Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

Jeigu šaltas rūsys, tai galima ir rūsyje, bet jeigu šiltas, tai geriau šaldytuve. Kaime aš laikau rūsyje, o kai parsivežu į Vilnių - šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2006 08 16, 16:15)
Jūs man pasakykit, ar tuos marinuotus stiklainiuose būtina šaldytuve laikyti? blush2.gif  Gal užtektų kokiam garaže? Būsiu dėkinga parašiusiom.

Marinuoti grybai puikiausiai išsilaiko ir nebaisiai šaltame daugiabučio rūsyje, tik per metus būtinai reikia sunaudoti.
Atsakyti
Na mūsų šeima labai mėgsta grybauti,tai kai prisidarom.Visus laikom sodo rūsyje,nes jis šaltas,o atsivežam į miestą po kelis stiklainiukus,tai laikau šaldytuve.Grybus tik džiovinam ir marinuojam.Norėčiau ir užsišaldyti,bet neturiu didelio šaldikllio,o kol prasideda grybai,tai prifarširuoju daržovėm ir uogom smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot receptuka su tomatu kazkaip daro.
Atsakyti
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.


Išbandžiau šitą receptą. Tikiuosi gavosi gerai.
Po kiek dienų pradeda šaudyti grybai, jei jie blogai sumarinuoti????
Kad žinočiau kada ko tikėtis..... fear.gif
Papildyta:
QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 10:40)
Galiu. Visą dieną ieškojau ir radau. Rašykitės.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.  brunette.gif


Ir šitą išbandžiau. Lauksiu rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2006 08 16, 16:15)
Jūs man pasakykit, ar tuos marinuotus stiklainiuose būtina šaldytuve laikyti? blush2.gif  Gal užtektų kokiam garaže? Būsiu dėkinga parašiusiom.

Aš marinuotus laikau rūsyje, kuris tikrai nėra šaltas. Laikosi puikiausiai, valgėme 2-jų metų senumo ir viskas thumbup.gif gyvi bigsmile.gif
Atsakyti
as irgi abu isbandziau, labai panasus, ziuresim kas gausis smile.gif
Atsakyti
Kol kas dar stovi. Ir dangteliai neišsipųtę..... thumbup.gif
Ragavau, nugi skanūs (liko nepilnas stiklainis, kai pilsčiau grybus).... drinks_cheers.gif
Atsakyti
O džiovinat kaip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikusha @ 2006 08 28, 10:09)
O džiovinat kaip? ax.gif

Nuvalau grybus nuo žemių, šapelių ir pan. Neplaunu. Tada veriu ant medinių ar metalinių iešmų ( taip daugiau telpa) ir dedu į orkaitę, ar ant dujinės viryklės viršaus ( reikia pakelti nuo degiklių kokį 30 cm.). Tada ugnis ant minimumo, orkaitė praverta ir kantrybės, kantrybės lotuliukas.gif . Visi namai grybais kvepia. Išdžiūsta per kokias 3 paras, na, aišku džiovinu ne ištisai, nakčiai ar kai išvykstu iš namų išjungiu. Kol virtuvė buvo sena, dėdavau ant viryklės po porą plytų, ant jų iešmus ir džiovindavau. O dabar, kol vyras nesumeistravo stovelio, vakar pirmą kartą grybus padžioviau tik elektrinėje orkaitėje. Multifunkcinis oras ir 50 laipsnių Celsijaus. Reikia džiovinti (pagal instrukciją) uždarytoje orkaitėje, bet grybų daug, sultys varva, tai džiovinu pradariusi. Instrukcijoje rašo, kad džiovinti reikia 8 val, po to pradaryti ir pabaigti džiovinti, bet manau, kad užtruks gerokai ilgiau. Daug vargo, energijos, bet koks malonumas valgyti barščius , ar virtinukus su džiovintais grybais thumbup.gif
Atsakyti
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)

grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
Atsakyti
QUOTE(gugile @ 2006 08 30, 18:17)
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)

grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...


As taip pat sitaip darau tik dar dedu morku, sutarkuoju ir patroskinu keptuveje thumbup.gif
Papildyta:
Gal kuri nors konservuojat grybus su kopustais ar gal zinot kokiu receptuku ax.gif
Atsakyti