Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(AveM @ 2009 11 26, 22:45)
As tai nevalgau,bet vyras su mama labai megsta. ax.gif
Dar i zrazus dedu grybus. bigsmile.gif

Šito recepto dar irgi nenaudojau, bet jau sakiau kad daugiau grybų nešaldysiu ,o marinuosiu, ne vėl šiemet sukišau į kamerą, man neskanūs kameriniai
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 12 27, 19:49)
bet jau sakiau kad daugiau grybų nešaldysiu ,o marinuosiu, ne vėl šiemet sukišau į kamerą, man neskanūs kameriniai


labai skanus saldyti baravykai - tikrai. Man siaip saldyti grybai irgi nepatinka, bet baravykai thumbup.gif As juos apverdu ir sudedu i saldikli. Ziema istraukus imetu i verdanti vandeni,jie atsileidzia, tada - i keptuve. Cia jau kaip priklauso - prieskoniai, sviestas, grietine. Tikrai laaaabai skanu. Man beveik ir nelieka, mazasis susveicia viska prisedes. Pabandyk kitais metais truputeli taip uzsisaldyt,paziuresi, ar patiks.
Atsakyti
Vasarą prisirinkau grūzdų - ir juodųjų, ir geltonųjų... Dabar suku galvą, kaip čia iš jų kokį skanėstą nepaprastą išlaužus. Gal kas kokių įmantrybių žinote?
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2010 02 27, 15:00)
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?

Grybai.
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2010 02 27, 16:00)
Vasarą prisirinkau grūzdų - ir juodųjų, ir geltonųjų... Dabar suku galvą, kaip čia iš jų kokį skanėstą nepaprastą išlaužus. Gal kas kokių įmantrybių žinote?
Gal kas juos sūdote žiemai? Kaip tai darote?

Man jie skanūs apvirti ir po to pakepti svieste su svogūnais, taip ir žiemai užšaldžiau. Tiesa šaldyti jie kiek apkarsta, tai aš juos atitirpinus sumalu ir maišau su faršu, o tada gali daryti ką nori (lazaniją, kibinus).
Atsakyti
Radau saldiklyje grybu virtu,jau praejo daugiau nei puse metu.Kazkaip pamirsau,kad per kucias ruosiausi istraukt doh.gif Dar nebus pasene? g.gif
Atsakyti
Dakora, tokia tema jau yra "Grybai" tu paskaitinėk atidžiai, ten daug prirašyta apie tai... ax.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
mes grybus tai tik marinuojam, nesaldom nes kameroj vietos mazoka, raugintu nemegstam, dziovintu irgi biggrin.gif valgom (tai ir renkam) gaidukus ir voveraites, kitu paruosiu minimaliai, jei kartais skaniuosius visus greit suvalgytume blush2.gif nuvalom, apverdam, pasudom gerai, pipiru, lauru lapu, kartais gvazdikeliu ir viskas, o taip noretus ka mandro pabandyt, tai MB pasakojo, jog jo mama grybus apkepdavo svieste (ar apvisrdavo pries tai nepamena), po to i stiklainius ir lygminai vel uztirpindavo sviesto, sake nerealus skonis buvo, bet tinka saldytuve labiau laikyt ir tik sventem didziojom naudojo, kaip su kuo nebepamena, tai bandysiu pora mazu stiklainiuku pasiruost rolleyes.gif
Atsakyti
Aš grūzdus visada nulupu (tą juodą ar geltoną skūrikę) ir marinuoju kaip ir visus kitus, arba užšaldau, o paskui dedu į kopūstų mišrainę, kurią žiemai verdu ax.gif
Atsakyti
Dziovinti baravykai.

visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:

zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.

user posted image


*****************

Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 14:53)

Marinuoti baravykai.

2 litrai vandens
7 saukstai cukraus
4 s.druskos
4 s.acto
lauro lapu,pipiru,garstyciu grudeliu.

grybus nuvalyt,nuplaut,apvirt 10-15min,nukost.

I vandeni sudet visus marinatui skirtus ingridientus isskyrus acta, uzvirint,supilt grybus,supilt acta,pamaisant pavirt 5min. pilstyt i stiklainius ir uzsukt.

user posted image


Nu šakės kaip skaniai atrodo, reiks daryt thumbup.gif
Atsakyti