Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 11

QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 09, 23:01)
Sveikos 4u.gif  As vel su klausimu,nor isivaizduoju kad jau buvo ...

aš nieko nežinau apie tai, tik norėjau pasakyti ar parašyti, kad mintimis siunčiu tau daug stiprybės ir kad skausmas tau nurimtų labai labai iš visos širdies linkiu......

o man ką tik pavarė raminančių ir morfino, šakės koks skausmas kai leido doh.gif visas jau dubciukas mėlynas ir toks skausmingas, o dar toje puseje vienoje šalintas tas navikas doh.gif vnž kad aikčiojau kaip vaikutis blush2.gif kokia gėda ax.gif
mergytės labanaktis Jums visoms, labailinkiu visoms kuo ramesnės nakties, kuo lengvesnio kūno (kad neskaudėtų niekas), linkiu ir vidinės ramybės, kad lengvai užmigtumėt....dar linkiu susapnuoti kokį gražų gražų sapną.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 10, 00:18)
aš nieko nežinau apie tai, tik norėjau pasakyti ar parašyti, kad mintimis siunčiu tau daug stiprybės ir kad skausmas tau nurimtų labai labai iš visos širdies linkiu......

o man ką tik pavarė raminančių ir morfino, šakės koks skausmas kai leido  doh.gif visas jau dubciukas mėlynas ir toks skausmingas, o dar toje puseje vienoje šalintas tas navikas  doh.gif  vnž kad aikčiojau kaip vaikutis  blush2.gif kokia gėda  ax.gif
mergytės labanaktis Jums visoms, labailinkiu visoms kuo ramesnės nakties, kuo lengvesnio kūno (kad neskaudėtų niekas), linkiu ir vidinės ramybės, kad lengvai užmigtumėt....dar linkiu susapnuoti kokį gražų gražų sapną.... wub.gif

Aciu 4u.gif Laikykis console.gif Mes su tavim.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 12 10, 00:01)
Sveikos 4u.gif  As vel su klausimu,nor isivaizduoju kad jau buvo apie tai rasoma blush2.gif Visa nakti vemiau,tai buvau pas gyd.israse zofrana.Bet kazkaip nelabai jis man padeda,pykina sekmingai toliau.Iki pietu savijauta pagerejo siek tiek,bet kai suleidau neupogena - vel kosmaras,galva skauda,stuburas skauda sleikstulys.Ar buvo kam nors taip.ir ar padeda tas zofranas?

Sveikute, SVETA K. 4u.gif
Šiaip Zofranas bent jau mano mamytei veiksmingas buvo.Tai vienas iš geresnių vaistukų nuo pykinimo. Jei sakot, kad vėmėt visą naktį, tai , manau , kad truputi užsidelsė. Zofraną kitiems galima vartoti, kas 6 val. Gal galima ir dažniau. Kažin kaip jums pasakė. Gal per dideli laiko tarpai. Mamytei suleisdavo prieš chemiją, o namie gerdavo, kai tik vos pajusdavo šleikštuliuką, ir būdavo gerai. Kraujukas pradės atsistatinėti, pradės mažėti ir skausmai. Tai jau gali būti ir rytoj. Laikykitės. Toks dabar etapas. console.gif
Ir dar - tik priminsiu. Kuo daugiau vandens. Kad plautųsi organizmas ir kepenys. Kai pagerės savijauta, gerai yra pagerti detoksikuojančias arbatėles. Mano mamytei buvo laaabai blogai, tai jai iš pradžių lašino, o po to visą laiką pragėrė tokį Hepatyl - kepenims valyti. Jis padėdavo. Bet tai ,aišku, vėl vaistukai. Geriau žolelės. Stiprėkit. Ir klauskit. Anokia čia gėda. wub.gif

Daile 4u.gif Straipsnį perskaičiau darbe. Na, galima sakyti - "prarijau". Pažiūrėjau į nuotrauką ir toks jausmas, kad esu Jus ir mamytę kažkur mačiusi ir tarsi pažįstu. Laikykitės ir kuo dideliausios sveikatos Jūsų mamytei. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 gruodžio 2008 - 22:37
QUOTE(rasų lanka @ 2008 12 10, 00:27)
Sveikute, SVETA K. 4u.gif
Šiaip Zofranas bent jau mano mamytei veiksmingas buvo.Tai vienas iš geresnių vaistukų nuo pykinimo.  Jei sakot, kad vėmėt visą naktį, tai , manau , kad truputi užsidelsė. Zofraną kitiems galima vartoti, kas 6 val. Gal galima ir dažniau. Kažin kaip jums pasakė. Gal per dideli laiko tarpai. Mamytei suleisdavo prieš chemiją, o namie gerdavo, kai tik vos pajusdavo šleikštuliuką, ir būdavo gerai. Kraujukas pradės atsistatinėti, pradės mažėti ir skausmai. Tai jau gali būti ir rytoj. Laikykitės. Toks dabar etapas.  console.gif
Ir dar - tik priminsiu. Kuo daugiau vandens. Kad plautųsi organizmas ir kepenys. Kai pagerės savijauta, gerai yra pagerti detoksikuojančias arbatėles. Mano mamytei buvo laaabai blogai, tai jai iš pradžių lašino, o po to visą laiką pragėrė tokį Hepatyl - kepenims valyti. Jis padėdavo. Bet tai ,aišku, vėl vaistukai. Geriau žolelės. Stiprėkit. Ir klauskit. Anokia čia gėda. wub.gif

Aciu,man paskire 3 kart dienoje.einu gultis,labanakt
Atsakyti
QUOTE(Švilpa @ 2008 12 09, 15:56)
Jei galima,visoms po Švelniuką.

Taip taip, nors nutylėjau, bet ištiesų širdyje visiems čia besilankantiems, tik tyliai skaitantiems siunčiu po mažą Švelnuką 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Sveta K., dar mergaitės dalinosi patirtimi, kad padeda tabletės su imbieru, arba tiesiog imbiero arbata. Tik jos nereiktų gerti "ant tuščio skrandžio", kad jo nesusigadintumėte. Gabija minėjo Aeroplan vaistukus, bet kažkodėl žinyne www.vaistai.lt jų neradau. Dar man labai įstrigo vienos forumietės rytinis ritualas nuo pykinimo: stiklinė vandens su griežinėliu citrinos.
Mano mamytei padėdavo zofranas, o kai užeidavo šleikštus skonis burnoje, kažkiek "nuplaudavo jį" arbata su citrina arba apmalšindavo kramtant kramtomą gumą (pasirinko labai švelniai mėtinę, kad stiprus skonis neerzintų). Imbieras jai kartą nepatiko, tai daugiau nebandė.
Labanakt ir jums 4u.gif
Atsakyti
Labas rytelis, visoms Mergaitėms 4u.gif ir geros dienelės biggrin.gif

SVETA K. - dar prisiminiau - nuo pykinimo ar šleikštulio tinka gvazdikėliai. Galima tiesiog pakramtyti.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
apie 12h skambinsiuosi sužinot ar yra atsakymas jau ax.gif O kaip aš bijau doh.gif Pilve visas skruzdėlynas bėgioja doh.gif Tikiuosi išgirst geras naujienas ax.gif
Atsakyti
SVETA K.,

man nuo pykinimo skyre zofrana 3 kartu dienoj. namuose neprireike, o lasinant chemija, be jo buciau visus kampus apvarius blush2.gif

silpnesnis vaistas nuo pykinimo yra cerukalis. is esmes, tai virskinimo fermentai

dar padeda imbiero arbata: i verdanti vandeni dedu kelis gabaliukus sviezios nuluptos imbiero saknies, paverdu 10 min, atvesinu. galima gerti su citrinos sultimis, medumi.

imbiero tabletes is vaistines man pasirode per astrios.

o siaip, labai megstu ivairius aromatinius aliejus - mandarinu, gvazdikeliu, cinamono, lauru lapu - sviezus prieskoniniai kvapai slopina sleikstuli ir tonizuoja, pakelia nuotaika.

labai smagus kaledinis receptas - i apelsina ivairiais ornamentais prismaigstyti gvazdikeliu. tokius apelsinus net kabinam kambary vietoje zaisliuku -
nuostabiai kvepia ir puosnu smile.gif

Ugnine,

man temperatura iki 37,5 po operacijos laikesi ilgiau kaip dvi savaites. mano atveju, viena is galimu priezasciu buvo nedidelis slapimo pusles uzdegimas (del kateterio). o kita priezastis - vadinamas "chirurginis" uzdegimas del operacines traumos. namuose vartojau ibuprofena, nes jis ne tik numusa temperatura, bet ir mazina uzdegima. zinoma, del bet kokiu vaistu reiketu klausti gydytoju. 4u.gif

Myliu,

linkiu geru naujienu wub.gif

Ukanota,

fainutis tas svelniukas, net seile nutyso - noriu tokio gyvunelio namie... tik vaiku vis neitikinu, kad jiems reikia blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 10, 11:03)
Ugnine,

man temperatura iki 37,5 po operacijos laikesi ilgiau kaip dvi savaites. mano atveju, viena is galimu priezasciu buvo nedidelis slapimo pusles uzdegimas (del kateterio). o kita priezastis - vadinamas "chirurginis" uzdegimas del operacines traumos. namuose vartojau ibuprofena, nes jis ne tik numusa temperatura, bet ir mazina uzdegima. zinoma, del bet kokiu vaistu reiketu klausti gydytoju.  4u.gif

na man temperatūra aukštesnė nei 38 dažniausiai 38,5. Bet kažkaip labai nepergyvenu žinau kad viskas bus ok. Ką tik pertvarstė, tai seselė nustebo, sako šakės...nereikejo net tvarsčio keisti koks švarus bigsmile.gif

oi atsiprašau net nepasakiau labas rytas visoms blush2.gif

geros dienos Jums visoms, aš šiandien tooookia laiminga, pas mane mama atvaro į ligoninę iš Klaipėdos ir padruškė viena, tai taip laukiu jau wub.gif
Atsakyti
Labai dažnai užsuku čia, tam turiu priežastį....
Rašyti savo mintis ar išgyvenimus dar nedrįstu blush2.gif , Jūs man subrendusios (mintimis), išmintingos ir protingos bei be galo tvirtos.....To iš Jūsų mokausi ir aš. Ugnine, Tavo žodžiai "mergaitės kaip faina gyventi" tarsi motoras pajungė mane..ir sakau visų Jūsų vardu

Gyvensim. Ir atramą širdžiai surasim,
Sustoję trumpam atsikvėpt po beržais.
Gyvensim. Pavargusios kojos po rasą
Pabraidžios ir vėl pailsėjusios eis.

Trepsės kasdienybėj, linksmai suksis šventėj,
Ir laimės užteks, kad žeme eit gali.
Ir bus baisiai gera ir liūdna gyventi,
Ir liūdna, ir gera skubėti kely.

Šypsotis ir džiaugtis, kai linksma be galo,
Paverkt, paraudoti, kai būna graudu.
Jei leistų mums kas pasikeist su karaliais,
Tikrai nesikeistumėm jokiu būdu!

Su artėjančiomis šventėms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darem: 10 gruodžio 2008 - 11:18
Susinervinau gun_bandana.gif Gydytojo šiandien nebus doh.gif Liepė skambintis rytoj doh.gif O aš jau kaip ant adatų nuo vakar ax.gif Kaip dar parą ištvert? g.gif
Atsakyti