QUOTE(vilniusw @ 2009 08 05, 16:49)
deja nevisom taip, kaikiuriems gali sutrikti skydliaukes veikla po gimdymo (hypothyroidism) ir plaukai ne tik slinks bet ir pastebimai pats plaukas pasikeis-struktura, diametras, issauses, velsis labai. Plius galimi kiti simptomai-nuovargis, salcio netoleravimas ir issklinke antakiu galiukai. Tai gali testis ne vienus metus kol nesusitvarkys skydliauke. Patartina pasidaryti kraujo tyrymus TSH, T3 FREE. T4 FREE, ferritin, b-12, cinko. Bet neverta panikuoti jei plaukai tik pradejo slinkti po gimdymo ir ypac jei niekas kitas nepasikeite labai, bet jei tai tesiasi duagiau nei 6 men, patarciau susirupinti. Plius moterims (sveikom) padetu multivitaminai ir mineralai plius labai svarbu Omega 3-6-9 didelem dozem (tai kus ir nuo depresijos apsaugos ir nuo daugelio kitu dalyku)....
Tai va man turbut taip del skydliaukes.

Kai dukrytei buvo 5 men. itare skydliaukes padidejima, darem kraujo tyrimus, rezultatai buvo geri. Bet as paprasiau istirti skydliauke echoskopu, kadangi mano vienai draugei kraujas buvo geras, o po echoskopo apziuros paaiskejo, kad reikia operuotis striuma

Ir ka jus galvojat, ogi rado pas mane nedidele cista, kuria reikia vis kontroliuoti.
Bet plauku man taip pat gaila, negaliu viska skydliaukei nurasyti. Taigi nusipirkau per pazystamus L'oreal Profesional sampuna nuo plauku slinkimo, naudoju jau ~7 men, manau, kad plaukai maziau slenka nei anksciau. Vyras naudojasi taip pat ir nesiskundzia. Nesenai nusikirpau savo ilgus plaukus pakankamai trumpai, tai irgi pagerino situacija. Rodos ir beveik nebeslenka!
Dar kazkas rase apie zuvies taukus. Musu visa seima, net ir mazoji, noriai geria juos ir jauciames gerai. Zuvies taukai yra puikus pagalbininkas ir kitoms ligoms bei bedoms uzkirsti kelia!
Reziume:
jei nera rimtu priezasciu, gal ir neverta metyti pinigus i bala. Viskas duota motineles gamtos!