Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(daiveee @ 2010 09 11, 23:25)
galiu pasiulyt super recepta grybams....
2litrai vandens,8saukstai cukraus,5sauksteliai druskos,1stikline acto=isverdam marinata+pipiru karciuju,kvepianciu ir lauro lapu.Karstu marinatu uzpilam nuvalytus,apvirtus grybus ir laikom para.Po to uzkaitinam grybus su siuo marinatu ir uzvakuojam.Pabandykit  grybai super skonio o marinata tiesiog galima isgerti...skanaus....

uzsukami dangteliai tinka? kur laikote, nesupelija g.gif aciuka uz atsakymus 4u.gif
p.s. na va padariau pagal Jusu recepteli ir liko siek tiek marinato, ar ji galima kelias dienas laikyti ir kita partija paruosti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 13 rugsėjo 2010 - 12:31
Man labai svarbus klausimas iskilo- kokius dangtelius grybu marinavimui naudoti, ar butinai tuos konservavimui, plonus( kur su masinkele uzspaudziami, arba uzsukami), ar tinka ir tie, kur buna kecupo(paprastai uzsukami/atsukami)? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2010 09 14, 00:16)
Man labai svarbus klausimas iskilo- kokius dangtelius grybu marinavimui naudoti, ar butinai tuos konservavimui, plonus( kur su masinkele uzspaudziami, arba uzsukami), ar tinka ir tie, kur buna kecupo(paprastai uzsukami/atsukami)? blush2.gif


Zinoma tinka ir tie uzsukami wink.gif as tik su tokiais darau. Tik ziurek kad butu nepazeisti, jei nenauji.
Atsakyti
o kazin pagal daiveee receptuka reiketu ant virsaus uzpilant aliejaus slakeli g.gif
Atsakyti
auroryte, aš grybus uždarinėju tik su "mašinkėle" užsukamus tuos metalinius plonus dangtelius. Žinai, grybai yra toks produktas, kad man atrodo atsargiau yra taip užsukti (su mašinka) ax.gif Bet čia tik mano nuomonė tokia.
Atsakyti
bet jeigu laikant saldytuve gal tiktu ir uzsukami g.gif
Atsakyti
Jokio skirtumo kokie dangteliai tongue.gif svarbu gerai uzsukti. O grybus vistiek geriau suvalgyti per sezona, tad nieko jiems nenutinka... ir laikau rusy, jie isstovi puikiai wink.gif
Atsakyti
Merginos ar ruoshiat kaip nors umedes? kalpokus (vokietukai)?
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 14, 10:43)
auroryte, aš grybus uždarinėju tik su "mašinkėle" užsukamus tuos metalinius plonus dangtelius. Žinai, grybai yra toks produktas, kad man atrodo atsargiau yra taip užsukti (su mašinka)  ax.gif Bet čia tik mano nuomonė tokia.

drinks_cheers.gif Grybų konservavimui naudoju tik užsukamus "mašinėle" ax.gif O jei laikyti šaldytuve - tinka visi indeliai rolleyes.gif
Atsakyti
Nesu patyrus grybautoja, bet šiemet regis metai neeiliniai.Baravykus dariau savo sultyse, labai skanu.Taip pat džiovinau džiovinimo mašinoj.Voveraites marinavau ir džiovinau.Kadangi pati patirties neturiu grybų konservavime, skaitau ir ieškau informacijos.Perskaičiau, kad vienintelės voveraitės nėra tinkamos šaldymui.Džiovinti taip pat geraiu ne aukštesnėj kaip 50 temperatūroj.Gal ir persistengiu , bet vis pusvalandžiui įgrūdu orkaitėn 100laipsniu pasterizuot visus grybus.O dangteliai ir vieni ir kiti yra sandarūs , jei gerai užsukti.
Dabar voveraitės jau į pabaigą, baravykai kol nėr lietaus tik peraugę, tai parsinešiau makavykų ir pukuočių(dar vadinamų piengrybių paberžių, vilnelių).
Su makavykais kaip ir išsiaiškinau, kad nejuoduotų reik mest į parūgštintą vandenį.
Bet kaip apdoroti pūkuotes?Informacija visad renku iš kelių šaltinių, tikslumo ir saugumo dėlei norisi praktinių patarimų.Džiovinimui jos turbūt netinka.Ir ar tikrai reikia mirkyt 2-3 paras.
Atsakyti
Gudukas arba vokietukas arba kalpokas (Rozites caperata) III kategorijos grybas vartojamas šviežias , sūdytas, marinuotas, džiovintas ir šaldytas.Visi receptai tinkami kitiems , tinka ir šitiems.
Piengrybis paberžis(pukuote, vilnele)Lactarius torminosus
user posted image
II kategorijos vartojamas sūdytas ir marinuotas.
vėlgi randu , kad jau pakanka silpnai sūdytam vandeny parą palaikyt kelis kart pakeičiant vandenį.Bobutės sako, kas galima 2 kart nuvirt ir nereiks mirkyt.Ar ruošė kas piengrybius maistui?
Atsakyti
Hm... g.gif klausimelis... anyta atnese grybu, makavykai gal ten, nu mes vadinam kazinukais. Sako susidek i saldikli, nes mes marinuotu jau nemazai turim... sakau bet tai apvirt geriau. Sako skaniau neapvirti... nu ir sudejom i maisiukus taip... nezinau nezinau... g.gif g.gif
Atsakyti