Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(Laimuske @ 2010 09 03, 22:10)
Nu šakės kaip skaniai atrodo, reiks daryt  thumbup.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kofee @ 2006 01 17, 22:59)
As marinuoju grybus jau daug metu ir drauges ismokiau ax.gif  tad dabar jusu eile blush2.gif  Tik mano grybai tai visokie, aisku isskyrus musmeres lotuliukas.gif
Grybus nuvalau, aupjaustau norimo dydzio ir verdu apie 10 min. Po pakeiciu vandeni iberiu kelis saukstelius druskos ir vel 10 min. paverdu. Trecia karta verdant ipilu vandens tik tiek kad apsemtu grybus, iberiu druskos, stambiu pipiru kvapiuju ir juoduju, acto apie 3 saukstus ir paverdu apie 5min. tada jau dedu i stiklainius ir BUTINAI pries uzsukant dangteli ipilu 1arbatini sauksteli aliejaus ant virsaus!
Tikrai labai skanu ir kvapas yra, tereikia atsukus stiklaini nuplauti grybus. O jei persudete tai numirkyti kelias min. Ir galit daryti misraines, deti i sriubas.
SKANAUS 4u.gif

ačiū už receptą 4u.gif tikrai paprastas ir labai geras smile.gif padariau žiemai (ant Kūčių/Kalėdų stalo) kelis šilbaravikių ir kazlėkų stiklainius, bus matyt kaip gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 09 04, 14:47)
ačiū už receptą 4u.gif  tikrai paprastas ir labai geras smile.gif  padariau žiemai (ant Kūčių/Kalėdų stalo) kelis šilbaravikių ir kazlėkų stiklainius, bus matyt kaip gavosi mirksiukas.gif

Ar šaldytuve laikot taip padarytus grybus, ar kambario temperaturoje g.gif
Papildyta:

Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

Tikrai labai skaniai taip dabar norėčiau jų paragauti, niam niam, butinai taip ir aš pasidarysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 04 rugsėjo 2010 - 17:44
ziuriu i kitu uzvakuotus grybukus ir neatsiziuriu ir pavydziu blush2.gif man kazkokia kose gaunasi, nors ir vien baravykus suvakavau (aisku tokiu mazu neradau) verysad.gif cia atrodo plaukioja visi atskiri, o mano kaip kisieliuje doh.gif nors ir perplovinejau.........

o dar paklaust noriu, o vakuojat kas nors tik su druska, be acto? mano bendradarbe, taip daro thumbup.gif ir ne per suriai mirkyt nereikia thumbup.gif
Atsakyti
Pasidariau ir aš pagaliau grybų žiemai. receptas panašus kaip nurodytas puslapyje prieš tai. Foto nemoku įkelti tai jei kam įdomu gali pasižiūrėti mano puslapiuke.
http://paslaimuske.b...mas-ziemai.html

Atsakyti

o dar paklaust noriu, o vakuojat kas nors tik su druska, be acto? mano bendradarbe, taip daro thumbup.gif ir ne per suriai mirkyt nereikia thumbup.gif
[/quote]

Vakuoju, nuverdu tris kartus grybus, trečią kartą verdant jau įdedu daug druskos, pipirų, lauro lapų, ir jau pilu į stiklainius.LAiko puikiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 07, 15:40)
Sveikos. Esu didelė grybų gerbėja. Na su daugeliu grybų kaip ir viskas aišku, bet voverūškos doh.gif Tik va nežinau kaip jas žiemai teisingai paruopšti. Vienais metais bandžiau šaldyt. Tai pagamintos jos kažkokios guminės. Gal kas žinot?

o as kai uzsaldziau,irpaskui gaminau atsildziusi,tai mano voveraites buvo tarsi permirkusios, toks vaizdas,jog laseliai vandens kristalizavosi ju viduje, tad saldyti nerekomenduoju, na nebent siek tiek apdziovinusias...
Atsakyti
QUOTE(NoMoKris @ 2010 09 07, 08:07)
o as kai uzsaldziau,irpaskui gaminau atsildziusi,tai mano voveraites buvo tarsi permirkusios, toks vaizdas,jog laseliai vandens kristalizavosi ju viduje, tad saldyti nerekomenduoju, na nebent siek tiek apdziovinusias...

Aš ir šaldžiau ir marinavau. Tikiuosi nesugrius man ten niekas smile.gif
O prieš šaldant dar šiek tiek apviriau, dėl visa ko...
Atsakyti
Aš pernai turėjau užsišaldžius voveraičių, tai teko visas jas išmesti, nes po atšildymo jos tapo lyg trintukas. Kažkokios kietos , niekas nevalgė
Atsakyti
Marinuotos baravyku galvutes.

Marinatui
2 litram vandens
3 saukstai druskos
1 saukstas cukraus
3 saukstai acto
garstyciu grudeliu,pipiru,lauro laupu.

Galvutes apvirti 10 min. supilti i uzvirusi marinata,pavirti 5 min.ir supilstyti i stiklainius.

user posted image
Atsakyti
Mergaitės, SOS verysad.gif
Radau receptą, kuriame nurodyta, kad marinatu užpiltus grybus reikia sudėti į stiklainius, stiklainius uždaryti dangteliais ir tada sterilizuoti 30 min. Ar taip gali būti, stiklainiai nesprogs? Aš kai sterilizuoju, tai tik pridengiu dangteliais, o paskui jau galutinai užsuku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mojo: 08 rugsėjo 2010 - 09:41
QUOTE(Mojo @ 2010 09 08, 10:40)
Mergaitės, SOS verysad.gif
Radau receptą, kuriame nurodyta, kad marinatu užpiltus grybus reikia sudėti į stiklainius, stiklainius uždaryti dangteliais ir tada sterilizuoti 30 min. Ar taip gali būti, stiklainiai nesprogs? Aš kai sterilizuoju, tai tik pridengiu dangteliais, o paskui jau galutinai užsuku g.gif

Reikia tik uždengti, bet neužsukti. Bent jau aš taip darau.
Atsakyti