Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukai krenta kuokštais

Turbut baisiau nėra kaip plaukų slinkimas. Ko tik neišbandžiau ir visokias ampoles ir pantogar vitaminus 3 mėn vartojau. Ir nieko verysad.gif Dabar eisiu skydliaukę tirtis. daug kam po gimdymų pakinta hormonų pusiausvyra. ir atsiranda tokios problemos kaip plaukų slinkimas, nuovargis, nuotaikų kaita, mieguistumas. Kam po gimdymo maždaug po 3 mėn. nesilauja plaukų slinkimas, gali būt rimta priežastis. verysad.gif
Atsakyti
Plaukai gali slinkti dėl B grupės vitaminų trūkumo, o jo trūksta dažniausiai dėl nevisaverčio maisto, pvz: laikantys dietų, lėtinio nuovargio ar įtampos, neštumo, žindymo, nes vaikelis pasiima iš mamos organizmo visko, ko jam trūksta. Aš pati vartojau vitaminus "Dermabion", bet dabar panašių vitaminų pasirinkimas tikrai platus. rolleyes.gif
Dar aš tiesiog po plaukų plovimo švelniai įtrindavau galvą su paprastąją druską , palaikidavau porą min ir nuskalaudavau šiltu vandeniu. Šis receptas iš bobučių laiku, jį man pasakė viena močiūtė, bet efektas buvo. Vitaminus vėliau pradėjau gerti blush2.gif

Draugė darė plaukų kaukė su tarkuotais svogūnais, sakė kad labai padėjo. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 02 03, 13:31)
[size=1][/size]

Nieko, išskyrus vitaminus žindančioms... Nes kai man taip pasakė dėl tu plaukų, tai nemačiau reikalo mėtyti pinigus... Tiesiog išlaukiau ir tiek, na dar patrumpinau plaukus kaip reikiant - ne taip jautėsi tas slinkimas...

O as sampuna FITOVAL viena buteliuka sunaudojau ir daugiau nieko, vistiek galvojau, kad kurie plaukai turi iskristi vistiek iskris unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dajna @ 2009 02 03, 14:42)
tai aisku biggrin.gif ir taip toriu varksus kelis plaukelis plonycius uz siula ploniau smile.gif o dar jai tas jozikas augt9i prades pradzioi mirsiu is juoko o paskui i depresija pulsiu wink.gif

ir man buvo baisu, kai taip smarkiai pradejo slinkti plaukai, mano plaukai irgi labai ploni, o dar tas slinkimas doh.gif bet eziukas mane nuramino. Man dar plauku pakirpimas padejo.

QUOTE(vitulyte @ 2009 02 03, 17:00)
man irgi pradėjo slinkti plaukai, ryte ant pagalvės jų pilna  doh.gif  bet irgi laukiu kol praeis, jokių vitaminų negeriu, nes sako, kad po gimdymo tai natūralu.

Gaila verysad.gif bet tai tiesa.
Atsakyti
Na man po gimdymo praėjo beveik du mėn ir jau namie matau plaukų besimėtančių......... nesinori kad slinktų,bet jei jau nieko nepadarysi-teks tik vis pakirpti...tik gaila-kad bus nelygūs visi-kaip tik atsiauginėjau visus vienodo ilgio-kaip visada norėjau....teks atidėl vėlesniam laikui smile.gif
Atsakyti
Man taip pat ta pati problemele, na nepaslaptis, mano plaukai ir taip pati jautriausia kuno vieta, tai po gimdymo visai jie krenta kaip pasele. Na bet man mano vestuviu fotografe patare viena buda, kaip juos sustabdyti nuo sito baisaus slinkimo. Zodziu reikia nusipirkti juodaji ridika, ji sutarkuoti ir isspausti sultis, tas sultis itrinti i saknis, uzsivinioti ant galvos maiseli, ranksluosti ant virsaus ir pabuti sitaip kokia valandele, bus nezmoniskas galvos griauzimas, o po to viskas atslugs, tai po valandeles viska nuplauti tik su vandeneliu, na ir pamirsau parasyti, kad kauke sita daryti ant jau isplautos galvytes. na, galiu pasakyti, kad man 4 metus slenka plaukai, nei viena priemone nuo slinkimo to nesustabde, patikekit daug ir labai daug pinigeliu esu jau sukisusi tiems savo plakuciams isgelbeti, bet nieka visai niekas nepadejo, o sitas budas turiu pasakyti yra efektings, nes kur buvo isplike plaukuciai po truputi ataugineja.Pabandykit mielosios mamytes gal ir jums pades. na kvapas zinoma ne pats skaniausias, ir po visko dar galvyte 2 dienas kvepia ridikeliais, bet vis kaip sakant budas sioks toks is bedos islipti. Bandykit ir sekmes bei kantrybes jums.
Atsakyti
Raiks pabandyt, Busmyte, tavo receptą. Nes per metus jau antrą kartą pradėjo slinkti plaukai. Tik aš labiau įsitikinus, kad gali būti kalti pakitę hormonai.
Atsakyti
Aš tai manau, kad neverta leisti pinigų vėjais, jau geriau savo pupulius palepinkite kuom nors... rolleyes.gif Juk čia naturalu, kad daugumai moterų po gimdymo turi išslinkti nemažai plaukų, tai naturalus organizmo procesas...

O čia truputėlį info victory.gif

Nesuskaičiuojama armija
Suaugusio žmogaus galvos plaukuotoje dalyje yra apie 100 000 – 120 000 plaukų folikulų. Kiekvienam folikului būdinga aktyvaus augimo ir ramybės fazių kaita. Per tokį natūralų ciklą plaukas tame pačiame folikule iškrenta ir vėl atauga.
Skiriamos 3 plauko gyvenimo fazės:
1. Anageno (arba aktyvaus augimo). Ji gana ilga – trunka 2-6 metus. Šioje fazėje yra apie 80-90 procentų žmogaus plaukų.
2. Katageno (tarpinė fazė). Tai plauko involiucijos fazė, trunkanti 2-3 savaites. Katageno fazėje yra apie 2-3 proc. plaukų.
3. Telogeno (arba ramybės). Šioje fazėje yra apie 10-15 procentų plaukų, o ji trunka 3-4 mėnesius. Po to plaukas iškrenta, nes yra išstumiamas naujai augančio plauko. Jei per dieną šukose ar šepetyje lieka nuo 50 iki 100 plaukų, tai normalu.

Plaukai nėštumo metu
Antruoju ir trečiuoju nėštumo trimestru moters organizmas išskiria daug estrogenų. Šie hormonai skatina pirmąją plauko gyvenimo fazę (ją prailgina), todėl moterys džiaugiasi, kad plaukų tarsi pagausėja, jie tampa stipresni, sustorėja.

Kai vaikučiui keli mėnesiai
Po gimdymo iš prailgėjusios anageno fazės plaukai greit pereina į katageno fazę ir kartu į telogeno. Trečioji fazė – telogeno - trunka apie 3 mėnesius, todėl intensyviai plaukai slinkti pradeda praėjus 6-16 savaičių po gimdymo. Tada kasdien netenkama žymiai daugiau plaukų. Išsigandusios mamos skundžiasi, kad joms plaukai slenka kuokštais, ypač jei plaukai tamsūs ir ilgi (taip tiesiog labiau pastebimas jų slinkimas, nors nereiškia, kad tamsiaplaukių ar ilgaplaukių plaukai neatsparesni).
Dėl hormoninių pokyčių trečiojoje – telogeno – fazėje būna nebe 10, o žymiai daugiau procentų plaukų. Plaukų slinkimas po gimdymo paprastai trunka apie 3-4 mėnesius. Tai natūralus procesas, todėl moterys tikrai turėtų nusiraminti! Po pusės metų 95 procentai iškritusių plaukų ataugs.
Jeigu plaukai gausiai slenka 6–8 mėnesius, tuomet jau reikėtų susirūpinti - kreiptis į gydytoją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 12 kovo 2009 - 15:59
300 ml šampūno+30lašelių arbatmedžio aliejaus smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif norejau paklausti ar galima maitinanciai mamai gert vitaminus A+E nes sako geriausia priemone nuo plauku slinkimo smile.gif
Atsakyti
Kazkada skundziausi sioj temoj del plauku slinkimo.Na, praejus metam po gimdymo plaukai nustojo slinke ir dabar jau graziai atauga, jau net "grifka"turiu is trumpu plaukuciu blush2.gif Ka bandziau iki tol nuo plauku slinkimo nepadejo.Ir gydytoja sake, kad cia yra naturalu, praeis kazkiek laiko ir viskas atsistatys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2009 03 21, 13:15)
sveikos smile.gif  norejau paklausti ar galima maitinanciai mamai gert vitaminus A+E nes sako geriausia priemone nuo plauku slinkimo smile.gif

Nėštumas ir laktacija
Nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms nerekomenduojama vartoti didelių šių vitaminų dozių.

http://www.100metu.l...a__z/vitamin_ae

Kas turi išslinkti, tas ir išslinks, ką bevartotumėte, čia tik saviapgaulė... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 21 kovo 2009 - 16:25
gėriau tuos pačius vitaminus maitinančioms ir po gimdymo,tai kažkaip problemų su plaukų slinkimu nebuvo. Kirpėja net nusistebėjo,kad tokie tvirti plaukai po gimdymo
Atsakyti