Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 11

QUOTE(arune @ 2008 12 28, 19:56)
Rasų lanka,Jūs labai šiltas,dvasingas žmogus. Gera Mamytei Jus turėti. Ačiū,kad dalinatės mintimis,palaikote ne tik mamytę,bet ir visiems čia užklystantiems randate gerą žodį.

---------------------------

Vakar skaičiau:
"Žinoma onkologė profesorė Laima Griciūtė, 56 metus tyrinėjanti šią ligą, žino,kad mokslininkai jau pastebėjo ryšį tarp emocijų ir ligos. Teigiami jausmai stiprina imunitetą ir gerina savijautą".

Panašiai kalbėjo ir mano onkologe. Per 15 darbo metų ji pastebėjo,kad geriau sekasi tiems,kurie mąsto pozityviai,išlieka ramūs. Todėl linkiu visiems ramybės,teigiamų minčių ir jausmų. smile.gif

user posted image

Labas,as ir kazkur skaiciau,kad mes patys kartais save nuteikiam paciam blogiausiam,galvodami ,kad viskas blogai bus g.gif
Atsakyti
Labutis, Mergaitės, 4u.gif
Šitiek pagyrų tikrai nenusipelniau, bet Arūne, Carvel, Delfinarija - Ačiū už šiltus žodžius. aciuks.gif Tikriausiai nesupyksite, jei pasikartosiu, ką kažkada jau esu rašiusi. Tokia esu ne be JŪSŲ visų pagalbos. Kai pradėjau aktyviai čia reikštis, jau buvau daug ko iš Jūsų išmokusi, sužinojusi, na, tiesiog pati nesuprantu - kažkas ir kažkaip įvyko, kas man pačiai dabar dar yra šioks toks klausimas. g.gif Bijau net mintyse sau užsiminti, kad ta ramybė ir stiprybė gali kada nors kaip nutrūkę karoliai išsibarstyti (tfu, tfu, tfu...) blush2.gif Taip kaip mūsų Adis yra pasakiusi, aš taip pat savotiškai "vampyrauju". Gi rašiau - skaitau iš naujo, ir vėl iš naujo Jūsų pasisakymus, patarimus, ir relaksuoju. Nuo kompiuterio pasikeliu stipresnė. lotuliukas.gif Tai tiek to mano pasiaiškinimo. ax.gif

SVETA. K. 4u.gif - Kaip Jums praėjo šventės? Ar buvote kartu su dukryte? wub.gif

Saulėlydi 4u.gif - O kaip laikosi Jūsų vyras? Juk sakoma, kad namuose ir sienos gydo. Ir nenusiminkit, Jūsų puikiesiems rankdarbiams dar atsiras laiko. wub.gif

Gabija 4u.gif - Iš Jūsų postų suprantu, kad laikotės tvirtai. tongue.gif

Visoms gero vakarėlio, o kas anksti eis miegoti - saldaus miegelio. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 28, 22:56
[cool.gif
SVETA. K. [/b] 4u.gif  - Kaip Jums praėjo šventės? Ar buvote kartu su dukryte? wub.gif

Deja, nelabai gerai verysad.gif 24 gruodzio 23.00 vazaiavau su greitaja i ligonine.Labai skaudejo pilvas,as dvi dienas laukiau,gal praeis blush2.gif Skauda aplink bamba,visur.O ant nakties issigandau,gal koks apendicitas.Ligonineje apziurejo,pasake kad ne apendicitas,suleido nuo skausmo ir paleido.Tai nakti grizau.Kraujas buvo-leikocitai 0.5,trombocitai 100.As dar kaip naujoke nelabai zinau,ar cia skaitosi labai nukrites,ar ne g.gif Rytoj paklausiu savo gydyt.ir del kraujo,ir del pilvo,nes rytoj man i ligonine jau.Kas su to pilvu nesuprantu,ir dabar paskauda tik nestipriai,gal kam buvo taip?
Kazkaip sunkiai man vel buvo - 5 dienas praktiskai gulejau,nu labai blogai buvo.Dukryte pamaciau tik vakar ir siandien visa diena buvom kartu wub.gif Tokia saunuole ji,atrodo kad supranta kad mama serga,neverkia kai reikeia iseiti ir tokiu zvilgsniu atrodo sako:as palauksiu,kol tu pasveiksi.Apkabina mane,buciuoja wub.gif
O del svenciu,tai siais metais as del ju nepergyvenu,kitais metais atsigrebsiu biggrin.gif Ir dar as pravoslave,tai musu Kaledos bus tik sausio 7 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 29, 01:07)
Rytoj paklausiu savo gydyt.ir del kraujo,ir del pilvo,nes rytoj man i ligonine jau.Kas su to pilvu nesuprantu,ir dabar paskauda tik nestipriai,gal kam buvo taip?

Buvo. Labai panašūs tavo nusiskundimai į mano, kuriuos teko patirti pirmos chemoterapijos metu, prieš daugiau nei 3 m. Gali skaudėti todėl, kad chemija sudoroja gerąsias bakterijas, kartais viduriuojama, kartais būna kaip tau –užkietėjimas. (viduriavimas ne 3-4 k. per dieną, o kai kas pusvalandį sėdi tualete)Kai atsistato kraujas, maždaug tuo pat metu atsistato ir kitos organizmo sistemos. Vėl viskas būna gerai. Kokia trombocitų kritinė masė nepamene, 100 mažai, bet ne katastrofa. Neutrofilų ne mažiau 0,5. Limfocitų – nepamenu, man chemiją leisdavo prie 1800.
Jei padarytų kraują per tavo krizę, jis dar prastesnis gal būtų.
Labai teisingai nusprendei pakalbėti su gydytoju, išsiaiškinti, kada sunerimti ir kada tikrai reikia imtis racionalių veiksmų. Kai nesupranti kas su tavim dedasi ir ar taip turi būti – labai bijai. Tiesiog nereikalingas stresas. Galiu tik paguosti, baigus gydymą viskas praeis. Žinau, dabar atrodo neįtikėtina, tikrai praeis.
Chemoterapija nėra labai lengvas gydymas. Jų yra įvairių lengviau ir sunkiau toleruojamų. Tas sunkias, kokia yra tavo, visi nelengvai perneša. Viskas bus gerai, esi jauna ir stirpi, tik išklausk gydytojo į ką reikai atkreipti dėmesį, kokie kritinių situacijų požymiai, skausmai ir žinosi (po pokalbio užsirašyk, kad nepamirštum).

p.s.
trombocitai ir trombocitopenija
neutrofilai ir neutropenija
(prie trombocitopenijos, būna saviminiai kraujavimai ir savaiminės kraujosrūvos (mėlynės). Man kraujuodavo tuštinantis.

Pasiklausk ar tau galima vartoti befunginą (gerai veikia virškinimo sistemą), jogurtrus su bifido bakterijomis, kitus preparatus su „gerosiomis“ bakterijomis. Aš naudojau Linex. Bet...buvau „kraujo“ seminare, ten po kaulų čiulpų persodinimų ir po chemoterapijų griežtai draudžia tokius preparatus. (Čia Vilnaius Santariškių onkologų požiūris. Organizams tiek nustekentas būna, kad bet koks „svetimas “ įsikišimas gali apdaryti daugiau bėdos, nei naudos. Laukiama savaiminio atsistatymo, kaip sakiau, jis būna su kraujo atsistatymu).
Atsiprašau už „rinkimo“ klaidas, neturiu laiko net perskaityt, ką parašiau, labai skubu. Suprasi, gal kaip nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 29 gruodžio 2008 - 10:31
Laba diena 4u.gif
Gal galite pasakyti, kokiu budu ir kur greiciausiai galima issitirti odos pakitima, itariu bazalioma kojoje. Gyvenu Kaune.
Atleiskit kad taip isiverziau su klausimu, na niekaip nepavyksta surast informacijos su lelium ant ranku...
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 29, 02:07)
Labai skaudejo pilvas,as dvi dienas laukiau,gal praeis blush2.gif Skauda aplink bamba,visur.O ant nakties issigandau,gal koks apendicitas.

Sveika,mieloji SVETA K. 4u.gif
Adis viską teisingai surašė. Pilvą skaudėjo ir mano mamytei. Taip pat ties viduriu . Gydytoja sakė, kad tai nuo chemijos. Dažniau viduriuodavo. Echo nieko blogo nerodė, nors mes irgi buvom išsigąsdinusios. Po chemijų palengva viskas susitvarkė. Tiesa, mes geriame ir gėrėme Befunginą, kur Adis rašė. Mums gydytoja jo nedraudė. Tiesa, ir nepasiųlė - pačios klausėme. Manau, kad ir Jums nuo chemijos, bet ,aišku - būtinai pasitarkite su gydytoju.
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 29, 02:07)
.Dukryte pamaciau tik vakar ir siandien visa diena buvom kartu wub.gif Tokia saunuole ji,atrodo kad supranta kad mama serga,neverkia kai reikeia iseiti ir tokiu zvilgsniu atrodo sako:as palauksiu,kol tu pasveiksi.Apkabina mane,buciuoja wub.gif
O del svenciu,tai siais metais as del ju nepergyvenu,kitais metais atsigrebsiu biggrin.gif Ir dar as pravoslave,tai musu Kaledos bus tik sausio 7 smile.gif

MAMOS visada supranta savo vaikus ir be žodžių. bigsmile.gif wub.gif Atsigriebsit, atsigriebsit už prarastą laiką. drinks_cheers.gif Dabar tik tvirtybės ir kantrybės. Ne saldainiukas tas gydymas, bet vardan to, kad paskui būtų GERAI. console.gif
Papildyta:
QUOTE(mamaRasa @ 2008 12 29, 12:46)
Laba diena  4u.gif
Gal galite pasakyti, kokiu budu ir kur greiciausiai galima issitirti odos pakitima, itariu bazalioma kojoje. Gyvenu Kaune.
Atleiskit kad taip isiverziau su klausimu, na niekaip nepavyksta surast informacijos su lelium ant ranku...

Jūs paskaitykit
čia. Nesigąsdinkit iš karto. ten tik keli puslapiai, bet , man atrodo, kad yra parašyta apie tyrimukus. Galit ir pati paklausti. Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 29, 13:47)
Jūs paskaitykit
čia. Nesigąsdinkit iš karto. ten tik keli puslapiai, bet , man atrodo, kad yra parašyta apie tyrimukus. Galit ir pati paklausti. Sėkmės.  4u.gif

aciu, deja ten nieko neparasyta kur galima issitirti Kaune. Einu narsyt, gal skambinsiu i informacija...
Bet aciu ir uz tiek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaRasa: 29 gruodžio 2008 - 11:59
QUOTE(mamaRasa @ 2008 12 29, 12:58)
aciu, deja ten nieko neparasyta kur galima issitirti Kaune. Einu narsyt, gal skambinsiu i informacija...
Bet aciu ir uz tiek  4u.gif

Kelio pradžia pas šeimos gydytoją.Iš jos gausi siuntimą pas odos gydytoją.Iš jo jei reikės pas onkologą.

Jei be siuntimo tai onkologiniame susimoki kažkokią pirminę įmoką , o tada tiesiog nusiunčia kur nori.Taip bus greičiau, bet brangiau.Reikia pasiskambinti į Kauno onkologinio registratūrą 346145.
Atsakyti
Galiu pasigirti, kad mačiau Adis obelėlę.
Buvau Birštone svečiuose pas Ryke.
Aš ant kalno ropščiausi, o Ryke užlėkė kaip raketa.
Pabuvojom ir seklytėlėje.Gaila kad nebuvo nei kruopelės sniego.Tai vaizdai neteko dalies grožio.
Bet pasivaikščiojom, gero oro dozę gavome.

Dar grįžtant sustojom Kaune, apžiūrėjom eglutę ir užtaikėm į lazerių šou.
user posted image
Nebuvo labai aukšto lygio, bet vis tiek reginys.

Mano sanariukai po tokios iškylos paskelbė boikotą.Kol išsieinu cypti norisi.
Bet vistiek nueinu kasdienį kelią į mišką.

O dėl sveikatos , tai nešiojuosi didelį klaustuką su minusu.Sausio 9 kompiuterinė tomograma.Tada gal kas paaiškės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 29 gruodžio 2008 - 17:41
Sveikinu su šventėmis.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 12 29, 18:39)
Galiu pasigirti, kad mačiau Adis obelėlę.  tongue.gif  tongue.gif  doh.gif
Buvau Birštone svečiuose pas Ryke. thumbup.gif
Aš ant kalno ropščiausi, o Ryke užlėkė kaip raketa. thumbup.gif
Pabuvojom ir seklytėlėje.Gaila kad nebuvo nei kruopelės sniego.Tai vaizdai neteko dalies grožio. unsure.gif
Bet pasivaikščiojom, gero oro dozę gavome. tongue.gif  tongue.gif

4u.gif .GABIJA. šaunuolė, yra ką veikti – ten įsiropšti. Lengviau iš kitos pusės – ne pagrindiniais laiptais – ten nuožulniau. Gaila dėl sniego, būtų labai gražu. Dar besmegenį būtumėt nulipdę. Vasarą, tai viena pusė ištisas dilgėlynas. Kvepia dilgėlėmis su kaupu doh.gif taip ir įsivaizduoju kokią Elenytę raunant jas ir po to marškinius mezgant savo broliams. o rudenį labai gražu kai geltonuoja visas parkas, ten beržai, klevai rolleyes.gif Radau tokią nuotrauką int. Gal vyro priprašysiu, jog savas sudėtų, aš tai nemoku...
user posted image

RYKE, ar nepamiršai nuotrauką žadėjai? NEBŪK PAŽADUKĖ. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 29 gruodžio 2008 - 20:29
QUOTE(adis @ 2008 12 29, 21:16)
RYKE, ar nepamiršai nuotrauką žadėjai? NEBŪK PAŽADUKĖ. tongue.gif

Nepamirsau tongue.gif as tik siandien po pietu grizau 2 dienom anksciau, dar nieko nesuspejau ir matyt, kad siais metais jau nespesiu blush2.gif mano nuotraukose ne toks grozis,deja.... metu laikas ne pats graziausias. Tiesa, dar ir idet nemoku. Teks ismokt. Gaila buvo isvaziuot verysad.gif tokios geros salygos, jauciausi, kad viskas tik man tongue.gif o dar kai valgyt gamint nereikia, tai gyvenimas pasakiskas tampa biggrin.gif Sniego Birstone taip ir neatsirado. O atsirado jis kartu su sersnu 25 km uz Birstono, taip grazu buvo vaziuot smile.gif Vilniuje visiska ziema, salta, brrrr.... Siandien dar spejau su Romantike susitikt. Smagu bendraut, kai yra tarpusavio supratimas 4u.gif
Gabija, kaip smagu buvo gyvai pasimatyt 4u.gif
Ryt einu herceptino, pries tai sirdi tikrins. Naujiems sveciu nusimato. Zodziu, tik spek suktis. Jauciuosi visiskai sveika smile.gif
Labanaktis......
Atsakyti