QUOTE(silsta @ 2009 07 25, 20:20)
Mes prisirinkome daug voverusku, tai as jas ruosiu taip:
Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.
Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.
Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!
Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.
Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.
Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!
ir aš darau, ir ne tik voveruškas šitu receptu, man skaniausia taip. galima be morkų, tik su svogūnu ir daug tomato
QUOTE(Anitele @ 2009 07 26, 18:36)
Sveikos
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?
Jei taip papasakokite kaip ta darote
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?
Jei taip papasakokite kaip ta darote
tikrai galima, marinuok kaip bet kuriuos kitus grybus - vanduo druska, pipiras, lauro lapas, ir šaukštelis acto.
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 31, 14:21)
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.
kiek žinau, negalima šaldyti neapvirtų grybų Juk po šalnų jau nieks ir miške grybų nerenka.