Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.


Piengrybis paberžis(pukuote, vilnele)Lactarius torminosus
[url=http://img835.imageshack.us/i/pukuote.jpg/][img]II kategorijos vartojamas sūdytas ir marinuotas.
vėlgi randu , kad jau pakanka silpnai sūdytam vandeny parą palaikyt kelis kart pakeičiant vandenį.Bobutės sako, kas galima 2 kart nuvirt ir nereiks mirkyt.Ar ruošė kas piengrybius maistui?
[/quote]

As siemet irgi pirma karta reikalu su siais grybais turejau. Padariau taip, kaip mociute seniau darydavo: nuvaliusi paviriau apie 10 -15 min ir paragavau -kartumo visiskai nebesijaute. Beje, i vandeni druskos visai nedejau. Tuomet nuvarvinau ir dejau sluoksniais pasudydama ir cesnako bei lauro lapu "pametydama". Dabar lieka sulaukti, kol isisures ir ziuresim kas ten gavosi ax.gif
Atsakyti
labas vakarelis
ar zinote ka galima daryti su zvynabudemis (musmires primena - aukstas stiebas, dideles pilkos galvos). as nuplaunu, ir apvolioju miltuose su prieskoniais ir i keptuve labai skanu, bet turiu nemazai reiktu ka padaryti.
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 09 15, 19:28)
labas vakarelis
ar zinote ka galima daryti su zvynabudemis (musmires primena - aukstas stiebas, dideles pilkos galvos). as nuplaunu, ir apvolioju miltuose su prieskoniais ir i keptuve labai skanu, bet turiu nemazai reiktu ka padaryti.

Žvynabudė arba skėtinė stambiažvynė(macrolepiota procera) vartojama šviežia , sūdyta ir džiovinta.Sako , kad labai skanu.Manau tinka kitų grybų receptai.Pati nerenku, bijau supainiot su musmirėm.
Užtat šiandien prisirinkom tampriojo baravyko irgi pirmą kartą, džiovint tinka, žiūrėsiu kas gausis.Į stiklainius jau neturiu sveikatos kraut ir nesuvalgysim tiek.
Žmonės sako neatmena tokių grybingų metų.Makavykus nunešėm priduot, o tai juos šienaut galima.
Papildyta:
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 09 15, 18:07)

As siemet irgi pirma karta reikalu su siais grybais turejau. Padariau taip, kaip mociute seniau darydavo: nuvaliusi paviriau apie 10 -15 min ir paragavau -kartumo visiskai nebesijaute. Beje, i vandeni druskos visai nedejau. Tuomet nuvarvinau ir dejau sluoksniais pasudydama ir cesnako bei lauro lapu "pametydama". Dabar lieka sulaukti, kol isisures ir ziuresim kas ten gavosi ax.gif

Vat kažkaip taip ir sako , kad labai skanu, tik iki sūdymo nežinau kaip geriau, mirkyt ar virt kelis kart.Per nakt mirkiau tai pusė pajuodo ,išmečiau, paskui viriau ir nebeliko kada žaist, ko gero visas išmesiu, o sekantį kart irgi nemirkysiu.
Tik sūdyt kokiam inde dar neatrandu.
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2010 09 15, 21:13)

Vat kažkaip taip ir sako , kad labai skanu, tik iki sūdymo nežinau kaip geriau, mirkyt ar virt kelis kart.Per nakt mirkiau tai pusė pajuodo ,išmečiau, paskui viriau ir nebeliko kada žaist, ko gero visas išmesiu, o sekantį kart irgi nemirkysiu.
Tik sūdyt kokiam inde dar neatrandu.


Tai ir as sprendziau dilema -apvirti ar mirkyti, bet nusprendziau apvirti. Vieno karto pakako, kad neliktu kartumo. Patamsejo truputi, zinoma, nebeliko tokie grazus kaip buvo, bet pajuosti tai nepajuodavo. O sudymui sudejau sluoksniais i emaliuota puoda. Belieka laukti rezultato 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2010 09 14, 19:26)
Gudukas arba vokietukas arba kalpokas (Rozites caperata) III kategorijos grybas vartojamas šviežias , sūdytas, marinuotas, džiovintas ir šaldytas.

Merginos, kaip saldote kalpokus. As vienais metais prisisaldziau zaliu, tai teko ismest, tokie guminiai pasidare doh.gif Girdejau kad kaskaip su aliejumi paruosia saldymui gal kuri zinot g.gif
Atsakyti
Aš tai grybų nešaldau, vietos nebėr.Ir man klausimas toks kyla.Negalima rinkti šalnų pakąstų grybų, tai kaip žmonės ryžtasi žalius grybus šaldyt.Man regis būtinai reikia apvirti.Giminės šaldo, tai druskos vos vos deda apverda ir šaldiklin.Tada jau galima bile kaip ištraukus ruošt.Riebalai šaldymui kiek girdėjau geriausia - sviestas, tik užpylus jau nebegalima virint, o iš kart šaldyt.Kaip aliejus užšąla, aš nežinau.
Papildyta:
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 09 15, 22:26)
Tai ir as sprendziau dilema -apvirti ar mirkyti, bet nusprendziau apvirti. Vieno karto pakako, kad neliktu kartumo. Patamsejo truputi, zinoma, nebeliko tokie grazus kaip buvo, bet pajuosti tai nepajuodavo. O sudymui sudejau sluoksniais i emaliuota puoda. Belieka laukti rezultato 4u.gif

Gal acto reikia įpilt, pas mane irgi papilkėjo, o svečiuose esu valgius baltas.Tik jau nebepamenu ir kur.Bet verta terliotis ,skanu, man ypač salotoms.
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2010 09 16, 12:29)

Gal acto reikia įpilt, pas mane irgi papilkėjo, o svečiuose esu valgius baltas.Tik jau nebepamenu ir kur.Bet verta terliotis ,skanu, man ypač salotoms.


Linkon, gal galite pasidalinti kaip gaminate tas salotas? As isivaizdavau, kad bus skanu sumaisyti grybus su grietine, ideti svoguno, pipiru ir valgyti su karstom virtom bulvem, bet salotos irgi liuks ideja.
Ir beje, ar tas salotas gaminate butent su pukuotem, ar ir su kitokiais sudytais/ raugintais grybais?
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 09 16, 16:03)
Linkon, gal galite pasidalinti kaip gaminate tas salotas? As isivaizdavau, kad bus skanu sumaisyti grybus su grietine, ideti svoguno, pipiru ir valgyti su karstom virtom bulvem, bet salotos irgi liuks ideja.
Ir beje, ar tas salotas gaminate butent su pukuotem, ar ir su kitokiais sudytais/ raugintais grybais?

Ne visad grybų toks pasirinkimas ,kaip šiemet.Dažniausiai tenkindavausi giminių lauktuvėm,gal todėl ir skonis taip įsiminė.Nieko mandro neišgalvadavau su salotom,dažniausiai taip ir darydavau kaip aprašei tik dar man labai tinka žalumynais apibarstyt.Bet kai turimas nedidelis kiekis grybų tada eidavo tik kaip papildomi prie kitų daržovių,silkių.Ir vat piengrybiai turi kitokį skonį nei baravykiniai, gal kad rečiau juos valgom , bet man skaniau.
Atsakyti
QUOTE(Linkon @ 2010 09 16, 19:40)
Ne visad grybų toks pasirinkimas ,kaip šiemet.Dažniausiai tenkindavausi giminių lauktuvėm,gal todėl ir skonis taip įsiminė.Nieko mandro neišgalvadavau su salotom,dažniausiai taip ir darydavau kaip aprašei tik dar man labai tinka žalumynais apibarstyt.Bet kai turimas nedidelis kiekis grybų tada eidavo tik kaip papildomi prie kitų daržovių,silkių.Ir vat piengrybiai turi kitokį skonį nei baravykiniai, gal kad rečiau juos valgom , bet man skaniau.


Tada viskas aisku, galvojau, kad gal dar ir kokias kitokias salotas esate isbandziusi. As, tiesa sakant, tai tik vaizda sudytu grybu atsimenu, o skonio jau nebe tongue.gif , nes labai seniai tai buvo. Na siemet turesiu galimybe prisiminti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 13, 13:19)
uzsukami dangteliai tinka? kur laikote, nesupelija g.gif aciuka uz atsakymus 4u.gif
p.s. na va padariau pagal Jusu recepteli ir liko siek tiek marinato, ar ji galima kelias dienas laikyti ir kita partija paruosti?

georgiana

manau kad galima.man paciai iseina visada tiek kad nelieka kitam kartui ,bet manau kad nieks neatsitiks jei palaikysit juk cia marinatas,gi kai marinuoju agurkus marinatas ir keleta dienu pastovi ir jam viskas buna gerai.
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2010 09 17, 22:49)
georgiana

manau kad galima.man paciai iseina visada tiek kad nelieka kitam kartui ,bet manau kad nieks neatsitiks jei palaikysit juk cia marinatas,gi kai marinuoju agurkus marinatas ir keleta dienu pastovi ir jam viskas buna gerai.

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reims @ 2010 09 11, 16:15)
Merginos kas per grybas?
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Mes vadinam netikrom voveruškom.Valgomi smile.gif
Atsakyti