Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 10, 12:57)
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif  thumbup.gif

nusikopijavau receptą ir reiks pabandys kitą rudenį 4u.gif
Atsakyti
mergaitės,
buvau prisišaldžiusi mažų voveruškų, neviriau.
Jos tikrai nebuvo guminės, gavosi minkštos, tarsi tik iš miško.
kitais metais jų šaldysiu daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 10, 11:57)
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif  thumbup.gif

Merginos, o kaip manot,jei pagal si recepta marinuoti pievagrybius?ju turbut tik apvirti nereiktu..ar yra kas bandes? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes visos 4u.gif , jau 5 metus taip ruošiu grybus žiemai.. Labai skanu, galima prie silkutės juos naudoti; išverdu grybus,/tinka visi išskyrus musmeres/ bigsmile.gif , ant keptuvės pakepinu svogūnus ir tarkuotas morkas. Nepagailėti jų, nes jų turi būti daugiau nei grybų.. Į tušinti skirtą puodą dedu nusunktus grybus, pakepintas daržoves. Kepinant aliejaus turi nemažai būti.. pilame gero pomidorų padažo stiklainiuką.. Geriausia Daumantų.. Jei aliejaus pagailėjot apkepinant daržoves, tai truputuką dapilt, dėti, pipiriukų , lauro lapelių, druskos, cukraus, acto pagal skonį.. Gautis turi saldarūkštis skonis, druskos daug nereikia, neturi būti sūru... Patušinti 10-15 min .ir į stiklainiukus, laikosi kuo puikiausiai žiemai šaltoje patalpoje jei užsandariname su met.dangteliais.. O su užsukamais laikyti šaldytuve. labai gardu prie karštų bulvyčių wub.gif drinks_cheers.gif . Galima ir krapų dadėti tušinant.. SKANAUS drinks_cheers.gif
Atsakyti
Taip pat darau , tik kartais ir su kopūstais.. Tik kopūstus žieminius išverdu susmulkinus, ir dedu ant grybų, o daugiau visa eiga tokia pat thumbup.gif
Atsakyti
as tai asmeniskai be grybu neisgyvenciau ir aciu uz dauk info 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 12 27, 16:37)
mergaitės,
buvau prisišaldžiusi mažų voveruškų, neviriau.
Jos tikrai nebuvo guminės, gavosi minkštos, tarsi tik iš miško.
kitais metais jų šaldysiu daug thumbup.gif


o kaip saldet?tiesiog sviezias,nuvalytas?
aciu uz atsakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tormika @ 2009 07 24, 11:49)
o kaip saldet?tiesiog sviezias,nuvalytas?
aciu uz atsakyma  ax.gif

Man irgi aktualu - siandien prisipirkom voveraiciu. Noriu kist saldinklin rolleyes.gif . Ar butina apvirti? Gal kas bandete zalias saldyti?
Atsakyti
taip,
šakdžiau tik mažutes.
O šiemet man patarė padaryt voveruškų faršą, tad jas apviriau, stambiai sumaliau ir maišeliuose sušaldžiau biggrin.gif
gal kiek mažiau vietos užims blush2.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Mes prisirinkome daug voverusku, tai as jas ruosiu taip:

Voveruskos, Morka, svogunai, aliejus, pomidoru padazas, prieskoniai.

Isvirtas voveruskas sumalu mesmale, tada pakepinu aliejuje smulkiai pjaustyta svoguna, sudedu sumaltas voveruskas, burokine tarkute sutarkuoju virta morka, gerai viska sukepinu, sudedu megstamus prieskonius, ir pabaigai dar 2-3 saukstus pomidoru padazo. Dar pakepinu, paragauju ar skanu, ar druskos netruksta. Sudedu i paruostus stiklainius ir uzsuku.

Naudoju ir silkei, ir zuviai, ir ant kepsniu dedu. O jei noriu labai valgyti - uzdedu ant batono riekeles - SKANUMELIS!
Atsakyti
Sveikos smile.gif
turiu klausima, ar galima voreruskas marinuoti g.gif
man cia siandien drauge pasake kad ne.. tai ir nezinau cia tiesa ra ne?

Jei taip papasakokite kaip ta darote smile.gif
Atsakyti
Šiandien šiek tiek pabandymui užsaldžiau voveruškų. Tik nuploviau vandeniu, neapviriau, ir dėjau į šaldiklį. Tikiuosi gausis geros, ne guminės, kaip, kad gaunasi kažkuriai.
Atsakyti