Įkraunama...
Įkraunama...

Katės nagučiai

QUOTE(Rasma @ 2005 07 08, 11:36)
Na taip, visa tai tiesa. Geriau nenunagint ir t.t., ir pan., teisingai padarė, uždraudė smile.gif
Bet kai žmonės vien "užsiciklina" ant kokio vieno "nežmoniškumo" man norisi priminti kiek jų realiai egzistuoja..Taigi vėl aš prabilsiu apie tai kas daroma su ūkio gyvuliais g.gif Pvz. paukštyne nukapojami viščiukų snapeliai, absoliučiai ir net iki kraujo. Jokios paguodos jiems, jokio nuskausminimo, tik birbianti rotacinio principo snapų kapoklė..sėdi bobelė sukaišo vištukus už kaklų į aparatą ir tas kapoja sau ramiai..ir prie viso to dar kartu ir suvakcinuoja  ax.gif  Gražus paukštukas, mažuliukas, pūkuotas cypsintis viščiukas..Kančia? Manau taip. Daug verkiančių prie lėkštės? Įtariu - ne.Pamačius tą vaizdą, pamiršt sunku, išbandyta mirksiukas.gif
Lygiai taip pat, kad kai pareini iš ūkio po kuiliukų kastracijos su nuvargintom žvygsmo ausim, bet ar apie kančią susimąstoma per šeštadienio iškylą vartant šašlyką?? Įtariu - ne. Taigi tiesiog ne itin sąžininga iškelt problemą, kuri labai naudinga vartymui "moraliniu aspektu". Kažkaip visa moralė baigiasi, kai kalbama apie tai, kas skirta mitybai doh.gif

Na taip, tikriausiai galime atidaryti temą ir apie tuos nabagus viščiukus, ir apie ėriukus Australijoje... Bet ar ką tuo pakeisime? Su kačių klausimu truputį kitaip, čia viskas priklauso nuo mūsų sprendimo: jei aš negaliu ar nenoriu laikyti katės tokios, kokia ji yra, aš jos tiesiog neperku ar kitaip neįsigyju ir nesinešu namo. O jei jau apsisprendžiau laikyti - tada noriu turėtį ją tokią, natūralią, kokia jinai užgimė. Ir jei ta katė suniokojo sofą ar kaimynkos kojas - tai tenka irgi priimti, kaip ir vaikams, valantiems katės tualetą, primenu - katė yra jūsų numylėtinė ne tik tada, kai murkia šalia, bet ir tada, kai (atsiprašau), smirdančiai prišika į savo puodą ar kur privemia.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 07 08, 10:36)
Na taip, visa tai tiesa. Geriau nenunagint ir t.t., ir pan., teisingai padarė, uždraudė smile.gif
Bet kai žmonės vien "užsiciklina" ant kokio vieno "nežmoniškumo" man norisi priminti kiek jų realiai egzistuoja..Taigi vėl aš prabilsiu apie tai kas daroma su ūkio gyvuliais g.gif Pvz. paukštyne nukapojami viščiukų snapeliai, absoliučiai ir net iki kraujo. Jokios paguodos jiems, jokio nuskausminimo, tik birbianti rotacinio principo snapų kapoklė..sėdi bobelė sukaišo vištukus už kaklų į aparatą ir tas kapoja sau ramiai..ir prie viso to dar kartu ir suvakcinuoja  ax.gif  Gražus paukštukas, mažuliukas, pūkuotas cypsintis viščiukas..Kančia? Manau taip. Daug verkiančių prie lėkštės? Įtariu - ne.Pamačius tą vaizdą, pamiršt sunku, išbandyta mirksiukas.gif
Lygiai taip pat, kad kai pareini iš ūkio po kuiliukų kastracijos su nuvargintom žvygsmo ausim, bet ar apie kančią susimąstoma per šeštadienio iškylą vartant šašlyką?? Įtariu - ne. Taigi tiesiog ne itin sąžininga iškelt problemą, kuri labai naudinga vartymui "moraliniu aspektu". Kažkaip visa moralė baigiasi, kai kalbama apie tai, kas skirta mitybai doh.gif

Na kas liecia mityba, kiek zinau irgi stengiamasi ivest kuo humaniskesnes salygas. O kas ju laikos ar nesilaiko, velgi ir nuo zmogaus morales priklauso. As mesos beveik nevalgau, nors zinoma nesu visiska vegetare, taciau jei auginciau parsiukus, sumokeciau papildomai, bet prasyciau kad bent jau vietine narkoze pritaikytu..
O aiskinti: Katei nulupinet nagus - gerai, nes va kitur dar blogiau daro, tai tolygu jei sakyciau:
"As vagiu, bet tai yra gerai, nes jus tik paziurekit, kitur netik vagia bet dar ir nuzudo!!! O jus cia del kazkokio savo apvogto buto skundziates.. Smulkmena juk mirksiukas.gif "

Zay Labai labai uzjauciu tave ir tavo mergaite, tai tikrai labai skaudi nelaime. Bet as del to nebuciau nulupinejusi savo katei nagu, juk tai buvo tik nelaimingas atsitikimas. Nekaltinu taves kad taip pasielgei - atkersijus dazniausiai pasijuntama geriau ir kancia nebe tokia skaudi gal atrodo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sindy: 08 liepos 2005 - 11:08
Sindy, aš manau, kad Zay taip pasielgė ne iš keršto. Mano manymu, tai savisauga. Mano kate t.p. labai agresyvi. Jos negaliu nei iššukuoti, nei nagu nukarpyti. Kol tai padarau, mano rankos (kartais net ir kojos) būna išvagotos iki kraujo. cry.gif
O kai katę įsigijome, tikrai negalvojome, kad ji bus tokia agresyvi. Aš net neįsivaizdavau, kad tokių kačių būna!!!!!
Aš dabar ją su malonumu kam nors padovanočiau, bet vis dar nusileidžiu vienam iš savo dvynių(kurio katė). Na o kitas nuo jos t.p. ištisai nukenčia doh.gif Jis nemoka apsiginti nuo mūsų katės.
Taigi aš su malonumu ją nunaginėčiau, bet vis pagalvoju, gal kur nors kada į kaimą atiduosim, tai jai bus ne kas. Tik tai mane ir sulaiko. Jei būčiau tikra, kad ją laikysime iki galo, tai tikrai ieškočiau, kas tai galėtų padaryti. Juk gyvūną mes pirkome tam, kad jis suteiktų MUMS džiaugsmą ir malonumą, kad vaikai išmoktų rūpintis silpnesniais už save, o ne tam, kad sukeltų skausmingus pojūčius. Taip, mes, žmonės - egoistai, bet juk gyvūnas nežiūri, kad mums daro SKAUDA. Tai reikštų, kad mes vergaujame tam gyvūnui ir jam paklūstame. Argi turėdami tokį tikslą mes jį įsigyjame?
Atsakyti
Protingiau butu buve pasirinkt trumpaplauke kate (nors as pati irgi megstu pukuotas blush2.gif ). Tada nereiketu sukuot - pati kailiuka susitvarko. O vat kam tuos nagus karpyt tai nesuprantu.. Pas mane akriliniai nagai, tai jei cia kas sugalvotu juos nukarpyt tai netik iki krauju apdraskyciau, baisiau butu.. wink.gif Nai vienai savo katei nesu karpiusi nagu, tad ir nesudraskydavo jos manes. Na sukuotis nevisoms patinka, bet ir cia po biski po biski meiliai pasiskalbant prisipratindavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sindy @ 2005 07 08, 09:06)
taciau jei auginciau parsiukus, sumokeciau papildomai, bet prasyciau kad bent jau vietine narkoze pritaikytu..
O aiskinti: Katei nulupinet nagus - gerai, nes va kitur dar blogiau daro, tai tolygu

Čia vėlgi - teorija... Užtai Tu ir neaugini paršiukų biggrin.gif Nes jei augintum, tai skaičiuotum, skaičiuotum.. o antra kiek verslininkams ar ūkininkams suprantami tokie "sentimentai"?? Kastruoja, skerdžia ir net nevirpteli, o vien ko vertas metodas "oras-žemė"...
Žiaurus elgesys su gyvūnais yra tikrai labai blogai, bet aš ieškau kur yra žiaurus elgesys su gyvūnu, jei manipuliacijos atliekamos nuskausminant ir vėliau slaugant g.gif
Pvz. priverstinis gyvūno kergimas (aktualu šunų/kačių veisėjams) moralu ar ne?
Kastracija ar sterilizacija: moralu ar ne? Kančia gyvūnui ar ne?
Ir trečia, kad katei nulupinėt nagus yra gerai čia aiškinimo nėra. Čia kaip supratau diskusija, tai ir diskutuojam apie viską: kas gerai, o kas negerai. Tiesiog įdomu ar tas "sąmoningumas" apima visas sritis ar tik vieną - katės nunaginimas ax.gif Nes pvz. mano kaimynei atsibodusią katę eutanazuot ar paskandint vos gimusį kačiuką - gerai, o va ta katę sterilizuot ir laikyt - barbariškumas, kaip dar drįstu pasiūlyt ax.gif
Atsakyti
Sindy, man ilgaplaukės katės asocijavos su ramumu, lepumu, švelnumu. Tokios katės norėčiau. O trumpaplaukės man atrodė g.b. agresyvios. Taigi išpildėme vaiko norą turėti baltą pūkuotą katytę. Turime: baltą, pūkuotą, AGRESYVIĄ katę. Nieko nekaltinu, tik save, kad neišsiaiškinau apie kates daugiau. Nors katės tėvai sakė yra tylūs, ramūs ir švelnūs.

O nagus karpau todėl, kad draskosi. Ypač dėl vaikų. Ji puola iš pasalų į kojas ir įdėskia. Mes, suaugę, apsiginam, bet vaikai vois kenčia. Apie grindis tai aš tyliu...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 07 08, 13:05)
Čia vėlgi - teorija... Užtai Tu ir neaugini paršiukų biggrin.gif Nes jei augintum, tai skaičiuotum, skaičiuotum.. o antra kiek verslininkams ar ūkininkams suprantami tokie "sentimentai"?? Kastruoja, skerdžia ir net nevirpteli, o vien ko vertas metodas "oras-žemė"...
Žiaurus elgesys su gyvūnais yra tikrai labai blogai, bet aš ieškau kur yra žiaurus elgesys su gyvūnu, jei manipuliacijos atliekamos nuskausminant ir vėliau slaugant g.gif
Pvz. priverstinis gyvūno kergimas (aktualu šunų/kačių veisėjams) moralu ar ne?
Kastracija ar sterilizacija: moralu ar ne? Kančia gyvūnui ar ne?
Ir trečia, kad katei nulupinėt nagus yra gerai čia aiškinimo nėra. Čia kaip supratau diskusija, tai ir diskutuojam apie viską: kas gerai, o kas negerai. Tiesiog įdomu ar tas "sąmoningumas" apima visas sritis ar tik vieną - katės nunaginimas ax.gif Nes pvz. mano kaimynei atsibodusią katę eutanazuot ar paskandint vos gimusį kačiuką - gerai, o va ta katę sterilizuot ir laikyt - barbariškumas, kaip dar drįstu pasiūlyt ax.gif

Aš ir mėginu pasakyti, kad tiek, kiek tai priklauso asmeniškai NUO MANĘS - aš elgiuosi humaniškai su visais savo augintiniais. Nei vienam šuniui nebuvo kapotos uodegos ar ausys, nei vienas nebuvo kastruotas, nei viena natė ne sterilizuota ir nenunaginta. Gaila, kad negaliu pasirūpinti viso pasaulio gyvūnais.
Pritariu Sindy: jei auginčiau kiauliuką ar kt., rūpinčiausi lygiai taip pat, kad gyvūnas nebūtų kankinamas ar kitaip skriaudžiamas. Nuo vaikystės esu gyvūnų mylėtoja, tuntais sekiodavo paskui mane rajono katės, dabar taip pat elgiasi mažoji, kuo labai džiaugiuosi. Esu tikra, kad jos augintiniai taip pat augs gerai prižiūrėti ir su visomis kūno dalimis.
Atsakyti
Taip, aš tam katinui nekeršijau, jei būčiau ant jo supykusi-būčiau prilupusi, veždama dukrą pas daktarą dar mokinau, kad tu tipo sakyk, kad tą katiną skriaudei, nes kitaip maniau, ateis užmigdys mano katiną, o dėl negailestingumo šiaip esu baisiai žiaurus žmogus-nunaginu, priverstinai kergiu (tai yra žiaurus prievartavimas, nes kartais kalę rėkiančią ir klykiančią laiko 2-3, o kartais 4 žmonės), veislei netinkamus kastruoju, bet kas gali prieštarauti, kas aš esu neatsakingas gyvūnų augintojas, juk kaime valkataujantys ir mušami, užmušami gyvūnai yra pas mus norma, o vat jei kas nusitraukęs nuo pagalvės gyviui ką atkerpa, daroma tragedija. Aš už kiekvieną savo gyvių galvą atduočiau ir tikrai nemanau, kad pas ką nors kitą mano katinai būtų labiau mylimi net jei jiems paliktų nagus, niekas negali žinoti mano jausmų ir pagal išluptus nagus sakyti myliu aš gyvį ar ne. Taip pat norėčiau tarti pora žodžių dėl Rasmos, nes man teko laimė susipažinti ir tikrai manau, kad daugeliui reiktų pavydėti tokios šilumos ir meilės aplinkiniams gyviams kokios sklidini namai kuriuose buvau, retas mūsų savo namie esame prigaludę keletą iš konteinerio ištrauktų šunų ir kačių (vienu metu, vienuose namuose), ar kitokių bedalių nukritusių ant namų slenksčio, kai pati tai padarysiu (neskaitant kačių-tokios pas mane 2) sakysiu, kad jau galiu kažką pasišnekėti su Rasma apie meilę gyvūnams. Neįsižeisk Rasma, jei ką, kad tave miniu 4u.gif
Atsakyti
Aš šioje temoje prisipažinau kaip doras žmogus, taip aš nunaginau savo katę (turbūt viena pirmųjų , kai "atėjo ta "mada" taip daryt). Tik daug vėliau man pateko į rankas profesinė literatūra, išsamios studijos, kokios pasekmės to nunaginimo būna gyvūnui senstant, t.y. moksliniais duomenimis ne anksčiau kaip po 8-9 metų. Slėpti man dabar nėr ko, padariau, tai padariau, kaip jau sakau DABAR NEBEDARYČIAU. Aš tiesiog nelaikyčiau katės, nes negaliu susitaikyti su jų rūšiai būdingom ypatybėm rolleyes.gif Jos man netinka, mano charakterio žmogui katė netinka. maniškė katė buvo padovanota vyrui, o dabar ją dievina vaikas..atiduoti gyvūno nesu linkusi, eutanazuoti juo labiau, todėl myliu ją, prižiūriu, labai rūpinuosi, kol ji paliks mus iškeliaudama į gyvūnų anapilį, bet daugiau katės turbūt nebelaikysiu (norėčiau pasakyti niekada, bet sako geriau nuo tokių pareiškimų susilaikyt ax.gif)
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 07 08, 10:35)
Aš už kiekvieną savo gyvių galvą atduočiau ir tikrai nemanau, kad pas ką nors kitą mano katinai būtų labiau mylimi net jei jiems paliktų nagus, niekas negali žinoti mano jausmų ir pagal išluptus nagus sakyti myliu aš gyvį ar ne. 

Labai jau tu gražiai čia parašei, kaip įsižeisi doh.gif 4u.gif

Apie save galiu pasakyti tiek, būdama veterinarijos gyd. aš šiek tiek kitaip tvarkausi iš "jausminės pusės". Nesu cinikė ir jausmai gyvūnui dar nemirė, bet viską vertinu kiek kitaip, nei vien gyvūnėlių augintojas ir mylėtojas. Esu išmokusi "nesužmoginti" gyvūno ir tai galiu pasakyti labai sunkiai sekėsi ax.gif Visgi jei nesugebėčiau vadovautis kažkuom daugiau, o ne vien jausmais, reikėtų stovėt su stiklinaite ir varvint ašaras, kai ateina prašyt pagalbos gyvūnui..
Reik žiūrėt ne vien per žmogaus gailestingumo/negailestingumo prizmę, kai karvę veterinaras apsėklina, o ne bulius ramunių pievelėje (o karvei tai tikrai labiau patiktų), bet atsižvelgt kaip tai daroma smile.gif Viskas "susiveda" į elgesį su gyvūnu ir suteikiamą kančią: tai va, man nesuprantama kuo sterilizacijos/kastracijos kančia yra geresnė už nunaginimo kančią? (laikant išimtimi tą atvejį, kai sterilizacija/kastracija yra reikalinga gydymui). Ir kiek smerkiančių šią procedūrą?

Kaip tik pati dažnai pastebiu kokiomis baisiomis sąlygomis laikomi nupirkti vaikučiams triušiukai, šinšiliukai, kokius atneša į vet. gydyklas nekokybišku maistu nukankintus katinus (nes bile šerti, o kuom..o bile pigiau..), tačiau žmonės įsitikinę, kad jie viską daro labai gerai. Gyvūną vaikai tąso ir myli, gyvūnas paėdęs, na, kai užsikiš akmenimis ar oda nuo alergijos nueis - tada gydysim ax.gif Paskutinė Zay mintis apibendrina viską ką norėčiau dar pasakyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 07 08, 14:09)
Viskas "susiveda" į elgesį su gyvūnu ir suteikiamą kančią: tai va, man nesuprantama kuo sterilizacijos/kastracijos kančia yra geresnė už nunaginimo kančią? (laikant išimtimi tą atvejį, kai sterilizacija/kastracija yra reikalinga gydymui). Ir kiek smerkiančių šią procedūrą?

Man atrodo, kad yra didžiulis moralinis skirtumas tarp kastracijos ir nunaginimo. Kastracija - tai trumpalaikė kančia, siekiant apsaugoti gyvūną nuo tolesnių kančių, kurios būtų neišvengiamos gyvenant daugiabutyje. Jeigu katinas neišleidžiamas į lauką (o išleisti į tokią nešvarią, pavojingą aplinką ir laukti sugrįžtant užpūliavusiom akim, žarnyno infekcijom, su parazitais kailyje, perkąstomis ausimis ar iškabintomis akimis, būtų tiesiog nusikaltimas), negali patenkinti savo natūralių poreikių ir nuolat kankinasi "norėdamas", bet "negaudamas". Katino saugumo (kad pamatęs "mergą" neišskristų per balkoną) ir ramybės vardan kastracija yra moralus sprendimas. Šeimininkų patogumas (dėl serenadų, teritorijos žymėjimo, piktumo ir pan.), aišku, irgi ne paskutinėje vietoje, bet gyvūnui taip pat yra nauda. Nėra poreikio - nėra ir kančios, kai neįmanoma to poreikio patenkinti. O su nunaginimu yra kitaip. Ši procedūra yra grynai žmogiško egoizmo išdava. Katinas iš to nieko nelaimi, nuo nieko neapsaugojamas, o atvirkščiai - sužalojamas (na, nebent sakytume, jog nunagindami mes jį apsaugojame nuo savo pačių agresijos už sudraskytus baldus ar rankas - bet tokiu atveju klausimas, ar patiems šeimininkams nereikia medicininio įsikišimo, bent jau raminamųjų recepto tongue.gif ).
Atsakyti
Diskusija gali tęstis iki begalybės ir negalėjimo...Siūlyčiau pasidomėti kokie yra kastracijos/sterilizacijos pliusai ir minusai biggrin.gif Tada žiūrėtume ar baigiasi gyvūno kančios vien atlikus šį "gerą darbą" ne dėl savęs pačių, o dėl gyvūno gerovės ax.gif Pats geriausias ir beje, gyvūno sveikatos atžvilgiu teisingiausias sprendimas - leisti jam susilaukti palikuonių. Beje, prieš atliekant sterilizaciją katei ar kalei netgi rekomenduotina ir pageidautina, jog gyvūnas prieš šią operaciją būtų atsivedęs ir išauginęs nors 1 vadą palikuonių. Ir žmonės šią operaciją gyvūnams prašo atlikt vardan ramybės (katinų atveju dar nepradėjus jam "žymėti" teritorijos..taigi kuo čia dėtas "besikankinantis" katinas? Žmonės nenori, kad katinas terštų, kad gadintų baldus..) ir tik po to gal katino saugumo vardan (nors gydyklose padirbus laaaabai retai išgirstumėte būtent šį argumentą). Erszebeth poste pirmumo teisę suteikė katino saugumui. Tebūnie. Uždaryk langą ir jis nešoks paskui paneles, leisk atsivesti palikuonių ir ji nesikankins rolleyes.gif Bet ne, vis vien yr to egoizmo, tik jis moralus rolleyes.gif
Atsakyti