At4jau pasiūlyti vieną sena receptą,jis yra išbandytas keleto kartų,gal kam nors bepatiks.
reikės:
grybų{mazdaug 5kg.}
200ml. acto,
100g. druskos,
20-30 pipiru,
lauro lapeliu,
250g. svogunu,
300g.morkų,
nuvalytus grybus pavirkite10-12min.,išgriebkite ir nuvarvinkite.
Užvirinkite litrą vandens,berkite į jį cukrų,druską,prieskonius,sudėkite sutarkuotas morkas,žiedeliais pjaustytus svogūnus,pilkite actą ir virkite 5min.
Grybus krėskite į stiklanius,užpilkite karštu marinatu ir pasterizuokite 30-40min
p.s aš,noriu išsakyti savo nuomonę,kad kaip bebūtų,bet grybus reikia pasterizuoti.
Aš,buvau apsinuodijusi grybais,tai su jais elgiuosiu atsargiai.
QUOTE(grazutee @ 2011 09 14, 12:40)
Jau daug metu darau panasia misraine ziemai,laikosi puikiai ir tikrai labai skani.
Aciu uz info.
Beje, mergaites kaip reikalai su grybais miske, pati nebuvau, bet sako, kad nera, o jei ir yra tai sukirmije labai. gal bvote kas siom dienom grybauti?
Siandien grizau su kibiru lepsiuku ir per geras 2 val pririnkau
Kur cia taip tie lepsiukai auga?
uz Seredziaus..
Grybų mišrainė žiemai
1 kg. virtų grybų
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
500 ml. pomidorų padažo
500 ml. aliejaus
šaukštas druskos
šaukštelis pipirų
muskato riešuto, kalendros miltelių
rozmarino šakelė, lauro lapai
Grybus nuvalyti, smulkiai supjaustyti, dėti į vandenį ir virti iki užvirimo, kol susidarys putos, tuomet nuimti nuo ugnies viską gerai perplauti ir vėl dėti į puodą ir virti 15-20 min. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais. Į troškinimo indą, keptuvę ar puodą pilame aliejų, kepiname svogūnus, morkas, kai suminkštėja šiek tiek dedame grybus. Viską apkepame dar apie 10 min.
Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų padažą, permaišome ir troškiname dar 10-15 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
1 kg. virtų grybų
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
500 ml. pomidorų padažo
500 ml. aliejaus
šaukštas druskos
šaukštelis pipirų
muskato riešuto, kalendros miltelių
rozmarino šakelė, lauro lapai
Grybus nuvalyti, smulkiai supjaustyti, dėti į vandenį ir virti iki užvirimo, kol susidarys putos, tuomet nuimti nuo ugnies viską gerai perplauti ir vėl dėti į puodą ir virti 15-20 min. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais. Į troškinimo indą, keptuvę ar puodą pilame aliejų, kepiname svogūnus, morkas, kai suminkštėja šiek tiek dedame grybus. Viską apkepame dar apie 10 min.
Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų padažą, permaišome ir troškiname dar 10-15 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
Ule, kaip skaniai atrodo. Butinai darysiu, tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 19, 13:37)
tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom
Radome tik pietums
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 19, 12:37)
Ule, kaip skaniai atrodo. Butinai darysiu, tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom
mes vaziuojam salia namu, taj per savaite bendroj sumoj 8 kibirai dviese
Jatau kiek grybu ranat, Ule. jei ne paslaptis kur gyvenate?
Sveikos,
man labai patiko aktoriaus Sauliaus Sipario receptas.
Apverdi grybus,sumali mėsmale į šaldymo maišelius ir užšaldoma.
Jis nenaudoja jokių priedų.
Gal kam patiks.
man labai patiko aktoriaus Sauliaus Sipario receptas.
Apverdi grybus,sumali mėsmale į šaldymo maišelius ir užšaldoma.
Jis nenaudoja jokių priedų.
Gal kam patiks.
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 20, 20:45)
Jatau kiek grybu ranat, Ule. jei ne paslaptis kur gyvenate?
Prie Jures misku
siemet tikrai visi skundzias,kad neranda, man jau nepatogu ir pasakot, mandagiai nutyliu
ryt vel vaziuojam, ziuresim kaip bus