Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 07 31, 15:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.

Gausis ne guminės,o karčios...Pernai didelį kiekį taip šaldžiau,neįmanoma buvo valgyt,nežinau kaip su virtom,šiais metais mama apvirė ir tik tada šaldė,tikiuosi taip nebus kartumo
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2009 09 17, 21:10)
sveikos,
prisirinkom grybu- gruzdu. va tokiu : http://www.grybai.ne...mp;id=juosvasis
gal galite patarti ka su jais daryt? radau, kad galima sudyti, bet gal galima ir konservuoti? tik kazin kas ir kaip is ju gaunas?
aciu  4u.gif

va su grūzdais ir man ne kas gavosi... Paskaičiau, kad reik mirkyt parą laiko pasūdytam vandenį, vandenį kelis kart pakeis, po to apvirt tris kartus, viską padariau, bet vis vien jie man kažkokie kartoki gavosi ir nelebai skanūs, tai paėmiau pasūdžiau ir kol kas laikau puose šaldytuve, po to skaiua reiks į rūsį nešt.
Atsakyti
As galiu pasiulyti grybu salotas, bet tik is gerai pazystamu grybu, kadangi kitu nerenku : voveruskos, kalpokai, baravykai, makavykai, umedes, rudmeses, silbaravikiai, kazlekai, lepsiai, raudinikiai ir pan.
Taigi isverdam grybus mazdaug verdu apie 40 min. bet tik karta nenupilu vandens kelis kartus, tik putas nurentu, tada ant:

2,5 kg grybu apkepu
0,5 kg svogunu supjaustau apkepu, sudedu i grybus
1 kg morku patroskinu (kad butu minkstos)
sudedu i grybus su svogunais. dar biskuti patroskinu kad morkos visai beveik suminkstetu, (troskinu viska dapilus aliejaus, tada pomidoru padazo 500-700 gr., druskos cukraus pagal skoni, viska dar patroskinu, pipiriuku, lauro daredu, supistau i nuplykitus stiklainiukus, uzsuku, viskas.
Mums labai patinka, ypaz prie silkes, bulviu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes.Neturiu laiko skaityti visa tema.Gal kuri zinot skanu recepta"Kopustu solianka su grybais"
Atsakyti
[quote=zydrag,2009 09 14, 10:25]
4u.gif 4u.gif merginos,vakar mačiau laidą bet nežinau kokia nes teliką pasijungiaiu vėlokai tai Bilevičiūtė
Zydrag 4u.gif
Šiandiena,žiūrejau laidą,"Būkite sveiki",ir suradusi ją internete prisimeniau,kad,kuri tai forumietė,kalbėji apie Bilevičiūtę.
Todėl rašau wwwbūkite sveiki.lt,pasižiūrėk ten yra jos video.,receptukas 4u.gif
Kartai tu ne apie jį buvai rašiusi? 4u.gif 4u.gif
Pasižiūrek 4u.gif
Atsakyti
Gavau receptuka,pasidariau ir jau suvalgyti spejau.
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 09 23, 13:14)
Gausis ne guminės,o karčios...Pernai didelį kiekį taip šaldžiau,neįmanoma buvo valgyt,nežinau kaip su virtom,šiais metais mama apvirė ir tik tada šaldė,tikiuosi taip nebus kartumo



pernai shaldziau visus grybus. Apverdu su druska, nupilu vandeni, tada i eilinius celofaninius maishelius ir i kamera. Gaunasi SUPER!!!!! vietom buvo saldumo truputi igave, tai as juos atshildytus dar pora minuciu paverdu - ir tobuli - kaip ka tik is mishko!
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2009 10 18, 22:12)
pernai shaldziau visus grybus. Apverdu su druska, nupilu vandeni, tada i eilinius celofaninius maishelius ir i kamera. Gaunasi SUPER!!!!! vietom buvo saldumo truputi igave, tai as juos atshildytus dar pora minuciu paverdu - ir tobuli - kaip ka tik is mishko!

As jau trecius metus tai darau thumbup.gif
Jeigu noriu pasimarinuoju -isemusi is saldiklio,o jei noriu tai sviezius valgau.
Bet butinai minute apverdu su trupuciu druskos.
Atsakyti
As irgi saldau. ax.gif
Atsakyti
Aš irgi šaldau, bet mažus,sveikus, nepjautus, neplautus ir neapvirtus, sudėjus į maišelius. Tačiau tokiu būdu užšaldytus grybus būtina kuo greičiau suvartoti. Ir teisingai čia buvo pastebėta, kad tokie grybai po ilgesnio saugojimo pasidarė netinkami valgymui.

Skaičiau literatūroje, kad prieš užšaldant grybus reikia būtinai pavirti, tada ir saugoti šaldymo kameroje galima ilgiau.
Atsakyti
Skanus siemet gavosi troskinys grybu su kopustais,tik jau suvalgem.Nedaug buvo. biggrin.gif
Atsakyti
blush2.gif koks tas troškinis gal aš ka skanaus praleidau
Atsakyti