galima sunaudoti pvz apkepti su svogunais ir grietine, tikrai nemesti lauk
QUOTE(Vilmena @ 2011 12 27, 23:32)
sveikos, norejau paklausti, kaip tinkamai laikyti pievagrybius ilgesni laika.
Isanksto aciu uz atsakyma
Isanksto aciu uz atsakyma
as juos pamarinuoju pagal si recepteli;
GRYBAI MARINUOTI GARSTYČIOSE
- 1 l šviežių grybų (šaldytų, konservuotų)
Marinatas
- 3 v. š. saldžių garstyčių
- 5- 6 skiltelės česnako
- petražolės, krapai, juodieji pipirai ir t. t.
- 50 ml aliejaus
- 1 v. š. 8% acto
- 1/ 2 a. š. druskos
- Šviežius grybus (šaldytus atšildyti) apkepti, kol išsiskirs sultys.
- Apkeptus grybus (konservuotus) dėti į indelį ir sumaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais.
- Sumaišyti visus marinato ingredientus.
- Užpilti grybus, išmaišyti, uždengti ir dėti 6- 8 valandoms į šaldytuvą (per tą laiką kelis kartus pamaišyti).
P.S. jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau acto.
Jei neturite saldžių garstyčių (labai svarbus ingredientas), įdėkite į paprastas garstyčias šaukštą medaus.
QUOTE(Vilmena @ 2011 12 27, 23:32)
sveikos, norejau paklausti, kaip tinkamai laikyti pievagrybius ilgesni laika.
Isanksto aciu uz atsakyma
Isanksto aciu uz atsakyma
Turiu receptuką marinuotiems pievagrybiams. Čia parašiau apytikslias normas produktų, aš ragauju marinatą - ko, mano nuomone, trūksta - dadedu.
Pievagrybiai - 500 gr.,
druska - 1,5 arbat.šaukšteliai,
cukrus - 1 arbat.šaukštelis,
1 citrinos sultys,
vanduo - 200 ml.,
česnakas - 3 "dantukai",
krapai, lauro lapeliai, juodi pipirai žirneliais.
Marinavimui pasirinkti mažesnius pievagrybius, kad būtų neatsidariusios kepurėlės, tada pievagrybiai nepajuoduos. O jei pasirinksime visiškai mažyčius pievagrybius marinavimui, tai jie marinuoti bus visiškai balti, gražūs.
Pievagrybius gerai nuplauti. Didesnius grybus supjaustyti, česnaką smulkiai supjaustyti, sudėti į puodą, supilti vandenį ir visus kitus produktus sudėti į puodą (išskyrys citrinos sultis). Verdame uždengtus apie 5 minutes nuo užvirimo. Nukeliame nuo ugnies ir supilame citrinos sultis. Vėl uždengiame ir pastatome šaltai 4 valandoms. Išimame iš puodo marinuotus grybukus, ir galima jau naudoti maistui.
Jei norime vėliau juos naudoti, tai stikliniame inde (geriausia stiklainyje) juos laikyti šaldytuve tam pačiam marinate.
Merginos,o grybus saldote zalius-ar apvirtus?
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 11, 10:42)
Merginos,o grybus saldote zalius-ar apvirtus?
Apverdu tik voveraites, visus kitus šaldau žalius
as apvirtus saldau, voveraites truputi gumines gaunasi, na bet juk tai saldytas produktas
išvirtas voveraites sudedu į stiklainius ir užpilu karstu sūrymu (1l vandens/1 š. druskos) pasterizuoju 0,75 stiklainį apie 45 min. Žiemą gali daryt su jom ką tik nori, taip kaip su šviežiom
QUOTE(cezi @ 2012 06 27, 23:54)
išvirtas voveraites sudedu į stiklainius ir užpilu karstu sūrymu (1l vandens/1 š. druskos) pasterizuoju 0,75 stiklainį apie 45 min. Žiemą gali daryt su jom ką tik nori, taip kaip su šviežiom
Pasterizavimo laikas kaip skaiciuojamas? Nuo tada kai sudejom stiklainius kaitinimui, ar kai jau uzverda?
ar jau yra voveraiciu