Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 11

Miela Gabija, isklausiau Jusu istorija ir savo balsa skyriau Jums, linkiu laimeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 12, 22:55)
Na, o dabar visos, Mergaitės - sveikutės. 4u.gif  4u.gif
Pagaliau parsivežėme mamytę iš ligoninės. Chemijos senokai sulašintos, masažai atlikti, Zometa sulašinta... Dabar jau tikrai turime atostogas iki vasario pabaigos.  Nuotaikos puikios. Manau tokios ir išliks. Švesime šventes, mylėsime ir džiaugsimės. wub.gif  4u.gif  bigsmile.gif Prašysiu Dievulio, kad taip ir būtų.
Buvau ir aš pas onkologę (tą pačią, kaip ir mamytės). Profilaktiškai. Ir echoskopą padarė. thumbup.gif  Visokių ten yra pas mane dalykėlių. Bet sakė, kad viskas gerai, tik reikia stebėti. Gersiu lašiukus ir dar šį tą, o po pusmečio vėl pasirodyti. Kad ir kaip ten būtų, bet širdis  nurimo.  ax.gif
Visoms ramaus vakaro. 4u.gif

Sveikinu,Sveikinu,Sveikinu

user posted image

O dabar svarbiausia, kad mamai neateitų tas nesaugumo jausmas, kada gydymas baigtas, o širdyje guli akmuo.O gal vėl sugrįž ?

Gero šventimo
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 12, 21:50)
Gabija isklausiau,apsiverkiau,prabalsavau 4u.gif

Sveta , aš kaip tik nenoriu, kad verktumėte.Noriu , kad pasakytumėte sau .

Aš sveika.Aš stipri.Aš viską galiu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2008 12 13, 11:54)
Sveta , aš kaip tik nenoriu, kad verktumėte.Noriu , kad pasakytumėte sau .

Aš sveika.Aš stipri.Aš viską galiu. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ai,as dabar del visko verkiu,pasidariau perdaug emocionali-semintali-jautri ir t.t doh.gif

Siandien jau jauciuosi gerai thumbup.gif Tik silpnumas dar yra.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2008 12 12, 22:41)
Sveikos
Atsiprašau, kad įsiveržiau į jūsų būrelį. Norėjau pasakyti, kad tos istorijos autorė esu aš. Tik dėl ligos autoryste teko dalintis su kolega. Šio konkurso idėja buvo ne perksiatyti klausytojų atsiųstus laiškus, o jų pagrindu parengti reportažą. Todėl, Gabija, iš to laiško ir liko tik trys sakiniai. Gaila, kad negalėjau atvažiuoti į svečius dėl tos pačio spiežasties, kad persišaldžiau. O kiek žinau, su savo infekcijomis prie daug sunkesnių ligonių negalima net artyn prieiti. Todėl yra taip kaip yra. Atsiprašau, jei nuvyliau, norėjau viską pateikti daug kokybiškiau.

Šioje istorijoje prisidėjau tik tuo, kad parengiau interviu ir parašiau tekstą. Jį įskaitė ir sumontavo mano kolega. Todėl ir bendras rezultatas išėjo ne toks, kokio aš tikėjausi. Nes pati būčiau savo balsu keitusi emocijas ir muziką charakteringesnę parinkusi. Bet, mano akimis žiūrint (nors negaliu būt objektyvi), pasakojimas vis tiek gražus gavosi, toks pamokantis, kad gyventi prasmingai galima ir sergant labai sunkia liga. Jei tik to nori...

Sėkmės visoms siunčiant ligą po velnių 4u.gif

Mergaitės patvirtinkit Smurkai , kad viskas gerai. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Svarbiausia, ką aš norėjau pasakyti, kad reikia gyventi pozytyviai.
Aš visus metus to nesugebėjau padaryti.Nesakau , kad ir dabar esu supermenas.Būna visko.

O su Smurkos pagalba tai ir buvo pasakyta.

Geros, saulėtos dienos Smurka.
Geros, saulėtos dienos visoms mergaitėms.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 13 gruodžio 2008 - 10:21
Ūkanota, pries operacija gydytojas sake,kad bus keturios chemijos,o dabar pridejo dar dvi pasiskambinus i laboratorija,nes krauje vien minusai nera nei vieno pliusiuko(gal as cia nelabai aiskiai rasau).
Atsakyti
Atsikeliau siandien su puikia nuotaika,bet jau ji dingo verysad.gif Turejo tevai man atvezti dukryte,jau galvojau pazaisiu,pabusiu su ja nors puse dienos,bet paskambino mama,kad susirgo nakti vaikas - sloga,pakosti...O man juk dabar negalima jokiu infekciju,o pirmadieni vel i ligonine.nu kaip liudna man del to verysad.gif
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 13, 12:07)
Atsikeliau siandien su puikia nuotaika,bet jau ji dingo verysad.gif Turejo tevai man atvezti dukryte,jau galvojau pazaisiu,pabusiu su ja nors puse dienos,bet paskambino mama,kad susirgo nakti vaikas - sloga,pakosti...O man juk dabar negalima jokiu infekciju,o pirmadieni vel i ligonine.nu kaip liudna man del to verysad.gif

Yra išeitis iš šios keblios situacijos.: reikėtų tau įsigyti vienkartinę kaukę, užsidėti ją ant veido, tik tinkamai, gerai pažiūrėk kaip – turi gerai priglusti, o kai dukrytė išeis reikėtų išvėdinti ir jei turi su ultavioletine lempa pašvitinti kambarį kur ji bus, būtų gerai, kad kokiame viename kambaryje bendrautumėt. Mano draugė turi tokią lempą, tai paskolindavo. Gal yra pirkti kokiose med. technikos parduotuvėse, kaukės – tai Eurovaistinėje tikrai turėtų būti, gal ir kitose...(artimieji nupirks, turėk bent kelias namie). Jos atrodo taip, tik gali būti žalios:
Vienkartinės kaukės.

Dar pagalvojau g.gif galėtum susitikti dukrytę, kur nors lauke, nuošaliau, kur žmonių mažiau (parkelyje (sode)), grynam ore ir didelėje erdvėje saugiau nei bute. Tik abi šiltai apsirenkit, susitikus durytę -užsidedi kaukę. Jei kokį vieną kitą žmogų sutiksi nieko tokio, kaip nors žvilgsnius atlaikysi ir kas jie tau, tie jų žvilgsniai? Svarbu dukrytę pamatysi...Dukrytei paaiškinsi, jog taip darot, nes ji čiaudi ir kosti.
Tk, arti turėtų būti, jog jėgų užtektų grįžti arba tėvelis gal nuvežtų ir parvežtų tave.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 13 gruodžio 2008 - 11:56
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 12, 22:55)
Švesime šventes, mylėsime ir džiaugsimės. wub.gif  4u.gif  bigsmile.gif

Rasų lanka,to ir linkiu Judviem su mamyte

QUOTE(Ūkanota @ 2008 12 13, 01:15)
arune, pamenu lyg ieškojote E.Umbrasaitės knygos. Vilniuje knygyne jau mačiau, tad gal ir pas jus atsirado  smile.gif.

Atsirado šią savaitę. Taip ilgai jos laukiau,tačiau pavarčiau ir ...nepirkau. Ten tarsi dokumentiškai aprašyta mano pačios istorija,su visais medicininiais terminais.Šiuo metu gal nenoriu. Nusipirkau kitą-iš tos pačios "operos"-Jodi Picoult "Mano sesers globėjas".Ji kiek švelnesnė,ramesnė pasirodė. rolleyes.gif

Miela Gabija,Jums user posted image

Geros dienos visoms. Kurkime kalėdinę nuotaiką namuose ir širdyse,kas kaip mokame ar galime. Mudvi su dukruže einame kepti kalėdinių meduolių mirksiukas.gif

Atsakyti
Laba diena,

lekiu nuo kompo, nes man atrodo vėl temperatūra kyla unsure.gif o jau žadėjo namučio išleisti pirmadienį arba antradienį bigsmile.gif bet siūlų dar neėmė, šiandien daktaras buvo atėjęs, sakė galiu per savaitgali nebijoti, nes dar neims biggrin.gif

Geros dienelės Jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugn*Ine: 13 gruodžio 2008 - 12:33
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif Ačiū už gerus žodžius. Ir tikrai linkiu visoms puikios nuotaikos ir savijautos. wub.gif

QUOTE(Poema @ 2008 12 13, 00:41)
O mano nuotaika labai prasta mama buvo pas gydytoja ir dar papildomai pridejo dvi chemijas verysad.gif O ji taip tikejosi kad kita savaite sulasins paskutine.Sakykit jei dave papildomai chemijas tai kazkas pablogejo?Mintys vel ivairios verysad.gif

Poema, 4u.gif
Nemanau, kad Jūsų mamytei kas pablogėjo, kad prideda papildomas chemijas. Jei nepadeda ar yra kas blogai, keičia visą vaistukų schemą. Pvz. , kai mamytė pradėjo chemijas, sulašino tik 2, nes nelaikė širdelė ir kraujukas(darė perpylimus). Paskui pakeitė vaistukus. Po 6 seansų per patikrinimą vėl aptiko 3 mts. Davė 2 mėn atsikvėpti ir vėl keitė vaistukus.
Jei dar pridėjo chemijų, vadinasi taip reikia - negalvokit apie blogą. O gali būti toks variantas, kad paprasčiausiai nesakė, kad negąsdint paties ligoniuko. Aš pastebėjau, kad iš pradžių gydytoja su mamyte šnekėdavosi truputi kitaip, kai ko jai nesakydavo, o pasakydavo man. Man likdavo laiko mamytę "paruošti" būsimiems pasikeitimams. Dabar gydytoja šneka su mamyte atviriau, pasako, kas gali būti, bet gali būti , ar kai kam dar taip ir taip. Ir niekada neužmiršta mamytės pagirti, kad gerai atrodo. Matau, kad po tokių žodžių mamytė tarsi "pasikelia" ar " pasitempia". Na, nemoku apibūdinti. Bet tampa pasitikinti savimi , ir išeina iš kabineto aukščiau pakelta galva.
Todėl stiprybės ir kantrybės Jūsų mamytei. Praėjo tiek, praeis ir likusias dvi. Jų gal tik ir trūksta iki reikiamo rezultato. TIKĖKIT. wub.gif 4u.gif

P.s. Truputi nesuprantu, ar mamytės kraujas neatsistato iki kitos chemijos? Ar tai benri tyrimai ar biocheminiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 gruodžio 2008 - 14:42
QUOTE(Poema @ 2008 12 13, 11:58)
Ūkanota, pries operacija gydytojas sake,kad bus keturios chemijos,o dabar pridejo dar dvi pasiskambinus i laboratorija,nes krauje vien minusai nera nei vieno pliusiuko(gal as cia nelabai aiskiai rasau).

Šeši kartai tai tradicinė dozė , prieš operaciją gydytojas prognozavo , o po jos nusprendė apsidrausti ir skirti įprastą dozę.
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 13, 12:07)

Jei vaikutis negaluoja , tai nesitęs ilgai.Gripas per savaitę praeis.O tada pasimatysit.Dabar pašnekėkit telefonu.
Kaukė gal išeitis bendraujant su didesniu vaiku, o mažiukė nesupras, gali bijoti.
Reikia truputi pakentėti.
Kelios dienelės , pastiprėsi ir abi susitiksit.
Atsakyti
QUOTE(12li @ 2008 12 12, 21:06)
Labas miela zurza
    Noriu tave nuraminti,nes Kaune tikrai geri gydytojai.As pati ten operavausi ir esu patenkinta ju darbu ,prieziura.Po operacijos siuncia i sanatorija,ligoninej ilgai nelaiko jei viskas gerai yra,as gulejau tik 5 dienas.Nebijok bilioteni duoda.Sunku ka patart,kol nezinai deagnozes.Tikiuosi forume dar susitiksim.svarbiausia nepasiduok,kovok ir zinok ,kad esi neviena yra daug tave palaikanciu.

Ačiū Jums labai wub.gif smile.gif
Ir visoms esu dėkinga parašiusioms į AZ smile.gif
Atsakyti