Įkraunama...
Įkraunama...

Katės nagučiai

QUOTE(vija @ 2005 01 31, 09:41)
Nusipirkit spec žirklutes, visa procedūra labai paprastai ir greita. Karpykit, kai katinas snaudžia, tada visai nesipriešins, nes procedūra neskausminga, įpras.

Vieną nagą tikiu, kad pavyktų nukirpti, o kur kiti 19? biggrin.gif Dar kai nedidelis buvo, reikėjo lašint vaistų į akytes, po to tepti tepaliuku... Kaip viena iš išeičių buvo tai padaryti miegančiam. Bet reakcija kokia! Taip kad tepaliukas išsimozodavo bet kur, tik ne ten, kur reikia g.gif Aišku, tas žirklutes nusipirkti galima, mačiau gal prieš metus Buivydiškėse, vos 3 lt kainavo, bet įtariu, kad tai taptų vienu iš pakampėm besimėtančių nereikalingų daiktų...
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 01 31, 12:45)
Vieną nagą tikiu, kad pavyktų nukirpti, o kur kiti 19?  biggrin.gif Dar kai nedidelis buvo, reikėjo lašint vaistų į akytes, po to tepti tepaliuku... Kaip viena iš išeičių buvo tai padaryti miegančiam. Bet reakcija kokia! Taip kad tepaliukas išsimozodavo bet kur, tik ne ten, kur reikia  g.gif Aišku, tas žirklutes nusipirkti galima, mačiau gal prieš metus Buivydiškėse, vos 3 lt kainavo, bet įtariu, kad tai taptų vienu iš pakampėm besimėtančių nereikalingų daiktų...

Erszebeth

Lašinimas į akis yra nemaloni procedūra, o nagų karpant jie nieko nejaučia. Paspaudi snaudžiančiam leteną, nagiukas išlenda, čakšt ir nėra. O ant užpakalinių nagai labai lėtai auga, svarbiausia priekinės, jomis gi viską ir drasko tie žvėrys.
Atsakyti
Nors nesenei turiu kaciuka,taciau jokiu problemu nera del draskymosi.Nei tapetais laipioja,nei baldus drasko,kartais pazaidzia su uzuolaidom,bet jos nenukencia. Cia turbut nuo kaciuko priklauso.
Atsakyti
mes irgi laikom katiną, tiesą sakant jam jau trys metai, laiku neapsižiūrėjom, tai koridorius tikrai liko nusiaubtas, beje ir sofą sudraskė, na apie vaiką, tai net nešneku, visą laiką kentėjo. Bet kaip žmonės šneka, gyveni, mokaisi ir kvailas numiršti. Nagus pradėjom karpyti tik po metų, na čia kelis kartus aš nukentėjau, bet paskui, katinas įprato, o dabar nesipriešina, nereikia net laukti kol užmigs (beje, vistiek nematau jokio skirtumo, nes kai miega, tik prieini ir iš karto akys stačios). Kadangi keitėme minkštą dalį, teko ieškoti būdų kaip sofą apsaugoti nuo katino, padėjo tualeto purškiklis-gaiviklis, tik pamatau, kad katinas į sofos kampą įsikabinęs, aš iškarto purškiu ir kokiam mėn. ramu. Beje katinas kastruotas, į lauką neina. O lentos ir šniūrais apvynioti pagaliai nepadeda. Kadangi tapetų dar nekeitėm, tai nežinau, ką šiuo atveju reiks daryti, bet manau tikrai sugalvosiu.

O kaip katinas elgiasi, tikrai priklauso nuo jo charakterio, kiek turėjau katinų šitas pats bjauriausias.
Atsakyti
Aš tai parazitė savo katei nagus išpjoviau išvis lauk blush2.gif ."Nagus" ji galanda ir dabar, čia tiesiog toks instinktas smile.gif bet esu drąsi, kad ji man vaiko nepadraskys ir nieko nesugadins.
Aišku, yra teiginių, kad senatvėje tokios katės turi problemų, nes išoperavus nagą su jo guoliu, pakinta pati pėdutės laikysena, labiau apkraunami sąnariai ir raiščiai..katei dabar eina 6 metai, kol kas jokių problemų neišryškėjo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 02 01, 11:44)
Aš tai parazitė savo katei nagus išpjoviau išvis lauk blush2.gif ."Nagus" ji galanda ir dabar, čia tiesiog toks instinktas smile.gif bet esu drąsi, kad ji man vaiko nepadraskys ir nieko nesugadins.
Aišku, yra teiginių, kad senatvėje tokios katės turi problemų, nes išoperavus nagą su jo guoliu, pakinta pati pėdutės laikysena, labiau apkraunami sąnariai ir raiščiai..katei dabar eina 6 metai, kol kas jokių problemų neišryškėjo.

Rasma, jaučiu, dabar tave užsipuls... Aš irgi kažkada rimtai svarsčiau klausimą apie nagų operaciją katinui. Maniškis ne tik kad niokoja baldus, jis užpuldinėdavo vaikus, mano dukrą ir svetimus atėjusius, kibdavo į kojas... Mamai kartą perplėšė ranką (žodis "perdrėskė" čia netinka, atrodė kaip geras pjūvis peiliu, ir kraujo klanai buvo...). Na, ėmiau aiškintis situaciją, tame tarpe ir kai kuriuose forumuose. Ir žmonių reakcija sulaikė mane nuo tokio žingsnio. Gyvūnų globos organizacijos yra griežtai prieš. Vaizdai su vaikais nupjautais pirštais, dėl to, kad kiša pirštus kur negalima... Katė išoperuotais nagais blogiau koordinuoja judesius, deformuojasi letena, gali pavažiuoti psichika, o į lauką tokios leisti išvis negalima... Aišku, kaip žmonės prisitaiko ir gali pusėtinai gerai jaustis be pirštų, be rankų, be kojų, taip ir gyvūnas... Katė turi ne tik nagus, yra ir dantys - gal ir juos išoperuoti? Na, žodžiu, mes palikom savo katiną tokį, koks yra, apsiribojom tik karpymu. Su užpuldinėjimais kažkaip su laiku susitvarkėm, pavyko sudominti kitokiais žaidimais, ir aną pramogą jis jau pamiršo.
Atsakyti
Jooo..užsipuls, tai užsipuls. Kolegos nepuola, puola tik fanatai smile.gif Palyginimas su nukirstais vaikų pirštais yra absurdas.
Mano atveju katė po laukus nesišlaisto, gynybai, grobio sugavimui nagai nereikalingi, kaip nereikalingi ir tam, kad aš turėčiau baldus kaip cerberis saugot. Man psichika važiuoja, kuomet vaikas verkia, kai veidą su nagais katė išaria.
O prie ko tie dantys? Katė dantimis baldų neėda ir retai kada kanda blink.gif
Oi, nematėt jūs tikro nežmoniškumo, tai ir nevalgytumėt. Bet nemačiau nė vieno gyvūnų globos organizacijos atstovo nei prie gyvūnų laikymo vietų, nei prie skerdyklų, nei prie laboratorijų..jau labai labai kartais parašo, bet ir tai...tiesiog žaidžia žmonių emocijomis, bet nieko nesprendžia.
Būtų koks kitas būdas susitvarkyt su katės išpuoliais, aišku rinkčiausi mažiausiai drastišką. Tačiau esant vaikui namie, aš žiūriu vaiko interesų, o ne katės psichinės sveikatos stovį bandau išlaikyti.
Aš neagituoju, tik pasakiau, kaip išsprendžiau problemą ir taškas smile.gif
Atsakyti
mes savo katinui nagus pradejom kirpti kai jam buvo 2men.pirma karta parode veterinore kaip tai atlikti o po to pati kirpau smile.gif kol budavo maziukas leisdavosi o dabar nukerpu tik su vyro pagalba nes kitaip nesileidzia doh.gif ir tai reik palaukti kada jaubus miego faze, nes pasiutes tas musu zveris kaip turi but...nagus reikia kirpt kas savaite, nes jie labai greit atauga...o instinktas visivien lieka jis is iprocio galanda i kilima ar foteli taciau tai neispesioja ka jau kalbet apie rubus, dabar jis priprato ir nagu isvis neskliedzia, viska ismoko daryt be ju(uzsokt, pulti ir t.t) o tapetus kol buvo mazas tai su dantim nulupdavo po gabala, bet dabar apstojo...sako buna spec. purskalas kad tapetu ir baldu nagadintu, jis turi specifini kvapa... blush2.gif
Atsakyti
esu grieztai pries kaciu nagu operacijas, nepateisinu zmoniu, kurie taip elgiasi. manau, jei problemos kyla su katinu, jau geriau jo atsisakyti, nei zaloti.
Atsakyti
Na as lygiai taip pat nuomojame bute gyvenu, bet kai parsinesem pastaciau prie sofos atramos na atlikusi buvo, padraskaiua su jo kojytem ir dabar pats ta daro. O ta atrama sandeliukyje prie jo tuliko stovi, nueina siusiot ir pasidrasko. Tapetus biski pradeda draskyt gauna uzpakaliukan ir pamirsta, Tai va reikia mokinti is pat pradziu ir viskas liuks, Jie juk protingi padareliai. Beabejo jeigu nieko nedarysi tai ir jis darys ka nori ir kur nori.

O nagucius karts nuo karto nukerpu, tai lapkutes buna svelnios svelnios.
Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo judrioji: 14 kovo 2005 - 15:51
Mum veterinaras patarė nekarpyt, tik pastatyt draskytuvą. Anot jo, kuo labiau kerpi, tuo labiau katinas galanda nagus, nes gi čia jo ginklas, ir kai jis jaučia, kad jis atšipęs, tai ir galanda.
Bet keliskart karpiau, nors katinas neramokas, bet tokį apsnūdusį pasiguldau ant kelių, pakasau, jis gardžiai įsitaiso, ir tada net nejaučia, kad darbuojuos su jo letenėlėm. O va kai rakštį iš padelio traukiau, tai ir apsnūdimas nepadėjo.
Atsakyti
As tai karpau kai mano katinukas miega mirksiukas.gif Kartais jeigu jam gera nuotaika buna tai ir taip gulinciam leidzia nukirpt, arba vyras palaiko, tada nukerpu thumbup.gif Dar nupirkom toki kuola draskymui, ji patepem valerijonu viena karta ir po to karto jis prieina ir drasko ta kuola, o ant sienu sokineja bet nusileidzia be nagu mirksiukas.gif mirksiukas.gif
O as pries jokias operacijas !!!!!!! blink.gif
Atsakyti