Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(rasike @ 2010 09 26, 14:15)
gal apie 20-25 minutes kepinau g.gif


Aciu uz skubu atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 26, 09:30)
o morkas ir cesnakus malete mesmale?

sakykite o morkos virtos ar zalios?
gal kas galetu greit atsakyti 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 09 29, 13:13)
sakykite o morkos virtos ar zalios?
gal kas galetu greit atsakyti 4u.gif  4u.gif

zalias sudejau ir troskinai bei cesnakus, taip zalius sudejau, o troskinau 1.5 val. gavosi gerai viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 29, 13:45)
zalias sudejau ir troskinai bei cesnakus, taip zalius sudejau, o troskinau 1.5 val. gavosi gerai viskas ax.gif

aciu 4u.gif

as vakar dar tokius miltelius dariau bigsmile.gif

Reikės:

200 gr. dž. grybų
2 šaukštų krakmolo
3 šaukštų džiovinto žolelių mišinio (aš naudojau "žoleles sviestui" česnakas, raudonėlis,druska, svogūnai, raudonoji paprika, pomidorai)

Grybus permalti mėsmale, suberti krakmolą ir prieskonius, viską gerai išmaišyti ir sandariai uždaryti.
Krakmolas neleis sudrėkti milteliams ir naudojant tirštins.
Labai aromatingas prieskonis gavosi, džiaugiuosi smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 30 rugsėjo 2010 - 08:03
Šiemet dar negrybavot cool.gif keliam temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Prasidėjo grybavimo metas smile.gif Vakar ruošiau voveraites žiemai. Idėja tikrai ne mano, bet pasikartosiu, nes labai skanu. Kelintus metus taip darau smile.gif Apverdu voveraites (apie 30 min.) Pakepinu svogūnus su morkomis nemažame kiekyje aliejaus, įdedu pomidorų padažo, aišku druskos, pipirų, lauro lapelių, į pabaigą suverčiu grybus, šiek tiek patroškinu ir viską sukrečiu į iškaitintus stiklainius. Laikosi visą.žiemą. Kadangi mano šeimyna labai mėgsta silkę, tai tokį grybų ruošinį sumaišau su supjaustyta silke ir į stalą (aš ir vadinu "silkės pagardai")thumbup.gif Aišku, ir vienas troškinukas labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Turiu toki klausimeli apie tuos karciuosius zuikio baravykus:apie ju kartuma nieko nezinojau tai ir viriau kartu su visais grybais ,veliau suzinojau kad jie nevalgomi..ar tiesa?Paragavus grybai istiesu buvo kartus,kazkas minejo kad acte kartumas dingsta,dar kazkas sake,kad nuplikina verdanciu vandeniu,tai net nezinau kuom tiketi,mesti lauk ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 19, 17:40)
Turiu toki klausimeli apie tuos karciuosius zuikio baravykus:apie ju kartuma nieko nezinojau tai ir viriau kartu su visais grybais ,veliau suzinojau kad jie nevalgomi..ar tiesa?Paragavus grybai istiesu buvo kartus,kazkas minejo kad acte kartumas dingsta,dar kazkas sake,kad nuplikina verdanciu vandeniu,tai net nezinau kuom tiketi,mesti lauk ar ne?


Aišku meskit ir galvos nesukit.
Atsakyti
Nežinau ar čia tas pats grybas, bet vadinam pienėmis . Tai irgi kartūs, bet pavirus du kartus visas kartumas dingsta . Užsišaldžiau ir žiemą skaniai valgiau thumbup.gif
Atsakyti
As siemet prisigrybavau jau voveraiciu, bet jas saldzu, o va dar prisirinkau umedziu ir vokietuku tai pagal pzystamos recepta pasidariau tokia grybu ikra :

Grybus isverdam, o morkas, paprikas, daug cesnako sukepam. Baigiant kepti sudedam grybus ir dar pakepinam, galima deti adzikos ar astraus pamidoru padazo. Veliau viska suverciau i bliuda ir su blenderiu sutryniau. Priekonius naudojau paprastus : druska pipiras, saldzioji paprika, petruska... Man gavosi labai skanu ir du stiklainius per pora dienu suvartojom net nepjausdami thumbup.gif
Dabar galvoju kaip padaryti, kad ta turini islaikyti iki ziemos ???? Nes grybausiu dar tikrai 4u.gif Ar uztenka iskaitinti stiklainius ir uzdaryti, apversti ir viskas, ar reiketu dar kokio ten acto pilti ??? Niekad nieko neruosiau ziemai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2011 08 19, 21:05)
As siemet prisigrybavau jau voveraiciu, bet jas saldzu, o va dar prisirinkau umedziu ir vokietuku tai pagal pzystamos recepta pasidariau tokia grybu ikra :

Grybus isverdam, o morkas, paprikas, daug cesnako sukepam. Baigiant kepti sudedam grybus ir dar pakepinam, galima deti adzikos ar astraus pamidoru padazo. Veliau viska suverciau i bliuda ir su blenderiu sutryniau. Priekonius naudojau paprastus : druska pipiras, saldzioji paprika, petruska...  Man gavosi labai skanu ir du stiklainius per pora dienu suvartojom net nepjausdami  thumbup.gif 
Dabar galvoju kaip padaryti, kad ta turini islaikyti iki ziemos ???? Nes grybausiu dar tikrai  4u.gif  Ar uztenka iskaitinti stiklainius ir uzdaryti, apversti ir viskas, ar reiketu dar kokio ten acto pilti ??? Niekad nieko neruosiau ziemai  blush2.gif

Patikek acto tikrai reikia ir gan nemazai,as tai ragauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2011 08 19, 18:44)
Nežinau ar čia tas pats grybas, bet vadinam pienėmis . Tai irgi kartūs, bet pavirus du kartus visas kartumas dingsta . Užsišaldžiau ir žiemą skaniai valgiau  thumbup.gif

vargu ar čia tas pats grybas, tai greičiau į rudmėsę panašus kartūs grybai, o ne į baravyką
Atsakyti