Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(silsta @ 2009 07 25, 20:20)
Mes prisirinkome daug voverusku, tai as jas ruosiu taip:

Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.

Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.

Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!

ir aš darau, ir ne tik voveruškas šitu receptu, man skaniausia taip. galima be morkų, tik su svogūnu ir daug tomato bigsmile.gif

QUOTE(Anitele @ 2009 07 26, 18:36)
Sveikos smile.gif
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti  g.gif
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?

Jei taip papasakokite kaip ta darote smile.gif

tikrai galima, marinuok kaip bet kuriuos kitus grybus - vanduo druska, pipiras, lauro lapas, ir šaukštelis acto.

QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 31, 14:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.

kiek žinau, negalima šaldyti neapvirtų grybų g.gif Juk po šalnų jau nieks ir miške grybų nerenka.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2009 07 25, 20:04)
O šiemet man patarė padaryt voveruškų faršą, tad jas apviriau, stambiai sumaliau ir maišeliuose sušaldžiau biggrin.gif
gal kiek mažiau vietos užims blush2.gif  ax.gif  ax.gif


Aš šiemet irgi pirmą kartą užsišaldžiau maltų grybų, bus į padažus ar šiaip bet kur. Bet aš visokius sumaliau, man skaniau ir kvapniau, kai įvairūs - baravykų, raudonviršių, miškinukų, ūmėdžių ir voveraičių šįkart.
Šaldau kasmet grybus, bet visada tik apvirtus, niekada žalių, pažįstama šaldė, sakė apvysta, apkarsta, nieko gero.
Atsakyti
Sveikos,
turiu durną klausimą ax.gif
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku blush2.gif Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2009 08 04, 10:30)
Sveikos,
turiu durną klausimą  ax.gif
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku  blush2.gif  Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų  g.gif ?

aš tai turiu ir aparatą, bet nenaudoju jo net. Aš viską suku užsukamais, kitokių net stiklainių neturiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2009 08 04, 10:30)
Kokiais dangteliais užsukat marinuotus grybus arba mišraines ? Neturiu to aparato kur reikia užsukti, o nelabai juo ir naudotis moku  blush2.gif  Jeigu užsukčiau metaliais dangteliais įdomu ar nenušaudytų  g.gif ?

Aš grybus bijau užsukinėt paprastais užsukamais, tik su aparatu ax.gif
Atsakyti
Viska uzdarineju uzsukamais dangteliais, na o grybai.... grybai toks produktas, kad as juos taip pat uzsukineju "su aparatu". Ramiau paciai ir kitiems...
Atsakyti
Dedu receptuką toms, kas mėgsta papriką:
marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos

Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 31, 14:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.

Nu as abejoju ar taip gerai g.gif
Pasidalinkit patirtim velaiu , kai atsildysit.

As visada apverdu, sumalu ir saldau maiseliuose.galima sriubom, padazam, įdaram naudot.
Atsakyti
QUOTE(awietea @ 2009 08 06, 15:16)
Nu as abejoju ar taip gerai g.gif
Pasidalinkit patirtim velaiu , kai atsildysit.

As visada apverdu, sumalu ir saldau maiseliuose.galima sriubom, padazam, įdaram naudot.

as tai niekad neapverdu ir gaunasi kuo puikiausiai thumbup.gif tik nuplaunu, nusausinu ir pasmulkinu norimais gabaliukais,kad tiesiai is saldiklio i patiekala deti.
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 08 06, 21:43)
as tai niekad neapverdu ir gaunasi kuo puikiausiai thumbup.gif  tik nuplaunu, nusausinu ir pasmulkinu norimais gabaliukais,kad tiesiai is saldiklio i patiekala deti.


mano toks pats receptas smile.gif ir man patinka, kad kai siuos grybus pakepi - islieka ir kvapas grybu smile.gif
Bet diduma marinuoju, nes neuztektu vietos viskam, jei grybu prideciau.. labai grybauti megstam.. ax.gif
Atsakyti
Pries saldant grybus tikrai virti nereikia, jau daug metu saldau ir niekas dar nemire biggrin.gif . Kai marinuoju ar konservuoju, tai naudoju uzsukamus dangtelius ir tikrai gerai laiko rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, patikėkit dzūke, voveraites prieš dedant į šaldiklį tikrai būtina apvirti,jos ne tik kaip guminės tampa o dar ir apkarsta, o jei kuriai ir gavosi ne guminės tai tik todėl, kad dar įšalusiai į keptuvę ar į puoda sumetėt ir nei dėmesio nekreipėt, kitų grybų (baravykų, šilbaravykių, makavykų ir t.t.) apvirti nebūtina
Atsakyti