Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

sveikos merginos
perskaiciau visa tema,bet ko ieskojau neradau o ieskau raugintu zelionkiu(zaliuokiu)recepto
vaikystej teko nekarta valgyt,giliai giliai Dzukijos miskuos tetes giminiu keletas gyveno,nusivezdavo jis ir mane ten,nekarta valgem,skonis fantastiskas_tokios ryskiai geltonos rugsteli nepatize net kietokos,net dabar skoni jauciu .gaila tetes seniai neber ,o tu giminiu as nebepazistu,nezinau ar dar begyva ta tetes teta su sunum
gal atsilieptu kas is Dzukijos zinantis raugintu zeionkiu recepta ,buciau be galo dekinga
nors zelionkems dar anksti ,bet prasau is anksto
pernai daug prisirinkom zelionkiu,visas marinavau,bet noreciau uzsiraugti

Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2009 08 15, 22:14)
sveikos merginos
perskaiciau visa tema,bet ko ieskojau neradau o ieskau raugintu zelionkiu(zaliuokiu)recepto
vaikystej teko nekarta valgyt,giliai giliai Dzukijos miskuos tetes giminiu keletas gyveno,nusivezdavo jis ir mane ten,nekarta valgem,skonis fantastiskas_tokios ryskiai geltonos rugsteli nepatize net kietokos,net dabar skoni jauciu .gaila tetes seniai neber ,o tu giminiu as nebepazistu,nezinau ar dar begyva ta tetes teta su sunum
gal atsilieptu kas is Dzukijos zinantis raugintu zeionkiu recepta ,buciau be galo dekinga
nors zelionkems dar anksti ,bet prasau is anksto
pernai daug prisirinkom zelionkiu,visas marinavau,bet noreciau uzsiraugti

Raugintos zelionkos

1-am kg grybų reikia 20-25g druskos, lauro lapelių, pipirų, krapų žiedynų, jei turi įvairių lapų (serbentų, vyšnių, krienų) žodžių kaip ir agurkam.

Zelionkas rauginti galima ir virtas ir nevirtas (man skaniau nevirtos), švariai nuplautas ir supjaustytas zelionkas sluoksniuoti su druska ir prieskoniais, užtiesti švariu skudurėliu ir paslegti. grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Porą dienų palaikyti šiltai, vėliau išnešti į šaltą patalpą. Į tą patį indą grybus galima dėti per kelis kartus.
Atsakyti
Prieš dėdama į šaldiklį visuomet apverdu, o išėmus užtenką apkepti arba patroškinti ir niekada nebūna "guminiai" schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena, kas liecia voveraites, tai teta tikra dzuke , sake dedant i saldiklius jokiu budu ne apvierti, nes per laika jos išsauseja ir darosi gumines, as pernai taip ir padariau, tai užvakar išsitraukiau paskutine pakuote, tai nei gumines nei kartokos , o visus kitus grybukus dedu i šaldikli apvirtus
Dzukiškas marinatas
1 Litras vandens
1 Šaukštas cukras
1Šaukštas druskos
Nepilnas šaukštas acto esencijos (96pros tiksliai nezinau arbalygtai acto rugstis dabar vadinasi .Grybukus išsiverdi atskirai išsiverdi marinata su prieskoniais ,t.y krapai, česnakas,pipirai ir t.t. dedame kas ko norime, poto viska iš marinato išimame , supilame kas priklauso, t.y cukrus druska actas, sudedame grybus užviriname , verdame kad grybai perkaistu apie 5 min , sudedame i stiklainius užsukame ir skanaus.Daug metu taip darau , zinokite atidarai stiklainiuka ir iškarto gali valgyti, jokiu numirkymu ar dar ko , na zodziu ne karto nera pavedes šis marinatas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo makausike: 16 rugpjūčio 2009 - 08:58
Aš gal kiek ne į temą, bet gal kuri norit džiovintų voveraičių, jei sudomino rašykit į AŽ
Atsakyti
smagu, grybu jau miskuose daug. vakar prisigrbavau, nuvaliau, ir zmarinavau pagal standartini astas vanduo, pipirai druska:) mmm kaip skanu bus ziema:)) per kaledas
Atsakyti
O gal kas nors marinavo pievagrybius? Gal turit receptu?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 09 07, 10:22)
O gal kas nors marinavo pievagrybius? Gal turit receptu?

4u.gif


MARINUOTI PIEVAGRYBIAI
300 gr. šviežių pievagrybių,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Marinatui :
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
sutrinta česnako skiltelė,
2 šaukštai obuolių ar kt. švelnesnio acto(mano galva -galima ir mažiau, čia jau kas kaip mėgsta…),
2 šaukšteliai garstyčių, druskos , pipirų.
Nuplautus ir supjaustytus grybus(išilgai -gražiau) sumaišome su smulkintomis petražolėmis.Iš išvardintų produktų paruošiame marinatą ir užpilame ant pievagrybių.Šaltoje vietoje palaikome bent valandą, bet geriausiai -per naktį, tuomet skonis geresnis.Beje, šitaip galima marinuoti ir miško grybus – tik daugumą jų, aišku, prieš tai reikia apvirti.
O dar juos marinuoju kaip paprastai kaip visus grybus įpyldama šlakelį aliejaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 07 rugsėjo 2009 - 11:46
QUOTE(merga @ 2009 09 07, 12:45)
MARINUOTI PIEVAGRYBIAI    
300 gr. šviežių pievagrybių,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Marinatui :
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
sutrinta česnako skiltelė,
2 šaukštai obuolių ar kt. švelnesnio acto(mano galva -galima ir mažiau, čia jau kas kaip mėgsta…),
2 šaukšteliai garstyčių, druskos , pipirų. 
Nuplautus ir supjaustytus grybus(išilgai -gražiau) sumaišome su smulkintomis petražolėmis.Iš išvardintų produktų paruošiame marinatą ir užpilame ant pievagrybių.Šaltoje vietoje palaikome bent valandą, bet geriausiai -per naktį, tuomet skonis geresnis.Beje, šitaip galima marinuoti ir miško grybus – tik daugumą jų, aišku, prieš tai reikia apvirti.
O dar juos marinuoju kaip paprastai kaip visus grybus įpyldama šlakelį aliejaus  smile.gif

4u.gif 4u.gif merginos,vakar mačiau laidą bet nežinau kokia nes teliką pasijungiaiu vėlokai tai Bilevičiūtė 4u.gif dainininkė rodė kaip žiemai ruošia grybus, bigsmile.gif labai sudonino toks receptas paruošimo,tik nenugirdau pradžioje ko ar deda daugiaiu.ruošia nuplauti grybai dedami į gilią keptuvę ir kaitinami kol išleidžia savo sultis truputis druskos ir sudeda į stiklainius.poto juos ilgai kaitina sustačiusi į puoda su vandeniu,sakė ji taip ruosia jau daug metu ir labai skanu ir tinka ruosti įvairiems patiekalams,tik nenugirdau ar ji dar ko pila į keptuvę su grįbais g.gif gal kuri girdėjote arba naudojate tokį receptąbigsmile.gif bigsmile.gif labai sudomino mane toks paruosimas
Atsakyti
QUOTE(makausike @ 2009 08 16, 08:46)
Laba diena, kas liecia voveraites, tai teta tikra dzuke ,

Labai ačiū už šį receptuką, anyta labai panašiai padaro ir niekaip nepavyko recepto išprašyt... ačiū,,,
Atsakyti
sveikos,
prisirinkom grybu- gruzdu. va tokiu : http://www.grybai.ne...mp;id=juosvasis
gal galite patarti ka su jais daryt? radau, kad galima sudyti, bet gal galima ir konservuoti? tik kazin kas ir kaip is ju gaunas?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrag @ 2009 09 14, 10:25)
4u.gif  4u.gif merginos,vakar mačiau laidą bet nežinau kokia nes teliką pasijungiaiu vėlokai tai Bilevičiūtė  4u.gif dainininkė rodė kaip žiemai ruošia grybus, bigsmile.gif labai sudonino toks receptas paruošimo,tik nenugirdau pradžioje ko ar deda daugiaiu.ruošia  nuplauti grybai dedami į gilią keptuvę ir kaitinami kol išleidžia savo sultis truputis druskos ir sudeda į stiklainius.poto juos ilgai kaitina sustačiusi į puoda su vandeniu,sakė ji taip ruosia jau daug metu ir labai skanu ir tinka ruosti įvairiems patiekalams,tik nenugirdau ar ji dar ko pila į keptuvę su grįbais g.gif gal kuri girdėjote arba naudojate tokį receptąbigsmile.gif  bigsmile.gif labai sudomino mane toks paruosimas

Nežinau,laidos nemačiau,bet gal tai šis receptas{šitaip ruošdavo mano krikštų mama,bandysiu atkurti.}
Čia,tinka baravykams
Nuvalome baravykus,supjaustome,sudedame į tuščią puodą.
Verdame nuolat maišydamos ant labai mažos ugnies,kol grybai ims leisti sultis{maždaug5-7min.}
Tuomet pagal skonį pasūdomeir verdame kokias5min.
Įberiame citrinos rūgšties{pagal skonį}ir pakaitiname5-6min. sukre2iame 5 stiklainius.
Tuoj pat sandariai uždarome. 4u.gif
Atsakyti