Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos - Amerikos klinika

Apklausa: Kaip pagimdėte BAK? (72 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos,

o gal galetumete pasakyti, kiek mazdaug kainuoja apskritai visa nestumo prieziura bak? ta prasme kiek iseina? siaip idomu pasidare palyginti su tuo kiek as moku tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSSTE @ 2008 12 08, 18:38)
Sveikos,

o gal galetumete pasakyti, kiek mazdaug kainuoja apskritai visa nestumo prieziura bak? ta prasme kiek iseina? siaip idomu pasidare palyginti su tuo kiek as moku tongue.gif  biggrin.gif

A cia jau labai individualu. Jei kazkas su nestumu negerai, tai tu daug daugiau kartu eini pas gydytoja...daugiau echo daro....daugiau tyrimu ir t.t....Pvz. as turiu problemu su skydliauke, tai vien ant skydliaukes tyrimu ir gydytojo konsultaciju man virs 1000Lt. gaunasi...o t.y.3 konsultacijos pas gydytoja (450Lt) ir 3 kartus daryti tyrimai (kazkur 660 Lt). Dar pvz. pas mane mazakraujyste...tai ir bendra kraujo tyrima daznai daro......o va dar neaisku kiek reikes vaiksciot pas gydytoja paskutinem savaitem...nes buna, kad ir kasdien pas gydytoja reikia pasirodyt.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 08, 19:31)
Siaip keista, jei valstybes kompensuojamas paslauga (sakysim imunoglobulinosuleidimas) tai ir BAK turetu buti kompensuojamas, nes jei SODRA esi apdrasutas, tai bet kurioje istaigoje yra kompensuojama g.gif

Na mums patiems buvo keista, bet ,matyt, BAKás neturi sutarties su ligonių kasom dėl kai kurių vaistų ir skiepų kompensacijos, o tik dėl kai kurių paslaugų, kaip gimdymas ar tam tikros operacijos. Mus dėl imunoglobulino iš karto perspėjo, sakė, kad jei turit galimybės, galit pastys susiveikti, o mes suleisim. Bet čia vėl reikėtų ieškot blato, kažką, kažkam nešti, tai ir numojom ranka.
O kaip jau minėjau, skiepai vaikams privalomi na nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito, kas paprastoj poliklinikoj nemokama, čia taip pat kainuoja.
Atsakyti
man aiskino, kad visi vaiku skiepai iena i bendra kaina ir atskirai nereikia moketi. Isskyrus, imunoglobulina, aisku.
Atsakyti
As lankausi BAKe - sumoku uz konsultacija nuo 190 iki 290 Lt (einu viena karta i menesi), aisku jei kas ne taip tai eisi ir mokesi uz konsultacija 150 + 100 echo 4u.gif Tyrimus visus darausi pas seimos gydytoja (man labai patogu, nes seimos gydytija 3 min. nuo namu ir eiliu nera), tai kaip ir nieko nekainuoja beveik 4u.gif, atsisvieciu ir nusinesu i BAKa.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 09, 10:03)
man aiskino, kad visi vaiku skiepai iena i bendra kaina ir atskirai nereikia moketi. Isskyrus, imunoglobulina, aisku.

pries pora savaiteliu gime mazulis, deja, uz kazkuri skiepa reikejo susimoketi.

siaip jau ir ten dirbantys gydytojai sako, kad nelabai verta pas juos nestumo metu lankytis ir moketi tokius pinigus uz tyrimus, kurie tikrai nepadaromi kitaip, nei kitur mirksiukas.gif o atsargai, geriau tureti gydytoja, kuris dirba valstybineje. turiu omen,y jei netycia neistemptum 37sav. kiek mano pazistamu gimde 37 savaite, tai zinokit, dar reiketu pagalvoti, ar lekti i BAK. nes leliukams reikejo spec. prieziuros ir ligonineje pralaike iki savaiteles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mur mur: 09 gruodžio 2008 - 11:06
sveikinu 4u.gif

na, stai kaip ju pasakojimai skiriasi nuo realybes.

mur mur, pas ka jus gimdete, jei nepaslaptis?

ir kaip su mokymais taisyklingai zindyti kudiki? man buvo prisuokta, kad apsokineja ir pamoko tiek kiek reikia...

Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 09, 12:05)
sveikinu 4u.gif

na, stai kaip ju pasakojimai skiriasi nuo realybes.

mur mur, pas ka jus gimdete, jei nepaslaptis?

ir kaip su mokymais taisyklingai zindyti kudiki? man buvo prisuokta, kad apsokineja ir pamoko tiek kiek reikia...

del zindymo, tikrai pamoko. dirba ten tokia akusere Nadia (berods) thumbup.gif ji beveik visa dienele salia prasedejo ir dirbo su manimi ir mazyliu. ziurejo, kodel mazylis nenori zisti ir pan. tikrai, esu labai patenkinta. isvimde mazyli, nes buvo pilnas skrandukas vandenu, todel ir nevalgydamas atpilinejo. zodziu, savo srities ismanymas superinis. salia jos jautiesi taip ramiai. kitos irgi bando padeti.
Atsakyti
O nei vienai neteko ten uz konsultacijas atsiskaityti SEB gyvybes draudimo knygele? Siaip ten parasyta, kad nesciuju prieziura neina, bet tai jei as siaip konsultacijos noriu, jei kas man negerai.. Niekam neteko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2008 12 09, 01:21)
A cia jau labai individualu. Jei kazkas su nestumu negerai, tai tu daug daugiau kartu eini pas gydytoja...daugiau echo daro....daugiau tyrimu ir t.t....Pvz. as turiu problemu su skydliauke, tai vien ant skydliaukes tyrimu ir gydytojo konsultaciju man virs 1000Lt. gaunasi...o t.y.3 konsultacijos pas gydytoja (450Lt) ir 3 kartus daryti tyrimai (kazkur 660 Lt).  Dar pvz. pas mane mazakraujyste...tai ir bendra kraujo tyrima daznai daro......o va dar neaisku kiek reikes vaiksciot pas gydytoja paskutinem savaitem...nes buna, kad ir kasdien pas gydytoja reikia pasirodyt.

Nu aisku. Nes as tai einu kitur privaciai, ne bak. Ten sistema tokia, kad sumoki vienkartini mokesti uz visa nestumo prieziura ir viskas. I ja ieina apsilankymai pas daktara (apziura, echo, konsultacijos) - pirma nestumo semestra eijau kas dvi savaites, antra nestumo semestra kas menesi, o trecia nestumo semetsra kas dvi savaites, o dabar jau kas savaite, o veliau dar dazniau...bet man patiko tai, kad i ta kaina ieina ir nenumatyti apsilankymai - na tipo, jei tu jauti, kad kazkas negerai ir siaip neramu ir nori pasitrikrinti, tai susikambini su daktaru ir jis tave priima.. O taip pat ir visi tyrimai, kurie privalomi nesciosioms ieina..ir labai gerai, kad jie pas save visus tyrimo meginius paima ir tau nereikia grustis i poliklinika...
taip pat dar gerai tai, kad jei apziuros metu vaikas geru kadru padaro -pvz. juda, malasis, o kai didesnis ir geru rakarsu atsisuka, tai iraso i kompakta nuotraukyciu, filmuku...tai dabar labai smagu pamatyti pvz.,kai tavo lelius buvo kokia 15 sav. ir kaip jis ten kruta, vartosi..speju ir leliukui musu bus idomu pamatyti..
tik gaila, kad mano daktaras jau gimdymu nepriimineja..
Atsakyti
va ko nesuprantu, kodėl BAK kiekvienas vizitas 150, jei pakartotinė konsultacija kainininke yra 90 LT berods g.gif tipo po savaitės jau su kitu nėštumu atėjai, nebe tuo pačiu? Aš nėštumo priežiūros vaikščiojau privačiai, bet kitur, tai nuo nėščiosios kortelės išdavimo buvo mažesnė vizito kaina net nei pakartotinis vizitas, o paskutines 3 sav vaikščiojau į BAK ir kaskart 150 neskaitant tyrimų g.gif nebūtų mano gyd atostogavus, būčiau nėjus tikrai už tokias sumas schmoll.gif
Atsakyti
turiu klausimeli toms, kurios BAK gimde pacios, bet su epidurine nejautra: ar pakankamai profesionalus BAK dirbantis anesteziologas, t. y. ar gerai pataike idurt, ar atlikus nuskausminima, jautete kuna, ar po gimdymo neliko kokiu liekamuju reiskiniu...pirma epidura man taip sekmingai atliko, noretusi ir dabar gero profesonalaus anesteziologo 4u.gif
aciu, kas pasidalins patirtim mirksiukas.gif

taip, galetu but pakartotiniai vizitai pigesni, bet kiekviena istaiga si klausima sprendzia savaip - yra kaip yra... 4u.gif
as irgi ten tik uz vizitus stengiuos moket, o tyrimus gerokai pigiau darausi kitur ax.gif

QUOTE(jugaga @ 2008 12 09, 18:50)
va ko nesuprantu, kodėl BAK kiekvienas vizitas 150, jei pakartotinė konsultacija kainininke yra 90 LT berods  g.gif tipo po savaitės jau su kitu nėštumu atėjai, nebe tuo pačiu? Aš nėštumo priežiūros vaikščiojau privačiai, bet kitur, tai nuo nėščiosios kortelės išdavimo buvo mažesnė vizito kaina net nei pakartotinis vizitas, o paskutines 3 sav vaikščiojau į BAK ir kaskart 150 neskaitant tyrimų  g.gif  nebūtų mano gyd atostogavus, būčiau nėjus tikrai už tokias sumas  schmoll.gif

mums irgi patiko pediatre is BAK, bet nepatiko, kad skiepai ten nekompensuojami, tai susiradom kita privacia klinika http://www.vaikupoliklinika.lt/, kur ji irgi dirba ir skiepai nemokami (privalomieji) - tai i BAK pas ja uzvaziuojam nebent kazka perduot ar trumpai pasikonsultuot, o siaip vizituoja ji mus visada namie thumbup.gif

QUOTE(MamaDia @ 2008 12 09, 08:27)
O kaip jau minėjau, skiepai vaikams privalomi na nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito, kas paprastoj poliklinikoj nemokama, čia taip pat kainuoja.

Atsakyti