Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos - Amerikos klinika

Apklausa: Kaip pagimdėte BAK? (72 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mazuika @ 2009 11 05, 17:15)
kazin, ar is ten gimdanciu labai daug yra tokiu, kurios be jokiu problemu gali sumoket tuos 3500, ar juolab 7000... (mums kaip tik tiek kainavo, ir jei viskas ok - neuzilgo vel tiek kainuos). asmeniskai man tai yra labai dideli pinigai, ypac dabar, kai krize, vyrui atlyginima vis mazina, o neaisku ir kokios motinystes ismokos bus, bet... o kur dar paskolos, lizingai ir pan. na bet bandysim taupyt, pasispaust truputi... ypac kai viena karta ten jau buvom, tai norisi vel sugryst 4u.gif

o gal zinot ka reiskia kompensuojamos paslaugos (privacioje klinikoje), tarp ju ir gimdymas???
kaip suprast tai kompensuojama?

Kompensuojamos paslaugos
Kompensuojamų paslaugų sąrašas iš teritorinių ligonių kasų (TLK):
Ginekologija ir akušerija

1. Abrazija su biopsija.
2. Histeroskopija.
3. Bartolinio liaukos atvėrimas.
4. Lytinių lūpų plastika.
5. Laparoskopija.
6. Gimdos miomos pašalinimas.
7. Gimdymas.
8. Cezario pjūvis.
9. Diagnostinė laparoskopija ir histeroskopija nevaisingumo ištyrimui.
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 05, 17:16)
o gal zinot ka reiskia kompensuojamos paslaugos (privacioje klinikoje), tarp ju ir gimdymas???
kaip suprast tai kompensuojama?

Kompensuojamos paslaugos
Kompensuojamų paslaugų sąrašas iš teritorinių ligonių kasų (TLK):
Ginekologija ir akušerija

1. Abrazija su biopsija.
2. Histeroskopija.
3. Bartolinio liaukos atvėrimas.
4. Lytinių lūpų plastika.
5. Laparoskopija.
6. Gimdos miomos pašalinimas.
7. Gimdymas.
8. Cezario pjūvis.
9. Diagnostinė laparoskopija ir histeroskopija nevaisingumo ištyrimui.

tai bak'o kainorastyje nurodytos kainos su TLK ir be TLK... beje, paprastas gimdymas ten ne 3500, o 5500 (berods)....
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 04, 14:23)
p. Gyd. Kazlauskiene (nuostabi gydytoja); ir va pasirode ilgai lauktas stebuklas... ir dabar pas sia gydytojalankausi ten,

Gal daugiau prie komplikuotu pastojimu ji daugiau reikalinga.Normaliai nestuke.gif
prieziurai man ji nelabai patiko.Lankiausi pas ja puse nestumo BAK'e,bet po to perejau pas kita ten dirbanti gydytoja,nes ji nepriimineja gimdymu.Dar man minusas buvo,ji nuolat skuba,su keliais kalba,atejes pas ja nelabai jautiesi,kad tik i tavo situacija gilinamasi.

QUOTE(mazuika @ 2009 11 05, 15:15)
kazin, ar is ten gimdanciu labai daug yra tokiu, kurios be jokiu problemu gali sumoket tuos 3500, ar juolab 7000... (mums kaip tik tiek kainavo, ir jei viskas ok - neuzilgo vel tiek kainuos). asmeniskai man tai yra labai dideli pinigai, ypac dabar, kai krize, vyrui atlyginima vis mazina, o neaisku ir kokios motinystes ismokos bus, bet... o kur dar paskolos, lizingai ir pan. na bet bandysim taupyt, pasispaust truputi... ypac kai viena karta ten jau buvom, tai norisi vel sugryst 4u.gif

Kainuoja 5500 Lt (tai yra maziausia galima kaina su pusryciais,turintiems Sodros draudima ir jei neispuola sventiniu dienu) ir virs 7000Lt (cia,jei CP).
Taip,brangu.Ir ne tik tai.Jei komplikuotas gimdymas ir vaikeliui gali prireikt reanimacijos,jie jos neturi.Tai buvo pagrindine priezastis del ko teko atsisakyt suplanuoto gimdymo BAK'e.Nors jau buvom prieje iki sutarties pasirasymo.Deja,teko rinktis valstybinius GN,komfortas ne toks,bet vaikelio gyvybe ir sveikata svarbiau milijona kartu.
Tu,kuriu laukia paprastas nekomplikuotas gimdymas ,aisku smagu gimdyt BAK'o aplinkoj,

Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2009 11 08, 16:05)
Deja,teko rinktis valstybinius GN,komfortas ne toks,bet vaikelio gyvybe ir sveikata svarbiau milijona kartu.
Tu,kuriu laukia paprastas nekomplikuotas gimdymas ,aisku smagu gimdyt BAK'o aplinkoj,

Blueta, sveikinu susilaukus dukrytės! Kaip pra4jo gimdymas? Kaip gydytojo priežiūra, kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Sveiki, gimdziau BAK 2009 m rugseji. Naturaliai, su epiduru. Epiduras buvo 1,5 val paskui sustabde, nes suletejo saremiai. Tad stumimo stadija buvo jau be epiduro (40 min). Viskas vyko sklandziai, truputuka plisau. Vaikelis gavo 10 balu APGAR.
Sumokejime pagal sutarti numatyta maziausi suma 5,500.
Gimdziau pas gyd.Ziobakiene. Taip pat buvo lab.maloni vyr.Akuseres Nadiezda ir Rasa. Neonatologes vardo nezinau. Ir lab.fainas anesteziologas. Zodziu, taip maloniai "apsokineta" gyvenime gydymo istaigoje nebuvau. Beveik kaip savaitgalis SPA smile.gif ir dar vaikuti gavau dovanu smile.gif)) nestuke.gif
Visai BAK komandai didelis aciu ir labai rekomenduoju !!! 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2009 07 17, 12:47)
[color=red]
Esu girdejusi apie d.Ziobaka,bet nesvarsciau galimybes pas ji gimdyt.Kazkaip nelabai noriu pas vyra gimdyt,nors...praeito nestumo metu lankiausi G.Kravcenkos gin.klinikoj (iisipirkau "nesciosios abonimenta"),tai jis priziurejo mane visa nestuma.Irgi vyras,bet....gimdziau ne pas ji.Jis ir nepriimineja gimdymu.
Sito nestumo metu nuo pradziu lankausi BAK'e pas O.Kazlauskiene,faina ji gyd. gera ginekologe,bet va del gim.priemimo nezinau apie ja nieko.Gal gali patart?
Gal tada rinktis Ziobaka?
help? smile.gif  4u.gif

As neijau apziurai viena karta pas Ziobaka, kita pas Ziobakiene. Gimdymui pasirinkau Ziobakiene smile.gif)). Patiko ji man labai. Tokia tiesmukiskai profesio nali.
Beje, daugiausia laiko su manimi praleido vyr.akusere Nadiezda. Gydytoja pora kartu per gimdyma uzsuko apziurejo, na ir per "stumimo" stadija visa laika buvo ... bet labiausiai prisimenu akusere smile.gif. O siaip visa 5 zmoniu komanda buvo kaip ir buvo zadeta. Visi labai faini !!!
Atsakyti
QUOTE(Amber35 @ 2009 11 12, 23:29)
As neijau apziurai viena karta pas Ziobaka, kita pas Ziobakiene. Gimdymui pasirinkau Ziobakiene smile.gif)). Patiko ji man labai. Tokia tiesmukiskai profesio nali.
Beje, daugiausia laiko su manimi praleido vyr.akusere Nadiezda. Gydytoja pora kartu per gimdyma uzsuko apziurejo, na ir per "stumimo" stadija visa laika buvo ... bet labiausiai prisimenu akusere smile.gif. O siaip visa 5 zmoniu komanda buvo kaip ir buvo zadeta. Visi labai faini !!!

Sveikinimai susilaukus dziaugsmo 4u.gif
Likimo ironija,gimdziau butent pas Ziobaka biggrin.gif
Tik deja,ne BAK,o VGN.Del padidejusios vaikelio rizikos turejau rinktis istaiga su kudikiu reanimacija.
Komforto aisku ne tiek,bet svarbu vaikiukui viskas o.k.
Nors Z.suorganizavo man visa imanoma komforta,koks gali but vastybinej istaigoj ax.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino. Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.

O siaip BAKe labai patiko, nors ir brungu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bilekokia @ 2009 11 16, 11:51)
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino.  Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.

visam tavo postui 100proc. pritariu drinks_cheers.gif man lygiai tas pats buvo, atkaklus anestesiologo epiduro pirsimas. jau 8 cm buvo atsidarymas, jis man vis tiek pirso epidura. kai tau skauda ir dar kazkas pasoneje grizina - uzknisa ir tikrai nepadeda. anesteziologa norejosi primusti. po gimdymo taip pat akusere minejo apie vos ne 100proc. gimdyviu pasinaudojima epidura.

siuo klausimu tikrai verta pasikalbeti su gydytoju ir nuspresti, ar naudosit, o jei naudosit epidura, tai kokiu atveju 4u.gif
Atsakyti
BAK-e epiduras iskaiciuotas i bendra kaina, ar atskirai reikia moketi? Man sake, kad iskaiciuotas g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2009 11 16, 16:47)
BAK-e epiduras iskaiciuotas i bendra kaina, ar atskirai reikia moketi? Man sake, kad iskaiciuotas g.gif

Pries pusmeti buvo iskaiciuotas mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=bilekokia,2009 11 16, 11:51]
Aš gimdžiau BAKe pernai, atkreipsiu dėmesį į vieną momentą, kuris gali kam nors būt aktualus. prieš mane BAKe gimdė dvi mano draugės, kurioms buvo gan primygtinai siūlomas epidūras, nors jos iš anksti tikrai neplanavo juo naudotis ir norėjo gimdyti natūraliai. Tačiau kai gimdymo eigoje gydytojas primygtinai paklausia, ar nenori epidūro, paskui bus vėlu, gali gailėtis ir etc., jos kažkaip ir nesipriešino. Gal išsigando, kad čia bus dar blogiau ir truks dievai žino kiek... Panašiai buvo ir man, iš anksto nieko apie epidūrą nekalbėjom, intensyvėjant sarėmiams buvau raginama neatsisakyt epidūro. Pasakiau, kad bandysiu pati.... ir nesigailėjau, pagimdžiau labai greit ir sėkmingai. Paklausus akušerės, paaiškėjo, kad ten maždaug 90 proc gimdo su epidūru. Na, atseit moterys nebenori kentet .... taigi toms, kurios nori gimdyt BAK natūraliai, gal reiktų tai aptarti su gydytoju iš anksto.
[/

Sveikos 4u.gif
Savo suneli pagimdziau BAK`e greitai ir sekmingai be epiduro thumbup.gif
Atsakyti