QUOTE(Paladė @ 2014 09 02, 13:37)
viliojančiai atrodo Ulės receptas, bet tikiu, kad negali stovėt rūsy, ten beveik nėr konservuojančių medžiagų
Tik šaukštas druskos trims kg daržovių
Ule, atsiliepkit, gal patobulinote receptą?
QUOTE(aneta23 @ 2014 09 02, 15:01)
Labutis.Nors as ne Ule,bet pasisakysiu.Druskos dejau daugiau biskuti ir tikrai gerai issilaiko iki pat naujo sezono.Pas mane daugiabucio rusys ir tikrai nera labai saltas.
Pernai dariau pagal Ulės recepta - šauniai gavosi ir tikrai puikiai laikosi paprastame nešaltame rusyje
atsidarius nori šaltus nori šildyk
Kai atsivežiau recepta ir ruošiausi daryti mama prisiminė savo studijų laikus ir kad būtent taip darydavo jos "mergautiniais" laikais - taigi senas patikrintas receptas
P.S. konservuojanti medžiaga kaip suprantu yra pomidorų padažas -jis turėtų būti rūgžtokas - na kaip tarybiniais laikais (aš naudojau Kėdainių -tradicinį).
Gal kas žino paprasta marinavimo recepta grybams savo sultyse?
Papildyta:
Kažkada kažkur skaičiau receptą apie prieskonius naminius žiemai su džiovintais grybais ten kiek pamenu džiovinti grybai, sviestinės žolelės, krakmolas ar kažkas panašaus - gal kas tiksliau žino tokį receptą ir jo proporcijas