Įkraunama...
Įkraunama...

Gausiai atpylinėja

Mano dukryte irgi turejo problemu su atpilinejimu, nuo pat pirmos gyvenimo dienos doh.gif kol valge MP, tai buvo jausmas, kad atpila daugiau negu suvalgo, o kai perejome prie misinuko, atpilinejimas sumazejo, bet nepasibaige. Dabar beveik neatpila, kadangi valgom jau tirsta maista ir tai, kart nuo karto buna atpila truputuka. Kiek zinau, daug vaikiuku turi tokiu bedu, bet dazniausiai jos susitvarko iki 9 men. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sunus irgi atpylinejo (maitinau MP), veliau primaitinau kietu maistu, tai gal apie 6 menesi viskas baigesi. thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. maniske pradejo atpylinet kokiu 4 men. maitinu MP. ir net pradejus valgyt koses atpylineja. viena diena siaubingai daug. kita nieko... aisku, ji siaubingai judri, gal del to? ar laukti isganingu 9 men kaip kazkas rase?
Atsakyti
mums buvo panaši problema. įtarė pediatrė pilvo sienelės išvaržą, taip pat galvojau, kad gal su stemple problema. tačiau Santariškėse patikrino chirurgas, pažiūrėjo echoskopu. nieko nerado. gastroenterologė paaiškino, kad mažoji labai skuba valgyti, priryja oro ir dėl to atpylinėja, jai tempia, skauda pilvelį, tačiau problema išaugama. ir tikrai po pusmečio atpylinėjimai baigėsi. kai maitinsit papildomu maistu neduokit daug gerti prieš pat maitinimą arba iš kart po jo, nes vėl atpils. beje, vaikutis neatpila viso skrandžio turinio, jums tik atrodo, kad tai labai daug. tikrai, tikrai. man irgi tekdavo perrengti ir vaiką, ir pačiai rūbus keisti.
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 01 14, 11:47)
mums buvo panaši problema. įtarė pediatrė pilvo sienelės išvaržą, taip pat galvojau, kad gal su stemple problema. tačiau Santariškėse patikrino chirurgas, pažiūrėjo echoskopu. nieko nerado. gastroenterologė paaiškino, kad mažoji labai skuba valgyti, priryja oro ir dėl to atpylinėja, jai tempia, skauda pilvelį, tačiau problema išaugama. ir tikrai po pusmečio atpylinėjimai baigėsi. kai maitinsit papildomu maistu neduokit daug gerti prieš pat maitinimą arba iš kart po jo, nes vėl atpils. beje, vaikutis neatpila viso skrandžio turinio, jums tik atrodo, kad tai labai daug. tikrai, tikrai. man irgi tekdavo perrengti ir vaiką, ir pačiai rūbus keisti.

tai kad maniskei jau 7 su puse men ir vis atpilineja. gerti niekad pries maitinima neduodu blink.gif o po jo duodu tik praejus 15 min. tada ir vel atpila. net ir visai nedavus irgi buna kad atpila g.gif na normaliai ji ta kieta maista valgo, niekur ten neskuba. o MP irgi... juk iki kokio 4 men isvis nezinojau kas yra atpylimas,valge tik MP, o tada po truputi truputi ir prasidejo. ir atsirugti duodu. aisku, ji juda be proto, tai man atrodo ir yra priezastis doh.gif isaugs, ne kur desis tongue.gif
Atsakyti
pirma karta rasau forume smile.gif Radau sau YPAC aktualia tema. Norejau paklausti mamyciu kurios jau isaugo sia atpilinejimo rupesti, kaip nakti guldote vaika kad jis neatpiltu ir neuzspringtu? Maniskiui 2,5 menesiai, tuoj pradesime vartytis. Valgome kas 2-3 valandas nakti MP. negi visa nakti ir sedeti prie jo kad neatsiverstu ant nugaros? verysad.gif
Atsakyti
pas mus su maziuku irgi buvo tokia pati problema ir vargom gana ilgai kol maitinau MP isvis atpildavao labai daug bet kai perejom prie misineliu pradejau pirkti Aptamil spec. atpilinejantiems tai siek tiek aprimo ir dabar jei tik atsigeria pieno tuoj viska isvaro lauk doh.gif tad negalime jam duoti pieno verysad.gif
manasis nakti neatpilinedavo as ji paguldydavau ant sono ir jis guledavo o siaip kai ismoko apsivesti tai jo dazniausia miegojimo poza budavo ant pilvo ir pastacius uzpakali biggrin.gif
Atsakyti
aciu kad yra palaikanciu mane smile.gif
na as nenoreciau duoti misinuko... o iki puses metu ir papildomo maisto neplanuoju duoti. Buvome pas raidos pediatra, tai prigrase kad negalima migdyti ant pilvo del vaiku mirciu... tai man visai panika... tikriausiai cia man reikia nueiti pas nervu gydytoja, o tai visai nakti nebemiegosiu biggrin.gif biggrin.gif

o del atpilinejimu sake labai isitempe visi raumenukai... todel ir atpilineja, parode kokia "manksta" padeda. ir dar nusiunte profilaktiskai pasidaryti galvos echoskopa. Be to patare dienomis nutraukti pirmus lasus to liesesnio pieno ir vaikui duoti ta antresni...
Atsakyti
QUOTE(giedre.la @ 2009 01 29, 11:40)
aciu kad yra palaikanciu mane smile.gif
na as nenoreciau duoti misinuko... o iki puses metu ir papildomo maisto neplanuoju duoti.  Buvome pas raidos pediatra, tai prigrase kad negalima migdyti ant pilvo del vaiku mirciu... tai man visai panika... tikriausiai cia man reikia nueiti pas nervu gydytoja, o tai visai nakti nebemiegosiu  biggrin.gif biggrin.gif

o del atpilinejimu sake labai isitempe visi raumenukai... todel ir atpilineja, parode kokia "manksta" padeda. ir dar nusiunte profilaktiskai pasidaryti galvos echoskopa. Be to patare dienomis nutraukti pirmus lasus to liesesnio pieno ir vaikui duoti ta antresni...

Pirmiausia, tai tikrai nesugalvok MP iskeisti i misisinuka, nes vieniems tai padeda, kitiems - ne, o mamos pienukas bet kokiu atveju geriau thumbup.gif

Del migdymo ant pilvo ir mums taip sake unsure.gif bet guldyti vaikuti ant pilvo kelioms minutems, ypac pries maitinima, butinai reikia, nes taip yra stiprinami pilvo raumenukai.

Jei isitempe raumenukai, geriau nueikit pas neurologa, jei reiks, prirasys masaziuku, kuriuos atliks masazuotoja - nes profilaktiskai tai gerai, jei mamyte atlieka masaziukus, bet, jei tonusas labai padidejes, tada geriau kad masazuotu profas 4u.gif

O siaip tai kantrybes, mano mazius baige atpylineti tik 7 men., ne kai tik pradejo koses ragauti, bet kai jau valge jas normaliai ir po visa porcija rolleyes.gif Iki tol fontanais vare, rubus nuolat keiciau savo ir vaikucio, net ligoninej gulejom cry.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
del masaziuku sake dar palaukti kol sueis 3 menesiai.

Kai pradejau guldyti ant sono nakciai (miega salia manes) tai jis jau kuo puikiausiai pats atsivercia ant nugaros, iskelia abi rankas virs galvos, o galvyte laiko tiesiai, visai nepasukes (nors ir bandziau pagalvemis uzstatyti nugaryte).
Ir aisku jei sujuda, atpila (nors aisku ne taip daznai kaip diena)

as miegu tik tada kai jis valgo MP, o kai jis miega "budziu". Negi taip teks iki 7 menesiu verysad.gif

Zodziu, nebezinau kas saugiau: ar guldyti ant pilvo, ar sono doh.gif

Papildyta:
Miena, o kodel teko guleti ligonineje? del atpilinejimu?

Apie slapius rubelius tai jau net nebesneku ishkesime... namai virto didele skalbykla/ dziovykla. Namuose vesu ir vos truputi atpilus tenka perrengti viska, juk varskyciu nedziovinsiu ant radiatoriaus. verysad.gif
Atsakyti
o mums jau 7men.valgom kosytes ir tyreles,bet viska atpila..misinukus isvis fontanu varo doh.gif dare ir echoskopa skranduko,tai neuzsidaro voztuvelis sake,kai pradesim maistuka valgyt baigsis..pradejom ir nieko,kosyte atpilineja..pas gastrologe vedem vel,tai sake kai kurie taip iki 3metuku atpilyneja sad.gif liepe neduot jokiu arbateliu ar vandenuko..svarbu kad svoris augtu ax.gif rytoj vel pas ja eisim,ziuresiu ka sisyk sakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.la @ 2009 01 31, 15:22)
Zodziu, nebezinau kas saugiau: ar guldyti ant pilvo, ar sono  doh.gif
Papildyta:
Miena, o kodel teko guleti ligonineje? del atpilinejimu? 

Apie slapius rubelius tai jau net nebesneku ishkesime... namai virto didele skalbykla/ dziovykla. Namuose vesu ir vos truputi atpilus tenka perrengti viska, juk varskyciu nedziovinsiu ant radiatoriaus.  verysad.gif

As tai guldydavau ant soso, mano zuikis ant nugaros neapsiversdavo mirksiukas.gif O ligoninej atsidurem del atpylinejimu - fontanais veme ir dar svorio mazai priaugo verysad.gif Ko mum ten ligoninej tik neistyre: ir echoskopija dare, ir rentgena, ir visus tyrimus atliko doh.gif verysad.gif Nustate, kad skrandukas labai persisukes - daug naujagimiu taip buna, vieniems maziau, kitiems daugiau - del to ir atpylineja skirtingai.
Papildyta:
QUOTE(alvyde @ 2009 02 02, 10:53)
o mums jau 7men.valgom kosytes ir tyreles,bet viska atpila..misinukus isvis fontanu varo doh.gif dare ir echoskopa skranduko,tai neuzsidaro voztuvelis sake,kai pradesim maistuka valgyt baigsis..pradejom ir nieko,kosyte atpilineja..pas gastrologe vedem vel,tai sake kai kurie taip iki 3metuku atpilyneja sad.gif liepe neduot jokiu arbateliu ar vandenuko..svarbu kad svoris augtu ax.gif rytoj vel pas ja eisim,ziuresiu ka sisyk sakys g.gif

Esu girdejusi, kad, jei valgant koses atpylinejimai nesiliauja, reikia duoti gerti rugpienio mirksiukas.gif Paklauskit daktares 4u.gif
Atsakyti