merginos,
kiekviena is musu renkasi sau prieinamus ir aktualius "skaitinius".
parasiusi savo posta ir perskaiciusi
adis bei
rasu lanka reakcija supratau, kad daugiau niekada tokioje temoje, kuri skirta pagalbai, kur zmones uzduoda klausimus tikedamiesi atsakymu, neleisiu sau parasyti - skaityk tema nuo pradziu, jau apie tai kalbejom, nes neisivaizduoju ir neturiu galimybiu suzinoti, kuo gyvena klausiantysis. tiesiog darysiu prielaida, kad jeigu jau klausia - vadinasi, nori isgirsti atsakyma. jei jausiu, kad galiu atsakyti i ta klausima - atsakysiu, nors ir simtaji karta, jei nenoresiu kartotis - patylesiu.
i sia tema atejau pirmiausiai todel, kad jauciau poreiki garsiai sau ir kitiems pasakyti - "as sergu veziu". turejau suvokti, kas ivyko. kaip del to jauciuosi. ka turiu daryti, kur eiti, kaip bendrauti su zmonemis. po to seke nesaugumo, nerimo jausmo persunktas pasipriesinimas "tradiciniam" gydymui - ypac chemoterapijai. pykau ant mediku - ne todel, kad jie "blogieciai" apskritai, o todel, kad suvokiau tradicines medicinos ir ja atstovaujanciu zmoniu galimybiu ribas, abejojau gydymo veiksmingumu. pykau ir ant saves - kol isisamoninau savo atsakomybe ir vaidmeni sveikstant. liga uzastrino santykius su artimaisiais. negaliu keliais sakiniais aprasyti, koks intensyvus tapo mano gyvenimas nuo tada, kai rugsejo 16-taja isgirdau diagnoze. bet nemanau, kad mano patirtis kuo nors isskirtine: tikriausiai kiekviena(s) perejo ir per soka, ir per neigima, ir per pykti ar nevilti, kol rado savo sveikimo recepta, savo vilties ir jegu saltini.
sau atsakiau paprastai - kol kvepuoju, esu gyva. o gyva i graba nelysiu - taip, kartais buna liudna, pikta, sunku, bet tai ne priezastis pasilaidoti, nebegyventi, uzmirsti, kas esu, ir pavirsti tik savo diangnoze. atvirksciai - akistata su mirtimi yra puiki proga is naujo pamilti gyvenima, issisluoti siuksles, apsivalyti nuo rudziu, pakeisti tai, ka seniai norejau pakeisti, nebeatidelioti to, ka seniai ketinau padaryti - ir persidelioti prioritetus.
dabar i sia tema ateinu tam, kad is jusu pasimokyciau idemiai klausytis, nuosirdziai dometis, uzduoti tinkamus klausimus, draugiskai palaikyti. man dar mokytis ir mokytis...
aciu, kad pasidomejot, kaip chemija. po dvieju "seansu" jauciuosi puikiai, salutiniai poveikiai minimalus. jauciuosi sveika.