Įkraunama...
Įkraunama...

Katės nagučiai

o kartais nagu salinimas nera uzdraustas? g.gif
Saviskiui meinui tai nudildinam nagus. Ir ner problemu. Prie proceduros jau priprato, sedi kojyte padaves ir laukia kol pabaigsi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wjd @ 2008 03 27, 23:55)
o kartais nagu salinimas nera uzdraustas?  g.gif
Saviskiui meinui tai nudildinam nagus. Ir ner problemu.  Prie proceduros jau priprato, sedi kojyte padaves ir laukia kol pabaigsi...  mirksiukas.gif

Pagal idėją turėtų būti uždraustas taip pat, kaip ir šunų uodegų šalinimas. verysad.gif
Jūsų katytė labai gera.
Atsakyti
VISKAS! NEBEGALIU! kaiciuka turim antra savaite,o kaip jis braizosi! rankos raudonos nuo ibrezimu, tik paimk ir kanda puola braizo, cia tipo zaidzia? bijau as kad jis pasiutlige gali sirgti nes toks pasiutes kad baisu daros
Atsakyti
QUOTE(babune156122 @ 2008 03 29, 11:21)
VISKAS! NEBEGALIU! kaiciuka turim antra savaite,o kaip jis braizosi! rankos raudonos nuo ibrezimu, tik paimk ir kanda puola braizo, cia tipo zaidzia? bijau as kad jis pasiutlige gali sirgti nes toks pasiutes kad baisu daros

Mažyliai visi tokie. Pas mus irgi taip buvo. Jei kačiukas linksmas, žaismingas, pasiutlige tikrai neserga, bet reikėtų paskiepyti. Tiesiog jis nori žaisti, todėl rankomis su juo žaisti nevertėtų, kad prie tokio ,,žaislo" nepriprastų, reikėtų naudoti tam tikrus žaisliukus, virvutes, o kai drasko rankas pabarti ir parodyti, kaip reikia saugiai žaisti, tiesiog su juo pažaisti žaisliuku pagalba. O kai jis energingai žaidžia geriau neglostyti ir ant ranku neimti, geriau prie glostymo pratinti, kai jis yra ramioje būsenoje, kai nori miego, ar kai prašo valgyti, tada jam ne žaidimai galvoje. Su laiku jis supras, kad žaidimai yra žaidimai, o žmogaus rankos skirtos ne tik tampyti virvutes su žaislais, o ir kitam neverbaliniam bendravimui. Aišku, šeimininkas ne gali visą laiką su kačiuku žaisti, todėl reikia pratinti, kad kačiukas su žaislais žaistų ir pats. Gal yra ir kitų metodų atpratinti kandžiotis ir draskytis, bet mūsų katytes toks metodas suveikė sėkmingai. Bet visuose metoduose laimi kantrybė. ax.gif
Atsakyti
nu aisku bandau as taip. bet kartais net nepastebi tai kai kimba ir sakes buna, pamatytumet mano rankas raudonos ! jau net pirtines apsimaunu kai jam uzeina, arba isvis guliu as taip jau taikosi i mano veida 0pult ir kad soks! nakti neimanoma gulet kartu smile.gif snd pirma maktis kaip isnesim i kita kambari smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babune156122 @ 2008 03 29, 22:24)
nu aisku bandau as taip. bet kartais net nepastebi tai kai kimba ir sakes buna, pamatytumet mano rankas raudonos ! jau net pirtines apsimaunu kai jam uzeina, arba isvis guliu as taip jau taikosi i mano veida 0pult ir kad soks! nakti neimanoma gulet kartu smile.gif snd pirma maktis kaip isnesim i  kita kambari smile.gif

Pas mus irgi panašiai buvo, tik pas jus, kaip supratau, katinas, bet mes turime dvi skirtingo amžiaus kates. Kai jos buvo mažos naktimis žaidė iki pamėlinavimo, todėl joms kažkokį laiką teko miegoti atskirai savo lovytėse koridoriuje. Iš pradžių ten triukšmavo, veržėsi į kambarius, bet stengėmės tas isterikas ištverti ir į kambarius neįleisdavom. Svarbiausia - nepasiduoti, nes jei pasiduosi, katės supras, kad gali jumis valdyti, tada jų išauklėti negalėsi. Kad pamatytume rezultatą, po savaitės naktinio atskyrimo į kambarius įleisdavome, bet paskui teko vėl grąžinti atgal. Taip darėme kelis kartus maždaug savaitės intervalais. Toks atskyrimo metodas suveikė puikiai. Jau po kelių mėnesių katytės naktimis idealiai ramiai miegojo kartu su mumis, nes suprato, kad jei triukšmaus kambariuose, teks grįžti į koridorių. Gal pas jus yra koks nors laisvas kambarys, kuriame katinas kažkurį laiką galėtų naktimis pabūti vienas.
O kokios apdraskytos buvo mūsų visų rankos ir net veidai! Gėda buvo eiti į darbą ir į mokyklą. Tačiau tas mūsų metodas su žaislais irgi suveikė. Už gerą katino elgesį, pvz., galima būtų jį paskatinti kokiu nors skanėstu.
Visi kryptingi kačių auklėjimo metodai turėtų būti efektyvūs. O auklėjimo metodus reikėtų parinkti pagal kiekvieno katino ar katės temperamentą, charakterį, pomėgius, mėgstamą maistą ir t.t. Tiesiog reikėtų daug kantrybės. Svarbiausia - dėl tokio kačiuko elgesio neišsigąsti, nepasiduoti, jo neatsisakyti ir neišvaryti į lauką. Vėliau turėsite idealų numylėtinį. Kaip sakiau, su katytėmis irgi turėjome visokių problemų, bet visas kartu įveikėme ir dabar visi esame labai laimingi. thumbup.gif Kaip sakoma:,,Kantrybė ir darbas viską sumala". biggrin.gif
Atsakyti
esu gieztai pries "nunaginimas",kazkaip baisau man juk skauda man atrodo kaip nuima ta nagu as visada save palyginu katino vietoje o jei man taip padarytu?as nukarpau.dar nesu profe nagu karpymo bet kazkiek jau pradeda sektis
Atsakyti
QUOTE(babune156122 @ 2008 03 29, 23:24)
nu aisku bandau as taip. bet kartais net nepastebi tai kai kimba ir sakes buna, pamatytumet mano rankas raudonos ! jau net pirtines apsimaunu kai jam uzeina, arba isvis guliu as taip jau taikosi i mano veida 0pult ir kad soks! nakti neimanoma gulet kartu smile.gif snd pirma maktis kaip isnesim i  kita kambari smile.gif

Galit bandyt purkstuka - jei kanda ar dreskia purkstelt vandens i snukuti. Bet musiske nebijo vandens. Mums padejo kitas metodas - kai kate elgdavosi nederamai, ja uz pakarpos nunesdavom snypsdami i tualeta ir uzdaryta palikdavome aklinoje tamsoje 10min. Ji greit suprato, kad nenaudinga daryt tai, kas mums nepatinka. Kiti dar raso, kad kai kaciukas kanda galima jam sukist pirsta gilyn i burna. Tai kaciukui bus labai nemalonu ir jis nebenores kasti i pirsta.
Atsakyti
hmm.. na auginau ne viena ir ne dvi kates, per gyvenima, bet su tokia problema nesusiduriau. Visos kates kol mazos yra zaismingos, jei jau labai draskosi, galima nagucius prikirpti. Bet kai suauga - tokie zaidimai baigiasi, jau reikia stengtis, kad kate ranka apsivytu.. O purksti vandeniu ar ranka giliai grusti - kazkaip grubu.. Cia kaip zaidzianciam vaikui - tipo kad suauges nezaistum..
Neturejau ne su viena kate problemu, karcerio netaikiau, nemusiau ir t.t., bet jos reaguoja i zodi - skac.. Cia gal ir nuo seimininko charakterio priklauso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 30 kovo 2008 - 20:18
cia manau pats kaciuko zaidimo ikarstis tokio amziaus. kai jam uzeina apsimaunu pirstines o seip pratinam prie zaislu. ka daryti nezinau ar patinas ar patele?
Atsakyti
QUOTE(babune156122 @ 2008 03 29, 23:24)

Jus tikriausiai pasiemet katyte kuri nesulaukusi buvo 3 men. dazniausiai "zaisti" nemoka per anksti atskirti kaciukai nuo sesiu ir broliu. Jie tarpusavyje zaizdami ismoksta kiek galima kasti, dreksti... Del kandimo galiu patarti kisti pirsta i gerkle, cia nereali dave patarima, pora kartu paziaugcioja ir daugiau i rankas neekanda... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 03 30, 22:17)
hmm.. na auginau ne viena ir ne dvi kates, per gyvenima, bet su tokia problema nesusiduriau. Visos kates kol mazos yra zaismingos, jei jau labai draskosi, galima nagucius prikirpti. Bet kai suauga - tokie zaidimai baigiasi, jau reikia stengtis, kad kate ranka apsivytu.. O purksti vandeniu ar ranka giliai grusti - kazkaip grubu.. Cia kaip zaidzianciam vaikui  - tipo kad suauges nezaistum..
  Neturejau ne su viena kate problemu, karcerio netaikiau, nemusiau ir t.t., bet jos reaguoja i zodi - skac.. Cia gal ir nuo seimininko charakterio priklauso?

Na, vaikui viska galima paaiskinti zodziais, o gyvunui - tik veiksmais. Kad ismoktu, ka reiskia "skac", tenka ta zodi susiet su kuo nors nemaloniu. Net ir pati kate, jei kaciukas perdaug kanda ar drasko, vozteli jam letena ar prispaudzia prie grindu - taip sakant, pastato i vieta.
Atsakyti