Labas
QUOTE(jone111 @ 2009 02 11, 00:47)
laba naktis visoms, kurios čia lankosi,
užtikau šią temą ieškodama info apie skydliaukės vėžį. Man operavo skydliaukę spalio mėn., o sausio pabaigoje jau buvo pirmas radioaktyvaus jodo terapijos kursas, po kurio ir sužinojau iš čia dažnai minėto Baranausko, kad man diagnozuota 3 stadija. iš karto buvo šokas, nes nesitikėjau tiek daug, bet pergyvenau ne per ilgiausiai-nėra prasmės, nes neesu jauniklė (man 45 m). Svarbiausia, kad nėra fizinio skausmo, o kitokių smulkių negalavimų turi dauguma mano bendraamžių. Gailiuosi tik vieno-kodėl visą mano gyvenimą nuo brendimo pradžios nei vienas ginekologas manęs nenusiuntė konsultuotis pas endokrinologą-kai prieš jodo terpiją 3 savaites nėgėriau tiroksino, pasireiškė visi požymiai ir problemos, kuriu turėjau nuo 13 metų (nuo tada, kai pradėjau bręsti)... Tai tiek istorijos.
Labai užjaučiu dėl ligos

Man paskutiniu metu labai artimai tenka susidurti su vėžiu, todėl galėsiu atsakyti į kai kuriuos klausimus. Nors šiaip į juos geriausiai tavo gydytojas turėtų atsakyti.
Turiu keletą klausimų, gal galėsite padėti man surasti atsakymus.
Visų pirma-sužinojau iš kartu jodo terapijoje buvusios moters, kad skydliaukės vėžio metastazės gali būti kepenyse ir plaučiuose-kokius tyrimus reikia daryti ir kaip dažnai, kad tikrintis ar jų ten nėra?
Gydytojai turi sekti, ar nėra metastazių. Tave gydantis gydytojas turėtų pasakyti, kas kiek laiko ir kokius tyrimus daryti. Kas 3 ar 6 mėn kraujo tyrimai, plaučius šviesti, echo daryti. Čia tiksliai nežinau, ką dėl skydliaukės vėžio metastazių stebi.
Aš turiu papildomą SEB sveikatos draudimą (apdraudė darbdavys) galiojantį iki š.m. gegužės-norėčiau tinkamai jį išnaudoti. Ar tuos tyrimus galima atlikti Grybo gatvėje Vilniuje esančiame medicinos centre-aš galiu su šiuo draudimu ten lankytis.
Apie draudumą nežinau. Reiktų SEBe arba medicinos centre pasiklausti.
Iš tos moters sužinojau, kad skydliaukės vėžinės lastelės naikinamos tik radioaktyviu jodu, bet jis nesirenka kepenyse ir plaučiuose (jis veiksmingas tik metastazėms limfmazgiuose kakle), o chemoterapija ir švitinimas šiuo atveju nepadeda... Tai moteriškei pasakė, kad nėra kuo gydyti...
Vyro tetai kaulų vėžys buvo metastazavęs į plaučius. Pašalino dalį plaučio. Kažkoks gydymas, kad ir toks drastiškas, yra
Kitas klausimas-dėl nedarbingumo grupės nustatymo (ar nedarbingumo proc.)-šiame forume bandžiau ieškoti, bet čia tiek daug puslapių-nesuradau... Nuo ko reikia pradėti, kokių pažymų reikia, ar sunku jas surinkti? Kokių subtilybių būna nustatant tai?
Čia irgi turėtų gydytojai tave siųsti. Kai tau baiginėsis nedarbingumo pažymėjimas, gal lieps prisidaryt papildomų tyrimų, išrašys specialią pažymą apie tavo ligą. Dar reiks turėt nuotrauką, paso, soc. draud. pažymėjimo/knygutės, dokumento, rodančio tavo išsilavinimą kopijas. Nueisi į komisiją, nežinau, kur Vilniuje, bet ir gydytojai turi pasakyt. Komisijoj pažiūrės dokumentus, paklausinės ir spręs. Čia ir daug variantų girdėjau. Vieni sako, reik kuo skurdžiau atrodyt, kad sugraudint, kiti, kad būt savimi, treti, kad nešt dovanėlę. O dar ir nuo komisijos gydytojų priklauso, vieni būna geranoriškai nusiteikę, kiti piktybiškai.
Ir dar. Gal kas nors girdėjote apie tyrimą CEA-vėžinių lastelių organizme normos viršijimą? Kur jis atliekamas ir kiek maždaug kainuoja? O gal ir vadinasi tas tyrimas kaip nors kitaip?
Dėkoju visoms iš anksto, kurios ką nors papasakos.
Labanakt.
Taip ir vadinasi CEA. Manau, bet kurioj geresnėj laboratorijoj tikrai galima atlikti. Man kainavo 29 Lt. Čia galima daugiau pasiskaityti
apie CEA