Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(Žemaika @ 2006 08 28, 15:40)
Nuvalau grybus nuo žemių, šapelių ir pan. Neplaunu. Tada veriu ant medinių ar metalinių iešmų ( taip daugiau telpa) ir dedu į orkaitę, ar ant dujinės viryklės viršaus ( reikia pakelti nuo degiklių kokį 30 cm.). Tada ugnis ant minimumo, orkaitė praverta ir kantrybės, kantrybės lotuliukas.gif . Visi namai grybais kvepia. Išdžiūsta per kokias 3 paras, na, aišku džiovinu ne ištisai, nakčiai ar kai išvykstu iš namų išjungiu. Kol virtuvė buvo sena, dėdavau ant viryklės po porą plytų, ant jų iešmus ir džiovindavau. O dabar, kol vyras nesumeistravo stovelio, vakar pirmą kartą grybus padžioviau tik elektrinėje orkaitėje. Multifunkcinis oras ir 50 laipsnių Celsijaus. Reikia džiovinti (pagal instrukciją) uždarytoje orkaitėje, bet grybų daug, sultys varva, tai džiovinu pradariusi. Instrukcijoje rašo, kad džiovinti reikia 8 val, po to pradaryti ir pabaigti džiovinti, bet manau, kad užtruks gerokai ilgiau. Daug vargo, energijos, bet koks malonumas valgyti barščius , ar virtinukus su džiovintais grybais thumbup.gif

Ačiū už atsakymą.
Panašiai ir aš dariau. Elektrinėje orkaitėje su karštu oru. Tik aš grybus supjausčiau ir ant folijos išdėliojau, tai taip greičiau, išdžiūvo maždaug per 24 val. Pradžioj laikiau uždarytas dureles, tai nieko gero, labai daug vandens susidarė. Nupyliau tas sultis, po to jau laikiau atidarytas dureles.
Atsakyti
QUOTE(Nikusha @ 2006 09 04, 15:08)
Ačiū už atsakymą.
Panašiai ir aš dariau. Elektrinėje orkaitėje su karštu oru. Tik aš grybus supjausčiau ir ant folijos išdėliojau, tai taip greičiau, išdžiūvo maždaug per 24 val. Pradžioj laikiau uždarytas dureles, tai nieko gero, labai daug vandens susidarė. Nupyliau tas sultis, po to jau laikiau atidarytas dureles.

Žinai, man tai daug geriau grybai džiūsta ant dujinės viryklės viršaus. Kokie 4 aukštai grybų išdžiūsta panašiai irgi per 24 val. Daugiau orkaitėje nebedžiovinsiu: grybai persigeria sultimis, pakeičia spalvą ir kvapą, ilgiau džiūna schmoll.gif
Atsakyti
Mergaitės, patarkit. Bandysiu savaitgalį prisigrybavus, marinuoti jūsų pateiktais receptais. Tik sakykit, sterelizavus supilti grybukus, kiek suprantu iki viršaus. Ir ar poto reikia užsukus stiklainį apversti? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
stiklainiuką reik apversti, kaip ir visų konservantų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 05, 06:51)
stiklainiuką reik apversti, kaip ir visų konservantų bigsmile.gif

Ačiū už patikslinimus 4u.gif Tik sakykit, iki pat viršaus grybukais uždėti sloikiuką g.gif Ir kiek laiko palaikyti apverstą smile.gif
Atsakyti
stiklainiuką palieku nakčiai, kai darau vakare, o grybų neprikemšu, geriau, kad jie laisvai būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šiemet pirmą kartą bandžiau džiovinti grybus... regis sudegė blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 09 06, 20:36)
Šiemet pirmą kartą bandžiau džiovinti grybus... regis sudegė  blink.gif  lotuliukas.gif

Kaip sakoma, pirmas blynas prisvilo lotuliukas.gif . Nenusimink, džiovinti reikia ant minimalios liepsnos, pakėlus nuo liepsnos apie 20 ir daugiau cm. Pas mane kaip tik džiūsta ketvirta "porcija" keturiais aukštais. Kiek džiovinau orkaitėje visada " sudegdavo" (persigerdavo sultimis, patamsėdavo ir tapdavo aitrūs. Dabar džiovinu ant naujos Elektolux dujinės kaitlentės thumbup.gif. Baravykai baltutėliai, o kvapas... Išdžiūsta per gerą parą su trupučiu (čia visi 4 aukštai). Jei džiovinčiau vienu aukštu, truktų kokias 6 val. Kai sudžiūsta apatinis aukštas, grybus nurenku ir leidžiu į apačią kitus iš viršaus. Apačioje džiūsta geriausiai. Sėkmės džiovinant. Visus vargus atpirks baršteliai su džiovintais baravykais, ar kiti patiekalai.
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 09 06, 20:36)
Šiemet pirmą kartą bandžiau džiovinti grybus... regis sudegė  blink.gif  lotuliukas.gif

nenusimink, kitą kartą tikrai pavyks, juk niekas negimstam viską mokėdami bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 05, 17:27)
stiklainiuką palieku nakčiai, kai darau vakare, o grybų neprikemšu, geriau, kad jie laisvai būtų biggrin.gif

Ačiū už patarimus. Tik va, kaži kaip grybus džiovinti kai namuose elektrinė, o ne dujinė plytelė g.gif Tikrai baisu sudeginti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 07, 12:14)
Ačiū už patarimus. Tik va, kaži kaip grybus džiovinti kai namuose elektrinė, o ne dujinė plytelė  g.gif Tikrai baisu sudeginti  unsure.gif

Manau taip pat, kaip ir ant dujinės 4u.gif
Atsakyti
NEBUTINA,GALIMA LAIKYTI IR RUSYJE ARBA GARAZE
Atsakyti