QUOTE(Mur mur @ 2009 04 30, 21:08)
Kava&arbata
delphinai
nuosirdziausi sveikinimai sulaukus mazuju stebukliuku kad tevyste butu lengva ir maloni
papasakokit, kaip sekesi gyd. prisiskambinti, kada vykot i ligonine ir pan.
delphinai
nuosirdziausi sveikinimai sulaukus mazuju stebukliuku kad tevyste butu lengva ir maloni
papasakokit, kaip sekesi gyd. prisiskambinti, kada vykot i ligonine ir pan.
Na, prisiskambint sekesi puikiai - iskart Tik va skambinau tik tada, kai jau vyras liepe vaziuot, ir dar draugei kai nupasakojau situacija (ji medike) irgi liepe nebesedet namie - o as dar filma buvau susruosus ziuret Zodziu, ryte buvom konsultacijoj 9, o 11 prasidejo reguliarus saremiai (kas 5 min.), apie trecia buvom klinikoj. Pagimdziau 1:30 nakti.
QUOTE(Burbulytis @ 2009 05 02, 14:59)
Saunuolyte Ui, kaip ilgai gimdei, turbut pavargai labai...
Jei rimtai, tai niekas jokiuose kursuose, ir jokie gydytojai nesako, ar knygos neraso, kad sunkiausia ne nestumas ar gimdymas, o viskas po to pavargau tai tik del miego trukumo, siaip tai viskas ciki pirmas gimdymas ir pagal vadovelius turi trukti apie 12 valandu
QUOTE(delphinas @ 2009 05 02, 15:42)
Jei rimtai, tai niekas jokiuose kursuose, ir jokie gydytojai nesako, ar knygos neraso, kad sunkiausia ne nestumas ar gimdymas, o viskas po to pavargau tai tik del miego trukumo, siaip tai viskas ciki pirmas gimdymas ir pagal vadovelius turi trukti apie 12 valandu
Pritariu...Man ypac pirmi menesiai po gimdymo nelengvi, buvau en knygu apie vaikus skaicius, o cia tokia atsakomybe, dar nieko nemoki, tikrai nepritariu kas sako, kad staiga gimus vaikus viskas tampa aisku i motinystes instinktas gimsta iskart...Man tai niekas nebuvo aisku, nei kaip bamba valyt, nei kaip kruti paduot, nei kaip pampi pakeist ar nupraust ar net vaikuti drasiai paimt...Vyras drasesnis buvo gerokai. NA, kai baiges tevystes atostogos, teko man imt pasitiket savim ir suvokt, kad niekas uz mane vis tiek geriau nezino, ko nori vaikutis, susiimt, nors ir asaru man buvo, vaikutis verkia, o niekaip nuramint negaliu, niekas negelbeja, nei nesiojimai, nei dainavimai, nei papulis Su antru tikrai bus lengviau, ir vis tiek viska noriu pakartot dar ne karta, nes tai GYVENIMAS, kuris auginant vaika pats nuostabiausias, spalvotas. Visas nemigo valandeles kaip mat nubraukia pirma ssypsniukas ar bet kas kita, ka daro vaikutis.
TAi vat as neisivaizduoju, jei ne privacioj klinikoj gmdyt tai tikrai depresija but apemus, cia gi viska kai prasai paaiskina...
Va as ir laukiau 12 h, maniau kt dienos perpiet gims, o ziuriu, jau rubukus deda akusere TAi vat ir ner taisykliu, maniskis issove per 2 h nuo atvaziavimo, o namie dar + 1,5 h su atvaziavimu...
QUOTE(Burbulytis @ 2009 05 03, 13:15)
Pritariu...Man ypac pirmi menesiai po gimdymo nelengvi, buvau en knygu apie vaikus skaicius, o cia tokia atsakomybe, dar nieko nemoki, tikrai nepritariu kas sako, kad staiga gimus vaikus viskas tampa aisku i motinystes instinktas gimsta iskart...Man tai niekas nebuvo aisku, nei kaip bamba valyt, nei kaip kruti paduot, nei kaip pampi pakeist ar nupraust ar net vaikuti drasiai paimt...Vyras drasesnis buvo gerokai. NA, kai baiges tevystes atostogos, teko man imt pasitiket savim ir suvokt, kad niekas uz mane vis tiek geriau nezino, ko nori vaikutis, susiimt, nors ir asaru man buvo, vaikutis verkia, o niekaip nuramint negaliu, niekas negelbeja, nei nesiojimai, nei dainavimai, nei papulis Su antru tikrai bus lengviau, ir vis tiek viska noriu pakartot dar ne karta, nes tai GYVENIMAS, kuris auginant vaika pats nuostabiausias, spalvotas. Visas nemigo valandeles kaip mat nubraukia pirma ssypsniukas ar bet kas kita, ka daro vaikutis.
TAi vat as neisivaizduoju, jei ne privacioj klinikoj gmdyt tai tikrai depresija but apemus, cia gi viska kai prasai paaiskina...
Va as ir laukiau 12 h, maniau kt dienos perpiet gims, o ziuriu, jau rubukus deda akusere TAi vat ir ner taisykliu, maniskis issove per 2 h nuo atvaziavimo, o namie dar + 1,5 h su atvaziavimu...
Jo, as tikrai del to nesigailiu savo pasirinkimo gimdymo vietai - manau, superine investicija. Ramu, saugu, jauku. Geriau kur kitose srityse sutaupyt...
nu bet ir tempai gimdymo
QUOTE(delphinas @ 2009 05 03, 17:24)
Jo, as tikrai del to nesigailiu savo pasirinkimo gimdymo vietai - manau, superine investicija. Ramu, saugu, jauku. Geriau kur kitose srityse sutaupyt...
nu bet ir tempai gimdymo
nu bet ir tempai gimdymo
Delphinas, sveikinu su stebukliuku O pas kuri gydytoja gimdei ir kiek viso sumokejai uz gimdyma? Ar dareisi epidura? Gali rasyti ir i az
QUOTE(renatabux @ 2009 05 04, 15:34)
Delphinas, sveikinu su stebukliuku O pas kuri gydytoja gimdei ir kiek viso sumokejai uz gimdyma? Ar dareisi epidura? Gali rasyti ir i az
Mokejau kaip kainyne parasyta, uz normalu gimdyma su TLK plius 70 Lt vaiko kraujo tyrimas ir 36 berods vyro pusryciai treji
Plius dar uz konsultacijas nuo 37 savaites iki gimdymo
Gimdem pas Griciu, viskas super praejo.
sumasciau ir as apsvarstyti BAK kaip alternatyva gimdymui, kad jau prieziurai lankausi.
ale kazkaip keistai man pasirode, kad epiduras gaunasi privalomas pagal sutarti?
idomu ar ta sutarti derėti galima, gal meginot? turiu galvoj, gal ten isvardintas visu proceduru paketas ir gali pasirinkti ko nenori?
nes gi tas gydytoju protokolas tai daug ir nereikalingu proceduru apima
ale kazkaip keistai man pasirode, kad epiduras gaunasi privalomas pagal sutarti?
idomu ar ta sutarti derėti galima, gal meginot? turiu galvoj, gal ten isvardintas visu proceduru paketas ir gali pasirinkti ko nenori?
QUOTE(gaika @ 2009 05 05, 16:05)
sumasciau ir as apsvarstyti BAK kaip alternatyva gimdymui, kad jau prieziurai lankausi.
Manau, kad niekas nesutiks deretis, bet gali pabandyti parasyk, kaip sekesi - kita kart kad zinociau Epiduras netampa privalomu, tiesiog tu uz ji vienaip ar kitaip susimoki. Nes mokama uz visa paketa, npriklausomai nuo to, ar pasinaudoji viskuom, ar ne... O niekada negali zinoti - jei pvz. gimdymas uztruktu, ar reiktu skatinancius leist, gal ir to epiduro prireiks As tai nei kiek del jo nesigailiu
Tai tik dziaugtis reik, kad ieina i kaina As ir buvau pasiryzus be epiduro, ir man tas pats kl iskilo, tai man sake, kad anesteziologas bet kokiu atveju bus, o jei nenoresiu, gales jis kava gert:))) Bet erai, kad buvo Tikrai siule ta epidura, bet mano valiia buvo atsisakyti. Aciu Dievui neatsisakiau, nematau prasmes kankintis jei galima nepervargti, juk vaikuciu reiks rupintis, ir taip tenka nemiegot...Na, man kai tokiais tempais atsidarinejo kakleleis, buciau pamirus be epiduro, o manau viesoj ligoninej 'BUTU NESPEJE' padaryti.
QUOTE(special @ 2009 05 01, 11:17)
Kava&Arbata, ar ne pas tave i palata as buvau iejus??? su vyru buvom ekskursijoj... tokia buvau pasimetus
Pas mane , tik as ne tokia baisi kaip atrodziau
Papildyta:
Apie sia istaiga galiu pasakyti tik gerai, nes grizus su mazium ta pati vakara grizau i BAKa viena , nes ziauriai susirgau (temperatura, mazakraujyste, zodziu visiskas issekimas), grizau tik vakar namo, tai neskaitant to, kad maniau isprotesiu be vaikelio, padejo visas personalas atlaikyti bedas