žinoma kad žinau jog sterilizuoja ir žmones. tik ar žinai koks procentas tam ryžtasi net neketindami daugiau turėti vaikų? ir be to, jie patys taip nusprendžia, o ne kažkas už juos. katės juk nepasakys, nori jos to ar ne
o dėl nagučių- jei katė išleidžiama į lauką ir kovoja dėl teritorijos ir t.t. tai manau negalima ir karpyt nagučių, ne tik išoperuot. veterinarai karpo nagus geresnėmis žirklėmis nei kad pardavinėja gyvūnų prekių parduotuvėse. karpant namie su pirktom žirklutėm dažnai kačių nagai pradeda skilinėti, net kraujuoti, sluoksniuojasi. skauda gi joms.
iš tikro man patys žiauriausi dalykai yra kai leidžia katėms daugintis, o po to skandina ar kaip kitaip atsikrato kačiukų, negi sunku padovanot kam nors, arba sterilizuot? žinau tokių "žmonių"
ir dar.. kai vaikams leidžia skriausti gyvūnus, kai jie gindamiesi įdrėskia vaikui, gyvūną primuša( nors jis nekaltas, tik gynėsi), o vaiko net nesubara.
Papildyta:Dzijanka, aš jau minėjau kad neturiu nieko prieš sterilizaciją
bet tik gal nereikia taip labai deklaruoti kad tai visiškai nekenksminga

taip, katė tampa ramesnė, bet nežinia kas jos galvelėj dedasi, kaip tai paveikia nuotaiką ir psichiką. be to, dažnai būna komplikacijų po sterilizacijos, gali net numirti
aš pati turiu mažą katytę. svarstau visus už ir prieš, nežinau ką daryt- sterilizuoti ar ne