Jie atlieka pagalbinį vaidmenį: sustiprina gestagenų poveikį ir palaiko gimdos gleivinės mikroflorą bei sumažina tepliojimų ir kraujavimo galimybę. Estrogenų dėka taip pat yra slopinamas kiaušidėse esančių folikulų augimas."

KT veikimo principas ir yra "kiaušidžių migdymas"
Atsakyti
Tiesą sakant, jeigu pavyks pastoti, nebebus taip pikta ir ant KT smile.gif Nors vis dėlto, net jei pagrindinės problemos yra kokios nors kitokios, pvz. policistinės kiaušidės, KT vis tiek kelia įtarimą... Kaip čia ne viena rašė, prieš tai buvęs reguliarus ciklas sutrinka ir t.t. Gal visos problemos išryškėja jas pavartojus? Gal toms, kurios neturi jokių problemų, negali pakenkti ir KT, o jų turinčioms būtent ir pasireiškia neigiamas poveikis?
Atsakyti
Retorika: gal lengviau patampa, kai surandi savo nesėkmių "kaltininką", pvz.: KT??? Juk ne apgaulės būdu KT pateko į Jūsų organizmą...
Atsakyti
QUOTE(Spirgė @ 2005 08 08, 06:44)
Visiškai teisingai, aš tam irgi pritariu  mirksiukas.gif 100 procentų nebūna, vienai KT gali turėti įtakos, kita jas gali vartoti dešimtmečiais ir nieko blogo nebus. Tai kam taip kategoriškai teigti, kad KT yra l.gerai? Gal šiek tiek atsargiau pasižiūrėti į šias tabletes ir bent jau pareikalauti profesionalaus jų parinkimo nėr jau taip blogai?

Pritariu, kam kategoriškai teigti, jei patys gydytojai, aišku ne visi su kuriais aš susidūriau, perspėja saugotis KT (nevartoti neišsiaiškinus ir pan.)
Atsakyti