Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

Labas vakaras 4u.gif
Aš irgi jau po daktarų,pasirodo man anti TPo tyrė ,tai sake norma 0,34,ir tsh 1,83 irgi sakė gerai,nors nelabai gaudausi,bet ryt pasiskaitinėsiu internete ar tai gerai.
diagnozes neįskaitau doh.gif tik matau,kad padėtas vienatas ,supratau tik tiek kad sktruma 1laipsnio ir dar kažkas ko neperskaitau.
O gydymas mano tiroksino 50mg po puse tabletes per diena visus 3 mėnesius,o poto pas ją vėl tyrimam.Tiroksina skyrė dėl mazgo,ar tiikrai jis padeda sumažint mazgą?
Atsakyti
laba naktis visoms, kurios čia lankosi,
užtikau šią temą ieškodama info apie skydliaukės vėžį. Man operavo skydliaukę spalio mėn., o sausio pabaigoje jau buvo pirmas radioaktyvaus jodo terapijos kursas, po kurio ir sužinojau iš čia dažnai minėto Baranausko, kad man diagnozuota 3 stadija. iš karto buvo šokas, nes nesitikėjau tiek daug, bet pergyvenau ne per ilgiausiai-nėra prasmės, nes neesu jauniklė (man 45 m). Svarbiausia, kad nėra fizinio skausmo, o kitokių smulkių negalavimų turi dauguma mano bendraamžių. Gailiuosi tik vieno-kodėl visą mano gyvenimą nuo brendimo pradžios nei vienas ginekologas manęs nenusiuntė konsultuotis pas endokrinologą-kai prieš jodo terpiją 3 savaites nėgėriau tiroksino, pasireiškė visi požymiai ir problemos, kuriu turėjau nuo 13 metų (nuo tada, kai pradėjau bręsti)... Tai tiek istorijos.
Turiu keletą klausimų, gal galėsite padėti man surasti atsakymus.
Visų pirma-sužinojau iš kartu jodo terapijoje buvusios moters, kad skydliaukės vėžio metastazės gali būti kepenyse ir plaučiuose-kokius tyrimus reikia daryti ir kaip dažnai, kad tikrintis ar jų ten nėra? Aš turiu papildomą SEB sveikatos draudimą (apdraudė darbdavys) galiojantį iki š.m. gegužės-norėčiau tinkamai jį išnaudoti. Ar tuos tyrimus galima atlikti Grybo gatvėje Vilniuje esančiame medicinos centre-aš galiu su šiuo draudimu ten lankytis. Iš tos moters sužinojau, kad skydliaukės vėžinės lastelės naikinamos tik radioaktyviu jodu, bet jis nesirenka kepenyse ir plaučiuose (jis veiksmingas tik metastazėms limfmazgiuose kakle), o chemoterapija ir švitinimas šiuo atveju nepadeda... Tai moteriškei pasakė, kad nėra kuo gydyti...
Kitas klausimas-dėl nedarbingumo grupės nustatymo (ar nedarbingumo proc.)-šiame forume bandžiau ieškoti, bet čia tiek daug puslapių-nesuradau... Nuo ko reikia pradėti, kokių pažymų reikia, ar sunku jas surinkti? Kokių subtilybių būna nustatant tai?
Ir dar. Gal kas nors girdėjote apie tyrimą CEA-vėžinių lastelių organizme normos viršijimą? Kur jis atliekamas ir kiek maždaug kainuoja? O gal ir vadinasi tas tyrimas kaip nors kitaip?
Dėkoju visoms iš anksto, kurios ką nors papasakos.
Labanakt.
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 02 10, 20:22)
Labas vakaras  4u.gif 
Aš irgi jau po daktarų,pasirodo man anti TPo tyrė ,tai sake norma 0,34,ir tsh 1,83 irgi sakė gerai,nors nelabai gaudausi,bet ryt pasiskaitinėsiu internete ar tai gerai.
diagnozes neįskaitau  doh.gif  tik matau,kad padėtas vienatas ,supratau tik tiek kad sktruma 1laipsnio ir dar kažkas ko neperskaitau.
O gydymas mano tiroksino 50mg po puse tabletes per diena visus 3 mėnesius,o poto pas ją vėl tyrimam.Tiroksina skyrė dėl mazgo,ar tiikrai jis padeda sumažint mazgą?

tai mazgus butina gyditi?pas mane keli metai yra apie 10mazgu,bet nei sykio nepaskyre jokio gydimo,sako nereik
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(jone111 @ 2009 02 11, 00:47)
užtikau šią temą ieškodama info apie skydliaukės vėžį. Man operavo skydliaukę spalio mėn., o sausio pabaigoje jau buvo pirmas radioaktyvaus jodo terapijos kursas, po kurio ir sužinojau iš čia dažnai minėto Baranausko, kad man diagnozuota 3 stadija. iš karto buvo šokas, nes nesitikėjau tiek daug, bet pergyvenau ne per ilgiausiai-nėra prasmės, nes neesu jauniklė (man 45 m). Svarbiausia, kad nėra fizinio skausmo, o kitokių smulkių negalavimų turi dauguma mano bendraamžių. Gailiuosi tik vieno-kodėl visą mano gyvenimą nuo brendimo pradžios nei vienas ginekologas manęs nenusiuntė konsultuotis pas endokrinologą-kai prieš jodo terpiją 3 savaites nėgėriau tiroksino, pasireiškė visi požymiai ir problemos, kuriu turėjau nuo 13 metų (nuo tada, kai pradėjau bręsti)... Tai tiek istorijos.

Labai užjaučiu dėl ligos console.gif Man paskutiniu metu labai artimai tenka susidurti su vėžiu, todėl galėsiu atsakyti į kai kuriuos klausimus. Nors šiaip į juos geriausiai tavo gydytojas turėtų atsakyti.
Turiu keletą klausimų, gal galėsite padėti man surasti atsakymus.
Visų pirma-sužinojau iš kartu jodo terapijoje buvusios moters, kad skydliaukės vėžio metastazės gali būti kepenyse ir plaučiuose-kokius tyrimus reikia daryti ir kaip dažnai, kad tikrintis ar jų ten nėra?

Gydytojai turi sekti, ar nėra metastazių. Tave gydantis gydytojas turėtų pasakyti, kas kiek laiko ir kokius tyrimus daryti. Kas 3 ar 6 mėn kraujo tyrimai, plaučius šviesti, echo daryti. Čia tiksliai nežinau, ką dėl skydliaukės vėžio metastazių stebi.
Aš turiu papildomą SEB sveikatos draudimą (apdraudė darbdavys) galiojantį iki š.m. gegužės-norėčiau tinkamai jį išnaudoti. Ar tuos tyrimus galima atlikti Grybo gatvėje Vilniuje esančiame medicinos centre-aš galiu su šiuo draudimu ten lankytis.

Apie draudumą nežinau. Reiktų SEBe arba medicinos centre pasiklausti.
Iš tos moters sužinojau, kad skydliaukės vėžinės lastelės naikinamos tik radioaktyviu jodu, bet jis nesirenka kepenyse ir plaučiuose (jis veiksmingas tik metastazėms limfmazgiuose kakle), o chemoterapija ir švitinimas šiuo atveju nepadeda... Tai moteriškei pasakė, kad nėra kuo gydyti...

Vyro tetai kaulų vėžys buvo metastazavęs į plaučius. Pašalino dalį plaučio. Kažkoks gydymas, kad ir toks drastiškas, yra unsure.gif
Kitas klausimas-dėl nedarbingumo grupės nustatymo (ar nedarbingumo proc.)-šiame forume bandžiau ieškoti, bet čia tiek daug puslapių-nesuradau... Nuo ko reikia pradėti, kokių pažymų reikia, ar sunku jas surinkti? Kokių subtilybių būna nustatant tai?

Čia irgi turėtų gydytojai tave siųsti. Kai tau baiginėsis nedarbingumo pažymėjimas, gal lieps prisidaryt papildomų tyrimų, išrašys specialią pažymą apie tavo ligą. Dar reiks turėt nuotrauką, paso, soc. draud. pažymėjimo/knygutės, dokumento, rodančio tavo išsilavinimą kopijas. Nueisi į komisiją, nežinau, kur Vilniuje, bet ir gydytojai turi pasakyt. Komisijoj pažiūrės dokumentus, paklausinės ir spręs. Čia ir daug variantų girdėjau. Vieni sako, reik kuo skurdžiau atrodyt, kad sugraudint, kiti, kad būt savimi, treti, kad nešt dovanėlę. O dar ir nuo komisijos gydytojų priklauso, vieni būna geranoriškai nusiteikę, kiti piktybiškai.
Ir dar. Gal kas nors girdėjote apie tyrimą CEA-vėžinių lastelių organizme normos viršijimą? Kur jis atliekamas ir kiek maždaug kainuoja? O gal ir vadinasi tas tyrimas kaip nors kitaip?
Dėkoju visoms iš anksto, kurios ką nors papasakos.
Labanakt.

Taip ir vadinasi CEA. Manau, bet kurioj geresnėj laboratorijoj tikrai galima atlikti. Man kainavo 29 Lt. Čia galima daugiau pasiskaityti apie CEA
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2009 02 11, 08:45)
tai mazgus butina gyditi?pas mane keli metai yra apie 10mazgu,bet nei sykio nepaskyre jokio gydimo,sako nereik

Nežinau žinok,aš irgi nežinau arjuos gydo g.gif man išrašė vaistus su tuo tikslu,kad pažiurėt ar mažėja tie mazgai ar ne.
Atsakyti
oho, tai bent operatyvumas smile.gifsmile.gif
labas rytas,
įsijungiau intiką iš ryto tik smalsumo vedina-tikrai nelabai tikėjausi greito atsakymo. AČIŪ
Dėl patarimo klausinėti gydytojus ir jie turėtų stebėti, tai daugeliu atvejų "skęstančiųjų gėlbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas"... tuo įsitikinau daug kartų. Negaliu sakyti, kad mano gydytojos prastos-ko man reikia, visuomet gaunu (tokia jau aš), bet gydytojai patys beveik nieko nepasiūlo. Gal taip yra dėl didelių krūvių ir daugybės popierių, gal dar dėl kokių kitų priežasčių. Bet koks tyrimas ar ar dar kas nors-tik papildomas darbas jiems, o už durų šurmuliuoja minia. Blogiausia yra tai, kad tą triukšmingą minią sudaro vyresnio amžiaus pastoviai vizituojantys gydytojų kabinetus pacientai. beje, paskutiniu metu net pastebėjau tokį dalyką-darbo valandų pradžioje slaugytoja patiems triukšmingiausiems ir pastoviausiems (nesvarbu, kad ne jų eilė) iš kabineto išneša ir jiems įteikia siuntimus tyrimams-jie išeina, tuomet prasideda ramesnis darbas. Praktiškai dirbančiam žmogui papulti pas gydytoją NEĮMANOMA normaliu būdu-niekuomet nėra talonėlių...
Na, o iš Baranausko, kaip dauguma žino, informaciją ištraukti sunku-jei nuotaika gera, tai pasakys kai ką, o jei ne... Pas endokrinologę papuolu tik retais atvejais-gydytoja labai gera, pas ją visuomet minios, o pas kitą gydytoją nenoriu eiti. Dabar ji mane jau priima ir be eilės ir visai net neužsirašius-kai tik reikia, bet nesinori įkyrėti, o ir prieš eidama noriu pasiruošti ir žinoti, ko turiu paklausti ar paprašyti kokio siuntimo.
Dėl skydliaukės metastazių į kepenis ir plaučius-kaip supratau, tai kai į šiuos organus metastazės būna iš kitų vėžio formų, kurios gydomos švitinimu ar chemoterapija, tai tuo atvėju kepenys ir plaučiai taip pat gydomi švitinimu ar chemoterapija, o štai jei metastazės šiuose organuose būna su skydliaukės vėžinėmis lastelėmis, tai radioaktyvus jodas nesikaupia juose, o kuo kitu tai negydoma-štai kame problema. Todėl ir norisi išvengti metastazių bent jau ten.
Ką gi, šį kartelį tiek-bėgu į polikliniką smile.gifsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Jau rasiau i hipofunkcijos tema, bet galvoju, gal pas mane hyper unsure.gif Tikrai neprisimenu kaip ir kas turetu buti, tad perkopijuoju savo zinute ir cia, gal ka patarsit?
Visad turejau skydliaukes bedu...iki nestumo - hipofunkcija, po jo pusmetis hipo ir persoko i hyper doh.gif Anot kazanaviciaus - vos isvengeme peilio, butu saline, bet su Metizoliu sustabde. Dabar persikrausciau i Palanga ir apleidau skydliaukes reikalus. Vakar pasidariau tyrimus ir nzn prie kurio nukrypimo vel as unsure.gif
Pakomentuokit prasau unsure.gif

TTH - 0.006 (0.27-4.2)
FT3 - 8.73 (2.8-7.1)
FT4 - 1.93 (0.85-1.85)
Atsakyti

Labanakt.

Labas. Liūdna, kad šitoj temelėj mus vienija tokios bėdos, bet smagu, akd gali su kuo apsikalbėti, pasidalinti patirtimi. Pabandysiu atsakyt į tavo klausimus
Dėl metastazių tai turėtų tau atsakyt tik gydytojas. Galima daryti plaučių nuotrauką g.gif Man niekas js nedarė, gal dėl to, kad stadija buvo 1 g.gif O, kad galima švitint tai tikrai, nes kai gulėjau jode buvo viena moteriškė po švitinimo. Būtinai klausk baranausko kas ir kaip, ne tik tokiu būdu ką nors sužinosi.
Dėl grupės. Viską turi sutvarkyti šeimos gydytoja. Nuvešk savoa atsakymus, kur darė po operacijos ir paduok. Ji viską sižuruoš, o apskui jau reiks eiti komisiją. manau, gausi 2gr. g.gif
o jei dar kils klausimų tai būtinai klausk. Aišku, mes ne gydytojai, nediagnozuosim, bet pro tą, ką praėjom būtinai pasidalinsim 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(hereja @ 2009 02 11, 10:39)
Sveikutes,

Jau rasiau i hipofunkcijos tema, bet galvoju, gal pas mane hyper unsure.gif Tikrai neprisimenu kaip ir kas turetu buti, tad perkopijuoju savo zinute ir cia, gal ka patarsit?
Visad turejau skydliaukes bedu...iki nestumo - hipofunkcija, po jo pusmetis hipo ir persoko i hyper doh.gif Anot kazanaviciaus - vos isvengeme peilio, butu saline, bet su Metizoliu sustabde. Dabar persikrausciau i Palanga ir apleidau skydliaukes reikalus. Vakar pasidariau tyrimus ir nzn prie kurio nukrypimo vel as unsure.gif
Pakomentuokit prasau unsure.gif

TTH - 0.006 (0.27-4.2)
FT3 - 8.73 (2.8-7.1)
FT4 - 1.93 (0.85-1.85)

Hyper 4u.gif
Atsakyti
Hereja kiek skaiciau iki nestumo tu sirgai tiroiditu ir hipo , o tai per nestuma negerei tiroksino ? bet kaip keista , kad po nestumo tau perejo i hyper .... sad.gif matyt nestumas suaktyvino skydliauke , ar tu jau puse metu negerei nei metozolio nei tiroksino ? gal per trumpas buvo tavo hiper gydymas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 11 vasario 2009 - 16:24
sveikos, niekada neskaičiau šitos temos, nes nebuvau susidūrusi su šia liga. Šnd sužinojau, kad mano broliui skydliaukėje rado 2 guziukus, tai nusiuntė tirtis kraują. Ar čia verta nerimauti? g.gif Kiek esu girdėjusi, su skydliaukės problemomis susiduria itin daug jaunų žmonių...
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 02 11, 10:24)
Nežinau žinok,aš irgi nežinau arjuos gydo  g.gif  man išrašė vaistus su tuo tikslu,kad pažiurėt ar mažėja tie mazgai ar ne.

jeigu mazgai nėra pitybiniai ir dideli, girdėjau kad juos tiroksinu gydo, mano pažįstamai taip gydė, bet dabar jos nebesutinku todėl nežinau kaip jai padėjo
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 02 11, 17:50)
jeigu mazgai nėra pitybiniai ir dideli, girdėjau  kad juos tiroksinu gydo, mano pažįstamai taip gydė, bet dabar jos nebesutinku todėl nežinau kaip jai padėjo

Nu mano mazgas tai tikrai nemažas 1,5cm g.gif nu žiurėsim kaip man bus po tiroksino,labiau tikiuosi ,kad pamažės smile.gif
Atsakyti