QUOTE(Ulė @ 2011 09 19, 08:54)
Grybų mišrainė žiemai
1 kg. virtų grybų
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
500 ml. pomidorų padažo
500 ml. aliejaus
šaukštas druskos
šaukštelis pipirų
muskato riešuto, kalendros miltelių
rozmarino šakelė, lauro lapai
Grybus nuvalyti, smulkiai supjaustyti, dėti į vandenį ir virti iki užvirimo, kol susidarys putos, tuomet nuimti nuo ugnies viską gerai perplauti ir vėl dėti į puodą ir virti 15-20 min. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais. Į troškinimo indą, keptuvę ar puodą pilame aliejų, kepiname svogūnus, morkas, kai suminkštėja šiek tiek dedame grybus. Viską apkepame dar apie 10 min.
Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų padažą, permaišome ir troškiname dar 10-15 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
1 kg. virtų grybų
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
500 ml. pomidorų padažo
500 ml. aliejaus
šaukštas druskos
šaukštelis pipirų
muskato riešuto, kalendros miltelių
rozmarino šakelė, lauro lapai
Grybus nuvalyti, smulkiai supjaustyti, dėti į vandenį ir virti iki užvirimo, kol susidarys putos, tuomet nuimti nuo ugnies viską gerai perplauti ir vėl dėti į puodą ir virti 15-20 min. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais. Į troškinimo indą, keptuvę ar puodą pilame aliejų, kepiname svogūnus, morkas, kai suminkštėja šiek tiek dedame grybus. Viską apkepame dar apie 10 min.
Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų padažą, permaišome ir troškiname dar 10-15 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
O kur patartina sia misraine laikyti?Jei laikysiu bute,tamsiam kambariuke?Kaip tik turiu grybu,noriu nauja receptuka isbandyti,butent sis labai vyliuoja