Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(starbee @ 2006 09 18, 13:02)
dariau grybų ikrą: grybai, morkos ir česnakai sumalami, viskas dedama į puodą ir pilama aliejaus. Troškinti pamaišant, kad neprisviltų. Gale įdėt prieskonių, druskos, pipiro. Sudėt į stiklainius. O žiemą atsidarai ir galima tepti ant duonos, arba dėt ant silkės thumbup.gif Laaabai skanu essen.gif

o vandens ar aliejaus normaliai pilam biski nereikia, o gal kepti geriau, o svogunai gal geriau vietoj česnakų, aš girdėjusi, kad labai skanu norėčiau pati išmeginti
Atsakyti
Merginos, 4u.gif Pirmąkart gyvenime savarankiškai sūdžiau grybus ir įtariu, kad kažką netaip padariau: gal druskos per mažai įdėjau ar per trumpai apviriau juos, nes pasižiūrėjau šiandien tai ant viršaus toks kaip besiformuojantis pelėsis ar kažkas ir skystis toks nelabai skaidrus. Grybus sūdžiau prieš 2 sav., laikau juos šaldytuve. Patarkite, ar įmanoma pataisyti padėtį: na gal dar kartą juos perplovus apvirti, ar jau viskas - mesti lauk. Na taip gaila būtų, juk tiek rinkta, valyta, virta g.gif
Atsakyti
gal dar ir gali pervirti, bet aš nerizikuočiau, žinai, juk grybas toks produktas, kad galima ir geriausiais apsinuodyt schmoll.gif gal parašys kas geriau išmano g.gif
Kitąsyk, tikrai nepagailėk druskos, juk geriau juos nupkauti ar pamirkyt nei išverst lauk unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Renačiukas @ 2006 09 20, 09:49)
Merginos,  4u.gif Pirmąkart gyvenime savarankiškai sūdžiau grybus ir įtariu, kad kažką netaip padariau: gal druskos per mažai įdėjau ar per trumpai apviriau juos, nes pasižiūrėjau šiandien tai ant viršaus toks kaip besiformuojantis pelėsis ar kažkas ir skystis toks nelabai skaidrus. Grybus sūdžiau prieš 2 sav., laikau juos šaldytuve.  Patarkite, ar įmanoma pataisyti padėtį: na gal dar kartą juos perplovus apvirti, ar jau viskas - mesti lauk. Na taip gaila būtų, juk tiek rinkta, valyta, virta  g.gif

Normalu, kad viršuje pelesis, tik kai naudosi viršų nuimk ir išmesk
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 09 20, 12:29)
Normalu, kad viršuje pelesis, tik kai naudosi viršų nuimk ir išmesk


Na vistiek neramu man verysad.gif . Aš žinau, kad normalu kai viršuje pelėsis, bet man labiausiai nepatiko, kad skystis kažkoks nelabai skaidrus. Na dar kartą atidžiai apžiūrėsiu visus stiklainius šįvakar, viriau per kelis kartus, druskos taip pat dėjau įvairiai. Tai visgi tikiuosi, kad ne visus grybus sugadinau unsure.gif
Merginos, kaip manote, o gal kuri tiksliai žinote (turiu galvoj gal grybavote kuri vakar ar užvakar ax.gif ), ar bus šį savaitgalį dar miške grybų. Dienomis šilta, va lyja šiandien, bet naktys jau vėsokos, tai sakau, gal jau viskas šiemet - grybai baigėsi verysad.gif Kaip žinoti, kada jau neverta lįsti miškan g.gif Atleiskitre už gal kvailus klausimus 4u.gif
Atsakyti
jai skystis blogas tai jau ismest reikia, as tai ušsudau ir tame ušsidytame skystyje laikau, bet pas man skystis niekad nepakeicia spalvos g.gif , o grybu tai manau, kad bus bet jau vyras neseniai atnese, tai man labai patiko kad apie 20 baravyku ir visi nesukirmyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutantė: 20 rugsėjo 2006 - 12:35
QUOTE(mutantė @ 2006 09 20, 13:33)
jai skystis blogas tai jau ismest reikia, as tai ušsudau ir tame ušsidytame skystyje laikau, bet pas man skystis niekad nepakeicia spalvos g.gif , o grybu tai manau, kad bus bet jau vyras neseniai atnese, tai man labai patiko kad apie 20 baravyku ir visi nesukirmyje


Teks išmest verysad.gif , o kad grybų dar yra miške thumbup.gif Bandysiu šį savaitgalį ieškot cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 09 18, 15:02)
o vandens ar aliejaus normaliai pilam biski nereikia, o gal kepti geriau, o svogunai gal geriau vietoj česnakų, aš girdėjusi, kad labai skanu norėčiau pati išmeginti

su svogūnais nemėginau, bet česnakas labai tiko ir labai skanu. Vandens pilt nereik, aš į puodą piliau tik aliejų, na tiksliai kiek jo piliau pasakyt negaliu, tiesiog reik žiūrėt, kad nebūtų sausa ir, kad galima būt patroškinti, tik maišyt reik dažnai ir virt ant mažos ugnies. Pamėgink su česnaku, man rodos žymiai skaniau nei su svogūnu, arba gali dėt to ir to. Ir nepamiršk druskos bei truputį pipiro wink.gif
jei darysi parašyk, kaip gavos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 21 rugsėjo 2006 - 10:20
Vyrai juokavo, kad net girdėti, kaip grybai miške auga lotuliukas.gif Maniškis užvakar tris krepšius baravykų partempė, bet tarp jų buvo ir pašalusių.
Atsakyti
Mes grybus džiovinam ir marinuojam. Anksčiau dar šaldydavom, bet nepasiteisino - neskanūs man jie, guminiai, jokio skonio ir kvapo. Taigi dabar didžiąją dalį sudžiovinam (o išdžiūvus ta didžioji dalis tampa mažąja tongue.gif ), bet džiovinimui niekad jų neplaunam - tik švariai nuvalom, supjaustom gabalais ir ant grotelių į orkaitę. Orkaitėj įjungiam ventiliatorių ir temp. 80 C. Išdžiūsta maždaug per parą, aišku, reikia prižiūrėti, pavartyti, net naktį dėl to kėliausi smile.gif Labai gražiai išdžiūsta, kvepia visi namai. Paskui dar palaikau savaitę kitą medvilniniam maišely arba popierinėj dėžutėj kambary, kad kvėpuotų ir galutinai išdžiūtų, o tada supilu į stiklainius ir sandariai uždarau. Popieriniuose maišeliuose ar dėžutėse palikti ilgam negalima, nes nugaruoja visas aromatas. Prieš naudojant sumalu kavalame į miltelius ir turbūt nėra geresnio prieskonio pagardinti padažus, sriubas, mėsą - na beveik visur tinka.

O grybų sūdymas, tai išvis - grybų gadinimas. Kas iš to grybo belieka, numirkius jį paskui kelis kartus vandeny?? Tuščias balastas, absoliučiai jokios naudingos medžiagos, nelieka jokių mineralinių medžiagų, n i č n i e k o. Pagal savo mitybinę vertę - juose esančius baltymus ir mineralines medžiagas - grybai lenkia daržoves, o sūdant visas tas gėris išpilamas lauk.
Atsakyti
O man tai gaila grybus paversti milteliais( džiovintus). Aš į sriubą, ypaš barščius, įmetu keletą galvučių, tai vaikai pirmiausia juos išgraibo. Taip pat džiovintus grybus naudoju virtinių , bandelių, cepelinų įdarui, silkei. Labai skanu pakepinti silkei svogūnų, saulėgrąžų ir (džiovintų, virtų, sumaltų)grybų. O grybų orkaitėje džiovinti nemokėjau, man jie sušuto. Labiau pasiteisino džiovinimas ant viryklės viršaus. Laikiau maišeliuose, dabar sudėjau į kartonines dėžutes. Kol grybai nesusmulkinti, kvapo ir skonio nepraranda.
Atsakyti
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.


Labai liuks marinatas - gavosi turbiniai grybukai. Ir greitai, ir paprasta, ir super skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti