Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 11

QUOTE(myliu @ 2008 12 11, 21:31)
Ne, man apgamą ant kojos išoperavo mirksiukas.gif

O galiu paklausti,ar jis pradejo dideti ar dar kazkas buvo ,kad operavo ?
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 12, 14:49)
as pasiskundziau kad man stipriai nakti pradejo skaudeti ,nezinau kaip tiksliai pavadinti lietuviskai blush2.gif, kur pati nugaros apacia,tai pasake greztai nesileisti daugiau neupogeno. g.gif Paaiskino,kad cia tikrai nuo jo ir kad stebeti kad nesustipretu skausmas,nes paskui buna kad ir su morfiju nenuima,tegul kraujas pats atsistatineja,ir kad tas skausmas taip pat parodo,kad vaistai veikia ir pradejo kraujas "gamintis" jau.g.gif

Taip neupogenas sukelia sanarių skausmus.Per pirmus leidimus dar buvo nieko o per paskutinį gavau 3 ampules, tai skaudėjo kaulus ilgai schmoll.gif , paskui jau ne tik tepalais tepiau , bet ir dichlofenaką gėriau.
O , kad temperatūros nėra, tai manau gerai. 4u.gif

Nedarbingumą moka nuo pirmos dienos, kol išgyji.Darbdavys 4 mėnesius atleisti neturi teisės, o jei neužtenka 4 mėn ,gali atleisti, bet išmokamos atrodo 2 mėn kompensacijos.
Jei skaito, kad liko sveikatos sutrikimas komisija suteikia neįgalumą, pvz. man pirmas buvo 50 procentų.Tada gali dirbti nevisą darbo dieną ir gauti invalidumą.O tiksliau arsi visą dieną, o žymės 4 ar 6 val, niekas nesicaskins , kad darbe gali būti kelias valandas, kai darbingų eilė.Na gal aš per kategoriška , visur yra išimčių ir viskas bus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 12 gruodžio 2008 - 19:36
Labas dar kartą
Jau savaitė namuose, išeinu į lauką pasivaikščioti, atostogauju.Jaučiuosi gerai , visai nesinori patikėti, kad dar teks po švenčių pas daktarus važiuoti.Bet dabar nesuku galvos.Kažkaip ramiai gyvenu.

O čia adresas , "Lietaus" radijuje vyksta istorijų konkursas.Ką buvau parašiusi liko trys sakiniai, kitą išmetė , dar dalį sukūrė patys žurnalistai.Vakar paskambino ir pasikalbėjom.Pasižiūrėkite kas iš to gavosi.

Jei laimėčiau prizą , pinigus paskirčiau dukros skiepams nuo gimdos kaklelio vėžio.

http://www.lietus.fm/index/istorija/

Išsiduosiu, kad esu Janina.

Tai tokios mano istorijos.Kaip matote nuo sėdėjimo namuose visko prigalvoji.

user posted image

Gero visoms savaitgalio ir sveikatos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 12 gruodžio 2008 - 19:59
QUOTE(zurza @ 2008 12 12, 14:14)
Ačiū jums labai..Aš esu Kaune ir lankausi Onkologijos ligoninėje.
neturiu supratimo ar bandyt ieškot geresnio gydytojo kuris operuotų..ar nesukt galvos gal visi ten geri, kuris papuls tas..
bandau "užsiprogramuoti"  biggrin.gif  ir neputi į paniką ir nepasiduosiu sakiau...kas bebūtų kovosiu...
Aišku pirma žinia buvo stesas..ašaros..ir ttt

Labas miela zurza

Noriu tave nuraminti,nes Kaune tikrai geri gydytojai.As pati ten operavausi ir esu patenkinta ju darbu ,prieziura.Po operacijos siuncia i sanatorija,ligoninej ilgai nelaiko jei viskas gerai yra,as gulejau tik 5 dienas.Nebijok bilioteni duoda.Sunku ka patart,kol nezinai deagnozes.Tikiuosi forume dar susitiksim.svarbiausia nepasiduok,kovok ir zinok ,kad esi neviena yra daug tave palaikanciu.

Atsakyti

Išklausiau ir prabalsavau. Linkiu laimėti! Šaunuolė Gabija!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 12 gruodžio 2008 - 20:22
Gabija isklausiau,apsiverkiau,prabalsavau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 12, 11:26)
tik man kilo daug klausimų, tad pažersiu daktarui,

Ugn*Ine, 4u.gif
Smagu skaityti Jūsų optimizmą. Būtinai susirašykite klausimus popieriuje, o taip pat atsakymus. Nesigailėsite. Ir sėkmės. Ir linkiu rezultatų pačių geriausių, kokie tik begali būti. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 12 12, 21:58)

Mieloji, Gabija - Janina, 4u.gif
Jūs kaip visada laikas nuo laiko pažeriate kokį perliuką. Su malonumu balsavau už Jūsų istoriją. 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(zurza @ 2008 12 12, 14:48)
...Žodžiu noriu žinoti kaip man nusiteikti ...

Sveika, Zurza, 4u.gif
Būtinai priimsim Jus į savo ratelį. O nusiteikti turėtumėt tik vienaip - PASVEIKTI - IR NIEKAIP KITAIP, koks gydymas bebūtų. Tad stiprybės, kantrybės ir sėkmės. Jums pavyks. drinks_cheers.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 12, 15:49)
Siandien pridaviau krauja,pasake kad labai nukrito,bet neisdrisau klausti kas ir kaip,nes mano gydytuoja isvaziavo i kursus,ir as ejau pas vedeja.Tik pasake man kaip pvz.kad leikocitu turi buti 4-9 norma,o pas mane 1.7.Ar cia jau labai blogai?

Gera girdėti, kad jaučiatės geriau, bet turite pasisaugoti infekcijų. Nesilankykite, kur daug žmonių. Kad neturėjote temperatūros ir aš manau, kad gerai. Iš liaudiškų priemonių, leukus kelia sūdytas lašinys (žalias). Atsipjaunate pliauskute ir čiulpiate, kol sučiulpiate. Taip po keletą gabalėlių per dieną. Taip pat kelia lygiom dalim sumaišytas konjakas, medus ir citrinų sultis. Išmaišyti kol ištirps medus. Laikyti šaldytuve. Gerti po valgomą šaukštą 3 kartus per dieną. Trombocitus ir hemoglobiną kelia stiprus dilgėlių nuoviras. Viskas bus gerai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 12 gruodžio 2008 - 21:34
Sveikos
Atsiprašau, kad įsiveržiau į jūsų būrelį. Norėjau pasakyti, kad tos istorijos autorė esu aš. Tik dėl ligos autoryste teko dalintis su kolega. Šio konkurso idėja buvo ne perksiatyti klausytojų atsiųstus laiškus, o jų pagrindu parengti reportažą. Todėl, Gabija, iš to laiško ir liko tik trys sakiniai. Gaila, kad negalėjau atvažiuoti į svečius dėl tos pačio spiežasties, kad persišaldžiau. O kiek žinau, su savo infekcijomis prie daug sunkesnių ligonių negalima net artyn prieiti. Todėl yra taip kaip yra. Atsiprašau, jei nuvyliau, norėjau viską pateikti daug kokybiškiau.

Šioje istorijoje prisidėjau tik tuo, kad parengiau interviu ir parašiau tekstą. Jį įskaitė ir sumontavo mano kolega. Todėl ir bendras rezultatas išėjo ne toks, kokio aš tikėjausi. Nes pati būčiau savo balsu keitusi emocijas ir muziką charakteringesnę parinkusi. Bet, mano akimis žiūrint (nors negaliu būt objektyvi), pasakojimas vis tiek gražus gavosi, toks pamokantis, kad gyventi prasmingai galima ir sergant labai sunkia liga. Jei tik to nori...

Sėkmės visoms siunčiant ligą po velnių 4u.gif
Atsakyti
Na, o dabar visos, Mergaitės - sveikutės. 4u.gif 4u.gif
Pagaliau parsivežėme mamytę iš ligoninės. Chemijos senokai sulašintos, masažai atlikti, Zometa sulašinta... Dabar jau tikrai turime atostogas iki vasario pabaigos. Nuotaikos puikios. Manau tokios ir išliks. Švesime šventes, mylėsime ir džiaugsimės. wub.gif 4u.gif bigsmile.gif Prašysiu Dievulio, kad taip ir būtų.
Buvau ir aš pas onkologę (tą pačią, kaip ir mamytės). Profilaktiškai. Ir echoskopą padarė. thumbup.gif Visokių ten yra pas mane dalykėlių. Bet sakė, kad viskas gerai, tik reikia stebėti. Gersiu lašiukus ir dar šį tą, o po pusmečio vėl pasirodyti. Kad ir kaip ten būtų, bet širdis nurimo. ax.gif
Visoms ramaus vakaro. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 12, 23:55)
Na, o dabar visos, Mergaitės - sveikutės. 4u.gif  4u.gif
Pagaliau parsivežėme mamytę iš ligoninės. Chemijos senokai sulašintos, masažai atlikti, Zometa sulašinta... Dabar jau tikrai turime atostogas iki vasario pabaigos.  Nuotaikos puikios. Manau tokios ir išliks. Švesime šventes, mylėsime ir džiaugsimės. wub.gif  4u.gif  bigsmile.gif Prašysiu Dievulio, kad taip ir būtų.
Buvau ir aš pas onkologę (tą pačią, kaip ir mamytės). Profilaktiškai. Ir echoskopą padarė. thumbup.gif  Visokių ten yra pas mane dalykėlių. Bet sakė, kad viskas gerai, tik reikia stebėti. Gersiu lašiukus ir dar šį tą, o po pusmečio vėl pasirodyti. Kad ir kaip ten būtų, bet širdis  nurimo.  ax.gif
Visoms ramaus vakaro. 4u.gif

Rasu lanka,nuosirdziai dziaugiuosi del jusu su mamyte thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nu kaip faaaaina clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Kaip smagu cia skaityti,kai tiek geru naujienu 4u.gif

O mano nuotaika labai prasta mama buvo pas gydytoja ir dar papildomai pridejo dvi chemijas verysad.gif O ji taip tikejosi kad kita savaite sulasins paskutine.Sakykit jei dave papildomai chemijas tai kazkas pablogejo?Mintys vel ivairios verysad.gif
Atsakyti
Gabija 4u.gif Mano balsas labai objektyviai išklausius kitas istorijas nukeliavo jums. Jūs šaunuolė 4u.gif.
arune, pamenu lyg ieškojote E.Umbrasaitės knygos. Vilniuje knygyne jau mačiau, tad gal ir pas jus atsirado smile.gif.
Poema, ar gydytoja mamai nepaaiškino kodėl duoda papildomus kursus? Gal jūsų mamytė tik tikėjosi, kad jų bus mažiau, o jau nuo pat pradžių buvo suplanuotas gydymo kursų skaičius. Man atrodo, bet čia tik mano nuomonė, kad jei begydant blogėtų, tai tų pačių vaistukų papildomai neskirtų. Gal kaip tik, gydymas yra geras ir gydytoja nori paskirti kursų tiek kiek galima, t.y. iki visos vaistų kumuliacinės dozės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 13 gruodžio 2008 - 00:16