Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 11

QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 11, 15:25)
SVETA K. 4u.gif . Tikiuosi, kad savijauta Jūsų jau gerėja. 4u.gif  wub.gif

Nu jau siandien tikrai geriau thumbup.gif Dar labai silpna,guliu visa diena,nes musa saltas prakaitas ir akyse tamseja,bet jauciu kad geriau.Netgi siandien perskaiciau visa "Zmones" lotuliukas.gif O trys dienas tik ziurejau i viena taska,negalejau nei skaityti,nei televizoriaus ziureti.Rytoj vaziuosiu priduoti krauja,o pirmadieni,jei viskas gerai tai vel isnaujo verysad.gif Mazai laiko atsigauti,pagal mano gydymo shema chemija kas 14 dienu bus.

Visoms,visoms,aciu uz patarimus aciuks.gif

Myliu kaip smagu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Ugne*Ine console.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 11, 22:23)
Ifauru  4u.gif
Man reikia. Jei nesudarytų sunkumų - paklauskite. Per el. parduotuvę man nieko nesigauna, arba aš nemoku. blush2.gif

Pabandysiu ryt arba pirmadienį paklausti.
Atsakyti
Labas rytas mielosios wub.gif Ar jis jums labas??
man tai taip, nes išėmė dreną bigsmile.gif ir pasakė, kad jau kalba eis apie išrašymą biggrin.gif
tik man kilo daug klausimų, tad pažersiu daktarui, o gal kuri turit ir patirties: kaip su vaistais, dabar man leidžia morfiną, kai tik skauda, o kaip bus namie??? Kiek laiko negalėsiu dirbti? Ar taip iškart lieps eiti dirbti?? Dar kaip su reabilitacija? Ji juk skiriama man sakė, tik kada ar iškart ar tiesiog tada kai taikoma chemija ir tt?

QUOTE(arune @ 2008 12 11, 19:25)
O visus tuos,kurie nemoka/negali/nenori suprasti,tiesiog išbrauk iš savo gyvenimo.  mirksiukas.gif

tą ir padarysiu.....nes daugiau niekam neleisiu trypti manao gražaus pasaulėlio wub.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 11, 22:23)
Ugn*Ine4u.gif
Aukščiau nosytę. Kaip sakoma - "nepasiduokite provokacijoms". Svarbiausia, kad operacija pavyko, kad Jūs sveikstate, kad turite puikią šeimą. Neleiskite kitiems veržtis ir griautis į Jūsų vidų - jis tik Jums, na ir tiems kurie Jus myli ar Jūs mylite. Ramaus vakarėlio ir kuo geriausios sveikatėlės. 4u.gif  wub.gif

Ačiū labai wub.gif

Mergytės iš tikro man gera su jumis čia, taip saugiai jaučiuosi blush2.gif ačiū Jums visoms visoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 12, 10:26)
Labas rytas mielosios  wub.gif Ar jis jums labas??

labas rytas..rytas ir visos dienos iš eilės, deja nėra labai linksmos..
Deja,...kaip bebūtų gaila, jungiusi į jūsų kompaniją..tikiuosi bent pasikalbėti, pasiguosti ir išklausyti kitas..
Taigi su " naujokė" verysad.gif taigi nič nieko nežinau.
Krūtinėje auglys ir gan nemažas..atlita mamograma, žiūrėta ultragarsu ir badar laukiu biopsijos atsakymo.
Iš visų gydytojų reakcijos supratau kad blogai..deja.Prasidėjęs maligninis procesas.Taigi kitą savaitę bus biopsijos atsakymas ir guldys į ligoninę operacijai..
Liūdna..bet kiek supratau tokių yra nemažai..
GAl galite man pasakyti kaip viskas vyksta.Čia labai daug prirašyta ir manau ateityje viską perskaitysiu..bet jei kas galėtumėte nors trumpai parašykite prašau.
Tarkim visai blogai ir laukia spindulinis gydymas ir chemijos ir tt.
Mane išoperuos, o kaip paskiau.Iš karto viskas prasideda ar po kurio laiko.Žodžiu noriu žinoti kaip man nusiteikti ir kiek tarkim ligoninėje reiks būt po operacijos , kiek po to biuletenis ir negalėsiu eit į darbą (na aplamai jei kada galėsiu)ir visa kita...
Na gal jums atrodys juokingi mano kalusimai , bet kol kas neturiu supratimo/
Na maždaug.Ar po operacijos ar paleidžia ir paskui vėliaui š namų turi važinėt visoms procedūroms ar iš kart prasideda visi švitinimai?? Dėkoju jeigu kas parašysite...
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 12, 10:26)
Dar kaip su reabilitacija? Ji juk skiriama man sakė, tik kada ar iškart ar tiesiog tada kai taikoma chemija ir tt?
tą ir padarysiu.....nes daugiau niekam neleisiu trypti manao gražaus pasaulėlio  wub.gif
Ačiū labai  wub.gif
Mergytės iš tikro man gera su jumis čia, taip saugiai jaučiuosi  blush2.gif  ačiū Jums visoms visoms  wub.gif

aga man irgi visi rūpi kausimai.Ir kaip jūs rašote???iš ligoninės?? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2008 12 11, 19:31)
Ne, man apgamą ant kojos išoperavo mirksiukas.gif

aaa, supratau, atleiskite... mano mamai kruties vezys, tai visur tik krutis matau. dar karta jus sveikinu ! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zurza @ 2008 12 12, 13:48)
labas rytas..rytas ir visos dienos iš eilės, deja nėra labai linksmos..
Deja,...kaip bebūtų gaila, jungiusi į jūsų kompaniją..tikiuosi bent pasikalbėti, pasiguosti ir išklausyti kitas..
Taigi su " naujokė"  verysad.gif taigi nič nieko nežinau.
Krūtinėje auglys ir gan nemažas..atlita mamograma, žiūrėta ultragarsu ir badar laukiu biopsijos atsakymo.
Iš visų gydytojų reakcijos supratau kad blogai..deja.Prasidėjęs maligninis procesas.Taigi kitą savaitę bus biopsijos atsakymas ir guldys į ligoninę operacijai..
Liūdna..bet kiek supratau tokių yra nemažai..
GAl galite man pasakyti kaip viskas vyksta.Čia labai daug prirašyta ir manau ateityje viską perskaitysiu..bet jei kas galėtumėte nors trumpai parašykite prašau.
Tarkim visai blogai ir laukia spindulinis gydymas ir chemijos ir tt.
Mane išoperuos, o kaip paskiau.Iš karto viskas prasideda ar po kurio laiko.Žodžiu noriu žinoti kaip man nusiteikti ir kiek tarkim ligoninėje reiks būt po operacijos , kiek po to biuletenis ir negalėsiu eit į darbą (na aplamai jei kada galėsiu)ir visa kita...
Na gal jums atrodys juokingi mano kalusimai , bet kol kas neturiu supratimo/
Na maždaug.Ar po operacijos ar paleidžia ir paskui vėliaui š namų turi važinėt visoms procedūroms ar iš kart prasideda visi švitinimai?? Dėkoju jeigu kas parašysite...

Sveika.
Kaip sakoma "likimo neapgausi". Kas atsitiko-tas atsitiko.

Vienais atvejais, nustacius pirmine diagnoze, is karto operuoja.
Kitais atvejais, skiriama chemoterapija, operuojama veliau.
Priklauso nuo biopsijos rezultatu, amziaus, ir visokiausiu kitu daktarams zinomu faktu.
Jei is pradziu operuos, po operacijos kuri laika gulesit ligonineje. Po to, jei skirs chemoterapija, pailsesit kuri laika ir pradesit jums skirta chemoterapinio gydymo kursa. Kiek ir kas - tik daktarai paaiskins.

Kartais, neskiria chemijos, o is karto svitinima. Tada velgi po operacijos kuri laika pailsesit, ir pradesit spindulini gydyma.

Dabar, kai nera diagnozes, biopsijos rezultatu, sunku ka nors numanyt.

Yra gi galimybe, kad rezultatas bus toks, kad neprireiks ne vieno is cia aprasytu gydymo budu.

Laikykites smile.gif Klauskite smile.gif

Kuriam mieste bazuojates? Kur gydotes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 12 gruodžio 2008 - 13:12
QUOTE(romantikė @ 2008 12 12, 14:11)
Sveika.
Kaip sakoma "likimo neapgausi". Kas atsitiko-tas atsitiko.

Ačiū jums labai..Aš esu Kaune ir lankausi Onkologijos ligoninėje.
neturiu supratimo ar bandyt ieškot geresnio gydytojo kuris operuotų..ar nesukt galvos gal visi ten geri, kuris papuls tas..
bandau "užsiprogramuoti" biggrin.gif ir neputi į paniką ir nepasiduosiu sakiau...kas bebūtų kovosiu...
Aišku pirma žinia buvo stesas..ašaros..ir ttt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zurza: 12 gruodžio 2008 - 13:18
QUOTE(adis @ 2008 12 11, 14:14)
romantike, Jūs dėl edemų pasikalbėkit su reabilitologu, gal galima jas sumažinti naudojant šviesos terapiją: Bioptron lempą. Ją taiko sanatorijose (konkrečiai „Baltijos“, Palangoje, žaizdų ir randų gydymui po krūtų operacijų ir spinduliavimo). Turėtų turėti bet kokia rimtesnė reabiltacijos įstaiga, tos pačios Santariškės.

Na jei jausiu, kad man tikrai trukdo ir sunkina gyvenima, kreipsiuos butinai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zurza @ 2008 12 12, 14:14)
neturiu supratimo ar bandyt ieškot geresnio gydytojo kuris operuotų..ar nesukt galvos gal visi ten geri, kuris papuls tas..

Deja, nieko nezinau apie Kauno onkoligonines daktarus. Gydausi Vilniuje.

Bet cia yra daug praejusi si rata, jos butinai pasisakys.

Nieko negaliu atsakyt del nedarbingumo lapelio, nes man jo neprireike.
Papildyta:

Visiskai normali reakcija kai supranti, kad griuna iprastas pasaulis aplink, o pries akis nezinomybe...
Atsakyti
Laba diena! 4u.gif
Zurza ,laikykis console.gif I jusu klausimus negaliu atsakyti,nes liga truputi kita-limfoma.o nedarbingumo lapelio man nereikejo,nes auginu vaika.Man paciai idomu,kaip bus del invalidumo,reikes paklausti gyd. g.gif

Siandien pridaviau krauja,pasake kad labai nukrito,bet neisdrisau klausti kas ir kaip,nes mano gydytuoja isvaziavo i kursus,ir as ejau pas vedeja.Tik pasake man kaip pvz.kad leikocitu turi buti 4-9 norma,o pas mane 1.7.Ar cia jau labai blogai?Man paskire 6 ampules neupogeno,jau suleidau 4,siandien turejo pasakyti,ar reikia pabaigti 2 vnt. dar,is pradziu pasake kad reikia,nes kraujas nukrito,bet kai as pasiskundziau kad man stipriai nakti pradejo skaudeti ,nezinau kaip tiksliai pavadinti lietuviskai blush2.gif, kur pati nugaros apacia,tai pasake greztai nesileisti daugiau neupogeno. g.gif Paaiskino,kad cia tikrai nuo jo ir kad stebeti kad nesustipretu skausmas,nes paskui buna kad ir su morfiju nenuima,tegul kraujas pats atsistatineja,ir kad tas skausmas taip pat parodo,kad vaistai veikia ir pradejo kraujas "gamintis" jau.Pati savijauta nebloga,tik tas skausmas ir labai silpna,saltas prakaitas bega upeliais unsure.gif Dar kelis kartus paklause,ar tikrai nekarsciavote? g.gif Nu tikrai kad ne,temperaturos reguliariai nematavau blush2.gif ,bet pajusciau jeigu pakiltu .Gal cia blogai kad nepakilo g.gif
Atsakyti
bandau "užsiprogramuoti"  biggrin.gif  ir neputi į paniką ir nepasiduosiu sakiau...kas bebūtų kovosiu...

Miela Zurza,

Suprantamas tavo nerimas ir jaudulys. Norėjau pasakyti dėl gydytojo. Labai svarbus tavo pačios nusiteikimas. Jei galvojame ir tikime, kad mus gydys geri gydytojai, tai būtent tokie ir ateina mums į pagalbą. Reikia palaikyti pozityvumą, priimti viso pasaulio palaikymą ir stiprinti savo tikėjimą. Patikėk, tikrai tada visas pasaulis ir padeda - pradedant daktarais ir baigiant artimais ir tolimais žmonėmis. Pamatysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pingpongute @ 2008 12 12, 17:02)
Miela Zurza,

Suprantamas tavo nerimas ir jaudulys. Norėjau pasakyti dėl gydytojo. Labai svarbus tavo pačios nusiteikimas. Jei galvojame ir tikime, kad mus gydys geri gydytojai, tai būtent tokie ir ateina mums į pagalbą. Reikia palaikyti pozityvumą, priimti viso pasaulio palaikymą ir stiprinti savo tikėjimą. Patikėk, tikrai tada visas pasaulis ir padeda - pradedant daktarais ir baigiant artimais ir tolimais žmonėmis. Pamatysi  4u.gif

Ačiū Jums.. wub.gif manau dabar lankysiuosi čia dažnai kai galėsiu...
Atsakyti
Na ką mergytės, mane pirmadienį arba antradienį išleidžia namo, iki to išims siūlus, sakė jau gal šnd net kelis išims, šiandien beje ir dreną išėmė biggrin.gif
sakė namie laukti rezultatų galutinių, kurie bus atsiųsti e-paštu. Paskui telefonu konsultuosiuosi, prieš išvažiuojant duos daug vaistukų ir sakė viskas bus gerai, kai žinosiu rezultatus galutinius tada jau kalbėsim apie chemo ir švitinimą arba kokį lengvesnį gydymą jei viskas bus ok wub.gif
oi kokia aš laiminga, pagaliau būsiu namučiuose su savo dukryte wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugn*Ine: 12 gruodžio 2008 - 17:45