Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

QUOTE(skruzdelytee @ 2008 11 26, 14:12)
Sveikutes, siandien atsibudau kaip sirse, nezinau kas darosi nemiegu naktimis visiskai. Sianakt net nezinau kada uzmigau bijojau i laikrodi paziuret  verysad.gif
Ir dar vienas dalykas neramina ar man vaidenasi ar kas yra, bet man lyg pjuvio kaireje puseje pradejo rausti oda ir lyg pulinuka matau, todel pradedu nerimauti, kad nebutu kas rimta. Ryt vaziouosiu pas gydytoja, kad apziuretu.
Tokia laiminga ir optimistiskai nusiteikus buvau, bet jau kelios dienos nezinau kas su manimi darosi, viskas nervina. Jau ir namus pradejau tvarkytis ir valgyt gamint jau ir i darba noriu, nors dar tik savaite praejo. Tikiuosi tai laikina ir vel viskas stosis i savo vietas.

Tikrai nesiveržk į darbą,tą sakau iš savo patirties.Aš irgi po operacijos maniau kad labai geria jaučiuos ir po savaites pradėjau eiti pusei dienos į darbą,aišku,gudytojai tai jokiu būdu to nesakiau.Tai va,pradėjau labai blogai jaustis,naktį tiesiog negalėjau miegoti dusdavau, trūko oro,ilgiau paėjus irgi pradėdavau dusti,žodžiu buvo labai labai negerai,net negalėjau įsi vaizduoti kad vėl viska griš i vėžes.Gydytija sakė,kad po operacijos persitvarko visa hormoninė sistema todėl negalima jos pertempti.O paskui viskas iš tikro susitvarkė.Taip ,kad pamylėk dabar save ir nepersitempk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2008 11 26, 12:00)
Joliuke, - labai geros žinios  thumbup.gif
Keista tavo tiroxino dozė  g.gif . Teoriškai turėtų didinti. Taip rašoma straipniuose, Bet praktiškai juk vaikelio skydliaukė anksti pradeda 'dirbti' savarnakiškai.

Matai, mes visos po Ca geriam gerokai per didelę hormonų dozę, TTH apie 0,01. Šiaip tą dozę reikėtų mažint, bet man nemažino, nes Tg buvo 0,6. Augant vaisiui TTH šiek tiek padidėjo, bet vis tiek dar nesiekia normos. Taip, kad nėra reikalo keist dozės g.gif

fatali, džiaugiuos, akd pas tave viskas gerai. O tai tau Baranauskas tuos atsakymus pasakė, nes paprastai jis nieko nesako, sako, kad viskas gerai ir viskas
Atsakyti
Mergaitės, ačiū už palaikymą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano atsakymai: TTH - 0,03; FT4 - 21,6; TG - 0,39. Juk geri, ar ne blush2.gif
Baranauskas buvo gerai nusiteikęs. Paaiškino, kad kartais būna taip, jog niekaip nepavyksta sunaikinti likusių dalelių. Tiesiog jos nepasiduoda ir viskas doh.gif Net mokslas to negali paaiškinti schmoll.gif Kadangi gavau didelę dozę jodo (6 kartai), tai daugiau jo neskirs. Mano, kad ten liko sveikos skydliaukės dalelės, o ne blogosios. Kad taip ir būtų verysad.gif Neramu man dėl tų dalykų, kad jų dar liko ir kad gavau daug jodo. Na bet ką pakeisi. Belieka tikėtis gerų rezultataų ir toliau. O atsakymus sužinojau, nes jis parašė mano šeimos gydytojai išrašą. Tad ten viską ir perskaičiau, nors kalbant jis man rodiklių nesakė, tik pasakė, kad jie pakankamai geri. Ir liepė atvykti po metų. Taip apsidžiaugiau biggrin.gif Bet įsėdus į mašiną perskaičiau išrašą, tai ten parašyta, kad kontrolė po 6 mėn. Tad nieko nesuprantu g.gif Mergaitės, kaip dažnai Jums paskiria atvykti tyrimams, vistik po 6 mėn. ar po metų?
Atsakyti
Buvau sostinej, tai ir uzejau pati pas Baranauska.
Maziukas auga doh.gif neina susitvarkyti.
Siandien jam dare skydliaukes echo. - vienoj pusej kazkas panasaus i skydliauke. Tik vaikam nera kaip nustatyti ar ji veikia. Vasara dare TG-0.2. Ryt einam pas daktaryte ir ziuresim ka pasiulys toliau daryt g.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Joliuke, svarbu, akd dgerai jautiesi mirksiukas.gif Man iškart pasakė, kad mum reikia gert didesnę dozę tiroxino, ir ją šiaip mūsų atveju geriausiai nustato onkologai...Hm, na, po jodoterapijos tai taip, bet kitokiais atvejais? O kas tave konsultuoja, tik kazanavičius?

Na, pagaliau Silma 4u.gif , pailsėsi nuo to jodo. Ir nuo visų minčių bei išgyvenimų su tuo susijusių mirksiukas.gif Sekino ir gadino jis tau kitokius 'organus' taip sakykim. Gal ir kraujas dėl to buvo nusilpęs.
Man irgi buvo pasakyta: susitiksime po metų Išrašą irgi parašė, tik ten, atrodo, nėra įrašyta, kada vėl atvykt. Na, reiks pasižiūrėt atsidžiau, gal kur kamputyje užrašė.
Fatali, o ar vaikų skydliaukės hormonų netiria??
Atsakyti
Hormonus tai tiriam pastoviai - pagal juos reguliuojam vaistuku doze. Todel ir sunku nustatyti ka pats organizmas gamina, o ka vaistai kompensuoja. Reikia maziausiai 3 savaites sedeti be vaistu kad suzinotume. Dar jodo kaupimo tyrima daryti, bet vaikam nedaro.
Datos kito susitikimo neraso. Cia pati pasiplanuok kada patogiau bus po metu mazdaug tokiu7 laiku apsilankyti.
Atsakyti
sweikos mamytes ir ne tik:-),pasipasakosiu ir jums savo ilga istorija,gal kas ka patars,pakonsultuos.Striuma pas mane atsirado po gimdymo,bet nekreipiau jokio demesio nes jokiu nepatogumu ji man nekele,taciau sia vasara staiga (po anytos mirties,mums tai buvo didelis smugis,labai skaudi netektis)staiga uzciuopiau guza,nuvaciavau pasitikrinti,3cm ant 2.5,kaip poliklinikos endokrinologe pasake labai negrazus mazgas,siuntimas i santariskes,pakliunu pas labai faina gydytoja R.Laukiene daro punkcija,kraujo tyrimus pasirodo viskas gerai,praso atvaziuoti po 3 men.Vaziuoju praeita savaite kraujo hormonu tyrimas geras,o vat po punkcijos kazka negero rado,nieko nepaaiskino tik telefonu pasake kad reikia operuoti ir uzraso pas kazkoki chirurga.Turiu pazinciu uzsirasiau pas gydytoja Beisa,rytoj jau mane jis priims.Dar gydytoja pridure kad tik isoperavus mazga ji istirs ir pasakys ar pasitvirtins kad kazkas negerai.Tai vat ir nesuprantu ka man ten tokio galejo rasti,kad net tiksliai nezino blogai kas ar ne?Esu nezinioje,pridure tik tiek kad jei pasitvirtint,bus skiriamos kazkokios juodo proceduros,bet tai yra pagydoma.(gal kas zino kas ten per proceduros)Aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(jolantelele @ 2008 11 27, 16:57)
Turiu pazinciu uzsirasiau pas gydytoja Beisa,rytoj jau mane jis priims.Dar gydytoja pridure kad tik isoperavus mazga ji istirs ir pasakys ar pasitvirtins kad kazkas negerai.Tai vat ir nesuprantu ka man ten tokio galejo rasti,kad net tiksliai nezino blogai kas ar ne?Esu nezinioje,pridure tik tiek kad jei pasitvirtint,bus skiriamos kazkokios juodo proceduros,bet tai yra pagydoma.(gal kas zino kas ten per proceduros)Aciu is anksto

Labukas pas mane daug maz panasu. Kai nuejau pas Beisa jis apziurejes viska pasake, kad fifty : fifty kaip gali buti. Ta prasme, kad tas mazgas gali buti piktybinis. Jis labai super daktaras tikraia aiskiai tau viska pasakys. O kai isoperavo pasake jog daugiau procentu i gera puse, pppp neprasisnekejus, nes ryt ryte jam skambinu ir pasakys tikslius atsakymus, kurie paaiskeja po operacijos.
Parasyk rytoj ka kaip, sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2008 11 27, 10:27)
Sveikos  smile.gif

Joliuke, svarbu, akd dgerai jautiesi  mirksiukas.gif Man iškart pasakė, kad mum reikia gert didesnę dozę tiroxino, ir ją šiaip mūsų atveju geriausiai nustato onkologai...Hm, na, po jodoterapijos tai taip, bet kitokiais atvejais? O kas tave konsultuoja, tik kazanavičius?

Aš lankaus ir Pas kazanavičių ir pas baranauską. laimei jų abiejų nuomonės dėl gydymo sutampa ir man nereikia sukti galvos kurio klausyt thumbup.gif O nėštumo metu lankaus tik pas kazanavičių. Kai man buvo kokios 9 nėštumo savaitės ier darė tyrimus, tai norėjo šiek tiek pamažint vaistukų dozę, bet nemažino, kad CA neatsinaujintų g.gif Tikiuos, kad viskas bus gerai. Dabar liepė apsilankyt tik po gimdymo ax.gif

QUOTE(jolantelele @ 2008 11 27, 14:57)
sweikos mamytes ir ne tik:-),pasipasakosiu ir jums savo ilga istorija,gal kas ka patars,pakonsultuos.Striuma pas mane atsirado po gimdymo,bet nekreipiau jokio demesio nes jokiu nepatogumu ji man nekele,taciau sia vasara staiga (po anytos mirties,mums tai buvo didelis smugis,labai skaudi netektis)staiga uzciuopiau guza,nuvaciavau pasitikrinti,3cm ant 2.5,kaip poliklinikos endokrinologe pasake labai negrazus mazgas,siuntimas i santariskes,pakliunu pas labai faina gydytoja R.Laukiene daro punkcija,kraujo tyrimus pasirodo viskas gerai,praso atvaziuoti po 3 men.Vaziuoju praeita savaite kraujo hormonu tyrimas geras,o vat po punkcijos kazka negero rado,nieko nepaaiskino tik telefonu pasake kad reikia operuoti ir uzraso pas kazkoki chirurga.Turiu pazinciu uzsirasiau pas gydytoja Beisa,rytoj jau mane jis priims.Dar gydytoja pridure kad tik isoperavus mazga ji istirs ir pasakys ar pasitvirtins kad kazkas negerai.Tai vat ir nesuprantu ka man ten tokio galejo rasti,kad net tiksliai nezino blogai kas ar ne?Esu nezinioje,pridure tik tiek kad jei pasitvirtint,bus skiriamos kazkokios juodo proceduros,bet tai yra pagydoma.(gal kas zino kas ten per proceduros)Aciu is anksto

Sveikute. tau tikriausiai rado pakitusių ląstelių, tačiau tiksliai kokios jos pasakys tik po tyrimo po operacijos. O kas dėl jodo tai labai daug buvo diskutuota praeitose temose. Jodas naikina likusias skydliaukės ląsteles. uždaro tavo kartu su likimo draugėm į skyrių, iošgeri radiaktyvaus jodo kapsulę ir lauki kol radiacija išsisklaidys (maždaug 3 paras), tada tikrina kiek skydliaukės dar liko ir pasako ar reiks dar kartą atvažiuoti ar ne. tai čia tiek, jei abai trumpai, o jei smulkiai tai čia fgalima labai daug įsiplėst. bet gal tau jo dar nereikės. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti

Sveikute. tau tikriausiai rado pakitusių ląstelių, tačiau tiksliai kokios jos pasakys tik po tyrimo po operacijos. O kas dėl jodo tai labai daug buvo diskutuota praeitose temose. Jodas naikina likusias skydliaukės ląsteles. uždaro tavo kartu su likimo draugėm į skyrių, iošgeri radiaktyvaus jodo kapsulę ir lauki kol radiacija išsisklaidys (maždaug 3 paras), tada tikrina kiek skydliaukės dar liko ir pasako ar reiks dar kartą atvažiuoti ar ne. tai čia tiek, jei abai trumpai, o jei smulkiai tai čia fgalima labai daug įsiplėst. bet gal tau jo dar nereikės. Sėkmės 4u.gif
[/quote]
Aciu,siuo metu mane tikrai nuraminote,tai dar nieko blogo nereiskia.Mane tik patikino gydytoj ka tai ya pgydoma,labai de to ir pergyvenu,nes dukryte dar mazyte,o mintys tai blogiausios lenda doh.gif
Atsakyti
[quote=Silma,2008 11 26, 18:02]
Mergaitės, ačiū už palaikymą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano atsakymai: TTH - 0,03; FT4 - 21,6; TG - 0,39. Juk geri, ar ne blush2.gif

Silma,labai džiaugiuosi už tave.Sėkmės.
Atsakyti
labutis,as jau po vizito,gydytojas Beisa thumbup.gif,man patiko.Pasiziurejo mano visus tyrimus,apziurejo pati mazga,sake reiktu salinti visa skydliauke nes desineje puseje didelis mazgas kuri man tyre,o kaireje yra dar du maziukai juos ateityje reiktu vistiek pjauti.Operacija paskyre vasario 24 d.Nuteike optimistiskai smile.gif aisku sake gali buti visko bet jis duoda 70% kad jis gerybinis(as ir pati to tikiuosi) smile.gif
Atsakyti