Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos - Amerikos klinika

Apklausa: Kaip pagimdėte BAK? (72 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Burbulytis @ 2009 01 07, 12:43)
Sekmes dideliausios, ramaus, grazaus gimdymo ir geros nuotaikos 4u.gif

Dekoju 4u.gif

O siaip dar norejau paklausti tu mergaiciu kurios gimdete BAK, gal patartumete ka is savo daktu reiktu pasiimti? Kaip suprantu reikia savo higienos priemones (dantu sepetukas, dantu pasta, kremai, duso zele ir pan.), galima savo naktinukus pasiimti..o visus reikmenis po gimdymo, kaip paketus, vienkartines kelnaites, kremo speneliams, duoda kaip suprantu? O jei namuose pvz. nespeciau pasidaryti klizmutes, tai ten butu galima paprasyti ir jie duotu? Ir dar klausimas del to klizmutes - ar jas panaudojus, jos greitai suveikia? blush2.gif nes as niekada to nedariusi tai nezinau... ax.gif biggrin.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSSTE @ 2009 01 07, 14:45)
Dekoju 4u.gif
O siaip dar norejau paklausti tu mergaiciu kurios gimdete BAK, gal patartumete ka is savo daktu reiktu pasiimti? Kaip suprantu reikia savo higienos priemones (dantu sepetukas, dantu pasta, kremai, duso zele ir pan.), galima savo naktinukus pasiimti..o visus reikmenis po gimdymo, kaip paketus, vienkartines kelnaites, kremo speneliams, duoda kaip suprantu? O jei namuose pvz. nespeciau pasidaryti klizmutes, tai ten butu galima paprasyti ir jie duotu? Ir dar klausimas del to klizmutes - ar jas panaudojus, jos greitai suveikia? blush2.gif nes as niekada to nedariusi tai nezinau... ax.gif  biggrin.gif

Aciu 4u.gif

na, kremo speneliams jei turi gal ir pasiimk.
del klizmutes - manes niekas neklause noriu ar ne. niekas ir nesiule. kadangi viskas buvo greit greit, tai jau ne iki klizmutes buvo biggrin.gif

visi iklotai, kelnaites, pakloteliai, sauskelnes (tik pagimdzius) duoda smile.gif

graziu dienu iki gimdymo, lengvo gimdymo ir dziaugsmingo susitikimo su mazuleliu 4u.gif
Atsakyti
Del klizmutes man regis net nerekomenduoja namie daryt, ten duoda mikrolax ir pasidarai. an, man nerireike, nes buvo gimdymas 'ant smugio', per 2 h nuo atvykimo, net daktarai kojines numove kai stumt reikejo, nes pati nespejau blink.gif smile.gif))) Ta gimdymo diena kaip pasiutus ejau i tulika visais reikalaiis, kai kt kart gimdysiu, zinosiu, jog tai rodo, jog arteja gimdymas:)))

Del daiktu tai anksciau rasiau...As imciau savo naktinius (aktualu stambesnems ir didziakrutems), vaikui vilnones kojinytes nes ju nevilnones, ir rubukus isvykimui, sepeteli, pasta (duso zele buvo tada ir sampunas)...As atsiveziau papildomai savo iklotu, nes man labai kraujavo,o ju iklotai man pasirode per mazi, bet cia labai individualu...As pirkau abri san didziausius. Ir vandens, nes man regis jis kainuoja, o kam moketi;)
Papildyta:
As turejau garmastan tepaliuko ir multi mum kompreseliu, jei mazas nuvalgys spenelius, tie kompresiukai nepamainomi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 07 sausio 2009 - 17:55
Aciu mergytes uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2009 01 07, 19:01)
Del klizmutes man regis net nerekomenduoja namie daryt, ten duoda mikrolax ir pasidarai. an, man nerireike, nes buvo gimdymas 'ant smugio', per 2  h nuo atvykimo, net daktarai kojines numove kai stumt reikejo, nes pati nespejau blink.gif smile.gif))) Ta gimdymo diena kaip pasiutus ejau i tulika visais reikalaiis, kai kt kart gimdysiu, zinosiu, jog tai rodo, jog arteja gimdymas:)))

lotuliukas.gif viens prie vieno ir man buvo (per nepilnas 2 val.; kojines gydytojai numove) lotuliukas.gif tik si kart as jau zinojau, kad kai jau namie viduriai laisveja, ir atrodo, kad viska atlieki kaip po klizmos, reiskiasi, kad organizmas naturaliai ruosiasi pasikeitimams lotuliukas.gif

zinot, dar labai uzkniso anesteziologo nuolatinis epiduros pirsimas....kas kelios minutes vis klausdavo gal noriu...nu blyn, jei noreciau - paprasyciau. net kai atsidarymas 8 cm buvo, net tuomet siule. blink.gif niekaip nesuprantu kam, juk paskaitose sake, kad epidura rekomenduojama (galima) iki 8 cm. ir juolabiau, kad matosi pabaiga. tai zinot, tikrai tas dalykas per skausmingus saremius erzino bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mur mur: 07 sausio 2009 - 20:52
Labas rytas. Nors dar mažas mano nėštumo laikas, tačiau pradėjau skaityti apie gimdymą BAK-e.
Norėjau paklausti-kada jūs pasirodėte ten pirmą kartą. t.y.kelintą nėštumo savaitę? Kiek kartų iki gimdymo ten rekomenduojate nueiti? Dar klausimas-nagrinėjausi kainininką, ar teisingai supratau, kad toms, kurios yra apdraustos, taikoma kaip ir nuolaida, t.y.kitos kainos? Tam, kad įrodyti apdraudimą, ką užtenka atsinešti-Sodros knygutę su nr, ar reikia kažkokį lapą iš SOdros ar TLK išsiimti.
Atleiskit, kad trukdau jūsų brangų laiką tokiais klausimais, tačiau labai norėčiau sulaukti jūsų patarimo ir atsakymų.
Sėkmės visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildaja: 11 sausio 2009 - 07:25
Jei planuoji gimdyti BAK'e, apsilankyti pirma karta gali tik 37sav., t.y. tada, kai jau gali pasirasyti sutarti del gimdymo. del nuolatinio lankymosi nesciosios prieziurai verta gerai pagalvoti. nes uz tyrimus tikrai tektu nemazai moketi schmoll.gif
Teisingai supratai, kainos apdraustoms yra mazesnes (gimdymui). Pasirasant sutartele uztenka tureti Sodros knygele.

gal ir supratai jau, bet jei gimdymas prasideda anksciau 37sav. tuomet gimdyti tektu kitoje ligonineje. BAK'as gimdymus priima tik nuo 37sav. jei apziuros metu pamato, is nestumo istorijos, paaiskeja, kad galimos kokios komplikacijos, taip pat nepriima. geriau apie tai negalvoti 4u.gif taciau zinoti verta, kad turetum pasiruosus koki atsargini varianta 4u.gif

Lengvo nestumo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 01 11, 10:42)
Jei planuoji gimdyti BAK'e, apsilankyti pirma karta gali tik 37sav., t.y. tada, kai jau gali pasirasyti sutarti del gimdymo. del nuolatinio lankymosi nesciosios prieziurai verta gerai pagalvoti. nes uz tyrimus tikrai tektu nemazai moketi  schmoll.gif
Teisingai supratai, kainos apdraustoms yra mazesnes (gimdymui). Pasirasant sutartele uztenka tureti Sodros knygele.

gal ir supratai jau, bet jei gimdymas prasideda anksciau 37sav. tuomet gimdyti tektu kitoje ligonineje. BAK'as gimdymus priima tik nuo 37sav. jei apziuros metu pamato, is nestumo istorijos, paaiskeja, kad galimos kokios komplikacijos, taip pat nepriima. geriau apie tai negalvoti  4u.gif  taciau zinoti verta, kad turetum pasiruosus koki atsargini varianta  4u.gif

Lengvo nestumo  wink.gif

Ačiū už tikrai labai išsamią info. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 01 07, 20:41)
zinot, dar labai uzkniso anesteziologo nuolatinis epiduros pirsimas...., tikrai tas dalykas per skausmingus saremius erzino  bash.gif

Chaaaaa, mano mintis rasai...Vienu metu maniau nesusivaldysiu, nes buvau pasiryzus istempti be...Bet vis tik 'epidurinausi', ir po to labaii greitai pagimdziau. Gale paciam net jis norejo daugiau ileisti, bet mano gyd sake, kad gana jau:)))))))))) Nzn pavardes, su akinukais toks lieknas...Sake, labai geras anest., bet mane jis vienintelis nervino siek tiek...matai, jei nenoresi, tai neipirs to epiduro, bet man jau tokia faze buvo, kad niekaip...

QUOTE(Mildaja @ 2009 01 11, 07:25)
Labas rytas. Nors dar mažas mano nėštumo laikas, tačiau pradėjau skaityti apie gimdymą BAK-e.
    Norėjau paklausti-kada jūs pasirodėte ten pirmą kartą. t.y.kelintą nėštumo savaitę?

Galima bet kada. As asmeniskai lankiausi nuo 4-tos savaites visa nestuma pas gyd Ziobaka, man buvo labai svarbu kontaktuoti ir bendrauti su tuo gyd., pas kuri gimdysiu, nzn, gal cia as viena tokia:))))))) Jauciausi kaip namie tada:)))
KAi gimdai, reikia sodros kn., tikrai maziau kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2009 01 12, 18:03)
Chaaaaa, mano mintis rasai...Vienu metu maniau nesusivaldysiu, nes buvau pasiryzus istempti be...Bet vis tik 'epidurinausi', ir po to labaii greitai pagimdziau. Gale paciam net jis norejo daugiau ileisti, bet mano gyd sake, kad gana jau:)))))))))) Nzn pavardes, su akinukais toks lieknas...Sake, labai geras anest., bet mane jis vienintelis nervino siek tiek...matai, jei nenoresi, tai neipirs to epiduro, bet man jau tokia faze buvo, kad niekaip..

nepamenu, ar lieknas, lyg ir su akinukais...po teisybei nelabai pamenu, tik kad jis toks biski sveplai snekejo. gal cia tas pats ax.gif na, jis labai drasiai siulo epidura net ir paskutinemis minutemis, kas man sukele daug abejoniu, nes buvau iki gimdymo nemazai konsultavusi su keliais medikais siuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 01 12, 18:34)
nepamenu, ar lieknas, lyg ir su akinukais...po teisybei nelabai pamenu, tik kad jis toks biski sveplai snekejo. gal cia tas pats  ax.gif na, jis labai drasiai siulo epidura net ir paskutinemis minutemis, kas man sukele daug abejoniu, nes buvau iki gimdymo nemazai konsultavusi su keliais medikais siuo klausimu.

O gal tu zinai iki kada rekomenduoja ir iki kada galima darytis epidura..o kada jau ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSSTE @ 2009 01 12, 18:39)
O gal tu zinai iki kada rekomenduoja ir iki kada galima darytis epidura..o kada jau ne? g.gif

nuo 8cm nebereiketu, siaip jau 7cm atsidarymas yra riba smile.gif
tokia informacija turiu as wink.gif
Atsakyti